Invata sa ai mai multa incredere in tine

Desi iti doresti sa fii apreciata la adevarata valoare si sa te faci placuta in cercul din care faci parte, trebuie sa fii constienta de faptul ca nu vei reusi sa intri in gratiile tuturor persoanelor care te inconjoara. Inainte de a te astepta la complimentele sau prietenia celor din jur, tu insati trebuie sa fii impacata cu tine, cu propria personalitate si propriul fel de a fi.

Oricine trece prin momente de criza sau are probleme care ii afecteaza modul in care se auto-evalueaza, insa vestea buna este ca intotdeauna iti poti imbunatati increderea in propria persoana. Daca ai ajuns intr-un impas si vrei sa iti imbunatatesti felul in care te vezi pe tine insati, incearca sa pui in aplicare sfaturile de mai jos, pentru un plus de incredere si respect.

1. Redu la tacere criticul din tine, care vede doar partile tale negative.
Este dificil sa auzi si sa accepti criticile celorlalti, insa uneori poti deveni cel mai mare critic (si, implicit, dusman) al tau prin felul in care gandesti si actionezi. Ca atare, incearca sa nu te ambitionezi sa pastrezi in lista de prioritati un standard pe care iti este dificil sa il atingi.

2. Decide sa obtii din nou controlul asupra vocii tale interioare - de acum inainte, permite doar accesul feedback-urilor constructive. In loc sa te axezi asupra partilor negative, este recomandabil sa incepi sa te gandesti la calitatile si atributele care te pun in valoare. In fiecare zi, noteaza pe o foaie de hartie trei lucruri care iti plac la tine.
In acest fel, te vei obisnui sa iti gasesti si calitati, daca, de regula, te subevaluezi.

3. Evita gandurile perfectioniste si stabileste-ti teluri care poti fi atinse. Prefera sa iti indeplinesti planurile propuse decat sa atingi perfectiunea.

4. Invata din greseli. Nu uita niciodata ca toata lumea face greseli - ele reprezinta o piatra importanta pusa la temelia autocunoasterii si dezvoltarii persoanei care trebuie sa devii.

5. "Reprogrameaza-te" si schimba felul in care se desfasoara o zi obisnuita din viata ta. Renunta sau modifica unele dintre activitatile tale zilnice, pentru o perspectiva noua si proaspata asupra vietii, apoi abordeaza aceste activitati intr-o maniera pozitiva.

6. Adu o schimbare in viata cuiva - lucreaza voluntar pentru o asociatie caritabile sau care implica intreaga comunitate din care faci parte.
Dedica o parte din timpul tau liber unei actiuni care sa schimbe mersul lucrurilor in mai bine. Astfel, vei vedea ca ajutorul tau este apreciat si bine venit, devenind, astfel, un factor-cheie care te ajuta sa iti redescoperi increderea in propria valoare.

7. Nu scoate din rutina zilnica sportul si activitatile fizice. Aceasta este o modalitate excelenta de a scapa de stres si de a te bucura intr-un timp relativ scurt de rezultatele unui stil de viata sanatos si mult mai fericit.

8. Profita de resursele si instrumentele existente pe piata pentru a-ti construi pas cu pas increderea in tine insati - carti, CD-uri, seriale motivationale sau organizatii care iti pun la dispozitie mai multe materiale pentru a-ti imbunatati imaginea despre propria persoana.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod