Ce semnificatie au visele din timpul noptii?

Ce este visul? Ai visat ca zbori - oare ce inseamna? Oare despre ce este vorba, oare ce se intampla? Spune visul ceva despre tine? Este o simpla batere de campi a unei minti adormite? Unele detalii ciudate, altele perfect logice, altele spunand despre tot felul de rautati pe care unul sau altul le-ar comite. O diversitate imensa este acest vis. Poate ca partenerul tau este o persoana care nu viseaza. Oare de ce?

Dintotdeauna visul a avut interpretari. Au fost tot felul de variante de interpretare pe care istoria, traditia le-au manifestat constant. Dintotdeauna oamenii au simtit ca visul are un sens. De cele mai multe ori se considera ca visul spune ceva despre viitor. Visul prezice ceea ce urmeaza - par a spune cei mai multi interpreti. Interpretarea stiintifica a visului nu a putut exista cu adevarat pana la finalul secolului XIX. Motivul? Atunci Freud a introdus, intr-un mod autentic, un continut psihologic care, desi nu era chiar nou, a revolutionat si a instituit o noua stiinta (mai corect spus, o noua hermeneutica) - psihanaliza.

Doar in corelatie cu existenta inconstientului, visul a putut fi inteles intr-un mod autentic. Freud apeleaza la o impartire pe care sunt convins ca o vei gasi si tu de bun simt - visul are un continut manifest (ceea ce apare, efectiv, in vis) si un continut latent (ceea ce exista, in fapt, in mine si apare in acest moment in vis, exprimat simbolic). Spre exemplu, visezi o mare inundatie, iar tu esti alaturi de un ghicitor batran, intr-un turn pe B-dul Magheru din Bucuresti. Acesta pare a fi continutul manifest. In visul tau apar obiecte, fiecare obiect il recunosti prin ceva. Dar fiecare obiect spune si altceva, pare a fi si un altceva. In acest caz, vorbim despre o apa murdara care urmareste sa schimbe, sa curete niste ani de suferinta. Batranul ghicitor este tatal visatorului, iar B-dul Magheru este un rest din ziua respectiva, cand visatorul chiar a fost pe aceasta strada.

Sa spunem asa - visul apare in tine, in miez de noapte, deoarece este o expresie a afectivitatii tale. In fapt, este o expresie a inconstientului tau. Sa vedem lucrurile cam asa: in mod normal, ratiunea ta iti umple timpul si mintea cu tot felul de lucruri. Alege intre ceea ce simti, intre ceea ce esti, decide ceea ce ai de facut. Unele impulsuri, unele emotii par a scapa de sub control. Oare cum ar fi noaptea cand ratiunea ta este suspendata, cand nimic nu mai pare a te cenzura? Atunci trairile tale se pot exprima liber. Relativ liber, deoarece sunt cenzuri care functioneaza si in timpul somnului.

Visul, ca urmare, este un produs al tau. Este firesc sa spuna multe lucruri despre tine. Este o manifestare a inconstientului, insa nu este o manifestare pura a inconstientului, ci una care este filtrata la randul ei. Este ca un rebus in care intr-un continut manifest se exprima ceva latent, un altceva. Visul apare si ca manifestare a afectivitatii tale. Atunci cand nu iti tii minte visele, semnificatia cea mai frecventa a acestui fapt se rezuma la modul in care tu iti interzici afectivitatea sa se manifeste. O restrictie ceva mai puternica decat de obicei. O cenzura pe care o resimti si in viata ta.

Este cunoscut faptul ca atunci cand esti intr-un proces intern de lunga durata, in care cobori in tine pentru a lucra cu tine, cu ceea ce simti, visele devin repere importante. Atunci cand intri intr-un proces psihoterapeutic, visele te urmeaza si te conduc. Ele cunosc o amprenta aparte. Unele sunt chiar produsul sedintelor de psihoterapie. Exista metode de psihoterapie axate in mod dominant pe analiza viselor.

De asemenea, mai poti fi atenta la cateva aspecte - nu toate visele au acelasi impact in tine. Unele par a fi simple impliniri ale unor dorinte. Poti visa ca faci dragoste. Poti visa ca bei apa. Poti visa ca esti intr-o cofetarie si mananci un tort mare cat o zi de post. Interpretarea lor nu pare foarte complicata - ca si cum ti-ai indeplini o dorinta, iar aceasta dorinta este usor de identificat.

In fapt, se spune despre vise ca sunt realizarea unor dorinte intr-un plan simbolic, ca o compensatie la unele nerealizari sau ca si cum o tendinta, pulsiune sau nevoie este resimtita ca fiind incapabila sa se exprime intr-un plan real si atunci este compensata ca atare. Alte vise au un impact puternic. Ele par a spune mult mai mult despre tine. Sunt vise puternic implementate, care au tot felul de simboluri mai greu de inteles. Ele pot fi expresia unor arhetipuri sau simboluri care, indiferent daca le consideri ale tale sau universale, exprima o latura importanta despre tine.

Ceea ce este cert este ca decurgerea unor vise nu este un element pe care sa-l intelegi doar rational, ci ai nevoie de mai mult - despre o alta intelege a ta insati. Pentru a intelege un vis este necesar sa cobori mai adanc in tine, sa lasi mai multa libertate afectivitatii tale si, chiar daca ceea ce rezulta pare a fi absurd, sa mergi mai departe. Mai este necesar sa pleci de la premisa ca ceea ce exprima visul este un element care poate contine informatii surprinzatoare despre tine. Interpretarea visului tau este in esenta un joc. Un joc pe care poti sa-l faci sau nu.

Totusi, pleaca de la urmatoarea premisa - nimeni nu poate sa-ti interpreteze visul fara ca tu sa participi activ la interpretare. Ne putem juca cu simbolurile, insa intotdeauna exista o amprenta personala pe care numai tu poti sa o identifici. Cel care interpreteaza este cel care creeaza un cadru pentru ca tu sa iti interpretezi visul; dar daca cineva va avea pretentia de a sti ce spune visul tau, nu-i da crezare. El poate spune lucruri extrem de complicate si de importante despre tine incat numai tu, cea care are acces la istoria si la prezentul si la dorintele viitoare, poate sa-l spuna.

Ceea ce am sa-ti propun este un joc. Un joc de factura psihodramatica. Nu este o metoda foarte stiintifica si nu are pretentia de a rezolva probleme sau de a spune ceva despre tine. Daca vrei sa afli mai multe despre cine esti, nu iti ramane decat sa intri intr-o analiza personala sau intr-o psihoterapie cu o persoana avizata. In acest joc te voi introduce in atmosfera a ceea ce inseamna, in fapt, interpretarea unui vis.

Aminteste-ti, te rog, un vis. Sa luam o tema la intamplare - un vis in care apare prietenul tau.

1. Noteaza visul pe un caiet. Asa cum ti-l amintesti. O mare parte din el a disparut din memoria ta. Nu o cauta cu orice pret. Noteaza ceea ce iti amintesti;
2. Da un titlu;
3. Identifica obiectele din vis. Daca visul cuprinde persoane, identifica-le asa cum apar in vis. La fel procedeaza cu obiectele. La fel cu ceea ce mai apare;
4. Lasa-te in voia fiecarui obiect si incearca sa retii (notezi) toate gandurile care iti vin in minte, chiar daca nu par a avea legatura cu visul sau chiar daca sunt ilogice;
5. Transforma fiecare obiect intr-un ceva ce exista in viata ta reala;
6. Cauta sa vezi un sens in fiecare obiect;
7. Sintetizeaza intr-un ansamblu;
8. Retine o idee pe care o consideri importanta in acest moment. Este posibil sa fie ceva la care nu te-ai gandit pana in prezent. Sau nu.

Oare ce spune aceasta idee despre tine? Joc placut!

  • Mesajele primite pe adresa iubire@eva.ro vor primi un raspuns pe site fie in cadrul unui articol, fie la rubrica de raspunsuri.


  • Mesajele primite pe adresa cabpsi@mymail.ro vor primi raspuns confidential, insa intr-un interval de circa o luna. Acest fapt este determinat de multimea mesajelor din aceasta casuta.

  • In cazul in care doresti un raspuns urgent si confidential, poti sa iti programezi o intalnire, la numerele de telefon 021 637 02 90 (pentru Bucuresti) sau 0722 453 906 (pentru Bucuresti, Timisoara, Bacau).

    Nu se acorda consiliere telefonica. De la 1 ianuarie CPAP are un serviciu de asistenta psihologica la domiciliu. Serviciul este valid pentru orasele mari ale tarii.
     

    Comentariile 51-100 din 315

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • mihai pe 2 Oct 2011, 00:24
      vis

      nu stiu ce poate sa insemne...poate te-ai uitat la un film horror..

      4
      3

    • Alexa pe 1 Oct 2011, 22:18
      am visat ca imi tai venele

      am visat ca m`am dus intr`o baie rosie plina de sange si am iceput sa imi tai venele...dar sangele nu curgea ci curgea numai in cheaguri foarte dese... apoi m`am uitat in oglinda si a aparut un demon care m`a luat cu el in oglinda si m`a pus intr`o oala cu apa fiarta fiarta si apa aceea era defapt acid care imi arsese toata pielea si apoi m`a trimis iar in acea baie rosie plina de sange si cand m`am uitat in oglinda am vazut ca aratam ca un om cu carne vie pe el in loc de piele...si apoi m`am legat cu niste lanturi de gat si m`am spanzurat. apoi m`am trezit si imi curgea sange din nas...ce inseamna visul meu ?:(( ajutor va rog

      3
      3

    • mihai pe 30 Sep 2011, 23:29
      vise

      Visele sunt generate de activitatea din timpul zilei

      4
      2

    • Corina pe 12 Sep 2011, 15:46
      Visele

      Visele de fapt sunt niste imagini pe care creierul le vede. Visele se formeaza.

      4
      1

    • rOoxAnaa pe 9 Sep 2011, 22:30
      un viss cudatt

      buna am avut un viss ciudatt......ca eram intr-un lac sii inotamm cu sora meaa da nu ii vdeam capull..nuj dc.. sii ia venee spre mn sa ma inacee.. a incercatt da nu a putuu....sii apoi vneauu maii multii dupa mn sa ma inecee darr io inotammm nuj de unde stiamm ....... apoii dimineata sorameaa ma trezitt sa mergem la piscinaa...sii acoloo era sa ma inecc....decii nuj ce inseamnaa apaa siii in somnnn zicee sorameaa ca facem zomote ca parcaa eramm in apa tipamm saii ziceamm lasama ...sii faceam dinn guraa zgomotee :-?? imi finee

      4
      0

    • Gigi pe 1 Sep 2011, 01:21
      IMI POT CONTROLA VISELE....DUPA CAD IN VID

      Salut, ma numesc Gigi, si sufar de o "ceva"...nu stiu ce, dar mereu cand visez, imi dau seama ca de acest lucru, si nu neaparat ca imi impun sa fac ceva...dar ma simt bine doar cu gandul ca visez, si ca reusesc sa nu ma trezesc pastrandu-mi aceeasi atentie din partea consientului. Totusi...cand vreau sa ma trezesc, nu reusesc...cad in vid, neant sau "spatiul negru"...cum ii spun...cad in spirala...si strig diferite persoane din familie...cu gandul ca poate ma trezesc (in clipele acelea ma simt ca in iad) .Acest lucru a avansat in ultimii ani...fiind gata sa mor in somn, in timp ce in vis (eram constient de faptul ca visez) nu aveam aer....si cand m-am trezit ma durea gatul. Altadata am visat un demon..care ma privea prin oglinda din camera mea in ochi, spunandu-mi "te voi prinde" (eu incercam sa ii spun ca nu imi este teama...caci stiam ca visez. Demonul era inalt..inconjurat de umbra neagra...cap cenusiu si ochii rosii.)....este oare bine sa ajungi sa controlezi visele?

      8
      2

    • andreea pe 28 Aug 2011, 20:34
      viss. urat

      buna.. aseara l-am visat pe iubitul meu ca era si cu mine si cu prrietena mea cea mai buna si imi spunea k nu o iubeste , sau dus in oras si dupa ce au venit la mine acasa se tineau de mana eu cand am vazut am inceput sa plang si el a venit dupa mine si i`am spus sa ma lase in pace ca parca nu o iubea ,si dupa ei 2 sau dus in dormitor. si acolo cand am intrat eo prietena mea era dezbracata. am inceput sa plang si sa tip iar prieteenul meu spunea k nu il impresionez daka plang mam trezit suparata.. si ma gandeam la tot felu de lucruri. puteti sa imi spuneti si mie ce inseamna? va rog frumos. e un vis ciudat dar ma framanta..

      6
      1

    • penesflorina pe 27 Aug 2011, 09:52
      vise

      am visat ca ma jucam cu un sarpe mik dar era invelet in ciolofan ca sa nu ma muste....de fapt a incercat sa muste dar nu putea din cauza la ciolofan

      5
      5

    • Diyx pe 25 Aug 2011, 23:06
      Ciudat

      Acum cateva luni,in timp ce imi placea un baiat foarte mult,am avut un vis foarte ciudat! Am visat ca eram la calculator si vorbeam cu el si eram cei mai buni prieteni si eram suparata si imi scria sa numai stau suparata ca nu va iubi pe nimeni altcineva...anyway.Am pus amandoi camera web ca nu ne mai vazusem de mult si eu eram imbracata intr'o bluza neagra si aveam parul desfacut. Cand a pus si el camera web el zambea si mi'a scris : Hai sa iti fac cunostinta cu noua mea iubita. SI a venit langa el o fata care arata Exact ca mine parca eram eu si avea si aceleasi haine pe ea si cand am vazut'o ei 2 radeau si mie imi venea sa plang si eram foarte geloasa. Imi amintesc ca m'am trezit plangand. Va rog sa imi spundeti semnificatia sunt chiar foaaaarte curioasa! Mltumesc!

      1
      5

    • dana pe 17 Aug 2011, 16:06
      vis ciudat

      am visat ca eram in pat cu un prieten al sotului si ne jucam eu ma apropiam de el dorindu-mi sa ma sarute si el isi dorea dar ne gandeam la sotul meu si ca nu e bine cea ce facem. ce semnificatie are visul acesta ? si nu e prima oara cand il visez

      10
      3

    • costin pe 11 Aug 2011, 10:42
      Visez o persoana

      Buna, de 2 zile visez o fata in continuu. Inca din primul vis, ea era impreuna cu mine. Mai multe nu-mi aduc aminte. Imi poate spune si mie cineva ce inseamna acest vis?

      10
      1

    • landiana pe 9 Aug 2011, 19:36
      ceea ce visez seara imi vine in minte ziua

      ceea ce visez seara imi revine in minte ziua mi sa intimplat a treia oara. ce poate fi pt ca ma simt foarte rau si ma apuca ca un lesin

      3
      1

    • ama pe 29 Iul 2011, 00:41
      un vis transformat in realitate

      in realitate ,a aparut in viata mea un baiat de care mi-a placut enorm de mult ,la prima vedere...a 2a zi am aflat ca e divortat inainte de Florii...in perioada in care am avut eu VISUL CU GHICITOAREA...mi-am adus aminte de vis atunci cand mi-a zis ca a divortat de curand...si pe langa astea sentimentele mele pt el sunt extrem de puternice ,lucru inexplicabil la mine...eu cred ca orice vis ne da o sansa sa cunoastem ce urmeaza,conteaza foarte mul mult cum il descifram...eu in vis la Ghicitoare, i-am spus ca nu il vreau daca e divortat..iar in realitate parca e tot ce imi doresc acest barbat

      4
      2

    • ama pe 29 Iul 2011, 00:36
      vis care a devenit realitate...

      inainte de Florii..am avut un vis,in care am daramat niste stalpi de la parcul din oras,mam ferit sa nu stie lumea ca eu am fost ,pt ca nu stiam cum de am daramat "ditamai stalpi'..iar o FEMEIE sa uitat la mine si mi-a zis"STIU CA TU AI FOST!"..la care eu "DE UNDE STITI?"..mia spus ca e GHICITOARE.iar eu ca sa vad daca intradevar e am intrebat-o"DACA SUNTETI GHICITOARE,SPUNETI-MI ATUNCI CINE E ALESUL MEU?" Aatunci ea mi-a spus"ACUMA DIVORTEAZA,LASA CA A VENI!"...

      2
      0

    • Cristina Maria pe 13 Iul 2011, 12:52
      Am visat ca i-am descoperit secretu

      Am visat acum vreo 3 ani un vis iar aseara l-am visat din nou se facea ca ma plimbam si am descoperit niste puiiuti de pisicuta si cum ador animalele mam dus sa ii mangai si mare mio fost mirarea cand langa puiuti era un piciorus si o mana mica de bebelus.M-am luat am plecat si deodata m-am trezit cu 1 fel de detectiv si o femeie care investigau acest caz si eu aparusem si ei aveau date despre mine si le-am spus ce am gasit.Insa cand vroiam sa ii duc la locul faptului cand eram cu detectivul uitam pur si simplu drumul ma rataceam icnurcam drumurile. Si dintr-o data au aparut verisori mei mai mici(ionut si Florin) si am ramas doar cu ei si femeia si mi-am amintit drumul si am dus-o si o vazut si cand ne-am intors in biroul detectivului acesta avea deja poze cu acelele rasturi de corp si acesta venise si femeia ne-a spsu sa fugim eu cu Ionut am iesit repede din casa dar Florin ramase inauntru eu ma ascunsem in beci si Ionut fugise pe usa doar i-am vazut haine lui Florin care il tragea cineva inapoi si deodata m-am trezit cu un cofrag de oua aruncat de sus dar inc are nu erau oua ci defaopt degetele cuiva si m-am speriat si l-am aruncat. Iar atunci m-am trezit ce vrea sa insemne acest vis?va rog astept raspuns

      2
      0

    • micky pe 9 Iul 2011, 20:55
      visul

      Buna... eu am avut un vis foarte ciudat, am visat ca am primit un mesaj de la un baiat care il cunosc doar asa din vedere .. in acel mesaj scria dak vr sa fiu cu el...eu i`am spus ca da...seara cand ne`am intalnit am stat aman2 ne`am plimbat in si l`am sarutat...ce inseamna acest lucru?nu inteleg de ce l`am visat p el si nu am visat p cineva mai apropiat sau un prieten...va rog mult astept un rasuns daca stiti ceva :D

      5
      1

    • flavia pe 7 Iul 2011, 18:01
      am visat un baiat

      am visat un biaiat de doua ori doar ca in al doilea vis ne-am sarutat si eu i-am spus ca il iubesc,eu il cunosc suntem din acelas oras si cand ne-am intlnit am vb doar doua lucruri doar ca in vis am vb de cate ori il vad rivirile noastre se intersecteaza ci pt cateva secunde ne privim unul pe altul ,ore ce reprezinta acest vis va rog spunetimi va rog mult

      6
      0

    • flavia pe 7 Iul 2011, 17:19
      am visat un baiat

      am visat un biaiat de doua ori doar ca in al doilea vis ne-am sarutat si eu i-am spus ca il iubesc,eu il cunosc suntem din acelas oras si cand ne-am intlnit am vb doar doua lucruri doar ca in vis am vb de cate ori il vad rivirile noastre se intersecteaza ci pt cateva secunde ne privim unul pe altul ,ore ce reprezinta acest vis va rog spunetimi va rog mult

      8
      3

    • flori pe 14 Iun 2011, 08:57
      sarutul in gradina

      ma sarutam cu un baiat care nu l cunosc.el ma saruta intr un fel.incercam sa l sarut cum vroiam eu dar nu reuseam. imi place mult de el si lui de mine. era o atractie reciproca.eram intr o gradina unde era un pom inalt cu flori de trandafir rosu.pomul era uscat si verde in acelasi timp si eu vroiam sa l curat dar nu am reusit ca m am trezit.

      2
      3

    • Dragoste pe 13 Iun 2011, 12:06
      ......

      Sall ...! eu am visat intr-o seara ca eram cu o fata pe care o plac mult si nu e inca prietena mea?? Dar noi suntem ca frati sh chiar daca inima mea vrea sa fie cu ea , eu nu pott......sh este adevarat ca omu viseaza 7 sec pe noapte ca daca viseaza mai mult moare in somn:-?? ....ca se incarca creierul!

      3
      0

    • daniela pe 6 Iun 2011, 11:57
      am visat ca sunt insarcinata

      Buna ma numesc daniela am avut un vis ca eram ul nsarcinata si ca sotul meu imi dadea sa mananc si imi spunea ca trebuie sa avem grija de copilul nostru care o sa il avem imi puteti spune va rog frumos ce inseamna visul asa multumesc frumos astept raspuns va multumesc frumos

      14
      3

    • mary pe 3 Iun 2011, 10:04
      vis ciudat

      buna!tatal meu a murit acum 2 luni si jumatate de cancer:de atunci nu l-am visat decat de 2 ori :prima data la cateva zile de la inmormantare se facea ca venise acasa de la nservici ft vesel si cand l-am intrebat de ce a ajuns asa greu el a zis ca e cam batran dupa care atmosfera era ft placuta :a 2 aoara se facea ca era in spital in sedinta de chimio si eu si fratele meu ne uitam la el si nu intelegeam ce se intampla:stiam ca e mort, si arata rau dar el orbea cu noi si voia sa il ducem acasa:aseara l-am visat pe tata in curtea bunicilor mei,respectivparintii lui si i ne imbratisam constienta fiind ca nu o sa il mai vad stiind in sinea mea ca totusi e mort,dupa aceea el a disparut si ploua cu soare iar beciul din preajama locului unde ne-am imbratisat s-a surpat iar eu eram la cativa pasi distanta?ce a vrut sa insemne asta?astept raspuns.multumesc!

      18
      6

    • Alina Daniela pe 21 Mai 2011, 11:32
      V-as ruga frumos,daca se poate sa-mi spuneti si mie ce semnificatie are acest vis.

      V-as ruga frumos,daca se poate sa-mi spuneti si mie ce semnificatie are acest vis.Am visat azinoapte ,era un fel de albinuta care bazaia ,a intrat pe fereastra in camera unde dorm si a zburat pe langa pat si zicea: unde e ,unde e? a zburat pana in cealalta camera si s-a uitat pe pereti,apoi a zburat pana in bucatarie si s-a uitat tot la fel pe pereti si zicea din nou : unde e,unde e?a zburat inapoi in dormitorul meu si s-a oprit in dreptul icoanei si a zis : am gasit-o.Ea avand in una din aripioara o iconita mica cu cina cea de taina si asa s-a pierdut visul uitandu-se la icoana dupe peretele din camera.Eu avand casa in constructie nu am icoane in celelalte 2 camere unde cauta ea decat in camera unde a gasit-o pana la urma ,acolo unde dorm. V-as ruga foarte mult,daca ati putea sa-mi raspunde-ti la acest vis.Va multumesc.

      10
      2

    • papusika2011 pe 15 Apr 2011, 12:00
      IUBIRE IMPOSIBILA

      Eu am stat cu o persoana timp de 2 ani stiind ca el are prietena,eu l-am iubit foarte mult,de aceea il credeam atunci cand imi spunea ca se va desparti de ea pt mine.Insa timpul a trcut si el tot nu sa despartit de ea continua cu amandoua.Atunci eu mam hotarat sa plec departe sa il uit.Dar nici fiind asa departe de el nu l-am uitat deoarece in visez foarte mult.Acesta a fost ultimul meu vis cu el:l-am visat ca eu m-am dus cu prietenul meu la o petrecere.,acolo era si el cu prietena lui,cand ma vazut sa uitat foarte insistent la mn,apoi a dus-o acasa pe prietena sa si a venit singur inapoi,eu eram fericita pt ca sa intors singur,insa eu mam hotarat sa ma duc acasa,insa nu am intrat in casa,ci m-am oprit pe drepti din fata casei si plangeam dupa putin timp a venit si el si mi-a spus de ce plang?eu nu am zis nimic,iar el mia zis ca eu sunt iubirea lui si pe mine ma iubeste si ii este foarte greu sa traiasca cu ea daca ma iiubeste pe mn.Si eu atunci i-am zis:de ce nu o lasa daca pe mine ma iubesti?iar el a spus nu pot sunt de prea mult timp impreuna si nu o poate lasa.Atunci m-a luat in brate si ma sarutat.Acesta a fost visul meu va rog ajutati-ma si spunetimi ce sa fac si ce semnificatie are acest vis.VA MULTUMESC MULT SI ASTEPT CU NERABDARE UN RASPUNS

      8
      0

    • lavinia pe 15 Mar 2011, 18:50
      vis??????????

      ma gandesc foarte mult la o persoana, defapt aproape tot timpul, adorm cu el in gand, i mi amintesc de multe lucruri frumoase din trecut dintre noi si unele doar cu el. pe aceasta persoana o cunosc de o viata, si tot de o viata o iubesc, din multe puncte de vedere mi am dat seama ca sunt intradevar indragostita de el, ca este iubire.stiu ca si din partea lui este un sentiment frumos, curat, dar este ceva, numit de mine respect s au frica de a strica ceva frumos, ce ne indeparteaza sau mai bine spus ne impiedicaa sa avem o relatie mai mult decat foarte buni prieteni. unde vreau sa ajung este ca eu ma gandesc foarte mult la aceasta persoana si il visez de cateva saptamani la rand, defapt ma visez cu el. as dori daca se poate ca cineva sa mi spuna ce inseamna acest lucru, o explicatie sau un sfat, orice care sa ma ajute a intelege ce se intampla si a ma ajuta a face ceva daca este nevoie. multumesc,,, astept raspuns........

      17
      4

    • mary pe 26 Feb 2011, 23:29
      vise

      buna!de foarte mult timp eu visez multe lucruri care mi s-au intamplat dar nu in momentul ala adica sa visezi iara2-a zi sa se intample.nu....visez de exemplu pers care tin la ei ca mor si mi -sa intamplat la inceput am zis ca mi se pare dar apoi mi-am dat seama ca nu e de gluma.erau nopti incare eu nu puteam dormi din cauza acestor vies oribile.de cele mai multe ori nu mi se arata pers care tineam la ea doar visam si dupa un timp mai indelungat se intampla.oare e doar o coincidenta?totusi acu2 saptamani am visat ceva si ma tot gandesc ce vrea sa insemne....se facea ca eram foarte suparata afara era foarte frumos,iar unde ma duceam eu era o campie care acu este cimitir,iar acolo se afla fostul meu diriginte cu cativa colegi de ai mei si fosti colegi....la un momendat dirigintele,fostul,imi spune ca alex nu e de loc cuminte nu vrea de loc sa se astampere si a plecat colegu meu fara sa-i raspune s-a dus pe o poteca unde era si un pom.stand eu de vorba cu dansul cativa colegi s-au urcat in pom,in,salcam era asa de mare si se vedea ca era si puternic,dupa cateva min ne stirga colegii ca nu se mai pot da jos din pom....si s-a rupt pomul,iar acestia au murit....ma inspaimantat tipetele lor,mai ales cand a trb ca eu si mama sa-i luam de pe jos si mai ciudat a fost ca nu a iesit nimeni afara sa ne ajute si mai era si sarbatoare.....e foarte ciudat,asa vrea sa stiu ce inseamna.multumesc

      7
      0

    • Iomiha92 pe 15 Feb 2011, 17:07
      Straniu

      Visez de multe ori ca am ceva important de facut si nu stiu despre ce e vorba,si de multe ori visez ca MOR,trasnit de fulger sau pur si simplu ca ma inalt spre cer,si ca urmeaza sa fac ceva anume dupa(inca nu am murit stati calm),dar nu stiu despre ce e vorba,poate afla un raspuns in privinta asta.

      0
      3

    • mitz pe 14 Feb 2011, 01:14
      iubitul prietenei

      am visat ca eram cu iubitul prietenei mele pe o bancuta si ne sarutam iar ea era la cativa metri de noi, se uita si zambea... oare ce semnifica ?:D...multumesc :*

      2
      1

    • mitz pe 14 Feb 2011, 01:11
      iubitul prietenei

      am visat ca eram cu iubitul prietenei mele pe o bancuta si ne sarutam iar ea era la cativa metri de noi, se uita si zambea...

      0
      4

    • paula pe 7 Feb 2011, 02:08
      vis

      Am stat cu un baiat si am visat k m-am despartit de el si dupa 2 saptamani chiar asa a fost ce sa cred k asta a fost un semn.va rog dak puteti sa imi dati un raspuns.

      2
      2

    • nikoleta pe 5 Feb 2011, 12:56
      ce visez mi se intampla...j viata mea a fost schimbata de atunci

      totul a inceput in urma mutarii la tara fam. mea era ferikita de noua casa pe care o construise dar eu mereu aveam senimentul ciudat k sunt urmarita pana cand mi-amdat seama k aproape din cauza celor intamplate sunt intre doua lumi intr-o seara a plecat la bunik langa casa ei era o casa parasita amfost akolo in curte saiau mere k o prietena dar cand am plecat de akolo am simtit k sunt alta persoana era vara mergeam prin curte j am vazut o lumina alba amspk mi s-a parut dar deabea incepuse sa isi faca simtita prezenta acel spirit care era atras de al saselea simt al meu am servit cina j m-am pus sa dorm dar am simtit o mana p spatele meu am crezut k mi se pare dar nu mi s-a parut aveam urme apoi prin somn mi-a sp k a murit j ca ma vrea comportamentul meu era vizibil schimbat de cate ori ma enervam ma punea sa imi facun lucru rau sa ma tai sau sa chinuiesk ceva dupa un timp le-am povestit parintilor mei ce s-a intamplat dar acestia au spus k mint sau k mi s-a parut luand legatura k spiritul o vedeam des era foarte urata era totusi moarta trecuse o luna dormind am inceputsa aud lovituri de topor pana ma trezit din somn am sp o rugaciune j m-am pus sa dorm a fost liniste o vreme apoi iar a inceput sa se auda se auzea la anumite ore 02:15 ,03:15 tot incercam sa cred k n este adv dar nu aveam kum mi se intamplase prea multe ma impingea imi striga numele fugea prin kasa j multe altele eternitatea era facinata de mn parerea mea j akum mai am poze j video k ea

      2
      2

    • marijuana pe 2 Feb 2011, 11:58
      un vis ciudat

      buna!am visat azi noapte k ma-m intalinit cu mishu si ca am inceput sa zburam cu un balon si eram ff fericiti ne ne tineam in brate,sarutam si dupa am aterizat la o petrecere unde erau florin si adrian si erau foarte umiti ca ne vd inpreuna,am stat deoparte o tp si dupa a vn mishu la mn si a vr sa ma sarute si nush ce a facut si lam in pins si mam certat cu el si mam dus sa stau unde jos si era si florin acolo si am inceput sa i ating faza:O si ma sautata cu el si mam trezit dintr-o data dupa....nush ce sa cred despre visu asta ca eu cu acesti oamenii nu mai sunt in tangente bune de mult tp mai ales cu mishu

      2
      4

    • dana pe 30 Ian 2011, 18:58
      calatorie

      am visat k zburam, de mai multe ori,ce poate sa insemne aceasta?

      6
      3

    • georgiana pe 27 Ian 2011, 00:47
      vis

      visele sunt o refulare a intamplarilor cotidiene! tot ele au interpretari pe care psihologii le expliciteaza, transpunandu-le in lumea reala, palpabila!

      3
      0

    • Adelina pe 25 Ian 2011, 15:31
      Am visat k am ramas gravida

      am visat aseara k am ramas gravida desi aveam plasture anticonceptional, dupa care am nascut o fetita foarte frumoasa ii repetam in vis cat de frumoasa e, iar prietenul meu imi spunea s facem testul adn desi traiam impreuna de 3ani. Am mai avut un vis asemanator anul trecut dar nu k am si nascut doar k am ramas gravida

      2
      0

    • monica pe 20 Ian 2011, 17:17
      par

      am visat ca-mi taiam parul si iara imi crestea din nou il taiam si iar crestea eram nervoasa ce inseamna

      3
      0

    • ION ISABELA pe 13 Ian 2011, 13:37
      ce inseamna cand prietenul meu a visat ca am nascut un bebelus de sex masculin?

      Buna ziua!Noaptea trecuta partenerul meu de viata a visat ca am nascut un baietel frumos si marisor.El in viata de zi cu zi isi doreste sa avem un copil. Dar eu cred ca trebuie sa mai asteptam in ciuda faptului ca am 29 ani. Prietena mea cea mai buna acum este insarcinata si spre sfarsitul lunii acesteia trebuie sa nasca un baietel. Este posibil ca acest vis sa fie relationat cu unul dintre cele doua cazuri si sa nu insemne nici decum ca aduce necazuri?Va rog frumos sa-mi raspunde-ti ca sunt tare speriata!Va multumesc anticipat.

      0
      2

    • Ioana pe 12 Ian 2011, 18:52
      Vise..:D

      Se facea ca era noaptea de revelion. Eu,verisorul meu,o colega si un prieten eram impreuna la un hotel. Colega mea era majoritatea timpului cu sora ei. Eu,verisorul meu si acel prieten ne cam plictiseam. Am pornit televizorul,am dansat pana cand a inceput o melodie mai lenta.Eu ma asezasem pe pat,deoarece verisorul meu nu vroia sa danseze cu mine.La un moment dat,apare acel prieten al meu si ma ia de maini si incepe sa danseze cu mine. M-a imbratisat,iar apoi m-a cuprins,iar eu am inceput sa plang. Ce inseamna asta? Problema e ca..baiatul care m-a luat la dans..il plac de vreo 3 ani..

      0
      1

    • ionela pe 12 Ian 2011, 13:54
      vise

      buna..ma numesc ionela ,aseara mama mea a avut un vis ciudat ,,sp eu ciudat pt ca mi se pare fff absurd in fine mai bn sa va povestesc mama mea la visat pe fostul meu iubit era cu un preot avea multe dulciuri si ce dulciuri nu iy placeau le baga pe foc...va rog sp si mie ce semnifica visul acesta ..ms

      0
      0

    • alexandra pe 8 Ian 2011, 20:20
      ce inseamna daca visez persoana iubita taiat putin pe frunte??

      va rog ziceti-mi si me ka nu stiu

      1
      0

    • lady doll pe 28 Dec 2010, 21:33
      Fostul iubit .. :'(

      Am nevoie de un raspuns urgent... :'( Acuma o luna si cateva saptamani.. m'am combinat cu un baiat.. eram foarte fericiti impreuna... il iubeam mult.. si acuma il mai iubesc.. decand m'am despartit de el acuma o saptamana.. il visez in fiecare seara.. dor o seara sau dou nu l'am visat deloc..dar restu.. il visez in fiecare seara... cateodata il visez k suntem impreuna si cateodata k nu suntem.. ba suntem un cuplu.. ba suntem despartiti.... Motivul din care ne'am despartit era faza k maicasa nu'l lasa sa aiba iubite.. deoarece era de alta natie... ... il vad aproape in fiecare seara, deoarece iesim in acelasi parc.. cum obisnuiasem.. :( Il vad mai mereu suparat.. eu incerc sa fiu fericita si sa'i arat k sunt fericita... dar defapt sunt suparata... Multi mi'au spus k il visez pt k el sar putea sa regrete faptul k ne'am despartit, ori k ne leaga cv sa fim impreuna, ori ne atrage cv deosebit sa fim impreuna... Va rog... cn stie ce inseamna spunetimi.. plsss :X .. o sa ma ajute orice sfat de al vostru ;) :X:X: pupici :*:*:*:*:*

      4
      0

    • Dorin pe 21 Dec 2010, 11:10
      vise

      Am visat doua luni pline pe cer ... se va intampla ceva rau.

      3
      1

    • ioan pe 20 Dec 2010, 17:30
      am visat ghepard in curtea casei

      cum se poate interpreta cand visezi ghepard in curtea casei agresiv

      2
      0

    • petronela pe 17 Dec 2010, 21:35
      aur si locuri pustii.....

      am visat ca aveam ceva mare din aur,si a doua noapte am visat ca eram in niste locuri pustii cu familia mea,totul era confuz...imi puteti spune ce inseamna?

      0
      1

    • Luiza pe 17 Dec 2010, 09:31
      nu am cuvinte...

      m-am trezit foarte trista.... visul meu incepe cam asha... se facea ca m-am impacat cu fostul meu iubit si la un momendat dat se baga prietenii lui.... se ia dupa ei... si pe mine incepe sa ma bata....dar sa ma bata rau de tot.cand il priveam si il imploram sa nu mai dea ca eu nu am facut nimic, avea o privire foarte rea asupra mea,se facea ca eram imtr-un autocar sau avion si era foarte aglomerat . acolo l-am vazut unde facea skandenberg cu o fata .era mult mai mica decat el si decat mine. am vazut cum se priveau...cum radeau..iar eu ma bateam cu un baiat de culoare iar el nu spunea nimic..mai mult ala ma batea pe mine..offf este un vis uratttt. eu as vrea sa ne impacam dar.. se pare dupa visul asta.. ce sa insemne astaaa??? astept raspuns urgent.... multumesc frumos

      0
      0

    • adriana pe 11 Dec 2010, 09:45
      baietel mort

      am visat un copil mic mort ,era un baietel.spune-tim va rog ce semnificatie are sau daca e ceva rau?

      9
      1

    • sergiu pe 10 Dec 2010, 21:43
      dragostea

      am visat k prietena mea era gravida si k eram la mine acasa tata era langa mine,imi puteti spune ce inseamna

      0
      3

    • ana pe 9 Dec 2010, 12:32
      il visez mereu si nu stiu dc?

      m-am despartit de prietenul meu aqm 8 luni d atunci nu exista seara sa nu-l visez, dc? nu vreau sa ma impac ,nu mai inseamna nmc pt mn , dc il visez ?nu exista seara sa nu fie in visul meu:-?? mi se pare prea ciudat .. imi puteti raspunde la comm asta???

      0
      1

    • daniela pe 6 Dec 2010, 17:48
      imbratisare

      In noaptea Sfantului Nicolae,spre dimineata,am visat ca tatal meu,decedat acum 3 ani si 3 luni,m-a imbratisat... Pana acum il visasem trist,niciodata nu l-am atins.Mi'au zis ca nu deloc de bine.. Il consider ca fiind cadoul meu de Mos Nicolae,dar totusi..ce semnificatie are? Multumesc anticipat!

      0
      0

    • anto pe 1 Dec 2010, 13:13
      vis

      am visat ca un baiat de care imi place ma ura.era seara si eram cu doi prieteni si cu el pe scari la un moment dat amicul meu m-a impins de pe scari eu m-am prins de balustrada si i-am rugat sa ma ajute prietena mea isi facea poze si a refuzat sa ma ajute amicul meu se bucura iar baiatul pe care il plac mi-a desprins mainile si am cazut jos,eu eram la pamant iar ei toti radeau de mine si se bucurau.ce inseamna asta??multumesc

      0
      0
    Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 »

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod