Ce semnificatie au visele din timpul noptii?

Ce este visul? Ai visat ca zbori - oare ce inseamna? Oare despre ce este vorba, oare ce se intampla? Spune visul ceva despre tine? Este o simpla batere de campi a unei minti adormite? Unele detalii ciudate, altele perfect logice, altele spunand despre tot felul de rautati pe care unul sau altul le-ar comite. O diversitate imensa este acest vis. Poate ca partenerul tau este o persoana care nu viseaza. Oare de ce?

Dintotdeauna visul a avut interpretari. Au fost tot felul de variante de interpretare pe care istoria, traditia le-au manifestat constant. Dintotdeauna oamenii au simtit ca visul are un sens. De cele mai multe ori se considera ca visul spune ceva despre viitor. Visul prezice ceea ce urmeaza - par a spune cei mai multi interpreti. Interpretarea stiintifica a visului nu a putut exista cu adevarat pana la finalul secolului XIX. Motivul? Atunci Freud a introdus, intr-un mod autentic, un continut psihologic care, desi nu era chiar nou, a revolutionat si a instituit o noua stiinta (mai corect spus, o noua hermeneutica) - psihanaliza.

Doar in corelatie cu existenta inconstientului, visul a putut fi inteles intr-un mod autentic. Freud apeleaza la o impartire pe care sunt convins ca o vei gasi si tu de bun simt - visul are un continut manifest (ceea ce apare, efectiv, in vis) si un continut latent (ceea ce exista, in fapt, in mine si apare in acest moment in vis, exprimat simbolic). Spre exemplu, visezi o mare inundatie, iar tu esti alaturi de un ghicitor batran, intr-un turn pe B-dul Magheru din Bucuresti. Acesta pare a fi continutul manifest. In visul tau apar obiecte, fiecare obiect il recunosti prin ceva. Dar fiecare obiect spune si altceva, pare a fi si un altceva. In acest caz, vorbim despre o apa murdara care urmareste sa schimbe, sa curete niste ani de suferinta. Batranul ghicitor este tatal visatorului, iar B-dul Magheru este un rest din ziua respectiva, cand visatorul chiar a fost pe aceasta strada.

Sa spunem asa - visul apare in tine, in miez de noapte, deoarece este o expresie a afectivitatii tale. In fapt, este o expresie a inconstientului tau. Sa vedem lucrurile cam asa: in mod normal, ratiunea ta iti umple timpul si mintea cu tot felul de lucruri. Alege intre ceea ce simti, intre ceea ce esti, decide ceea ce ai de facut. Unele impulsuri, unele emotii par a scapa de sub control. Oare cum ar fi noaptea cand ratiunea ta este suspendata, cand nimic nu mai pare a te cenzura? Atunci trairile tale se pot exprima liber. Relativ liber, deoarece sunt cenzuri care functioneaza si in timpul somnului.

Visul, ca urmare, este un produs al tau. Este firesc sa spuna multe lucruri despre tine. Este o manifestare a inconstientului, insa nu este o manifestare pura a inconstientului, ci una care este filtrata la randul ei. Este ca un rebus in care intr-un continut manifest se exprima ceva latent, un altceva. Visul apare si ca manifestare a afectivitatii tale. Atunci cand nu iti tii minte visele, semnificatia cea mai frecventa a acestui fapt se rezuma la modul in care tu iti interzici afectivitatea sa se manifeste. O restrictie ceva mai puternica decat de obicei. O cenzura pe care o resimti si in viata ta.

Este cunoscut faptul ca atunci cand esti intr-un proces intern de lunga durata, in care cobori in tine pentru a lucra cu tine, cu ceea ce simti, visele devin repere importante. Atunci cand intri intr-un proces psihoterapeutic, visele te urmeaza si te conduc. Ele cunosc o amprenta aparte. Unele sunt chiar produsul sedintelor de psihoterapie. Exista metode de psihoterapie axate in mod dominant pe analiza viselor.

De asemenea, mai poti fi atenta la cateva aspecte - nu toate visele au acelasi impact in tine. Unele par a fi simple impliniri ale unor dorinte. Poti visa ca faci dragoste. Poti visa ca bei apa. Poti visa ca esti intr-o cofetarie si mananci un tort mare cat o zi de post. Interpretarea lor nu pare foarte complicata - ca si cum ti-ai indeplini o dorinta, iar aceasta dorinta este usor de identificat.

In fapt, se spune despre vise ca sunt realizarea unor dorinte intr-un plan simbolic, ca o compensatie la unele nerealizari sau ca si cum o tendinta, pulsiune sau nevoie este resimtita ca fiind incapabila sa se exprime intr-un plan real si atunci este compensata ca atare. Alte vise au un impact puternic. Ele par a spune mult mai mult despre tine. Sunt vise puternic implementate, care au tot felul de simboluri mai greu de inteles. Ele pot fi expresia unor arhetipuri sau simboluri care, indiferent daca le consideri ale tale sau universale, exprima o latura importanta despre tine.

Ceea ce este cert este ca decurgerea unor vise nu este un element pe care sa-l intelegi doar rational, ci ai nevoie de mai mult - despre o alta intelege a ta insati. Pentru a intelege un vis este necesar sa cobori mai adanc in tine, sa lasi mai multa libertate afectivitatii tale si, chiar daca ceea ce rezulta pare a fi absurd, sa mergi mai departe. Mai este necesar sa pleci de la premisa ca ceea ce exprima visul este un element care poate contine informatii surprinzatoare despre tine. Interpretarea visului tau este in esenta un joc. Un joc pe care poti sa-l faci sau nu.

Totusi, pleaca de la urmatoarea premisa - nimeni nu poate sa-ti interpreteze visul fara ca tu sa participi activ la interpretare. Ne putem juca cu simbolurile, insa intotdeauna exista o amprenta personala pe care numai tu poti sa o identifici. Cel care interpreteaza este cel care creeaza un cadru pentru ca tu sa iti interpretezi visul; dar daca cineva va avea pretentia de a sti ce spune visul tau, nu-i da crezare. El poate spune lucruri extrem de complicate si de importante despre tine incat numai tu, cea care are acces la istoria si la prezentul si la dorintele viitoare, poate sa-l spuna.

Ceea ce am sa-ti propun este un joc. Un joc de factura psihodramatica. Nu este o metoda foarte stiintifica si nu are pretentia de a rezolva probleme sau de a spune ceva despre tine. Daca vrei sa afli mai multe despre cine esti, nu iti ramane decat sa intri intr-o analiza personala sau intr-o psihoterapie cu o persoana avizata. In acest joc te voi introduce in atmosfera a ceea ce inseamna, in fapt, interpretarea unui vis.

Aminteste-ti, te rog, un vis. Sa luam o tema la intamplare - un vis in care apare prietenul tau.

1. Noteaza visul pe un caiet. Asa cum ti-l amintesti. O mare parte din el a disparut din memoria ta. Nu o cauta cu orice pret. Noteaza ceea ce iti amintesti;
2. Da un titlu;
3. Identifica obiectele din vis. Daca visul cuprinde persoane, identifica-le asa cum apar in vis. La fel procedeaza cu obiectele. La fel cu ceea ce mai apare;
4. Lasa-te in voia fiecarui obiect si incearca sa retii (notezi) toate gandurile care iti vin in minte, chiar daca nu par a avea legatura cu visul sau chiar daca sunt ilogice;
5. Transforma fiecare obiect intr-un ceva ce exista in viata ta reala;
6. Cauta sa vezi un sens in fiecare obiect;
7. Sintetizeaza intr-un ansamblu;
8. Retine o idee pe care o consideri importanta in acest moment. Este posibil sa fie ceva la care nu te-ai gandit pana in prezent. Sau nu.

Oare ce spune aceasta idee despre tine? Joc placut!

  • Mesajele primite pe adresa iubire@eva.ro vor primi un raspuns pe site fie in cadrul unui articol, fie la rubrica de raspunsuri.


  • Mesajele primite pe adresa cabpsi@mymail.ro vor primi raspuns confidential, insa intr-un interval de circa o luna. Acest fapt este determinat de multimea mesajelor din aceasta casuta.

  • In cazul in care doresti un raspuns urgent si confidential, poti sa iti programezi o intalnire, la numerele de telefon 021 637 02 90 (pentru Bucuresti) sau 0722 453 906 (pentru Bucuresti, Timisoara, Bacau).

    Nu se acorda consiliere telefonica. De la 1 ianuarie CPAP are un serviciu de asistenta psihologica la domiciliu. Serviciul este valid pentru orasele mari ale tarii.
     

    Comentariile 151-200 din 315

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • gabriela pe 13 Apr 2010, 01:49
      vis lung si neplacut

      din copilarie visam in zori adesea ca ma "prabuseam" intr o fantana sau prapastie,, ma trezeam cam incomod,,dupa ce minute in sir in vis, incercam sa tip.. fara vreun rezultat,,ceream ajutor cand cadeam in prapastie,,,, in final, am facut o fisura la coloana,,la inelul 4-5 dupa multi ani,deja casatorita,,,din acel moment nu a mai aparut acel vis, Era o prevestire sumbra ca aveam sa ma duc" la fund" intr un anume moment,, cred in vis Atunci a fost declinul meu, am facut datorii pt un an intreg, am pierdut serviciul,am intrerupt afacerea...si am suferit 6 luni, ca prin minune nu am facut operatie la coloana precum spuneau medicii

      0
      0

    • anonim pe 11 Apr 2010, 23:37
      vis

      visez in fiecare seara ca ma impac cu fostul meu iubit...ce inseamna????oare ma voi impaca cu el sau...:(

      0
      0

    • AUreLia pe 7 Apr 2010, 15:05
      sall

      Acest vis il visezi de foarte multe ori > sunt la bunci si sunt singura stau in gradina cu o prietena ...vb....ai cand ma uit in dreapta vad un urs maro si mare si fug repede din gradina si vreau sa ajung in casa ...fug ..repede dar nu prea pot .fug greu in vis,intra prietena mea in casa apoi si eu si repede inchid usa cu cheia fugim repde sa ne ascundem ...vb.incet si ursul se tot uita pe geam sa ne vada.....iar noua ne este frica pt ca ar putea sa sparga geamul sau usa si sa intre....si mereu ne ridicam de pe jos ...ne uitam in sus sa vedem daca a plecat ursul..ursul ne vede noi ne speriem si mereu ma trezesc din somn..:((:((:((.,...ce inseamna asta ca visez acest vis de mai multe ori ?? e fff.urat..:((MULTUMESC !:*:*:*:

      0
      0

    • mirmirimircica pe 4 Apr 2010, 21:50
      moarte sigura sau nus kel putin viata fara sens si skop

      am visat ka am murit si spiritul meu plutea noaptea pe strazi si inka keva mi-am visat viata pana la 20 de ani si din viitor nimik si deja simt ka nu mai traiesk deki inseamna ka in kurand o sa mor. wow ciudat dar totusi de ke nu am mai avut vise si din viitor de ex am visat de katefa ori keva si m-i s-a intampolat peste 4 - 5 ani si am avut akel sentiment deja-vu si am asimilat ka e un vis ke l-am avut mylt timdar totusi de ke in vise viata mea se opreste la 20 de ani keea ke i-am implinit de 2 luni?????? po

      1
      0

    • anonim pe 31 Mar 2010, 10:27
      cap spart

      am visat ca cineva mi a spart capul ...se vedeaa sange....nu a fost durere in vis.....ce inseamna asta ??????????????ms

      1
      0

    • Niky pe 8 Mar 2010, 19:47
      oare ce inseamna ?

      am visat k era io q prietena mea cea my buna ,stateam pe o bank asc muzik ji la un mom dat apare fostul meu prieten...se ajeaza lanaga mn incepem sa stam de vb la un mom dat mha ia in brate ji mha pupa pe obraz ...apoi mha strange ji my tare in bratze ji mha saruta...ji chear mi.a placut ff mool el are prietena ji io la fel...ji la un mom dat apare pr meu ji incepe sa stea de vb cu fostul meu pr ji se intelegeam chear ff bn k ji km erau pr de ff moolt timp...k toate k in vis el aveam pr el nu ii pasa el tot pe mn mha vroia!asta ce inseama va roog frum sa.mi sp ...multumesc moolt

      0
      0

    • elena pe 7 Mar 2010, 12:04
      vis

      am visat ca rataceam pe un munte cu fostul iubit si la un moment dat a aparut si prietena lui actuala , nu dupa mult timp a aparut un urs mare si foarte fioros ..rau ..eu cu fostul meu iubit am luat-o intr-un sens spre varf iar prietena lui actuala s-a ratacit de noi doi ...era imbracata in ceva rosu cred ca geaca si ursul a inceput sa o urmareasca pe ea ......dupa un timp actuala iubita a aparut in drumul nostru si fostul meu iubit s-a intors la ea ...( ea reprosandu-i ca a parasit-o si ca nu a cautat-o in padure si chiar nu i-a pasat de ea ! )eu am ramas intr-un loc, era o casa in care am gasit 2 barbati , ramanand singura acolo fiind parasita de fostul iubit (imi parea rau ca l-am pierdut, !, unul dintre cei 2 barbati a fost foarte amabil si atent cu mine facandu-ma sa uit de el de exboyfriend...sper sa pot primi un raspuns !

      2
      0

    • Yvuona. pe 20 Feb 2010, 05:36
      Hmm...

      Buna.Noaptea trecuta am visat ca pe prietena mea care ramasase singura la mine acasa o omoara cineva...dupa care acel cnv e omorat de mine.Problema este ca in dimineatza asta o voi lasa singura acasa...am visat oarecum ce s.ar intampla in ziua ce urmeaza...e vreun semn?Astept raspuns.Multumesc.

      1
      0

    • Nicol pe 15 Dec 2009, 14:28
      vise

      ieri dimineata,sotul meu mi-a spus k a avut un vis in care eu eram cu el intr-un oras necunoscut cu oameni agitati mergand pe strazi, dintr-o data ne-am pierdut unul de altul, el m-a cautat mult, intr-un tarziu el m-a gasit intr-o cladire inalta, se pare k era un spital, eu eram intr-un pat k mi se fakuse rau. Dar, ce e ciudat, e k si eu am visat la fel. Numai k eu eram in spital,dar nu era nimik grav, vroiam sa plec de acolo, dar nu mai puteam sa ies k se inchisesera usile k era carantina, si eu nu am visat k ma gasise sotul.Cum e posibil sa avem aproximativ acela-si vis? va multumesc!

      0
      0

    • ioana pe 30 Nov 2009, 19:52
      ce semnifica

      acum am 20 de ani dar cand am fost mica la 4-5 ani am avut un vis groaznic care si acum mil amintesc erau multe camere si cum intam intrun intrau monstrii si scheleteti si intram in alta la fel si tot asa si am ajuns in camera mamei mele unde o doamna ffff ciudata tine un cutit plin de sange si se indrepta spre mine si mam trezit si visul asta ma tot framanta si ma gandesc forte des la el si nu inteleg ce semnifica ma puteti ajuta?

      0
      0

    • ionut pe 30 Nov 2009, 13:38
      buna

      spune.mi t rog c semnificatie are un ghepard intr.un vis

      1
      0

    • simona pe 29 Nov 2009, 01:49
      vise

      spunete-mi va rog mult ce semnificatie are........merssi mult

      0
      0

    • simona pe 29 Nov 2009, 01:47
      vise

      visez de foarte multe ori ca sunt insarcinata sau deja am nascut. Cu toate ca sunt inca vergina, uneori visez si cum alaptez copilu shi simt chiar o senzati...azi noapte am visat ca am nascut un baiatel si i-am pus si nume

      0
      0

    • cristinyk pe 14 Nov 2009, 02:05
      prima iubire

      buna! :)seara trecuta am visat k persoana iubita(prima iubire)care din pacate numai suntem impreuna...m visat k se insura cu fata care este acum...este vre'un semn ceva?!?astept raspuns de la tine/voi...e foarte important pentru mine...va multumesc mult......pooopik

      0
      0

    • gina pe 24 Oct 2009, 10:56
      vis

      am visat ca eram la masa cu bunicul meu care e mort de 1 luna si imi vorbea si eu l am sarutat pe obraz....ce inseamna? va multumesc...

      3
      0

    • xelena pe 21 Oct 2009, 15:38
      vis

      azi noapte am visat ca ma parasit prietenu pt o cunostinta dea mea , se facea ca eu eram gravida in 7 luni si in camera mea erau paturi suprapuse,la care prietenu meu vruia sa doarma in aceasi casa cu mine si cu respectiva deasupara paturilor erau niste lazi eu doarmeam pe primu pat cand de odata sau prabusit lasile peste mine si mau strivit dar copilu imi iesise afara din burta si traia de restu numi mai amintesc intrebarea mea este cce inseamna ???

      1
      0

    • xelena pe 21 Oct 2009, 15:34
      vis

      azi noapte am visat ca ma parasit prietenu pt o cunostinta dea mea , se facea ca eu eram gravida in 7 luni si in camera mea erau paturi suprapuse,la care prietenu meu vruia sa doarma in aceasi casa cu mine si cu respectiva deasupara paturilor erau niste lazi eu doarmeam pe primu pat cand de odata sau prabusit lasile peste mine si mau strivit dar copilu imi iesise afara din burta si traia de restu numi mai amintesc intrebarea mea este cce inseamna ???

      0
      0

    • Mika pe 21 Oct 2009, 13:23
      ciudat vis

      tatal meu a murit acum o luna..si toata familia mea il viseaza ca vorbeste il viseaza frumos...numai eu il visez urat...ca e bolnav..el a murit de tumoare..oare ce inseamna??va rog sa imi raspundeti..oare e suparat pe mine?

      0
      0

    • Mika pe 21 Oct 2009, 13:22
      ciudat vis

      tatal meu a murit acum o luna..si toata familia mea il viseaza ca vorbeste il viseaza frumos...numai eu il visez urat...ca e bolnav..el a murit de tumoare..oare ce inseamna??va rog sa imi raspundeti..oare e suparat pe mine?

      0
      0

    • laura pe 8 Oct 2009, 12:03
      sex cu doi barbati

      am visat ca faceam sex cu doi barbati,unul era prietenul meu ,celalalt un baiat tanar................ciudat...........sincer e ciudat .Eu niciodata nu mi-am dorit sa fac sex in 3 .hmmm

      1
      1

    • Maya pe 29 Sep 2009, 13:05
      vis

      De mai bine de o saptamana visez aceeasi persoana ...ce inseamna?

      0
      0

    • paula pe 28 Sep 2009, 09:54
      visez de foarte multe ori aceeasi persoana o veche prietena cu care nu mai vorbesc de mult

      va rog sa imi spuneti ce inseamna daca ma visez de multe ori cu aceeasi persoana .Eo veche prietena dar nu mai vorbim de 4 ani ,a fost cea mai buna prietebna a mea ne-am certat,dar ma tot visez cu ea ca si cum am fi prietene. Ce inseamna? Va rog sa imi raspundeti.Va multumesc

      0
      0

    • ionescu elena pe 22 Sep 2009, 09:03
      visul meu urat

      de cateva nopti visez ca sunt insarcinata,si cu un copil mic in brate.Oare ce semnifica aceste vise? intr-o seara m-am visat la munte, doar ce nascusem,ma pregate-am sa ne indreptam spre casa,mi-am adunat toate cele si plecasem de la pensiunea unde ne cazasem.In drum spre casa mi-am adunat gandurile si am constatat ca mi-am uitat copilul ,iar cad ne-am intors nu mi l-am mai gasit ce inseamna acest vis ? va rog sa ma contacatati pe adresa de e-mail cat mai repede posibil.

      0
      0

    • reby pe 20 Sep 2009, 14:19
      bytu meu

      de cateva zile ami visez prietenu care e pleact din oras de cv timp al visez ca vine acasa ,cand nu ma baga an seama dar e cu mine ,cand e cu mine vb cv timp cu el an vis dupaia ne certam ...sau dispare el ji nu-l mai gasesc ce anseamna oare??? k vine akasa ji ne certam sau .....ca nu vine curand ...? :( plssss

      0
      0

    • Adina pe 15 Sep 2009, 11:50
      Lumina orbitoare!

      Am visat ca eram intr-un fel de campus studentesc, era noapte si toti cei prezenti acolo (studenti sau nu) se pregateau ca pt o mare petrecere, concerte, asta s-a s intamplat in noaptea respectiva. Eu eram acolo, dar se parea ca nimeni nu ma vede, ori nimeni nu ma cunostea, habar nu aveam de ce sunt acolo si ce se intampla. Am plecat dintr-o camera unde pe o scena canta cineva si unde era f aglomerat, am eit direct intr-o padure, era noapte, insa era ceva lumina de la luna...am mers pe o alee pe ale carei margini erau copaci f inalti (tot cadrul este campusul studentesc, asa il percepeam eu), aveam un sentiment de teama sau ca ma urmareste cineva, dar eram linistita...am ajuns la finalul aleii unde am gasit o casuta mica sau parca era doar o camera, unde am intrat si se canta ceva janis joplin, apoi imediat se trecea la un fel drum n bass, jungle chiar...am intalnit acolo un baiat care era imbracat mai uschit asa, cu o spaca, un fular, un tricou alb si niste blugi stramti cu turu in jos...(nu pe gustul meu anyway) am vb cu el nush ce, am baut o bere si cand deodata s-a auzit ceva afara , un sunet necunoscut, era harmalaie...mare, imediat am inceput amandoi sa alergam , sa incercam sa iesim din acea camera, insa am dat intr-un labirint de camere f enervant, mi s-a parut ca a durat o vesnicie, stiam ca trebuie sa ies cat mai repede de acolo, amandoi...Am iesit intr-un final pe o usa f ingusta direct in aleea pe care am venit si de acolo din acea usa am vazut f multa lume care alerga printre acei inalti copaci si pe langa lumina parca transformandu-se in altceva numai oameni nu erau.Am avut un sentiment pe care in viata reala nu l-am simtit niciodata, am vazut o lumina f puternica la mijlocul aleii si in acel moment m-am simtit ...binecuvantata, eram coplesita de un sentiment f calm, cred ca de bunatate, stiam ca totul va fii bine, fara sa-mi dau seama dja lumina aceea puternica a inceput sa-i atraga pe unii dintre aceia care eram acolo, ca si cum i-ar fi ales, in timp ce ne apropiam mai mult de lumina ne transformam si noi in lumina, iar sentimentul era coplesitor de puternic, ii vedeam cu parere de rau pe ceilalti care ramaneau jos si erau disperati, aratau altyfel, nu mai erau oameni. Va multumesc pt rabdare, daca aveti vreo parere, astept un email, adastanciu87@yahoo.com. Mai am cateva vise f semnificative ca acesta. Good day!

      1
      0

    • nickol pe 10 Sep 2009, 10:14
      vis ciudat...

      mergeam pe strada si am zarit pe partea cealalta a drumului un baiat care mergea cu bicicleta in aceiasi directie ca si mine...de acel baiat imi placea mai demult in trecut...m'am intalnit cu o vecina pe drum si iam zis ca acel baiat nu are curajul sa treaca drumul ca sa fie pe aceasi strada cu noi...nu bine am zis asta...acesta isi intoarce bicicleta si pleaca speriat in directia opusa noua...atunci am zis sa mergem sa vedem de ce sa speriat baiatul iar cand me’am apropiat am vazut intr-o cladire veche care era mai demult moara, nu avea geamuri, incepuse sa cada caramizile de pe langa locul unde candva era geamuri 3 lupi...sau nu mai stiu erau 2 caini si un lup...in orice caz erau de culoare maro.... atunci am simtit ca mi se face frica...si dintro data ne’am trezit cu lupul cel mare langa noi...el venise la mine...andreea a inceput sa i se faca si ei frica si mia zis sa nu pun mana pe el...eu am zis ca e un lup dragutz si nu ne va face nimic si am inceput sa il mangai.....dupa ce l-am mangaiat cateva minute acesta imi muscase mana...m-am trezit cu mana stanga pana la nivelul coatelor in gura lui si o tot musca ca pe un os....mi se parea ciudat faptul ca nu simteam durere deloc...nu stiu cum intre timp a aparut maicamea...iam cerut sami aduca o galeata cu apa si nu stiu ce substante...in final am facut un amestec eu singura si iam turnat-o in gura lupului si acesta mi-a dat drumul la mana si a fugit departe....cel mai ciudat lucru mi s-a parut faptul ca mana mea era intacta...nu avea nici macar o zgarietura....dupa nu mai stiu ce s-a intamplat doar atat ca ma gandeam ca trebuie sa intru pe net sa aflu ce inseamna visul acesta si inca un vis pe care il avusesem inainte sa am acest vis cu lupul...apoi mi-a sunat alarma la telefon si m-am trezit.... e cel mai ciudat vis pe care lam avut pana acum in 2 saptamani de cand a plecat iubitul meu in strainatate petru ca pana acum ma gandeam la el si il visam doar pe el....

      0
      0

    • nicoleta pe 5 Sep 2009, 18:52
      iubitul meu

      de o saptamana il visez in fiecare noapte pe iubitul meu.nu suntem departe unul de celalalt.locuim impreuna de aproape un an.as vrea sa stiu ce poate semnifica asta.chiar si el m-a visat de cate ori.e bine sa ne visam reciproc?chiar suntem ingrijorati amandoi.

      0
      0

    • alika pe 30 Aug 2009, 12:40
      ce vis

      in vara aceasta am visat de 4 ori niste inilniri cu 4 baieti frumosi intre15 si 30 de ani nu una dupa alta dar cind ma sculam eram tare satisfacuta ce inseamna asta????????

      0
      0

    • andreea pe 20 Aug 2009, 14:44
      20 aug 2009 14:37

      intr-o seara am visat ca am primit o carticica dar nu stiu de unde...si in ea erau multe vraji iar eu am citit una ca sa zbor dar nu mi-a-mintesc cum se numea..si dintr-o data puteam sa zbor si zburam de parca inotam...si am mai visat de multe ori acest lucru!ce semnificatie are???

      0
      0

    • raluca pe 20 Aug 2009, 14:40
      20 aug 2009 14:37

      intr-o seara am visat ca baiatul pe care il iubesc mult...(marcel) il vedeam mereu dar nu-mi vorbea iar eu incercam sa vorbesc cu el dar el nu ma auzea...ce semnifica acest vis?

      0
      0

    • andreea pe 11 Aug 2009, 21:11
      ...

      prietena mea a visat ca sambata va veni o ploaie si voi muri.....ce poate insemna acest vis?va rog sa imi raspundeti daca stiti...

      0
      0

    • DOINA pe 7 Aug 2009, 14:20
      INTERPRETARE VISE

      AM VISAT ROMANITE...SI ACEST LUCRU M-A INTRIGAT MULT....DE CE?..NU STIU

      2
      0

    • elena pe 8 Iul 2009, 16:45
      semnificatia visului

      am visat k a murit mama mea.ea in realitate sufera de tulburare bipolara.iar a doua zii dupa vis am sunat acasa iar mama mea se simtea rau.in vis plangeam dar nu o vedeam doar auzisem k a murit.poate aceasta este semnificatia visului?

      0
      0

    • elena pe 8 Iul 2009, 16:44
      semnificatia visului

      am visat k a murit mama mea.ea in realitate sufera de tulburare bipolara.iar a doua zii dupa vis am sunat acasa iar mama mea se simtea rau.in vis plangeam dar nu o vedeam doar auzisem k a murit.poate aceasta este semnificatia visului?

      0
      0

    • anne pe 5 Iul 2009, 19:06
      fostul prieten

      aproape in fiecare seara visez k ma impak cu fostu prieten... in realitate am tinut foarte mult unul la altul...dar eu am gresit si ne-am despartit.zicetzi pls c inseamna:*

      0
      0

    • DeeA pe 1 Iul 2009, 21:35
      m'am visat insarcinata

      Am visat k sunt insarcinata si k nimeni nu'si dadea seama de acst lucru , desi aveam deja burtica...

      0
      0

    • Andreea pe 29 Iun 2009, 19:56
      Pt. Lola

      Eu stiu de la mama ca atunci cand visezi sange primesti o veste sau ti se intampla ceva bine.

      0
      0

    • satan dracula pe 29 Iun 2009, 17:38
      pentru lola

      visul asta te avertizeaza ca incurand o sa pleci in iad....dupa care eu te voi astepta acolo...si am sa te pedepsesc sexual pana nu mai ai dinti in gura ...dupa care nu mai scuipi nici sange.

      0
      0

    • Alina pe 17 Iun 2009, 14:10
      pentru Geo

      Buna Geo , eu zic ca o sa intri la liceul dorit . Eu cand visez ca nu mi se implineste ceva ,de fapt mi se implineste sau invers . Speer sa fie asa si in cazul tau asa ca bafta !

      0
      0

    • Dana pe 16 Iun 2009, 17:14
      visele........

      visele sunt influentate si de noi, de subconstient......... .................................................................................................................. http://www.exposhop.ro/Code/Applications/web/index.cgi?action=concurs2

      0
      0

    • geo pe 15 Iun 2009, 21:04
      scoala

      Am visat k nu am intrat la liceul kare am vrut economic ce inseamna?k nu o sa intru :|/

      0
      0

    • danese teodora pe 6 Iun 2009, 11:51
      apa limpede

      "sunt insarcinata in 37 saptamani" si am visat ca mergeam spre casa cu un copil in brate. apare o masina ,cineva necunoscut care opreste sa ne ia si masina i aluneca intr-o balta de apa limpede pana la geamuri iar eu zic ce bine i ca nu m-am urcat ca poate ne inecam. am mai citit ca apa ar putea sa insemne apropiere de nastere ...

      1
      0

    • mary pe 29 Mai 2009, 09:56
      vis

      am visat un prieten cu care am stat acu ceva ani in urma si care a murit inecat in mare in vara anului 2008. nu-mi aduc aminte tot, decat cateva fragmente. in visul meu stiam ca este acolo su dar aparea ca fiind viu, stateam sub o patura ma tinea in brate, ma saruta si-mi lasa inainte de plecare niste semne in forma litere,cifrei o pe patura, dar nu eram singuri cred k erau si niste prieteni nu-mi aduc aminte exact. dupa a doua intalnire m-am dus la mama care statea afara la o masa pusa sub umbra vitei de vie, pe iarba,i-am aratat acele semne care apareau acu pe o hartie. (nu stiu daca tot ce visez mereu de el este stransa le gatura pe care a avuto odata, si faptul k i-am fost mireasa la inmormantare. niciodata nu am visat k ne certam numai in bratele lui eram in vise)

      1
      0

    • mika pe 19 Mai 2009, 16:03
      indragostita de o fata

      buna ziua!sunt fata,am vasta de 30 de ani si chiar am aceasta nelamurire,visez de cam 5 zile la rand ca m-am indragostit de o fata si ea de mine si un sentiment atat de placut si de intens,facem dragoste ne sarutam hmm,si acum simt acea placere!dar in viata reala nu am facut asta niciodata,nu zic ca nu am fantezii,ca mai toate fetele au,dar nici chiar asa sa ma indragostesc!ce sa cred ce sa inteleg?am un iubit de 2ani locuim in preuna suntem bine,i-am spus si lui si rade,dar eu sunt marcata si faza e ca visez asta mereu si o vad asa de frumoasa si ii sarut sanii.....,ne tinem in brate ca si cum am fii un cuplu!!!va rog sa-mi raspundeti daca puteti!multumiri anticipate!

      0
      0

    • SirkenT pe 17 Mai 2009, 15:06
      Undead

      Buna... as vrea sa stiu ce inseamna sa visez ca te intalnesti cu un om mort , din familie care a murit acum cativa ani... si intalnirea intre mine si mort are loc intrun spatiu inchis,restrans(camera) si pe neasteptate,,,, si intotdeauna is ademenit de o alta pers din familie , ca sa ma duc in camera respectiva unde se afla pers care a murit! si de fiecare data vrea sa ma prinda sau...fuge dupa mine "pers.moarta"! (persoanele moarte fiind ori bunic, strabunic, vecin , cunostiinta...deobicei bunicu care a murit acum 5 ani)!daca puteti da vreo explicatie!Multumesc

      0
      0

    • bruneta_pusygirl pe 15 Mai 2009, 16:06
      am vise pe care nu le inteleg

      buna ma numesc sylvia,si de cateva zile la rand visez ca sunt gravida oare ce inseamna?....in alta seara am visat ca mi cade parul!!!,va rog mult as vrea si eu un raspuns cat mai repede.va multumesc!!

      3
      2

    • aivalf pe 15 Mai 2009, 10:01
      vis hazliu...as zice

      am visat ca a venit regina angliei in oras...si din dorinta de a scapa de presa...a venit cu mine cu masina,la mine acasa...era o doamna mai in varsta..dar cocheta...insa la un moment dat...dupa ce am mancat...s-a transformat in copilas...de care aveam grija....

      0
      0

    • raluca pe 8 Mai 2009, 23:06
      copilaria ?

      buna ... prietenul meu are 22 de ani si viseaza de ceva vreme ca plange ca nu mai este copil si ca nu mai e in liceu... oare ce inseamna? astept un raspuns daca se poate .. va multumesc

      0
      0

    • kris pe 4 Mai 2009, 22:27
      cosmar

      am visat ca tatal meu statea in pat si o tinea pe mama in brate ,dar numai capul ei era plin de sange si el o tinea de intestine,ca restul copului nu-l avea si era plina de sange .Si erau si doi barbati straini in casa .In acest moment,in realitate mama e moarta.Multumesc mult.

      1
      0

    • Andra-Maria pe 3 Mai 2009, 17:25
      Visez mai mereu MORTI si ca sunt INSARCINATA....

      AM DE CEVA ANI VISUL CU MORTII....VISEZ PERSOANE MOARTE IN COSCIUG PE CARE POATE LE CUNOSC SAU NU....MI-SE INTAMPLA SA VISEZ FOARTE MULTE COSCIUGE PUSE INTR-O MARE MASINA CU PERSONE DE OBICEI MAI IN VARSTA,....MA INGRZESTE ACEST VIS CE NU-MI DA PACE DE MULTI ANI...APARE O PERIOADA CAM DE CATEVA LUNI,DISPARE CEVA VREME SI APRARE DIN NOU....NU STIU CE SA MAI FAC....AM INCERCAT SA CITESC BIBLIA INAINTE SA ADORM....DISPARE VISUL O VREME SI PE URMA IAR APARE.....POATE CA SEMNIFICA SI TEAMA MEA EXAGERAT DE MARE CAND VAD PE CINEVA MORT....IMI TREMURA TOT CORPUL SI SIMT CA LESIN DE TEAMA....SI AM O TEAMA ASA CA SI EU VOI MURI......STIU CA E CEVA NEINREGULA CU MINE.....DAK CINEVA ARE IDEE CE MI-SE INTAMPLA VA ROG....CONTACTATI-MA LA id-ul de messenger andra06maria.....va multumesc!!!!!!

      2
      0
    Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 »

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod