5 semne care îți arată că bei prea multă cafea și este cazul să renunți

Fiecare persoană reacționează diferit la cofeină. De aceea, chiar dacă ți se pare că bei puțină cafea, este posibil ca efectele sale să fie mult mai puternice asupra ta decât realizezi.
Nu este cunoscut motivul pentru care unele persoane sunt mai sensibile la cofeină decât altele. Dar cu siguranță ai cunoștințe care pot bea o cafea mare pentru ca apoi să doarmă buștean, în timp ce altele nu mai pot dormi dacă au băut cafea după ora prânzului. Iată câteva dintre simptomele care îți arată că ar trebui să reduci cantitatea de cafea pe care o consumu zilnic, potrivit womenshealthmag.com:

Ești agitată

Cafeaua stimulează sistemul nervos central și în același timp determină o creștere a nivelului de adrenalină, dopamină și glutamat din organism, o combinație care provoacă o stare similară cu cea pe care o avem într-o situație de pericol. Este numită de medici drept starea "atacă sau fugi".
Printre manifestările acesteia se numără anxietatea, neliniștea, ritm cardiac crescut, irascibilitate și chiar excese de furie. 

Te simți epuizată în timpul zilei

Pentru că stimulează puternic organismul și îți oferă energie instant imediat după ce o consumi, cafeaua ar putea părea o băutură miraculoasă, motiv pentru care milioane de oameni din întreaga lume sunt dependenți de ea. Dar după ce efectul trece, organismul resimte suprasolicitarea provocată de cofeină, iar energia scade brusc, astfel că te simți complet epuizată pe timpul zilei.
Nu uita că energia oferită de cafea este una "falsă", iar singura modalitate de a te simți în formă întreaga zi este să consumi alimente sănătoase și să ai mese echilibrate.

Mergi des la toaletă

Cafeaua este diuretic, ceea ce înseamnă că îți deshidratează organismul și te face să urinezi mai des. Chiar dacă bei cafea și consideri că acoperi astfel necesarul de lichide pe care ar trebui să le consumi zilnic, este foarte important să bei suficientă apă, altfel vei fi deshidratată. De asemenea, nu bea cafea pe stomacul gol și însoțește ceașca de cafea cu o gustare.

Ți se zbate ochiul

Spasmele musculare de la nivelul pleoapelor sunt puse adesea pe seama unor superstiții. Dar cercetătorii au descoperit că pe primele locuri în topul cauzelor care determină mișcarea involuntară a pleoapelor se află cofeina.
Cafeaua stimulează producția de serotonină și noradrenalină, neurotransmițători care cresc reactivitatea mușchilor și a nervilor.

Suferi de insomnii

Cofeină afectează puternic somnul, chiar și atunci când este consumată cu șase ore înainte de culcare. Afectează ritmul circadian, cel care îți induce o stare de somnolență seara și te ajută să te trezești dimineața. Prin urmare, dacă îți este dificil să adormi, dacă te trezești des în timpul nopții sau dimineața te simți obosit, consumul de cafea poate fi responsabil. Nu mai bea cafea după ora 16.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod