De ce ne atrag barbatii mai in varsta decat noi?

Te-ai indragostit de un barbat mai in varsta decat tine. Nu esti singura. Diferenta dintre voi poate fi de 8-10 ani, dar si mai mult de 20 de ani. Ce te poate determina sa alegi un barbat...
Te-ai indragostit de un barbat mai in varsta decat tine. Nu esti singura. Diferenta dintre voi poate fi de 8-10 ani, dar si mai mult de 20 de ani. Ce te poate determina sa alegi un barbat cu mult mai inaintat in varsta decat tine si ce anume te atrage la el?

De regula, majoritatea considera ca, in astfel de relatii, la mijloc exista un interes financiar. Nu este insa o situatie atat de des intalnita pe cat se crede. Exista femei care castiga chiar mai mult decat barbatii alaturi de care isi petrec viata.
Si atunci? Ce anume "leaga" povestea de dragoste?

Psihologul Roxana Carpiuc ne ofera urmatoarea explicatie: "Se intampla adesea ca o femeie care s-a maturizat mai repede (comparativ cu alte femei si, mai ales, cu barbatii de varsta ei) sa se simta atrasa mai degraba de un barbat mai 'copt'. I se pare ca nu are nimic in comun cu barbatii de aproximativ aceeasi varsta cu ea si ii gaseste adesea de-a dreptul infantili. Un barbat mai matur ii impune respect si il gaseste mai atragator decat pe unul tanar."

Este o constatare stiintifica faptul ca femeile se maturizeaza mai repede decat barbatii.
Prin urmare, o femeie de 25 de ani poate considera faptul ca un barbat de 20-30 de ani este insuficient de matur, iar atasamentul fata de aceasta persoana se poate realiza doar in masura in care la mijloc exista interese comune.

"Un barbat mai in varsta este mai atragator, nu pentru ca este mai puternic, ci pentru ca, in maturitatea sa, a cedat o parte din aceasta putere, a devenit mai putin 'cautat', dorit, si, in acest caz, mai indatoritor, mai capabil sa faca o femeie mai tanara sa simta ca exista un echilibru al puterii in cadrul relatiei.", sustine site-ul Relationships.blog-city.com.

Maturitatea la care au ajuns barbatii de peste 40 de ani confera si senzatia de siguranta, iar acesta este unul dintre aspectele care fac o relatie cu un barbat mai in varsta decat tine foarte reusita.
O femeie se simte protejata langa un barbat care stie sa o asculte, sa o incurajeze si, in acelasi timp, ii lase suficient spatiu si libertate de alegere. Un partener matur se descurca mai bine in diverse situatii dificile, pentru ca a acumulat o experienta de viata bogata.

"Un barbat mai in varsta are deja o viata destul de implinita. Stie cine este, are o cariera, a trecut prin multe, stie sa vorbeasca si sa asculte. Mai ales pentru o femeie care are nevoie de siguranta, este un lucru important si, normal, este atrasa de astfel de barbati.", ne spune Roxana Carpiuc, psiholog.
 

Comentariile 51-100 din 169

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Denisa pe 17 Iul 2011, 11:38
    nu conteaza:D

    si pe mine ma atrag barbatii maturi care stiu cum sa respecte si sa fie mai atragatori decat cei tineri:)...

    8
    9

  • geaninacsm pe 17 Iun 2011, 17:18
    oare sa insemne cv:-??

    de cand ma stiu am fost doar cu barbati cu functii destul de bune incepand de la asistenti medicali,jandarmi,politisti,profesori,patroni... oare sa fie asta vre-un semn ca voi fi norocoasa in dragoste? akm sunt cu un profesor;))

    2
    22

  • geaninacsm pe 17 Iun 2011, 17:13
    pt ioana...

    astea sunt idile de copilarie gandeste-te ca acel barbat nu o sa stea cu tine esti o copila care nu stie cum sa il fac fericit,dar poate peste ani cand o sa mai cresti cn stie;P Asta mi-sa intamplat si mie in cls a 5-a mi-a placut de profesorul de sport dupa 5 ani m-am reintalnit intamplator cu el akm are 28 de ani si da mi-am implinit visul din copilarie am fost cu barbatul de care mi-a placut in copilarie.......

    2
    12

  • geaninacsm pe 17 Iun 2011, 17:04
    ASA ESTE

    Eu m-am maturizat mai repede decat celelante fete de varsta mea si sincer nu suport un pustan de 18-19 ani langa mn nu iti ofera stabilitate si nici nu am ce sa vb k el asa ca intotdeauna m-am axat de baieti mult mai mari barbati in toata pegula iubitul meu este mai mare k 10 ani decat mine dar asta nu conteaza atat timp cat ne iubim dar eu sunt avantajata si de aspectul fizic la felul in care arat nu mi-se da sub nici o forma varsta reala,intotdeauna sunt considerata mult mai mare ca varsta si asta imi place foarte mult, Asa ca nu este obligatoriu sa ai langa tn un barbat de aceiasi varsta cu tine sau cel putin de o varsta apropiata:P

    3
    18

  • alex pe 13 Iun 2011, 17:12
    de ce?

    am 13 ani si imi place de unul care are 28 :)

    14
    18

  • Dana pe 29 Mai 2011, 21:18
    tanar vs. old

    Probabil fetele ce au dat vot contra stau cu barbati mai in varsta din interes:)).Bafta fetelor,va sfatuiesc sa faceti un curs de infirmiere ca sigur va trebui sa i schimbati scutecul peste cativa ani:))

    38
    7

  • Dana pe 22 Mai 2011, 01:05
    tanar vs old

    Fetelor,eu una m am convins ca tot un barbat tanar e mai bun ,din mai multe motive.Daca vreti sa imbatraniti singure,atunci probabil veti opta pt.unul in varsta,care crede ca le stie pe toate si cu care va fi greu sa iesiti in lume fara ca cei din jur sa nu comenteze ceva.Nu ca ar trebui sa ne uitam in gura lumii,dar eu una aleg sa ma maturizez alaturi de cineva cu 2 ani mai mare ca mine,si nu cu 25!Si nu puteam face o alegere mai buna!PS: Tanar=Viril :P.Bafta!!

    43
    7

  • mariuca pe 14 Mai 2011, 17:15
    pentru crystina

    draga mea, nu esti singura care are aceasta problema. uita-te in jur si o sa constati ca foarte foarte multe femei se plang din cauza ca nu pot avea un bebelus. e normal sa fii dezamagita dar daca te inchizi in tine, nu mai mananci, poate si fumezi sau bei multa cafea...ma rog...toate astea nu te vor ajuta sa ai un bebe, din contra , cand il vei avea, lui ii va fi greu sa se dezvolte. eu zic asa: ridica-te de jos, scutura-te de tarana, hraneste-te, pregateste-ti organismul pentru a-i oferi bebelusului care va veni un mediu portivit in care sa se dezvolte in primele 9 luni de viata. bun. probabil ca urmatorul pas este sa mergi cu sotul tau la un cabinet unde sa va examineze pe amandoi. in multe cazuri, in cuplurile in care nu apare o sarcina intr-un timp x, se descopera ca problema este defapt la barbat. poate are niste spermatozoizi mai lenesi, sau cine stie... luati o mostra si la laborator cu ea. trebuie sa descoperi cauza exacta, ca apoi sa faci ce trebuie in sensul asta. Bafta multa si tine minte ca tot ce se intampla in viata, se intampla cu un rost. Nu dispera ca Dumnezeu nu iti da bebe acum. O sa-ti dea atunci cand o sa vina vremea lui! ia sa vezi....

    11
    3

  • crystina pe 13 Mai 2011, 15:57
    buna

    buna, mai fetelor asa sunt toti barbatii la inceput, si eu am 21 de ani si el are 30 la inceputul relatiei noastre totul a fost ok timp de un an pana am hotarat sa ne unim destinele in fata lui Dumnezeu, acum dupa un an jumate nu stiu ce se intampla cu mine, ne dorim un copil foarte mult dar nu vrea Cel de sus, si am inceput sa ma inchid in mine, nu mai vb cu nimeni nici cu el, simt nevoia sa fiu tot singura si cea mai grava problema nu pot sa mai mananc nimic, nu stiu ce sa mai fac. as avea si eu nevoie de niste sfaturi daca ma puteti ajuta sa ies din dilema asta. va rog.

    3
    3

  • Uca(fetitza) pe 4 Mai 2011, 00:36
    Siguranta

    Mie imi plac barbatii mai in varsta decat mine pentru ca imi ofera SIGURANTA,sunt MATURI,VORBESC DESCHIS despre o gama mai mare de subiecte si probleme,stiu sa dea un sfat bun cand am nevoie de el si nu tin neaparat sa il respect(defapt,poate ii o exceptie pentru caracterul meu:)) ),stiu sa se comporte cu o femeie(dau mai multa atentie,sau o dau atunci cand e nevoie),nu pun accent pe lucruri marunte si plictisitoare si ii ador cand intra in vre-un joc de-al meu,copilaresc(Rar fac chestia asta!mai destind admosfera cand suntem singuri...)Fac alte chestii decat copii de varsta mea... Sssper sa intelegeti ceva!xoxo

    8
    5

  • fetitza pe 4 Mai 2011, 00:27
    imi place!

    Imi place intrebarea "de ce ne plac barbatii mai invarsta decat noi"si imi place si raspunsul!am 19 ani si nu am avut o relatie cu vreun baiat mai mic decat mine,acum,am cam dat de belea,iubitul meu are 31 de ani :D (12 ani diferenta),ai mei nu or sa fie deacord nici in ruptul capului.Mi se pare si amuzanta situatia(ai mei sunt prieteni cu ai lui),dar mi-e si teama uneori,nici ai lui nu au sa fie deacord("sunt oameni respectabili..."bla bla bla).Mie mi-e drag,imi place cand ma imita cand fac vreo copilarie,dar este si matur cand trebuie sa discutam ceva sau am probleme...Imi place(UNEORI) ca trebuie sa ma ascund(si sunt sigura ca si lui ii place:)) ). Ehhh....acuma....mai am de crescut,nu? Va pup fetelor si vreau sa va spun un pont care pe mine ma ajuta mult,"distrati-va,face-ti tot ce va trece prin "bibilica"dar faceti-o cu cap,ca sa nu regretati!"(o viata avem!)

    11
    3

  • Alisa pe 16 Apr 2011, 22:50
    Pt analisa

    Un barbat care isi insala nevasta te va insela si pe tine intr-o buna zi,sfatul meu este sa termini relatia si sa gasesti un barbat liber.Mai bine suferi un pic acum decat mai mult pe viitor.

    36
    2

  • analisa!! pe 16 Apr 2011, 18:27
    buna....am aceeasi problema

    si eu sunt la fel ca voi fetelor....am 20 d ani si sunt innebunita dupa un barbat de 39 problema e ca il iubesc d mor.suntem d un an impreuna dar nu mai rezist...el este casatorit si are si 2 fetite:(iar eu nu mai vreau sub nici o forma statutul d amanata:(urasc termenul asta.problema este ca el nu ma lasa sa imi vad d viata mea mereu e contra prietenilor mei care ma viziteaza si in acelasi timp nu se desparte d nevasta lui:(ce sa cred?nu vreau sa destram o familie dar il iubesc si sunt mai mult ca sigura ca si el simte acelasi lucru pentru mine dar oare de ce mai continua??

    9
    7

  • Dana pe 14 Apr 2011, 18:32
    Eu 24.El 47

    Viitor*,dilema*,ma scuzati,am tastat cam rapid:)

    14
    2

  • Dana pe 14 Apr 2011, 18:29
    Eu 24,El 47

    Buna fetelor,eu sunt Dana si ma aflu intr o situatie destul de neplacuta momentan.Poate se gaseste cineva sa mi dea un sfat pt.ca simt ca mi fuge pamantul de sub picioare in ultima vreme.In urma cu 3 ani am cunoscut un barbat minunat care m a tratat ca pe o regina,inclusiv datorita lui am si o casa si un viitot.Vacante de vis,o viata comfortabila si tot ce imi doream am avut pana in momentul in care am luat decizia de a-l lasa pt.unul mai tanar,cu care am irosit 2 ani,despartindu-ne in anul 2009.In 2010 incepusem sa vorbesc din nou cu D.si aveam mari sanse sa ma impac cu el.pt ca aveam remuscari pt ceea ce facusem.Toate bine si frumoase pana sa l intalnesc pe un prieten din copilarie pt care facusem o pasiune ''atunci'' si am crezut ca voi uita de regrete alaturi de el.Pana acum cateva luni,de cand regretele au reaparut,constiinta nu ma lasa in pace,am facut un om sa sufere iar acum ma aflu intr o dimela teribila,nu vreau sa l fac sa sufere nici pe cel tanar,pt ca nu merita.Ce sa fac?!Sa i spun adevarul si sa raman singura sa mi clarific situatia emotionala,sau sa continui o relatie doar de dragul de a nu l rani pe cel tanar?Desi balanta se inclina inspre cel matur,ma doare o eventuala despartire pt ca stiti cum e cand te obisnuiesti cu cineva si e greu sa stii ca nu vei mai vedea acea persoana.Voi ce ati face ?

    29
    2

  • valentina pe 9 Apr 2011, 22:33
    oare de ce te plac??

    am 16 ani si imi place de un barbat cu foarte multi ani mai mare dect mine in jur de 43....desii are varsta asta arata foarte bine , fizicul lui si felul lui de a vb cu mine de a avea grija de mine, de cum sa purtat cu mine trecand prin clipe foarte grele , numai la el imi sta gandul nu il mai pot scoate din minte , probabil el ma vede pe mine ca pe un copil desii nu as vrea asta ci cu totul altceva....macar traiesc gandindu/ma la EL...........................

    11
    6

  • ana karenina pe 8 Apr 2011, 19:39
    inima + minte

    si eu am avut o asemenea relatie, dar din pacate s-a terminat si regret enorm ca a fost un context de asa natura ca a trebuit sa iau o decizie, sau poate am fost ajutata sa iau acea decizie,si anume: de a pasi in viata fara el ...sunt de acord ca o relatie cu un barbat mai in varsta este cu mult superioara, mai intensa din multe pct de vedere ...am acum varsta de 37 ani, am o relatie cu cineva de varsta apropiata si sunt cam dezamagita, dar avand un copil de 17 ani pe care l-am luat cu mine in urma divortului nu pot sa fac inca o alegere, de-altfel nici nu ai cum sa cunosti cu adevarat o persoana pana nu petreci cev atimp cu el si asta presupune ca si copulul tau sa stea in spatiul celor 2 parteneri ... si regret ca nu am curajul si forta [poate din cauza fricii de a da peste ceva mai rau] de a pleca...

    3
    4

  • ramo21 pe 17 Feb 2011, 18:00
    eu 21..el 40

    buna!am si eu o situatie asemanatoare..sunt cu el de 4 luni..ma inteleg super cu el... dar ma gandesc din cand in cand ce o sa zica cei din jur....de mine...dar altre persoane imi zic...trebuie sa te gandesti l tine .. ca nu traiesti cu lumea..puff sincer nush...il iubi..ma iube...vrem o familie impreuna...dati'mi niste sfaturi pls...ms..:*

    10
    3

  • kitty_bella pe 8 Feb 2011, 20:26
    eu 21,el 41

    Buna fetelor ma bucur k mai sunt si alte fete in situatia mea.eu iubesc si sunt iubita imediat de un an.decat sa ma intalnesc cu unul de varsta mea care nu are in cap decat sex,fotbal si distractie,mai bine cu unul matur si care stie ce vrea de la viata.la inceput mi-a fost cam greu dar impreuna am trecut peste toate,cu toate k parintii mei nu stiu cati ani are,deoarece nu arata de 41ani.va doresc succes si ma bucur k sunteti iubite si fericite!

    11
    3

  • oana pe 25 Ian 2011, 16:16
    ...

    cert e ca barbatii mai in varsta stiu sa se comporte cu o femeie. stiu cand e trista,fericita etc. mereu am fost atrasa de barbati mai in varsta decat mine,pt ca mi se parea ca au ceva aparte,si nu m.am inselat. acum sunt impreuna cu un barbat cu aprope 17 ani mai mare ca mine si nu regret nici o clipa. el e totul pentru mine. si sincer chiar nu pot spune ca este usor pt ca cei din familia mea sa accepte,dar stiu sigur ca daca voi fi alaturi de el totul va fi mai mult mai usor,avand in spate o experienata pe care eu nu o am. scest lucru imi da incredere in el si in mine.

    6
    2

  • nana pe 7 Ian 2011, 14:52
    si mie imi plac barbatii maturi :)

    fetelor,sunt perfect de acord cu relatia cu un barbat matur.de ce?pt.k un barbat cu ceva ani mai multi decat mine poate 10,20 reprezinta protectie ,e trecut prin viatza si stie cum sa se comporte,datorita experientei,mai bine cu o femeie.intr-adevar nu am avut o relatie stralucita cu tatal meu si poate de aceea ma simt atrasa de de barbatii mai in varsta,dar dragele mele dragostea nu are varsta si cel ce a zis asta a trait-o :*

    5
    2

  • maria pe 3 Ian 2011, 21:46
    asemanator voua

    Buna fetelor...am 22 ani si am o relatie cu un barbat cu 19 ani mai mare decat mine.a incercat 5 luni sa ma cucereasca..si se pare ca dintr-o data mi-a cazut la suflet...il iubesc insa ma tem de opiniile celor din jur.si mai ales de ceea ce va spune mama mea.sunt foarte fericita si sper sa inteleaga ca imi este bine.voi cum ati reusit sa va convingeti mamele ca el este alesul vostru?cum au reactionat?nu as vrea sa ma ascund mereu de toti cei care ma cunosc....multumesc si astept un raspuns de la voi.va pup si noroc in dragoste

    7
    1

  • andra pe 24 Dec 2010, 18:25
    la mine in familie este o traditie....

    intre parintii mei este o diferenta de 11 ani, surorile mamei mele au soti cu peste 10 ani mai mari decat ele, chiar si intre bunicii mei era o diferenta de 8 ani...intre mine si viitorul meu sot este o diferenta de 14 ani :)) uneori ma amuza situatia asta, dar cert este ca nici una din femeile din familia mea nu a regretat decizia de a se casatori cu un barbat mai mare si chiar au avut familii reusite si fericite

    12
    2

  • Ana pe 9 Dec 2010, 15:51
    acum imi plac barbatii mai in varsta..

    am 29 de ani si sant casatorita ,,sotul meu are 33 de ani..de curand am cunoscut un tip ..de 41 de ani..si imi place la nebunie...ce sa fac???? oare m-am plictisit de sotul meu??santem impreuna de 10 ani...si cred ca nu-l mai iubesc..as vrea sa faca ceva sa ma supere...sa fie el de vina ..sa fug in bratele tipului de 41 de ani..ce sa fac???????poate doar o sa-l insel in continuare

    6
    12

  • alien.smile pe 4 Dec 2010, 19:03
    De ce sunt atrasa de barbatii mai in virsta?

    Am 17 ani, deci nu am o experienta prea mare in relatii, sincer de muult timp nu am mai avut vreo relatie, insa nu ma intristezi, deoarece in fiecare zi pot simti ca sunt dorita de barbatii care trec pe linga mine. De obicei sunt de 40-.. ani. Au fost chiar situatii in care au incercat sa faca cunostinta cu mine, dar , sincer sa spun, m-am speriat. Si totusi, simt ca, daca ar fi sa ma intilnesc iar cu baietii de virsta mea, m-as plictisi. Chiar imi este interesant, cum e sa ai relatii cu un barbat in toata firea. Imi imaginez ca este mult mai tandru si atent in dorintele partenerei, cunoaste, cu adevarat, ce-si doreste femeia de linga el. Cred ca alta data nu voi rata sansa de a incepe o relatie cu barbatul mai in virsta. Urati-mi succes :)

    6
    2

  • tania pe 1 Dec 2010, 23:16
    povestea mea

    Am 22 de ani si locuiesc inp[reuna cu un barbat de 46 de ani. Are 2 copii si este in proces de divport.Ma dus acasa la mama lui sa mna prezinte ca noua sa iubita,femeia pe care o iubeste cu toata inima. Ma face foarte fericita,este foarte atent.Gura lumii nu ma intereseaza: decant un pusti care vrea numai sex un barbat matur care lucreaza la casa lui si isi rspecta partenera inseamna mult mai mult. Tin sa meentionez ca este in divort de nevasta pentru ca ea l-a inselat. Ma respecta ma face sa ma simt iubita,ma invata lucryuri nioi,ma face sa zambesc si sa rad mereu. Este cel mai de treaba om am cunoscut in viata mea.Cand facem dragioste este egfff afectuops ma face sa ma simt in ceruri. Il iubesc din tot suyfletu

    4
    2

  • Adina pe 24 Nov 2010, 10:58
    iubesc un barbat de 33 de ani...

    Diferenta de varsta de 14 ani este mare... sau cel putin asa am impresia... nu pentru ca o simt ci pentru ca asa considera cei din exterior. E tandru, e iubitor, e exact ce imi doresc dar mi-e teama sa inaintez cu ceva. El doreste o familie,copii chiar, iar eu nu ii pot oferii asa ceva acum. Va rog ajutati-ma cu ceva sfaturi, preferabil cine este intr-o postura asemanatoare

    4
    4

  • claudia pe 14 Nov 2010, 18:51
    iubesc un barbat care are 39 de ani

    am o rel cu el de 3 ani si ne simtim foarte bine impreuna,suntem foarte fericiti si am facut tot felul de nebunii pt iubirea noastra.el este insurat si are 2 copii, dar asta nu este un obstcol in calea fericirii noastre,ci faptul k a aparut fostul meu "iubit"arab,care vrea sa-mi faca rau daca nu accept sa fiu cu el,doar ca pe mine nu ma intereseaza de el si sunt dispusa sa lupt pt iubitul meu ca sa fim impreuna,doar k lui ii este frica de dif de varsat incum k poate iin timp am sa-mi gasesc pe cineva mai tanar.si nu stiu cum sa-i scot conceptias asta din captre noi

    1
    6

  • claudia pe 14 Nov 2010, 18:49
    iubesc un barbat care are 39 de ani

    am o rel cu el de 3 ani si ne simtim foarte bine impreuna,suntem foarte fericiti si am facut tot felul de nebunii pt iubirea noastra.el este insurat si are 2 copii, dar asta nu este un obstcol in calea fericirii noastre,ci faptul k a aparut fostul meu "iubit"arab,care vrea sa-mi faca rau daca nu accept sa fiu cu el,doar ca pe mine nu ma intereseaza de el si sunt dispusa sa lupt pt iubitul meu ca sa fim impreuna,doar k lui ii este frica de dif de varsat incum k poate iin timp am sa-mi gasesc pe cineva mai tanar.si nu stiu cum sa-i scot conceptias asta din captre noi

    5
    2

  • claudia pe 14 Nov 2010, 18:47
    iubesc un barbat care are 39 de ani

    am o rel cu el de 3 ani si ne simtim foarte bine impreuna,suntem foarte fericiti si am facut tot felul de nebunii pt iubirea noastra.el este insurat si are 2 copii, dar asta nu este un obstcol in calea fericirii noastre,ci faptul k a aparut fostul meu "iubit"arab,care vrea sa-mi faca rau daca nu accept sa fiu cu el,doar ca pe mine nu ma intereseaza de el si sunt dispusa sa lupt pt iubitul meu ca sa fim impreuna,doar k lui ii este frica de dif de varsat incum k poate iin timp am sa-mi gasesc pe cineva mai tanar.si nu stiu cum sa-i scot conceptias asta din captre noi

    4
    1

  • cristina pe 12 Nov 2010, 14:14
    ...

    si eu am o problema asemanatoare...adica in momentul de fata am o relatie cu un barbat mai mare decat mine cu 14ani.pentru mine nu diferenta de varsta este problema ci faptul ca uneori nu pot trece peste faptul ca inaintea mea el a avut o relatie de 18 ani(care a esuat nu din vina mea.nu ne cunosteam pe atunci),adica un trecut care nu se uita usor,si faptul ca nu pot avea foarte mare incredere in partener,sunt geloasa si majoritatea neintelegerilor au acest subiect,nu stiu ce compromis as putea face cu mine sa nu mai pun fata de suparata cand imi spune ca iese cu prietenii sau cand imi povesteste cate ceva din trecutul lui aducand bineinteles in discutie si pe fosta:''ca ea zicea,ca ea facea..etc''.uneori simt ca nu sunt destul de buna pentru el si ca o sa ma lase pentru asta si in momentul de fata chiar ma simt dependenta de el si nu din punct de vdere financiar ci emotional..oare ce ar trebui sa fac?

    3
    1

  • andra pe 13 Oct 2010, 00:16
    de ce ne atrag barbatii mai in varsta decat noi?

    sunt de acord cu astfel de relatii pt ca si eu am o relatie ce dureaza de 4 ani de zile cu un barbat mai mare decat mine cu 10 ani si pot spune ca ne inteleges foarte bine in toate privintele.il iubesc si maiubeste.ma asculta,e atent cu mine si stie deja cu mult timp inainte cea ce vreau sau cea ce simt...barbatii peste 28 de ani deja nu se mai gandesc sa zboare din floare in floare ca si pustianii...ei deja au trecut prin asta si simt nevoia de stabilitate....

    7
    0

  • fyfy pe 29 Sep 2010, 23:15
    ......

    depinde de la caz la caz nu este o regula...sunt barbati care au o varsta la care ai pretentia ca e matur insa pe parcurs ramai dezamagita total cand realizezi ca tot copil retard e la gandire si la felu de a expune sentimentel....lasitatea din punctul meu de vedere e tipica barbatilor putin sunt cei care stiu sa isi asume responsabilitatea pentru faptele lor, asa k din punctul meu de vedere chiar nu conteaza varsta cam toti sunt la fel...nu am nimic importriva acestor gen de relati, nu imi lace sa judec cine si ce face fiecare isi traieste viata cum ii place si considera ca ii este mai bine...dar toti barbati sunt niste copii care au nevoie in permanenta de o mamica langa ei care sa'i educe....

    2
    0

  • mariuca pe 25 Sep 2010, 19:57
    eu 22,el 60

    adevarul este ca o relatie cu un barbat mult mai in varsta te maturizeaza foarte foarte mult. eu ma uit la mine...din unghiile colorate pe care le aveam, mi-am dat seama ca o manichiura poate fi frumoasa si mai simpluta, parul meu colorat in toate culorile curcubeului, acum e natural, nu ma mai makiez pana la urechi... m-am transformat. Imi place foarte mult cum m-a schimbat omul si relatia asta. Nici nu e nevoie sa spun ca ma doare ceva sau ca imi doresc ceva anume pentru ca el deja stie. El stie ca o relatie nu inseamna numai sex.gasesti asta la prea multi copilasi de 23 de ani? eu nu am gasit. SERENA desi nu te cunosc ma bucur tare mult pentru tine, defapt ma bucur pentru fiecare fata care imi spune ca are o relatie asemanatoare cu ale noastre,pentru ca stiu sigur ca fata aia este fericita(asta daca nu are dolari in loc de pupile...)

    4
    0

  • serena pe 21 Sep 2010, 21:18
    CINE ESTE FARA DE PACAT SA ARUNCE PRIMUL CU PIATRA...

    Eu in curand implinesc 39 de ani...iar omul caruia i-am daruit sufletul meu este mai mare cu 31 de ani! "Niciodata sa nu spui niciodata!" ...acum cateva luni judecam persoanle care aveau relatii cu barbati mai in varsta si juram ca eu, niciodata n-am sa pot sa iubesc un barbat mai in varsta decat mine!!! Si viata mi-a aratat ca doar trecand si eu printr-o relatie de acest gen....pot sa fiu la randul meu judecata!! Imi pare rau ca toata viata mea am trait cu prejudecati gresite...dar ca bucur ca am primit in dar...o asa minunatie!! Maturitate, bani, liniste sufleteasca, intelepciune, siguranta...si cate cuvinte spun psihologii despre alceste relatii!!!..."ca-mi caut tatal" intr-o astfel de relatie....si cate si mai cate! Stiu doar (si numai eu o stiu) ca dupa ani de singuratate (...acum cred ca pe el il asteptam)...dupa relatii esuate, dupa prietenii cu barbati care habar n-au ce este femeia...ca pe el in vreau!! Sunt fericita...si daca am sa fiu doar cativa ani...am sa ma numar printre norocoasele care au fost iubite, respectate si admirate! Mi-a pus lumea la picioarele mele, viata lui...si tot ceea ce n-a putut sa daruiasca pana acum unei alte femei!!!! ...iar daca se va termina...candva...undeva...amintirile, trairile si ami ales intelepciunea dobandita in urma unei astfel de relatii ma va face sa zambesc!!!!

    12
    0

  • ela pe 21 Sep 2010, 00:17
    dublul varstei mele , un numar norocos

    Am incheiat si eu de curand o relatie cu un barbat mult mai mare decat mine...nu a durat mult insa pot spune ca mi-a oferit cea mai frumoasa primavara din viata mea!!!! Daca as fi fost intrebata acum un an ce parere am despre diferentele mari de varsta intre parteneri as fi spus categoric ca 10 ani diferenta e prea mult.....ca eu nu m-as uita la un astfel de barbat ..insa m-am indragostit de un barbat nu cu 10 ci cu 22 de ani mai mare... Am simtit cu adevarat ce dulce si amara ,in acelasi timp , este dragostea. Inca il iubesc insa.... el nu! pentru el este un lucru obisnuit ca fiecare femeie ce a trecut prin viata lui sa aiba parte de clipe unice,de romantism de trandete...vacante de vis...sa-ti ofere raiul pe pamant...... doar inima nu a reusit sa o dea nimanui pana acum...

    2
    1

  • dorothy pe 15 Sep 2010, 14:20
    buna

    am avut doar un iubit si sunt cu el de 4 ani....insa de 2 luni de cand am inceput orele de legislatie m-am indragostit de prof....eu am 20 ani el 57......mi-a fost greu sa recunosc ca-l plac si nu voiam eu sa cred ca ar putea sa-mi placa alt barbat decat iubitul meu. cu 2 zile in urma am mers din nou la scoala sa rezolv o problema si l-am gasit la birou singur....dupa multe minute de discutii ne-am sarutat,,,,a fost ce-l mai minunat moment din viata mea, si de atunci ma gandesc neincetat la el..locuiesc cu iubitul meu si am ajuns sa nu mai comunic cu el practicsa nu-l mai vreau in viata mea. acum astept cu nerabdare sa ma intalnesc din nou cu el si sa-i declar dragostea mea....Fiecare situatie e diferita de aceia nu va inspirati din experientele altor fete care iubesc barbati in varsta

    3
    0

  • stii tu pe 11 Sep 2010, 13:01
    oare?? ce sa fac?

    am o relatie cu un barbat de 45 de ani si eu am 20 . dar nu inteleg o chestie el ma vrea langa el dar ai place si de alte femei si imi spune ca a fost cu aia bine femei cam de varsta lui si el spune ca pe mine ma vrea ce sa fac/??

    2
    2

  • alina pe 6 Sep 2010, 23:03
    Pentru Mariuca

    Sunt convinsa ca scumpul tau iubit nu e un parlit..MULT SUCCES IN CONTINUARE!!!

    3
    0

  • mariuca pe 6 Sep 2010, 22:06
    eu 22, el 60

    am 22 de ani si traiesc o frumoasa poveste de dragoste cu scumpul meu, care are 60. nu imi este rusine sa recunosc diferenta de varsta si nici lui. nu ma mai simt aiurea cand oamenii intorc capul dupa noi si asta nu ne impiedica sa fim afectuosi indiferent ca ne aflam pe strada, la semafor , la masa sau in dormitor. Oamenii vad, vorbesc, critica dupa care schimba subiectul de barfa. As vrea, uneori sa imi scriu in frunte cat tin la el, sa vada toti acei oameni. Nu este usor, in romania, poate nici afara cu o relatie de genul asta. Dar asa a fost sa fie si nu l-as da pe unul de 30. nu urmaresc ceva anume, am scris numai pentru ca ma simt atat de obosita si de trista ca trebuie sa explic fiecarui om care ma intreaba... sa-i explic ca sunt fericita, ma trezesc cu zambet pe buze, cand ma suna, parca involuntar incep sa zambesc. Va asigur ca exista relatii in genul rel mele in care interesul material nu este cel care troneaza. Eu sunt un exemplu. Multumesc celor care citesc mesajul meu si urez tuturor multa bafta in dragoste. Si fetelor, ce conteaza ce spun oamenii? Conteaza sa fii fericit, chiar daca esti constient ca nu va dura la nesfarsit

    8
    1

  • Ldy_Lvndr pe 10 Aug 2010, 17:34
    Of, Ioana draga!

    Cu ce drag imi amintesc cand am fost si eu de varsta ta, si cum m-am indragostit ca nebuna de profesorul de franceza (avea vreo 27 de ani)!!! Bine-nteles ca nu l-am interesat din punct de vedere romantic, oricat de dragut a fost, de prietenos, nu si-ar fi permis niciodata sa intreaca masura. La 40 de ani ii trebuie o femeie, nu o fetita, altfel e cam ciudat. Nu te supara pe mine ca iti spun asta, dar esti mult prea tanara pentru o asa relatie. Si multe din fetele care au scris mai sus mi se par mult prea tinere, la 18-19 ani ai impresia ca dragostea va dura o vesnicie, ca stii exact ce iti doresti si ca nimic nu se va schimba. Din pacate treaba nu prea merge asa! Bucura-te de copilarie pana mai poti, ca pentru suferinta din dragoste o sa tot ai vreme!

    5
    0

  • Ioana pe 10 Aug 2010, 15:15
    Sunt indragostita cred de un barbat mai invarsta de cat mine dar nu sunt sigura de asta

    Buna!! Ma numesc Ioana si am 13 ani.....am fost indragostita 3 ani de un baiat din clasa mea...akm cred ca plac alt baiat mai bine zis BARBAT.Imi e profesor, si de la un timp el imi tot trage cu ochiul,imi zambeste (bine el e mai zambaret de fel).....cred ca are cam 38-40 de ani....si nu stiu ce sa fac daca nu-l vad in scoala imi doresc sa il vada,paca mi-ar fi dor de el iar daca il vad imi e frica..astept un raspuns

    2
    3

  • ana pe 10 Aug 2010, 13:51
    viata langa un barbat ma mare dect tine

    este adevarat,ai avantaje,dar inainte de toate ,pe langa asta ai si tu nevie de a vedea si a simnti lucrurile care se petrec de varsta ta,pe cand el a trecut prin ele si nu mai sunt interesante,ai vrea sa le face-ti impreuna ,dar pt el sun inutile,nu ai ocazia asta si treci peste,e normal si corect sa sa nu mai ai speranta,defapt trebui sa acepti numai lucrurile mature,si ce-ia ce face el,atunci liniste si perfectiune de cuplu matur se transforma intro mare depresie pt tine,si nu te intelege pt ca daca va face asta ar insemna ca ca nu te ajuta ,ba chiar impige la ceia ce vrei sa faci,deci trebui sa gandest ca el sa faci ce-ia ce face o femeia de varta lui....

    3
    1

  • Ly pe 9 Aug 2010, 11:18
    Diferenta mai mica de varsta dintre o femeie si un barbat

    Am un prieten mai tanar cu 14 ani, am fost impreuna 10 ani si totul a fost ok.acum un an a cunoscut o femeie cu 10 ani mai mare decat el , iar relatia noastra s-a deteriorat, ce parere aveti? Mai are rost sa sper ca se va intoarce la mine? Ma cauta dar nu mai stiu de ce , tot ce stiu e ca se duce la ea, deoarece il suna ff des.

    2
    0

  • Fanta C pe 26 Iul 2010, 01:14
    Barbatii mai in varsta.

    Cred ca prima greseala a unei femei cand vine vorba despre o relatie cu un barbat mai in varsta este aceea de a-si dori sa il schimbe. Am o relatie de 2 ani cu in barbat cu 20 de ani mai batran ca mine. Niciodata nu am vrut sa il schimb sau viceversa. Daca avem opinii diferite ni le impartasim si cadem de acord. Nu ne-am certat niciodata. Uneori este mult mai nebunatic ca mn. Nici o relatie pana acum nu m-a facut sa ma simt atatde implinita si de fericita. Nu imi pasa ce spune lumea sau de ganduri ca " ce o sa se intample peste x0 ani". conteaza ce este acum si faptul ca este extraordinar. Pot spune ca o astel de relatie este speciala. Iar daca vine vorba despre sex cred ca ar depasi cu usurinta un pusti de varsta mea, care este mai atent cu dorintele lui decat cu ale mele. Relatia mea este pur si simplu minunata.

    5
    1

  • b. pe 12 Iun 2010, 01:14
    de ce ne atrag barbati mai maturi

    ca sa ne justificam sentimentele fata de un barbat mai in varsta decat noi se pot gasi n argumente.. dar pt ca ei sa ne aprecieze pe noi? cum as putea eu sa impresionez un barbat care are dublul varstei mele si care le-a "vazut pe toate"? si citesc numai comentariile unor femei in situatii asemanatoare cu a mea, unele mai fericite, altele mai putin...si parerile psihologilor..dar niciun barbat matur care iese cu o tipa mult mai tanara decat el nu spune sincer ce gandeste in legatura cu asta... care au fost gandurile lui la inceput etc.

    5
    1

  • olikika pe 8 Iun 2010, 10:04
    de ce ne atrag barbati mai maturi

    salut.... tot ceam citit mai sus este foarte adevarat si corect practik aiki e veata si situatia mea dea cum .am 20 de ani iubesc de 2 ani un barbat de 42 de ani .ma simt bine linga el dar e foarte greu sai intelegi lumea sa avind un rit de veata sanatos si cit mai corect. dar stiu tot ce se face numai e in spre bine ......sper ca dragostea mea pentru el imi va da putere sa fiu linga el ...........dar un gind numi da pace ce va fi peste 30 de ani acum e bine si frumos dat pe urma ce va fi oare .....ce va fi o sa fie asta e veata

    4
    1

  • mara pe 1 Iun 2010, 23:58
    diferenta de varsta

    Da... trist, dar adevarat! Si eu sunt intr-o situatie de acest gen. Sunt impreuna cu un barbat cu 22 de ani mai in varsta decat mine. Este casatorit si are 2 copii. L-am acceptat in cea mai mare parte pt. ca ex-ul,de altfel si primul meu prieten, care era doar cu 2 ani mai mare decat mine nu mi-a oferit mai nimic in cei 2 ani pe care i-am petrecut impreuna. Dar in scurt timp, am constat ca nici de la el nu voi avea nimic. La inceput pur si simplu nu ma interesa nimic, ramanem impreuna atat cat se poate si fiecare isi ia de la relatie ce vrea, mi-am spus la inceput. Dar acum, dupa doi ani, a inceput sa ma deranjeze faptul ca el are practic viata lui si pe mine doar ma foloseste. In timp ce el are o alta viata, eu trebuie sa ma raportez doar la el si sa am grija la orice: cum ma inbrac, cine se uita la mine sau la cine ma uit eu, cum,ce si cu cine vb, etc. Deci, cel putin in ceea ce ma priveste pe zi ce trece cred tot mai mult ca ei sunt singurii care au de castigat din aceste relatii.

    1
    3

  • andraemanuel pe 26 Mai 2010, 04:53
    diferenta de varsta in relatii

    vreau sa va spun numai ca eu chiar nu m-as vedea cu un barbat tanar fara experienta si stangaci in tot.eu am 24 de ani si sunt fooooarte fericita alaturi de un barbat de 40 de ani care mi-a facut cel mai frumos cadou din lume:o comoara de baietel care are acum 1 an si 5 luni!!nu am probleme cu el de genul cum am citit mai sus:diferente de conceptie sau mai stiu eu ce....vreau sa va spun ca uneori el este mai nebunatik ca mn.sexul u el este grozav deoarece avand muuulta experienta stie exact ce sa imi faca ;)nu l-as lasa pentru 1000 de barbati de varsta mea.totul e minunat alaturi de el deoarece stie sa ma asculte,sa ma ajute cu orice problema,stie sa imi dea un sfat pt orice problema,am invatat si ink invat multe de la el.tin sa va spun ca suntem impreuna de 5 ani si nu s-a schimbat absolut nimik din prima clipa!!!!!te iubesc mult printul meu frumos!!!!!!!:*:*::*:*:*:X:X:X:X:X:X

    5
    0

  • alexa pe 24 Mai 2010, 13:24
    diferenta este constructiva...

    fetelor nu va faceti griji, e ceva normal sa va indragostiti de un baiat mai mare decat voi, deoarece femeile se maturizeaza mult mai repede.s-a demostrat stiintific ca in cuplurile care exista o diferenta de 10 ani relatia dureaza mult mai mult, chiar am vazut un reportaj despre asta.eu am 19 ani si prietenul meu are 30, deci este o diferenta de 11 ani si suntem foarte fericiti.am invatat multe de la el si el de la mine, ne bucuram impreuna de viata si traim la maxim fiecare moment. maturitatea lui si urmele mele care au mai ramas infantilitatele cred k sunt cheia fericirii noastre. suntem de aproape un an impreuna si nu am avut parte de certuri, sunt sigura k daca as fi avut un prieten de varsta mea am fi trecut printr`o multitudine de contradictii.important este sa stiti sa mentineti relatia, sa nu intervina monotonia si bucurati-va de lucrurile marunte ale vietii. si daca e sa vorbim de partea materiala, sunt sigura k nu ii cel mai important aspect, banii nu aduc fericirea dar o intretin, totul e sa nu cadem in prada banilor dar nici sa traim o viata de pe o zi pe alta si sa ne gandim ce punem pe masa urmatoarea zi. incercati sa deveniti independente financiar si atunci ve-ti fi intradevar fericite, nu depinzand de banii prietenului/sotului. fericirea vine din noi:) , nu va preocupati pe diferenta de varsta si enjoy life!

    8
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod