Gelozia masculina, scrisa in gene

Barbatii, mai suspiciosi decat femeile


Goetz si Causey au studiat 60 de barbati si 89 de femei. Ei au descoperit ca barbatii sunt mai suspiciosi in privinta partenerului. Infidelitatea, scrie Wired, presupune riscuri, precum contractarea unor boli cu transmitere sexuala, pentru ambele sexe, dar statutul de incornorat e mai apasator pentru barbati. Asta pentru ca femeia care insala va avea totusi proprii ei copii, in timp ce partenerul ignorant va trebui sa consume timp si energie pentru a creste progenitura unui rival.

Toate aceste riscuri au facut ca barbatii sa fie inzestrati cu un arsenal de tactici anti-incornorare, scriu cei doi cercetatori, care cred ca suspiciunea crescuta ar fi una dintre aceste tactici.

Scenele de gelozie, justificate?


Desigur, scrie Wired, ar putea fi si alte explicatii pentru faptul ca barbatii sunt mai suspiciosi. Intre altele, cercetatorii au aflat ca mai multi barbati decat femei se gandesc sa paseasca stramb.

Iar asta ar insemna ca suspiciunile de infidelitate s-ar putea datora propriilor porniri. Adica o cred pe partenera in stare de infidelitate pentru ca ei insisi sunt inclinati spre asta. Pe de alta parte, poate ca nu barbatii sunt prea suspiciosi, ci femeile prea increzatoare?

Oricum, conchide revista americana, explicatiile cercetatorilor privind suspiciunea exacerbata a barbatilor sunt plauzibile.

Asadar urmatoarea data cand prietenul sau sotul va face o scena, ar trebui sa va ganditi ca poate nu e vina lui, ci a naturii? Raspunsul este "nu".
Autorii studiului sugereaza ca barbatii sunt, in mod normal, dotati cu capacitatea naturala de a-si infrana pornirile de gelozie. Suspiciunile necontrolate, persistente si inflexibile ar echivala cu o incapacitate de adaptare, spun ei. Cu alte cuvinte, daca sari calul cu gelozia, pana la urma femeia pleaca.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • carada pe 4 Iun 2009, 15:37
    hm!

    pai.... mai cititi-l odata ca sa intelegeti! e foarte clar! voi vreti sa va rezolve problemele personale??

    0
    0

  • Oana pe 20 Mai 2009, 18:51
    Huh??

    Deci.....pana la urma au vrut sa spuna ca....???? Cine scrie articolele astea?

    0
    0

  • andreea pe 20 Mai 2009, 16:05
    pff

    n-am inteles nimic

    0
    0

  • anca pe 20 Mai 2009, 11:22
    ce mai articol...

    doamne....ce e cu articolul acesta?nu are nici cap nici coada nici substanta....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod