Ceilalti te pun la zid?

De ce cand esti mai retrasa, dar educata, sociala, poate mai rasfatata, toti te pun la zid? - Moni

Psihologul Odette Dimitriu iti raspunde:
Poate este doar o opinie deformata de-a ta cu privire la faptul ca "toti te pun la zid". Nu cumva ai prea multe idei preconcepute cu privire la tine si la cei din jurul tau? Totul este o chestiune de perceptie si daca tu consideri ca "ceilalti te pun la zid" inseamna ca iti place sa joci rolul de victima.

Sau poate ca intr-adevar esti o persoana mai retrasa, mai timida...
Stii ce ar putea sa creada ceilalti despre tine intr-o asemenea situatie? Fie ca tu esti cea care nu are incredere in ceilalti sau ca esti prea critica cu privire la ei, fie ca tie nu-ti place compania celor din anturajul tau. Din pacate, prea multi oameni sunt centrati pe propriile lor probleme si mai putin se gandesc sa descopere timiditatea sau gradul de rasfat al celui de langa ei...

Gandeste-te ca numai in putine situatii ceilalti sesizeaza lipsa ta de incredere in tine, in potentialul tau.
Si daca vor observa acest lucru, este cazul sa-ti schimbi atitudinea. Vei fi perceputa drept o persoana mult prea vulnerabila si poti sa-ti intaresti si mai mult rolul de victima. Relatia persecutor-victima este destul de frecvent intalnita. Nu cred ca ai prea multe avantaje victimizandu-te, este mult prea consumatore de energie aceasta situatie, asa ca este cazul sa te schimbi. Cum?

Avand mai multa incredere in tine, dar si in cei din jurul tau. Vino tu prima in intampinarea celorlalti si vei descoperi la un moment dat noi fatete ale relatiilor interumane.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anna.maria pe 9 Ian 2011, 21:29
    sunt o persoana ciudata?

    e foarte adevarat... si rezonabil continutul textului...adica de multe ori nu am incredere in mine si sunt trista sau dezamagita de mine in momentul acela pentru ca stiu ca puteam mai mult atunci... de cele mai multe ori regret ceea ce nu fac si ar fi trebuit sa fac...si vad ca oameni ma ezita ... si uneori doare pentru ca stiam ca pot fi mai buna si mai dezamagesc si oamenii... ....presupun ca sunt o persoana prea dura cu mine... si am o amunita retinere in a cunoaste persoane si a le acorda o sansa... creedeti ca sunt o persoana ciudata?... desi eu sunt o persoana foarte zambareata ...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod