Ce semnificatie au visele din timpul noptii?

Ce este visul? Ai visat ca zbori - oare ce inseamna? Oare despre ce este vorba, oare ce se intampla? Spune visul ceva despre tine? Este o simpla batere de campi a unei minti adormite? Unele detalii ciudate, altele perfect logice, altele spunand despre tot felul de rautati pe care unul sau altul le-ar comite. O diversitate imensa este acest vis. Poate ca partenerul tau este o persoana care nu viseaza. Oare de ce?

Dintotdeauna visul a avut interpretari. Au fost tot felul de variante de interpretare pe care istoria, traditia le-au manifestat constant. Dintotdeauna oamenii au simtit ca visul are un sens. De cele mai multe ori se considera ca visul spune ceva despre viitor. Visul prezice ceea ce urmeaza - par a spune cei mai multi interpreti. Interpretarea stiintifica a visului nu a putut exista cu adevarat pana la finalul secolului XIX. Motivul? Atunci Freud a introdus, intr-un mod autentic, un continut psihologic care, desi nu era chiar nou, a revolutionat si a instituit o noua stiinta (mai corect spus, o noua hermeneutica) - psihanaliza.

Doar in corelatie cu existenta inconstientului, visul a putut fi inteles intr-un mod autentic. Freud apeleaza la o impartire pe care sunt convins ca o vei gasi si tu de bun simt - visul are un continut manifest (ceea ce apare, efectiv, in vis) si un continut latent (ceea ce exista, in fapt, in mine si apare in acest moment in vis, exprimat simbolic). Spre exemplu, visezi o mare inundatie, iar tu esti alaturi de un ghicitor batran, intr-un turn pe B-dul Magheru din Bucuresti. Acesta pare a fi continutul manifest. In visul tau apar obiecte, fiecare obiect il recunosti prin ceva. Dar fiecare obiect spune si altceva, pare a fi si un altceva. In acest caz, vorbim despre o apa murdara care urmareste sa schimbe, sa curete niste ani de suferinta. Batranul ghicitor este tatal visatorului, iar B-dul Magheru este un rest din ziua respectiva, cand visatorul chiar a fost pe aceasta strada.

Sa spunem asa - visul apare in tine, in miez de noapte, deoarece este o expresie a afectivitatii tale. In fapt, este o expresie a inconstientului tau. Sa vedem lucrurile cam asa: in mod normal, ratiunea ta iti umple timpul si mintea cu tot felul de lucruri. Alege intre ceea ce simti, intre ceea ce esti, decide ceea ce ai de facut. Unele impulsuri, unele emotii par a scapa de sub control. Oare cum ar fi noaptea cand ratiunea ta este suspendata, cand nimic nu mai pare a te cenzura? Atunci trairile tale se pot exprima liber. Relativ liber, deoarece sunt cenzuri care functioneaza si in timpul somnului.

Visul, ca urmare, este un produs al tau. Este firesc sa spuna multe lucruri despre tine. Este o manifestare a inconstientului, insa nu este o manifestare pura a inconstientului, ci una care este filtrata la randul ei. Este ca un rebus in care intr-un continut manifest se exprima ceva latent, un altceva. Visul apare si ca manifestare a afectivitatii tale. Atunci cand nu iti tii minte visele, semnificatia cea mai frecventa a acestui fapt se rezuma la modul in care tu iti interzici afectivitatea sa se manifeste. O restrictie ceva mai puternica decat de obicei. O cenzura pe care o resimti si in viata ta.

Este cunoscut faptul ca atunci cand esti intr-un proces intern de lunga durata, in care cobori in tine pentru a lucra cu tine, cu ceea ce simti, visele devin repere importante. Atunci cand intri intr-un proces psihoterapeutic, visele te urmeaza si te conduc. Ele cunosc o amprenta aparte. Unele sunt chiar produsul sedintelor de psihoterapie. Exista metode de psihoterapie axate in mod dominant pe analiza viselor.

De asemenea, mai poti fi atenta la cateva aspecte - nu toate visele au acelasi impact in tine. Unele par a fi simple impliniri ale unor dorinte. Poti visa ca faci dragoste. Poti visa ca bei apa. Poti visa ca esti intr-o cofetarie si mananci un tort mare cat o zi de post. Interpretarea lor nu pare foarte complicata - ca si cum ti-ai indeplini o dorinta, iar aceasta dorinta este usor de identificat.

In fapt, se spune despre vise ca sunt realizarea unor dorinte intr-un plan simbolic, ca o compensatie la unele nerealizari sau ca si cum o tendinta, pulsiune sau nevoie este resimtita ca fiind incapabila sa se exprime intr-un plan real si atunci este compensata ca atare. Alte vise au un impact puternic. Ele par a spune mult mai mult despre tine. Sunt vise puternic implementate, care au tot felul de simboluri mai greu de inteles. Ele pot fi expresia unor arhetipuri sau simboluri care, indiferent daca le consideri ale tale sau universale, exprima o latura importanta despre tine.

Ceea ce este cert este ca decurgerea unor vise nu este un element pe care sa-l intelegi doar rational, ci ai nevoie de mai mult - despre o alta intelege a ta insati. Pentru a intelege un vis este necesar sa cobori mai adanc in tine, sa lasi mai multa libertate afectivitatii tale si, chiar daca ceea ce rezulta pare a fi absurd, sa mergi mai departe. Mai este necesar sa pleci de la premisa ca ceea ce exprima visul este un element care poate contine informatii surprinzatoare despre tine. Interpretarea visului tau este in esenta un joc. Un joc pe care poti sa-l faci sau nu.

Totusi, pleaca de la urmatoarea premisa - nimeni nu poate sa-ti interpreteze visul fara ca tu sa participi activ la interpretare. Ne putem juca cu simbolurile, insa intotdeauna exista o amprenta personala pe care numai tu poti sa o identifici. Cel care interpreteaza este cel care creeaza un cadru pentru ca tu sa iti interpretezi visul; dar daca cineva va avea pretentia de a sti ce spune visul tau, nu-i da crezare. El poate spune lucruri extrem de complicate si de importante despre tine incat numai tu, cea care are acces la istoria si la prezentul si la dorintele viitoare, poate sa-l spuna.

Ceea ce am sa-ti propun este un joc. Un joc de factura psihodramatica. Nu este o metoda foarte stiintifica si nu are pretentia de a rezolva probleme sau de a spune ceva despre tine. Daca vrei sa afli mai multe despre cine esti, nu iti ramane decat sa intri intr-o analiza personala sau intr-o psihoterapie cu o persoana avizata. In acest joc te voi introduce in atmosfera a ceea ce inseamna, in fapt, interpretarea unui vis.

Aminteste-ti, te rog, un vis. Sa luam o tema la intamplare - un vis in care apare prietenul tau.

1. Noteaza visul pe un caiet. Asa cum ti-l amintesti. O mare parte din el a disparut din memoria ta. Nu o cauta cu orice pret. Noteaza ceea ce iti amintesti;
2. Da un titlu;
3. Identifica obiectele din vis. Daca visul cuprinde persoane, identifica-le asa cum apar in vis. La fel procedeaza cu obiectele. La fel cu ceea ce mai apare;
4. Lasa-te in voia fiecarui obiect si incearca sa retii (notezi) toate gandurile care iti vin in minte, chiar daca nu par a avea legatura cu visul sau chiar daca sunt ilogice;
5. Transforma fiecare obiect intr-un ceva ce exista in viata ta reala;
6. Cauta sa vezi un sens in fiecare obiect;
7. Sintetizeaza intr-un ansamblu;
8. Retine o idee pe care o consideri importanta in acest moment. Este posibil sa fie ceva la care nu te-ai gandit pana in prezent. Sau nu.

Oare ce spune aceasta idee despre tine? Joc placut!

  • Mesajele primite pe adresa iubire@eva.ro vor primi un raspuns pe site fie in cadrul unui articol, fie la rubrica de raspunsuri.


  • Mesajele primite pe adresa cabpsi@mymail.ro vor primi raspuns confidential, insa intr-un interval de circa o luna. Acest fapt este determinat de multimea mesajelor din aceasta casuta.

  • In cazul in care doresti un raspuns urgent si confidential, poti sa iti programezi o intalnire, la numerele de telefon 021 637 02 90 (pentru Bucuresti) sau 0722 453 906 (pentru Bucuresti, Timisoara, Bacau).

    Nu se acorda consiliere telefonica. De la 1 ianuarie CPAP are un serviciu de asistenta psihologica la domiciliu. Serviciul este valid pentru orasele mari ale tarii.
     

    Comentariile 101-150 din 315

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • diana pe 1 Dec 2010, 10:30
      lumanari

      buna ziua de ceva vrema visez intruna lumanari aprinse si stinse foarte multe si inmormantari si ma sperie foarte tare lucrul acesta .ami puteti spune despre ce este vorba?am visat ca eram la o inmormantare si eram cu o persoana care era de 4 ori la fel ca si cum ai fi fost gemene dar nu de 2 ori ci de 4 orri mia aparut era una dupa alta

      0
      0

    • mihaela pe 27 Nov 2010, 10:32
      vis

      am visat ca m-am gasit intamplator cu un fost prieten si cand m-a vazut m-a luat in brate si mi-a sp ca cat timp a stat departe de mine si-a dat seama ca ma iubeste si ca nu poate trai fara mine. vreau sa stiu ce inseamna va rog

      0
      0

    • Gabriela pe 21 Nov 2010, 12:38
      vis

      Am visat azi noapte k eram insarcinata si imi era frica sa nasc dar nici nu puteam.ce inseamna visul acesta?

      0
      0

    • katarina pe 20 Nov 2010, 18:51
      straniu...

      buna.. in ultima vreme am niste vise foarte stranii, ciudate si de groaza pe linga toate...in unul care mi s-a intiparit mai bine in minte mi-am vazut propriul mormant.. va rog sa-mi spuneti ce ar semnifica asta.. aaaa... si inca un vis.. eram "prizoniera" intr-o casa.. ma tinea o femeie inchisa si imi era interzis sa ies macar afara...

      0
      0

    • cristina pe 19 Nov 2010, 09:56
      tacamuri de masa

      am fisat ca ami conduceam sotul la aeroport desi in realitate este plecat in strainatate,asteptind acolo am mers la toaleta,iar pe un pervaz am gasit un cutit si o furculita argintii le-am luat si cand am iesit din toaleta le-am dat femei de servici dupacare sotul meu nu mai era ,decolase dar era suparat,trist...ce semnificatie are acest fis?multumesc

      1
      2

    • Andreea pe 16 Nov 2010, 21:54
      Il visesz des

      Am cunoscut un baiat dragut si am ajuns sal visez foarte des.Am visat ca ma intrebat dak vreau sa fiu cu el,ca ma lua in brate , ca se uita foarte mult la mn.Ce inseamna asta?de ce il visez mereu?Eu am inceput sa cred ca mam indragostit de el.Va rog sami spuneti si mie dc il visesz asa des.multumesc mult.

      1
      1

    • vico pe 11 Nov 2010, 23:02
      vis ciudat..

      odata am visat k plangeam fff tare ..nu ma mai puteam opri din plans..ji vroiam sa le spun prietenilor ce`am patit..dar nu puteam:(..

      0
      1

    • vico pe 11 Nov 2010, 22:53
      visuri:X:x:X

      Am avut 4-5 visuri la rand cand ma sarutam q un baiat dar nu stiam cu cn...l`am mai visat j pe baiatu` care`mi place mie care se uita lung la mine ..j am mai visat k ma sarutam tot q acest baiat la bunik pe un deal si treceau oamenii pe acolo noi naveam niciun stres :)). Va rog frumos sa`mi spuneti, dak stiti ce inseamna kand visez un baiat care il placi de mai multe ori j se uita lung la tn..

      0
      0

    • Madu` pe 20 Oct 2010, 18:56
      Vis. :D

      Deci. Eram la tara si a doua zi trebuia sa plec acasa la oras.Seara am visat ca ploua si eu alergam dupa tren . si parca nu puteam sa ajung in gara repede pentru ca ploua tare. si m-am trezit speriata .. suspinand. Oare ce inseamna? /:) :(

      0
      0

    • crystyna pe 7 Oct 2010, 17:47
      vis important

      am visat ca eram cu prietenu meu si aveam un copil in brate cred ca era a meu avea 1 an cred si prietenu meu sau nu stiu cine mi-a spus sa avortez !!! ce semnificatie are astept raspuns imediat pe id meu cristina_dulsik97 plizzzz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0
      0

    • ROXANA ADRIANA pe 1 Oct 2010, 10:45
      VIS

      AM VISAT DOUA VINERI LA RAND PE SORA MEA MOARTA care prima vinere a spus ca nu pleaca fara mine,iar a doua tot asa ca nu pleaca fara mine pana nu trec podu cu ea.Va rog datimi un raspuns ca nu stiu ce sa cred va multumesc

      3
      0

    • costina pe 24 Sep 2010, 17:53
      vis

      am visam ca eram la tara si tatal meu (mort) a intrat pe poarta , m a imbratisat si pupat pe obraji , mai era cineva dar nu mi aduc aminte , apoi m am trezit !!!!! ce semnificatie are ????

      5
      0

    • madalina pe 21 Sep 2010, 10:38
      vis

      am visat ca m.am impacat cu un fost iubit,el statea pe o banca in parc si vorbea cu mine si zicea sa ma asez langa el,ma mai suna mereu pe telefon sa vorbim si sa ne impacam..ce inseamna

      4
      1

    • eu pe 8 Sep 2010, 22:27
      de aia

      ca esti proasta de bubui

      0
      3

    • raduta ana maria pe 5 Sep 2010, 17:23
      vreau sa imi raspundeti

      am visat intr-o noapte ca eram intr-o camera mare si acolo era o inmormantare nu stiu cn era in sicriu.eu stateam p un scaun cu mana intinsa la o femeie care inpartea coliva si asteptam sa mi dea si mie....o femeie cu negru p langa okii ragnea la mort ca si cand era posedata parca intrase duhuri necurate in ea.dintr-o data sa uitat spre mine si a inceput sa rada si i sp lu alta persoana: sa o iau??? iar acea pers a sp: ia-o ca nai ce face!!si eu atunci am inceput sa fug si aia posedata dupa mn dar afara cand am vrut sa dau coltu ma prins....si mam trezit imediat din vis...spuneti mi va rog ce semnifica???

      2
      0

    • Mirela pe 23 Aug 2010, 18:29
      Imi omoram cea mai buna prietena

      Buna ziua...mi se intampla ceva ciudat de vreo cateva zile...am avut 2 vise consecutive cum ca imi omoram cea mai buna prietena.Prima data o arunc pe geam...de 3 ori pentru ca nu murea:| si a doua oara ii suceam gatul:|.Tin sa mentionez ca in primul vis,unde o aruncam pe geam ii spuneam ca "acum suntem chit".Nu stiu ce ar putea insemna visele astea...si as vrea sa aflU.mULTUMESC ANTICIPAT.pS.:suntem prietene bune de 11 ani:)

      2
      0

    • maria pe 20 Aug 2010, 10:37
      luna cazand din cer

      Buna ziua, am visat un vis tare ciudat si a ramas foarte bine intaparit in minte. In vis apareau 3 persoane cunoscute printre care si sora mea. si elemente de la servici, ceva firesc. Dar la un moment dat eram intr-o curte si a cazut luna de pe cer....o luna mare rotunda si stralucitoare. M-am bucurat tare mult si am luat-o in brate. Eram fericita si vroiam sa i-o arat si surorii mele sa ma fotografieze dar era ocupata.....este un semn rau? multumesc

      1
      0

    • Cristina pe 20 Aug 2010, 10:35
      vis

      Buna ziua. Am visat ca eram cu bunicul meu care este mort mai bine de 2 ani, si ne sarutam in vis, era tandru cu mine, de parca nu ar fi fost bunicul meu, ma-m trezit ingrozita. Va rog sa-mi dati o explicatie acestui vis. Va multumesc

      0
      4

    • Cristina pe 20 Aug 2010, 10:34
      vis

      Buna ziua. Am visat ca eram cu bunicul meu care este mort mai bine de 2 ani, si ne sarutam in vis, era tandru cu mine, de parca nu ar fi fost bunicul meu, ma-m trezit ingrozita. Va rog sa-mi dati o explicatie acestui vis. Va multumesc

      0
      0

    • corina pe 8 Aug 2010, 02:06
      persoana iubita

      adesea visez despre fostul meu prieten , acum e casatorit dar acum doua zile la-am visat ca ma dusesem la el in fata blocului sa vad daca mai e cu sotia lui si el iesise sa scuture un prosop roz plin de firmituri pe balcon si cand l-am vazut eram disperata si-mi parea rau faptul ca inca mai era cu ea ,apoi dintr-o data a aparut el cu sotia lui imbracata in rosu spunand ca este insarcinata in luna a doua mi-e frica faptul ca inca mai este cu ea va rog trimiteti-mi un raspuns va multumesc

      5
      0

    • Florentina pe 6 Aug 2010, 13:36
      Vise

      Buna ziua.Sunt 2 zile decand visez pe fostul meu iubit(prima dragoste) de care precizez m-am despartit in anul 2004.Visez ca ma ascund in parcarea de masini ptr a nu ma vedea el cand vine sa-si ia duba ptr a pleca la servici ,visez ca vorbim dar el ii este scarba de a vorbii cu mine.Va rog sa-mi raspundeti.Va multumesc.

      1
      0

    • tina pe 3 Aug 2010, 12:07
      vis

      Buna.Am avut un vis foarte cidat cu bunica mea care a murit acum cateva luni.Am visat miercuri seara k era asta in visul meu si ma urmarea peste tot..iar apoi un vecin mia spus ca nu ma ia acuma..vine joia viitoare..!!!??? Sunt foarte speriata..mai sunt 2zile pana joi..spuneti mi ceva va rog urgent..ce e visul asta?

      4
      2

    • anonim pe 29 Iul 2010, 10:31
      -

      am visat ca mergeam la o biserica,iar in curtea bisericii erau 2 femei care se sarutau...ce inseamna?

      1
      3

    • anonim pe 22 Iul 2010, 10:15
      preoti

      am visat un preot ce inseamna ? ma poate cnv ajuta mia spus o prietena ca inseamna ceva rau si nu vreau sa cred pt ca la mn in familie dupa ce mama mea a visat ca ii cadeau dinti ne-a murit o matusa

      0
      1

    • anonim pe 22 Iul 2010, 10:13
      o intamplare cu vise

      nu este un bas este realitate la noi in cartier iera o femeie care avea un sot si era insarcinata astepta gemene .Intr-o zi sotul ei a murit intr-un accident iar sotia a nascut dupa o luna pe cele 2 fetite .Intr-o noapte femeia la visat pe sotul ei era ata de real parca il avea in fata el ia spus:" stiu ca iti va fi greu cu 2 fete asa ca pe una dintre ele o iau cu mn si pe cealalta ti-o las tie .,, dupa cateva zile una dintre fetite moare tragic dar adevarata .

      0
      1

    • saioc dragos pe 11 Iul 2010, 21:56
      ce inseamna

      visez des o fata care o cunosc santem vecini la inceput nu dadeam importanta dar de un timp o visez mai mereu si zile la rand, sigur imi place de ea e frumoasa dar in afara de buna buna ce faci nu e nimic inter noi daca ati putea spune ce nseamna asta ca ma cam pus pe ganduri va multumesc

      1
      1

    • nicoleta pe 9 Iul 2010, 15:35
      ce semnifica

      aseara am visat cum o pisica neagra se plimba prin casa cu biete de chibrit in gura,, iar eu ma inchinam si spune-am Tatal nostru si Crezul iar cand m-am uitam la icoana am vazut din jur inprejur sange pe langa ea...... va multumesc

      0
      0

    • madalina pe 7 Iul 2010, 08:36
      ce semnifica..

      eu acum 3 zile m`am despartit de prietenul meu.. aseara l`am visat ca a venit la mine si mi`a spus k inca ma iubeste si ca ii pare f rau k ne`am despartit.. motivul despartirii noastre a fost ca .. el mi`a spus "tin la tine acum, dupa 6 luni.. doar ca la o prietena."desi ochii lui spun altceva.Raspundeti`mi va rog!:*

      0
      0

    • Lore pe 5 Iul 2010, 13:03
      vis

      salut..tot vinsez ca plec cu masina la drum lung si cand mai avem 2 km de parcurs ne bagam intr`un tir...dar nu pateam nik...continuam drumul...imi poti spune te rog ce inseamna?

      0
      0

    • KrisS pe 29 Iun 2010, 16:07
      moartea mamei unui bebe

      Am visat k asistam la o inmormintare,dar park intimplator,shi nu vroiam sa vad cine este persoana moarta,doar auzeam tipete shi plinsete (park ma feream de ceea ce se intimpla acolo),una shtiam k era mama unui bebe de care mam atasat shil tzineam strins in bratze.Parca eram conshtienta de faptul k mama copilului a murit la nastere lui(dar nam vazut aceasta).Copilul nu plingea,doar dadea tare din miini shi picioare.Era infashat in ceva alb shi rosu(am atras mare atentzie la aceasta)...Shi lam vazut foarte clar pe tatal acestui bebe,o persoana total necunoscuta.Vreu sa shtiu ce senmifik acest vis??????

      0
      0

    • Incicau Raul pe 28 Iun 2010, 11:38
      Un vis pe care lam mai visat de multe ori

      Vreau sa stiu ce semnificatie are un vis pe care il visezi de mai multe ori??? In vis este vorba despre o persoana pe care nu am mai vazuto de mult,iar in vis o vad acea persoana dar pentru putin timp.... Dati-mi un raspuns pe ID-ul meu

      0
      0

    • aur pe 27 Iun 2010, 02:20
      ptr manu

      buna manu, casa din visul tau pe care o construiai semnifica reuniune,casatorie, iar parintii din vis care va ajutau pot fi ingerii pazitori sau chiar parintii adevarati, care vor fi de accord si va vor sustine daca voi veti lua aceasta decizie in viata.

      1
      0

    • diana pe 25 Iun 2010, 16:32
      iubire

      eu am visat intr-o noapte ca a venit in tara baiatul pe care il iubesc si ca ma sarutat.faza tare e ca ieri a si ajuns in tara si ne-am sarutat. coooolllllllllllll........!!!!!!!!

      0
      0

    • livia pe 25 Iun 2010, 10:45
      vis

      am visat ca eram seara spre dimineata afara langa o persoana in varsta si alta persoana era langa cea batrana si ia zis ca are ce manca la noapte si a ridicat patura cu care era acoperita cea batrana si ia zis ce picioare bune are iar batrana incerca sa se ridice dar nu putea decat putin iar eu cand am auzit m_am uitat in jur si am vazut o casa mare in care era lumina si casa mea si am fugit repede in casa mea si am incuiat_o.Apoi imi batea tare in usa si se facea ca mai e o camera in care erau parinti mei si nu stiam de cine sa ma feresc mai repede fiindca credeam ca sa intamplat ceva si cu ei.Apropo nu e prima oara cand visez asta dar e prima oara cand apuc sa intru in casa si sa ma trezesc inainte sa se intample ceva.Va rog spuneti_mi ce mi se intampla

      0
      0

    • mihai pe 18 Iun 2010, 23:50
      o fata

      am visat de 2 ori la rind aceiasi fata ,in ambee visuri am sarutat fata data ,as dori o explicatie a acestor visuri daca poate sa u dea cineva ? scrietimi pe Emailil meu:

      0
      0

    • SONIA pe 18 Iun 2010, 10:50
      VAMPIR

      VA ROG SA-MI SPUNETI CE INSEAMNA ....,AM VISAT CA ERAM IN CAMERA MEA SI ACOLO ERA UN BAIAT BLOND CARE STATEA PRABUSIT JOS PE PODEA.M-AM DUS SA VAD CE ARE ,DACA TRAIESTE .CAND MA APEC SA VAD CE ARE ACESTA DESCHIDE BRUSC OCHII SI MA SARUTA DAR EU MA RIDIC REPEDE SI MA UIT LA EL.APOI IMI SPUNE CA TREBUIE SA PLECE CA AFARA E LUNA PLINA SI CA SE DUCE LA BISERICA SA FACA NU STIU CE IN CLOPOTNITA BISERICII SI CA SA NU-L OPRESC DEOARECE NU VREA SA-MI FACA RAU,APOI BRUSC DISPARE IAR EU MA UIT AFARA PE FEREASTRA LA LUNA PLINA.CE INSEAMNA ASTA?

      0
      0

    • irimia nuta pe 15 Iun 2010, 18:39
      ce inseamna

      va rog sa-mi spuneti ce inseamna cand visez o prietena mai veche ?o visez foarte des.oare se gandeste la mine?nu gasesc nici un raspuns!

      2
      0

    • Gabriela pe 9 Iun 2010, 23:28
      vis

      m-am visat cu persoana pe care o iubesc ... eram in biserica si mi-a facut semn sa ies afara sa vorbim si eu m-am facut ca nu inteleg si o venit la mine si mi-a soptit la ureche sa ies afara si m-a sarutat:(...si am iesit dp afara si incerca sa-mi explice de ce nu mi-a mai raspuns la sms .. asta fiind k eu am vorbit cu el prin sms si dupa nu mi-a mai raspuns ... ce sa cred?:( am uitat sa zic ca el face scoala de teologie si e cantor la biserica ... astept raspuns va rog :(

      0
      0

    • any pe 8 Iun 2010, 16:12
      vis ciudat

      azi noapte am visat ca mama s-a dus la spital sa se opereze sau ceva in genu' si apoi doctorul a iesit din sala de operatie si ne-a anuntat,pe mine si pe familia mea,ca mama murise;ciudat este faptul ca mama are o problema de sanatate si trebuie sa se opereze peste cateva saptamani si eu nu vreau sa-i spun ca mi-e sa nu se sperie dar mi-e si teama ca poate are vreo semnificatie si daca nu o avertizez poate fi si mai rau;si o iubesc mult de tot si nu vreau sa pateasca ceva;Va rog sa-mi raspundeti ca trebuie sa se opereze in curand

      0
      0

    • dragos pe 4 Iun 2010, 13:59
      ea...

      ce inseamna cand iti visezi fosta iubita ,am visat-o 2 nopti la rand eram la mine si ne intelegeam bn .si nu am nimic cu ea adica nu mai tin la ea sau ceva de genu .ast raspuns care ma puteti ajuta :)

      3
      0

    • alexia pe 27 Mai 2010, 11:31
      VISELE:*:*****:*:***:*:*:

      misto raw:X:X:X::X:X:X:X

      0
      1

    • aliwena pe 27 Mai 2010, 09:57
      iubitul meu

      l-am visat pe iubitul meu, eram cu el intr-un pat iar el incepea a ma saruta si a-mi arata cum il saruta altele. cika cand sunt cu el sa-mi dau alt nume

      0
      1

    • Lacramioara pe 25 Mai 2010, 17:56
      nu stiu ce sa cred.............

      acum cateva seri am visat ca eram pe o plaja(noaptea) cu 2 verisoare si prietenul meu. a venit un vampir si a muscat-o pe una din verisoare,dupa vampirul a continuat sa ne urmareasca iar prietenul meu sa pus peste verisoara mea si a zis k macar ea sa scape..... apoi vampirul a incercat sa il muste pe el si eu l-am tras cu forta deoarece el nu voia sa plece. fugind de vampir el m-a pus pe mine in fata lui pentru ca el sa scape. si uitasem sa mentionez ca acel vampir era de fapt o femela. ce inseamna acest vis?

      1
      0

    • andreya pe 22 Mai 2010, 18:51
      ce inseamna?

      l-am visat mort pe fostul meu prieten.ce inseamna?

      2
      0

    • claudia pe 22 Mai 2010, 15:35
      mie frica......

      am visat asaera ca trebuia sa ma duc la cumparaturii cu parinti mei si cu bunica cand neam dat jos din masina am intrat intr-o biserica acolo eram imbracata cum sunt preotii catolici si am iesit afra din biserica si am intrt in alta camera plina de icoane si pupam icoanele si am inceput sa plang . eu inainte sa adorm am incercat sa plang dar nu puteam ..... ce inseamna asta??? astept raspuns urgent

      0
      0

    • nicoll pe 15 Mai 2010, 23:52
      ce semnica visul meu

      fratele iubitului meu a avut un vis urat a visat ca prietenul meu omorase pe cineva ce inseamna va rog sa imi raspundeti multumesc

      0
      0

    • baubau pe 4 Mai 2010, 09:55
      Nu pot

      nu-mi pot aminti ce am visat. asta se intampla de prin februarie de cand am diabet de tip 2. am 19 ani. colegu meu in fiecare zi imi povesteste ce a visat

      0
      0

    • petronela pe 1 Mai 2010, 12:48
      vis

      am visat dupa ce am divortat,ca mergeam cu copii pe un drum si s a facut o luna mare pe cer plina de ploaie si copaci rupti dupa care a aparut M .Domnului care se uita la mine,dupa care s a facut un soare mare si tare frumos. Alta data am mai visat ca era un sarpe mare care de ce se apropia de mine,de ce avea mai multe capete atunci a aparut M.Domnului care mi a legat ceva alb la cap si care mi a spus ,,,nu te speria n o sa ti poate face nimic,,,. toate visele mele mi au aratat calea pe care s o iau. Alta data am visat multi preoti care se uitau la mine si vorbeau despre mine iar eu ma rugam laM.Domnului,atunci s a facut o icoana mare cu M Domnului ,eu m am apropiat de ea si cand am vrut sa ma inchin,atunci,M.Domnului si a intins mana si m a mangaiat,am simtit ca toata greutatea mi a fugit si am vazut ca preotii s au speriat si au plecat. ce credeti ca ar putea insemna toate astea?

      0
      0

    • anonim pe 27 Apr 2010, 16:18
      fostul iubit

      Aproape in fiecare seara imi visez fostul iubit.In fiecare vis in care imi apare el suntem impreuna dar si in vis el are prietena( eu nu) dar vrea sa fie si cu mine......suntem despartiti de 2 ani si amandoi avem prieten,prietena....visez ca suntem undeva unde mai vin si alte persoana si el totusi se comporta cu mine ca si cum am fi cu adevarat impreuna.... imi apare in vis ca persoanele cu care ne intalnim il cheama pe el la masa sa manance cu ei,pe mine nu ma cheama dar totusi el vrea sa manance cu mine si pe ei ii refuza..........in vis nu se ascunde ca ar fi cu mine......tot timpul am impresia ca acum acum imi zice ca se desparte de aia si ramane cu mine,dar inca nu mi a zis niciodata....:(((dupa ce ne am despartit eu am vrut sa stam de vorba,sa ne intalnim dar el nu a vrut deloc....acum nici macar nu ne salutam,oricum eu sunt departe de el......nu ne intalnim........va rog mult sa mi spune ti ce inseamna pt ca tot timpul numai la el ma gand.... e foarte important pentru mine.!va multumesc

      0
      0

    • manu pe 24 Apr 2010, 20:36
      vise

      Am vise foarte dese cu fostul iubit cu care am stat 2 luni doar cu el si nu il visez pe un alt iubit cu care am stat 2 ani si pe care l-am iubit cel mai mult,totusi ce pe cel ce il visez des este foarte bun prieten acum,ne vedem aproape zilnic,ne cicalim aproape mereu si lumea ne spune ca se vede de la o posta ca ne iubim,daia ne si cicalim intotdeauna,si culmea ne povestim tot ce facem,vb lucruri ce nu le vorbim nici cu mama...adica el imi spune si cu cine s-a culcat,sau cand il supara parinti,cineva.Este o legatura stransa intre noi.de cate ori ne-am certat el mereu mi-a cerut iertare.Visez ca sunt cu el in actiuni care ne apropie...am visat o data ca faceam o casa amandoi,tatal meu il ajuta la casa care era a nostra...si ii spun intodeauna cand il visez,el nu ma viseaza,asa imi spune el.Eu am inteles ca ar putea fi un semn sa fim impreuna,dar de cate ori i-am cerut sa fim iarasi impreuna,a refuzat!Ce inseamna visele acestea,va rog sa imi dati un raspuns,macar ce semnifica casa aceea construita de amandoi si ajutati de parinti?VA ROG MULT,UN RASPUNS!

      0
      0
    Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 »

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod