Sarbatori in familie fara stres!

Cand incerci aceasta tehnica pentru prima oara, este recomandabil sa stai totusi departe de subiectele "incendiare", cum ar fi politica si religia, un lucru pe care foarte multe persoane uita sa il faca... Din nefericire, o data deschisa cutia Pandorei, neintelegerile si discutiile in contradictoriu curg lant...

Astfel de discutii, despre hobby-urile si pasiunile membrilor familiei tale, iti vor oferi material de conversatie la masa si o noua perspectiva, poate chiar una diferita, asupra personalitatii lor.
In plus, oricui ii place sa vorbeasca despre sine, asa ca aceste dialoguri au tendinta de a incalzi atmosfera si de a sparge gheata. S-ar putea sa descoperi ca verisoara cea intepata, despre care ai crezut intotdeauna ca este o snoaba, are mai multe de spus decat ti-ai imaginat vreodata. Incet-incet, te vei simti din nou ca acasa...

O lectie de istorie


Daca iti este dificil sa incepi o discutie cu generatia mai in varsta, adreseaza intrebari despre vremurile trecute (la inceput, ai grija ce vorbesti, pentru ca este posibil sa intri pe teritorii sensibile...). Cum s-au descurcat in vremurile grele din timpul sau de dupa razboi? Ce faceau bunicii sau strabunicii tai ca sa se distreze, in perioada adolescentei si a tineretii lor? Cum sarbatoreau Craciunul si Anul Nou in copilarie?

Mai mult ca sigur ca rudele tale in varsta au trecut prin experiente interesante si imposibil de reprodus in realitatea actuala si va fi fascinant sa afli mai multe despre o bucata de istorie traita pe viu si de care nu ai altfel nici o sansa sa te apropii.
Si, daca nu pentru altceva, macar aceste intrebari vor contribui la fluxul conversatiei.

Nu ignora situatia


Data viitoare cand cumnata ta cea rea iti spune ca esti grasa, este cazul sa o confrunti in mod politicos. Psihologii afirma ca, in astfel de cazuri, ai de-a face cu o persoana agresiva, care vrea sa te intimideze si sa te bruscheze. Daca o ignori, cazi exact in capcana ei. In schimb, confrunt-o cu o intrebare: "De ce imi spui asa ceva?". Daca te comporti ca si cum sincer nu stii despre ce vorbeste persoana din fata ta, atacul ei poate fi deraiat.
In acest moment, ea va fi nevoita sa isi apere pozitia vulnerabila, lucru care functioneaza foarte bine in fata altora.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod