6 metode de a scapa de depresie

Depresia te poate face sa te simti fara putere. Dar, din fericire, exista multe lucruri pe care le poti face pentru a-ti imbunatati starea de spirit si pentru a-ti mentine sanatatea. Nu totul depinde de doctorul tau.
Depresia iti poate "fura" sentimentul de control asupra vietii. Asumandu-ti responsabilitatea asupra sanatatii tale, poti recupera acest sentiment. Iata cateva lucruri care te vor ajuta sa lupti impotriva depresiei.

1. Activitatile fizice. Multe studii au demonstrat ca exercitiile fizice regulate te pot ajuta sa te simti mult mai bine. Tipul de activitate fizica pe care o il alegi nu are nicio importanta. Alege ceva care sa-ti faca placere si poti incepe incet, poate chiar cu cateva plimbari prin imprejurimi. Incearca sa te antrenezi cu prietenii sau chiar sa te inscrii la diferite cursuri.
Sa participi alaturi de cineva cunoscut la un program de antrenament te poate ajuta sa nu renunti.

2. Bucura-te de soare! Poti descoperi ca soarele iti poate imbunatati starea de spirit imediat. Exista persoane care sufera de depresii in perioadele fara prea mult soare, toamna sau iarna. Daca faci parte din aceste persoane intreaba-ti medicul daca terapia prin lumina artificiala te poate ajuta.  

3. Nu uita de orele de somn! Depresia si, uneori, tratamentele impotriva acesteia iti pot afecta somnul. Unele persoane care sufera de depresii dorm prea mult, iar altele au insomnii.
Lipsa somnului poate afecta foarte mult starea ta de spirit. Asa ca solutia este sa ai un program bine stabilit de somn. Activitatea fizica din timpul zilei te poate ajuta sa ai un somn linistit, dar nu te antrena cu putin timp inainte de ora de culcare. Inainte de a te aseza in pat te poti delecta citind o carte sau ascultand muzica. Evita, insa, sa citesti sau sa privesti la tv in pat.

4. Mananca sanatos. Nu exista diete alimentare care previna sau sa trateze depresia. Dar o alimentatie sanatoasa te poate ajuta sa te simti sanatos(a) si energic(a).
Ai grija la calorii, limiteaza cantitatea de grasimi si zahar si consuma cat mai multe legume, cereale si fructe.
    
5. Distreaza-te! Cand incerci sa scapi de depresie, se poate sa simti ca nu ai dispozitia necesara pentru a iesi in oras cu prietenii. Dar trebuie sa te "fortezi" un pic. Gaseste-ti timp pentru activitatile care, inainte, iti faceau placere. Iesi in oras cu prietenii sau fa-ti timp pentru hobby-uri.

6. Evita alcoolul si drogurile. Acestea pot contribui la stabilirea depresiei sau inrautatirea acesteia.

Poti lua in considerare si medicina alternativa sau terapiile.
Trebuie, insa, sa iti consulti medicul inainte de a incerca suplimente sau plante medicinale. Doar pentru ca ceva este natural nu inseamna ca este si sigur. Poti incerca cateva tehnici de relaxare, meditatia, hipnoza, masajul sau acupunctura. 


Depresiv sau pur si simplu nefericit?
Ce este depresia
Depresia copilului
Depresia la pubertate si adolescenta
Cum tratam depresia?
 

Comentariile 101-125 din 125

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Margie pe 9 Aug 2010, 21:56
    Depresie, pesimism, durere ...

    Buna, si eu am desoperit ca sufar de depresie, numai ca incerc din rasputeri sa nu ma las prada gandurilor negre si sa pastrez o doza de luciditate. Am uneori zile cand totul mi se pare atat de gri, cand nimeni nu ma intelege, cand incerd sa fac un bine si primesc lovituri dupa lovituri, cand pur si simplu ajung acasa si ma las prada lacrimilor, plang si incerc sa-mi golesc sufletul de durere ca sa o pot lua de la capat. E foarte greu sa lupti cu depresia cand esti singur sau cand simti ca nu poti lasa trecutul in urma. De fel sunt o persoana vesela, optimista, dar singuratatea ma atrage in boala asta numita depresie, singuratatea, stresul de la servici mai ales atunci cand nu numai ca nu esti apreciat pentru ceea ce faci, dimpotriva primesti sarcini pana cand nu mai poti si inevitabilul se produce, tu nu mai faci fata si sefii incep sa urle, iar cand ajung acasa nu mai gasesc nici un pic de bucurie, nici o speranta ca maine va fi mai bine. De multe ori nu dorm cu zilele si recunosc ca ma lupt din greu cu boala asta si caut sa ies din depresie, sa nu ma las prada acestei boli si poate intr-o zi voi redescoperi placerea de a trai, a zambi si de a ma bucura iar de viata ...

    0
    1

  • valentina pe 26 Iul 2010, 20:40
    depresia

    ....iubesc in tacere,am inima buna dar cat bine fac eu imi primesc lovitura de fapt,de ce?iubesc animalutele,in special cateii,iubesc viata,dar e dura si persoanele din jurul meu o fac sa fie asa,nu eram asa de dificila,eram fata care iubeam eram fericita,si dintro data totul sa dus ce ma fac?ma sufoc,ma inec si nu pot sa mai simt feriicrea,dar trebuie sa lupt,am citti comentariile voastre si nu o sa ma las doborata de inamicul numit depresia.va multumesc si DUMNEZEU SA NE IUBEASCA PE TOTI.

    0
    1

  • valentina pe 26 Iul 2010, 20:32
    depresie si stresul ma omoara incet dar sigur

    buna,sunt o persoana dificila nu mai rezist la stres toata lumea e impotriva mea,ma supar la orce barfa despre mine,ma sting incet si ma inchid in mine nu ma multumeste nimic si vreau sa fug de toate probleme,ma refugiez in trecut la cat de bine imi era si nu mai accept viitorul,mie frica.nu ma intlege nimeni ma urasc cateodata,chiar daca sunt frumoasa si am corpul de manechin dar nu ma multumeste sunt la pamant.am nevoie de ajutor pt ca nu vreau sa ajung la extreme mie frica ca nu mai rezist.....

    1
    1

  • emilia pe 27 Iun 2010, 22:39
    viata este frumoasa.......

    dragi copii,oameni buni ....cum sa ai depresie la 14,15.....21,22......ani .asa de tanar este inadmisibil, viata este asa de frumoasa daca stii ce sa iei din ea, ce aveti voi de aveti depresii, pai cea mai mare bucurie a omului este sanatatea( in opinia mea - spun asta pentru ca eu am 52 ani si am mari probleme de sanatate, si nu disper ca voi) bucurati-va de sanatate,rugati-va la dumnezeu, mergeti la biserica -nu rideti face foarte bine simplu fapt ca aprindeti o lumanare si va inchinati -.intru-un cuvant aveti viata inainte ce este aia depresie , faceti sport,miscare in aer liber ,plimbati-va in parc,chiar daca nu aveti posibilitati de concediu de vacante la mare ....sau mai stiu eu unde ........plimbare in aer liber eu merg in parc si este f. bine .......................capul sus copii nu aveti motive de depresii aveti viata inainte ..............gandire pozitiva ( imi permit sa spun foarte frumos Gabriel ca ai incredere in Dumnezeu) VIATA ESTE FRUMOASA.

    2
    0

  • Madalin pe 27 Iun 2010, 17:43
    Viata

    Salut sunt madalin am 21 de ani ...am fost in varful vietii am avut tot ce mi-as putea dorii sunt in zodia berbec imi place sa rad sa ma distrez traiam fiecare zi ca ultima cu prieteni cu fete credeam ca nimic nu ma poate atinge vedeam viata simpla ...pana intr-o zi cand a aparut ea ....Mi-a aratat ce inseamna sa iubesc eu mi-am trait viata la maxim ea ma iubea si plangea ...Dc ne plangem ?

    0
    0

  • alex pe 11 Iun 2010, 02:08
    Problemele ma supara

    asa ca acum intervine problema "sa las locul de munca si sa ma ocup de afacere" dar aici intervine alta problema pt ca afacerea mea merge bine numai primavara-vara-toamna si trebuie sa fac bani suficienti ca sa trec peste iarna.

    0
    0

  • alex pe 11 Iun 2010, 01:59
    Problemele ma supara

    Cam toti de pe aici aveti aceleasi probleme ca si mine! Eu am 20 de ani, stau la parinti,si problema mea este ca vreau sa ma realizez si eu ca orce om, adica sa ma insor si sa am casa mea.Eu momentan am un loc de munca, si in curs de dezvoltare o mica afacere, astfel ca in ultima luna am incercat sa pastrez si locul de munca dar si sa incep "mica afacere" ceea ce nu amreusit

    0
    0

  • ((Gabriel)) pe 6 Iun 2010, 15:09
    Scapă de depresie

    Am 26 de ani. Am picat în depresie la 25 și am crezut că nu voi mai ieși din groapa respectivă. Am trăit iadul: singurătate, disperare, teamă, dorință de moarte, lipsă de speranță. Însă, am făcut ceea ce a trebuit ca să ies. M-am rugat la Dumnezeu în fiecare zi să mă scoată din necaz, și m-am întors cu fața către El cu adevărat. Am recunoscut greșelile pe care le-am făcut în trecut, am încercat să corectez ce se mai putea și prin rugăciune, spovedanie și abandonarea răului din viața mea, am reușit să mă ridic. Mai am puțin și depresia va deveni o amintire neplăcută și atât. Dumnezeu este mare și poate scoate pe oameni din cele mai cumplite situații. Cereți-I ajutorul și va fi alături de voi! Nu disperați, depresia nu este o condamnare, ci o lecție de viață din care trebuie să învățăm ceva. Sinuciderea nu este o soluție, este un gând provocat de această boală care se tratează și se și vindecă. Urmați un tratament, așa cum am urmat și eu, și rugați-vă la Dumnezeu, iar El vă va vindeca. Dumnezeu să vă ajute!

    1
    0

  • ioana pe 5 Iun 2010, 14:17
    nu

    nu poti sa faci asa ceva,nu poti sa te sinucizi...si eu sufar de depresie, anxietate, am avut chiar si cateva atacuri de panica dar...am momente in care zic ca viata e frumoasa...poate acum ai de suferit, fiecare sufera dar...gandeste-te ca o sa vina si randul tau sa fi fericita...o sa cresti mai mare...o sa ai viata ta, o sa ai copii.eu spun ca viata e frumoasa dar nu stiu de ce nu pot sa ma bucur de ea cum ar trebui.daca parintii nu te inteleg cere ajutorul altcuiva...unei rude, unui profesor de la scoala...oricui,nu trebuie sa iti fie rusine, este viata ta si este singura pe care o avem.crede-ma ca nu esti singura,sunt milioane de oameni care patesc asa ceva.si eu chiar ma mir ca inca pot sa dau sfaturi si sunt si eu cu problemele mele dar ma linistesc la gandul ca odata o sa scap de chestia asta...te rog sa nu faci prostia asta.am bagat id tau de mess daca vrei sa vb.ai gj de tine.am 22 ani deci se poate vb cu mine :D

    0
    0

  • little emo pe 13 Apr 2010, 19:33
    despre

    Eu sufar de depresie de ceva timp si am doar 15 ani.....Prietenii se comporta cu mine de parca sunt invizibila..la scoala nu mai am puterea necesara sa mai raspund...Parintii se poarta urat cu mine..Nu mai rezist... nu am mai iesit din casa de 2 luni... plang in truna si am incercat sa ma sinucid... nu voresc cu nimeni si nu vorbeste nimeni cu mine..am o ura in mine uriasa...o ura adunata atata timp pt persoanele din jurul meu si pt straini... Nu mai suport nimic...Am incercat sa ma sinucid dar imi e mila de parintii mei...dar o voi face pana la urma.!Daca vrea cinva sa imi dea un sfat pana nu o iau razna de tot ma gaseste la id-ul : rain_and_music

    0
    0

  • elena pe 26 Mar 2010, 19:01
    epuizat psihic

    am doar 16 ani si au fost prea multe pana acum:|..am suferit enorm din cauza unui baiat cu care am fost 2 ani jum impr:|..nu am somn noaptea,nici macar o ora nu dorm...asta de o luna si ceva..am fost la neuropsihiatru,dar degeaba:|..nush incotro s-o mai iau..sunt epuizata..nu ma mai face nimic fericita..ce sa fac?:(

    1
    1

  • mihaela pe 10 Mar 2010, 14:01
    depresia

    buna,am 22 de ani si de cateva luni sufar de depresie.am crezut ca va trece repede,dar nu e asa.am devenit prea emotiva..vreau sa trec peste asta..vreau sa vorbesc cu cineva,care trece prin asa ceva.va rog sa ami scrieti: mihaela.ella82@yahoo.es

    0
    0

  • ceci pe 7 Mar 2010, 22:22
    nu mai sunt in stare de nimic

    buna .am 17 ani si sufar de depresie.nu ma pot concentra la multe lucruri.simt ca nu-mi mai am locul nicaieri.la scoala nu pot rezista prea mult.imi vin mereu in minte idei cu referire la prezent si viitor.''ce voi face mai incolo","nu cred ca voi fi in stare sa devin ceea ce voi vrea"chestii de genu' fazele astea nu dureaza mult insa ma sperie cumplit .

    1
    0

  • laura pe 7 Mar 2010, 08:23
    depresie

    buna all!acum 48 de ore m am despartit de prietenul meu,tin foarte mult la el..!am 19 ani iar el 45 am avut o relatie de 2 ani jumate,totul a fost frumos pana sa aflu cu ce se ocupa el...!am incercat de mai multe ori sa ma despart de el..insa..nu am reusit,acum nu stiu ce sa fac pentru ca eu sa nu ma mai intork la el....,imi este foarte greu.am ochii cat 2 cepe mari ,imi este frika sa nu devin prea emotiva,sa ma ajute si pe mine cineva!!!! simt ca nu mai am putere sa lupt!!!va rog sa imi scrieti la e-mailul :divaexotik@yahoo.com ,va multumesc!!!!

    0
    0

  • wheLL pe 26 Aug 2009, 04:12
    bun articol

    nu imi dau seama care este cauza depresiei mele am doar 14 ani si ma gandesc foarte ciudat cum este trecutul meu si cum va fi viitorul, nu am cum sa explic in cuvinte dar cred ca depresia e de vina, simtomele sunt de pe acest articol.E posibil ca, in cazul meu sa fie problema cu orele nedormite petrecute in fata calculatorului, ma culc si la 4 dimineata.Care a mai avut aceste probleme rog sa ma contacteze Y!M : alex_cs_good

    0
    0

  • alexandra pe 2 Aug 2009, 00:52
    6 metode pentru a scapa de depresie

    e un articol destul de bun ...de cate ori sufeream o depresie refuzam sa ies cu prieteni sa ma distrez in unele cazuri cedam la insistentzele lor si chiar era foarte ok....

    3
    0

  • alina pe 28 Iul 2009, 22:50
    ciao

    Si eu sufar de depresie din 2002,dar am incercat mereu sa lupt,am luat mai multe tratamente,am facut chiar si injecti cu ripolept dar mi-am luat viata in piept chiar am plecat din tara si muncesc in strainatate.am vrut sa lupt pt ca daca mai continuam asa cred ca ajungeam mult mai rau.imi iau si acum tratamentul o doza mai mica dar nu il uit in fiecare seara.sfatul meu este pt cei care se simpt depresivi sa isi caute un pshiatru bun,sa urmeze tratamentul cat zice medicul si apoi totul depinde de noi sa ne schimbam viata sa sa iesim din rutina de zi cu zi sa incercam sa facem lucruri noi in fiecare zi,sa traim clipa.

    2
    0

  • lavinia pe 21 Iul 2009, 09:26
    depresia

    Si eu sunt intr-o perioada super nasoala nu ma simt in stare sa fac nimik nici sa judec parca nu mai pot.Vad asa toate lucrurile negativ.La serviciu nu imi fac treaba cum trecuie fac lucrurile numai sa fie facute dar parca nu am simtul responsabilitatii.Dorm mult iau zyprexa inainte ma ajuta dar acum nu mai am nici chef de viata....mai am 1 luna si ceva pana la nunta mea dar parca nici asta nu ma mai imbucura parca dorm pe picioare, cu colegii comunic tare prost.

    1
    0

  • draghici pe 29 Mai 2009, 20:34
    ajutatima

    este greu sa treci peste tot ce ti sa intanplat in trecut ma sufoc inpermanenta si nu stiu ce pot sa ma fac de un an iau tratament pentru depresie si nu pot scapa

    0
    0

  • nimeni pe 22 Sep 2008, 19:49
    Salut

    Nu stiu si eu caut ceva sa ma mai aduca cu picioarele pe pamant (incepe cu droguri aste e un pas bun care te face sa uiti de tot ce e in jur pe mine ma ajuta cam mult foarte mult da vezi sa nu afle nimeni ca te-ai dus la fund si mai rau asa mi sa intamplat mie)

    0
    0

  • ciprian pe 16 Sep 2008, 21:55
    Depresia

    Ma numesc ciprian si cred ca sufar de depresie: a inceput scoala si in fiecare zi plang pe aceasta tema in plus maicamea mi-a facut program si mie nu-mi convine acest lucru si ma cert incontinu cu ea si ma simt ca naiba sunt deprimat plang mult nu stiu ce sa ma mai fac daca aveti niste sugesti va rog spuneti-le. Multumesc frumos

    0
    0

  • mihaela pe 3 Aug 2008, 23:29
    Nu stiu cam

    Imi place articolul... foarte interesant, dar eu sincer nu inteleg ce se petrece cu mine... as putea sa vorbesc cu un psihiatru?

    0
    0

  • Ioana-Veronica pe 4 Apr 2008, 15:24
    Depresia

    Incearca sa descoperi niste activitati pe care le faci cu placere, sau le faceai cu placere, si sa incerci sa-ti concenrezi atentia asupra lor. Te vor face sa nu te mai gandesti atat de mult la faptul ca suferi de depresie. In legatura cu psihologul, cauta pe internet sau in pagini aurii, cabinete de psihoterapie din orasul tau si incearca sa iei legatura cu unul dintre psihologi, care crezi ca te-ar putea ajuta :)

    0
    0

  • oana pe 18 Mar 2008, 00:45
    Nu imi imaginam ca va fi atat de greu

    De cateva luni sufar si eu de depresie. Viata mi s-a schimbat complet, pana si eu m-am schimbat atat de mult incat ma speri, nu ma recunosc. Intr-adevar soarele te ajuta, m-am simtit mult mai bine in zilele calde, dar reintorcandu-ma acasa revin la aceasi situatie. Ma simt incoltita, ma simt omorata putin cate putin. As vrea sa apelez la un psiholog, dar nu stiu unde sa ma duc, daca cineva mi-ar putea recomanda unul, mi-ar face ft mult bine. Sunt hotarata sa lupt, a venit primavara, ar trebui sa fie mai usor. Vreau sa imi recapat viata si sa ma regasesc, sa imi recapat prietenii sa ma pot reintoarce la scoala. Oricine a reusit sa scape si imi poate da un sfat, m-ar putea salva. Credeti-ma ca nu exagerez cu nimic... iar cei care sunt la inceput a trebui sa faca ceva, eu am mers pe premiza ca imi va trece, ca e doar o perioada proasta, dar cu trecerea timpului m-am ingropat din ce in ce mai mult in intunericul mintii... ar trebui acordata mai multa atentie depresiei, ptr ca este boala si inca una ft grava care te poate costa viata.

    2
    0

  • kovacs carmen pe 25 Sep 2007, 10:41
    sotul meu sufera de depresie

    sotul meu are o munca de raspundere mare,sufera de depresie din cauza stresului.acasa nu se poate vorbi cu el este foarte retras,nu are simtul umorului.sinterm casatoriti de 28 de ani si i-am spus sa isi caute alt serviciu,dar nuu vrea.

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod