Alege hobby-ul potrivit personalitatii tale

Daca esti o persoana activa fizic, poti incerca un sport. Ai de ales si in acest caz: daca iti plac sporturile de echipa sau competitive, poti alege sa joci baschet, volei, handbal, tenis, badminton. Daca preferi sporturile solitare, poti incerca inotul, gimnastica, joggingul, plimbarea cu bicicleta. Iarna poti apela la schi, snowboarding sau patinaj, iar vara, la role. Daca vrei, poti incerca si alte activitati ce presupun miscare, precum echitatia, artele martiale, yoga, tir sau tras cu arcul.
Ia in calcul si bugetul pentru fiecare, pentru ca unele sporturi cer echipamente mai costisitoare decat altele.

Daca iti place sa te misti, dar vrei si ceva mai distractiv, poti alege cursurile de dans. Exista o varietate de genuri, de la samba la tango ori dans modern, asa ca vezi care ti se potriveste mai bine.

Vrei sa-ti dezvolti o anumita abilitate si nu neaparat conditia fizica? Gandeste-te care. Iti place sa gatesti? Fa din asta un hobby. Esti indemanatica la a confectiona diverse? Poti practica origami (plierea hartiei pentru a obtine diverse figurine), ikebana (aranjarea florilor), crearea de colaje, construirea de machete, croitoria (astfel poti avea haine cat se poate de originale si ai mandria de a ti le fi facut singura) sau confectionarea de diverse obiecte decorative.

Un hobby care cere multa indemanare si grija, dar si timp si spatiu, este gradinaritul.
Acest hobby te ajuta sa-ti dezvolti si rabdarea, pentru ca trebuie sa astepti pana ce plantele cresc si infloresc, ingrijindu-le constant.

Cei creativi pot incerca un hobby legat de arte. Desenul dezvolta imaginatia si face mana mai sigura. Pictura iti ofera un simt al distantelor, al proportiilor, al culorilor. Daca iti place muzica, alege un instrument muzical, precum pianul, orga, vioara, iar daca vrei ceva mai modern, poti incerca sa iei lectii de chitara. Preferi sa-ti folosesti vocea? Canta, fa inregistrari sau karaoke.
Iti plac imaginile? Incearca fotografia! Sau, de ce nu, poti incerca si sa filmezi.

Daca iti place sa scrii, de ce sa n-o faci? Pune pe hartie ce te atrage mai mult: scrie un jurnal, poezii, povesti, romane, esee, un blog, fanfiction... Le poti publica sau le poti tine pentru tine, asta conteaza mai putin. Important este sa-ti practici hobby-ul.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • io_ana pe 27 Ian 2009, 13:16
    teste

    exista cumva teste pentru a ne ajuta sa ne gasin hobby-ul potrivit?

    0
    0

  • iorda pe 27 Nov 2008, 08:34
    super

    mi-a plăcut articolul foarte mult, mă ajută, că şi eu am această dilemă cu ce să îmi unplu timpul liber făcând ceva plăcut şi util, mulţumesc pentru informaţii.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod