Mai putin stres la cumparaturile de sarbatori!

Este luna cadourilor si, pentru a reusi sa facem o bucurie cuiva drag, trebuie, mai intai, sa cumparam cadouri. Acestea inseamna alergatura prin magazine, stres si timp pierdut mai mult sau mai putin eficient... Pentru a evita iritabilitatea din aceasta perioada, ai nevoie de foarte multa rabdare. Iata cum poti reduce stresul de sarbatori!

Buget limitat


O foarte mare parte din stresul sarbatorilor rezulta si din faptul ca exista in permanenta tentatia de a cumpara cadouri tot mai mari si mai scumpe pentru cei dragi, chiar daca acest lucru inseamna ca te vei imprumuta in acest scop.

Desi ne simtim constransi sa le aratam celor dragi cat de mult inseamna pentru noi prin daruri valoroase, familia si prietenii s-ar simti ingrozitor sa afle ca ne-am indatorat pentru a le face lor o bucurie...
Anul acesta, stabileste obiectele pe care vrei sa le cumperi si un buget in acest scop. Absolut obligatoriu, nu depasi bugetul stabilit! Faptul ca te-ai gandit la cei dragi nu inseamna ca darurile trebuie sa fie scumpe...

Listele te scot din incurcatura...


Fa o lista cu toate persoanele carora doresti sa le oferi cadouri si stabileste bugetul pentru fiecare. In dreptul numelor, noteaza obiectul pe care vrei sa il oferi in dar. Pastreaza lista pentru a verifica pentru cine nu ai cumparat cadou. Avand totul foarte bine organizat, tentatia de a cheltui prea mult, de a face cumparaturi sub impuslul de moment sau de a cumpara daruri duplicat este mult diminuata.

Eficienta, cuvantul de ordine!


Limiteaza aria magazinelor in care mergi la shopping. Grupeaza cadourile pe care vrei sa le cumperi in functie de magazinele in care le poti gasi si incearca sa scapi de alergatura in doar cateva locuri.
Desi este amuzant si relaxant sa petreci ore bune la shopping, in preajma sarbatorilor acest lucru se transforma intr-un adevarat cosmar, adaugand stres si nervi...

Cumparaturi... rapide!


Adesea, foarte multi dintre noi amana cumparaturile de sarbatori pana in ultimul moment. Incearca sa iti rezervi cateva ore din timp pentru acest lucru, pentru a nu te trezi fie ca ramai fara cadourile dorite, fie ca stai la cozi infernale... In plus, daca mergi la shopping din timp, vei putea face o selectie mai buna a ideilor pentru cadouri si te vei putea bucura din plin de sarbatori.


Pentru cumparaturi in doi timpi si trei miscari, ia in calcul si varianta site-urilor de profil - vei scapa de cozile infernale si de stres!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod