Jocurile de noroc: o dependenta periculoasa

"Stiam ca este dependent. Am incercat sa-l ajut, sa-l inteleg, dar nu am reusit. Ma simteam tot mai singura si neiubita si am ales sa-l parasesc" - este numai un caz din multele in care dependenta de jocuri de noroc a rupt o relatie. Un astfel de viciu este platit scump atat de dependent, cat si de familia lui si ingrijorator este faptul ca fenomenul a luat amploare in ultimii ani, in special in randul tinerilor.
De-a lungul timpului s-au dezvoltat multiple forme de jocuri. Existenta lor este consemnata in multe manuscrise antice si se stie ca erau prezente in societatile orientale precum Egiptul Antic, China, Japonia, India, dar si in Grecia Antica sau Roma Antica. Se poate spune ca sunt in plin proces de "evolutie": in prezent se poate paria sau se poate juca pe internet 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.  In Marea Britanie, de exemplu, potrivit unui raport al Asociatiei Medicale Britanice, 25% dintre copiii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani pariaza si joaca la aparatele cu fise, iar dintre acestia 5% manifesta semne de dependenta fata de acest tip de jocuri. Desi dependenta de jocuri de noroc este la fel de grea si de grava ca orice alta dependenta, nu exista o lege care sa le interzica, mai mult decat atat, ele sunt acceptate si tolerate din punct de vedere social.


Trasaturile dependentului de jocuri de noroc

Potrivit Ancai Munteanu, psiholog, dependenta se manifesta cam la fel indiferent de obiectul ei. Persoana nu se poate abtine, are comportamentul regulat, face orice ca sa-l satisfaca, este ca o nevoie. In cazul dependentului de jocuri de noroc, este vorba in principal despre placerea jocului si despre  bani. Ca orice dependent, de obicei ascunde acest comportament si incearca sa faca rost de bani in felurite moduri. Asta este usor de vazut, mai ales daca are familie, care sesizeaza sumele care lipsesc. Fiind atat de "prins" de dependenta lui, adesea ii ignora pe cei din jur, neglijeaza alte activitati, nimic altceva nu-l atrage sau nu-i face placere. Poate ajunge la izolare si o preocupare continua pentru joc si pentru a face rost de sumele necesare.
 
"Principala caracteristica este pierderea logicii in timpul jocului. Se intra intr-o stare de identitate cu jocul in sine, astfel incat coordonatele reale dispar ceea ce face ca sumele jucate, riscurile asumate sa fie mult mai mari decat in mod obisnuit.
Ca urmare, comportarea lui duce in mod inerent la pierderi"
, este de parere psihologul Claudiu Ganciu. Specialistul prezinta si alte caracteristici ale persoanei dependente de jocuri de noroc:

  • Ascunderea - are tendinta de a minimaliza si de a ascunde comportamentele legate de jocurile de noroc;
  • Isi gaseste timp pentru a merge in locurile in care isi poate permite "dependenta";
  • Mintea ii este preocupata de probleme legate de jocuri (cum poate, de unde face rost de bani, cum joaca, etc.);
  • Comportamentul este mai curand afectiv, are impresia ca nimeni nu-l poate intelege;
  • Resimte dorinta de a repara pierderea anterioara;
  • Are deseori sentimente de vinovatie pe care incearca sa le compenseze printr-un nou joc;
  • Este mai curand o persoana care isi doreste sa piarda decat sa castige.


Iese mereu in pierdere, si totusi revine la jocuri. De ce?

"Raspunsul lui la aceste 'de ce-uri?' este ca nu poate fara sa joace, ca ii place foarte mult, ca este singura pasiune a lui. Uneori apar si motivatii legate de bani, spera sa castige, sa devina bogat, in totala discordanta cu realitatea. Neaga faptul ca pierde bani, sustine ca va castiga, ca isi va plati datoriile, ca se va ocupa de toate cele pe care le-a neglijat", ne spune Anca Munteanu, psiholog. "Esential mi se pare faptul ca in timp se indeparteaza din ce in ce mai mult de realitate, nu mai reuseste sa tina seama de cei din jur, de activitati, programul de la serviciu etc. Orice dependenta este ca o 'betie', in care cauti in pofida oricarui obstacol sa ai din nou parte de 'obiectul' dependentei. In rest, nimic nu mai conteaza", continua specialistul.

Psihologul Claudiu Ganciu enumera trei motivatii care-l fac pe dependent sa revina la jocuri, in ciuda faptului ca mereu iese in pierdere:

  • Motivatia lui este de a umple un gol emotional.
    Cauzele efective si istoria lor se modifica de la o persoana la alta;
  • Motivatia constienta poate sa fie legata de joc (placerea jocului) sau de bani (nevoia, dorinta de a castiga);
  • Semnificatia jocului si a dorintei de a castiga are legatura cu emotionalul, cu ceea ce investeste emotional in aceasta dorinta.


Dependenta de jocuri de noroc se trateaza?

Anca Munteanu, psiholog, este de parere ca aceste persoane nu cer ajutor pentru ca de cele mai multe ori nu o considera o problema sau cred ca se pot "lasa" singuri de joc atunci cand vor dori. Jocul pare sa aduca satisfactia pe care nicio alta activitate n-o aduce. De ce ar renunta la singura placere? In plus, jocul devine singura lor lume, in afara ei nu mai exista nimic.

Cererile de ajutor sunt fie sporadice atunci cand realizeaza problemele legate de bani sau sunt facute de familie care nu stie ce sa faca, vede ca nimic din ce face sau spune nu are efect, iar situatia se agraveaza. Asadar in conditiile in care persoana respectiva nu cere ajutor sau nu considera comportamentul sau ca fiind expresia unei suferinte, ajutorul are o forma speciala. Este important ca jocul sa fie privit intr-un context mai larg, al intregii vieti a persoanei si a vietii familiei sale. Practic, o dependenta poate fi inlocuita cu alta sau cu un alt simptom daca nu a fost inteles sensul ei, daca nu am reusit sa "traducem" ce inseamna jocul pentru el sau pentru familia lui.

Claudiu Ganciu, psiholog, considera ca ceea ce este cel mai greu de acceptat este faptul ca persoana are aceasta problema, iar lupta celor din familie este de cele mai ori sortita esecului. Sunt si momente in care o persoana este dispusa sa accepte faptul ca are o problema cu jocurile. Se poate incepe si o psihoterapie, dar pentru ca ea sa aiba rezultate este necesar ca acest grad de dependenta sa nu fie foarte ridicat.
Comportamentul dependent produce o rupere de realitate, protagonistul nu mai este in aceasta realitate comuna, ci in cea a jocului ceea ce il face sa fie incapabil de a relationa cu un psihoterapeut. Specializarea psihoterapeutului pe probleme de dependenta in aceste cazuri accentuate este vitala.


Dependenta de jocuri de noroc: un secret de familie

"Se intampla acum mai bine de cinci ani. Urma sa ne casatorim. Stiam ca este dependent, nu s-a ferit niciodata sa-mi spuna ca-si petrece noptile prin cazinouri", se destainuie Oana P. "Am incercat sa-l ajut, sa-l inteleg, dar de fiecare data toate discutiile noastre incepute pasnic, se incheiau cu tipete si cuvinte grele pe care ni le adresam reciproc. Ma simteam tot mai singura si neiubita si am ales sa-l parasesc. Nimeni nu a inteles ce s-a intamplat cu noi, din afara paream cuplul perfect", mai spune Oana.

Este doar unul din cazurile in care o relatie s-a destramat din cauza dependentei de jocuri. Anca Munteanu ne vorbeste despre rolul familiei, cum se comporta si cum ar trebui sa procedeze, intr-un astfel de caz: este foarte important ceea ce partenerul sau familia vede si simte legat de aceasta dependenta. Ei sunt cei care cer ajutor psihoterapeutic pentru ca apare acel "nu stiu ce sa fac", "nu stiu cum sa-i spun", "nu pot sa vorbesc cu el despre asta".

Dependenta este adesea un "secret" atat al persoanei in cauza, cat si al familiei. Ea este tainuita, este ceva "de rusine", simtit ca ilegal, care trebuie sa dispara sau sa fie rezolvata pe ascuns. Asta mi se pare cheia problemei dependentei. Partenerul sau familia ajung sa sufere in locul celui dependent pentru ca el nu a putut suferi si in locul suferintei a pus aceasta dependenta. Ei spun adesea, cand se refera la aparitia comportamentului, ca au facut asta "ca sa uite".
Asta ne face sa intelegem ca jocul acopera ceva, un lucru greu sau imposibil de suportat.

Pe de alta parte, masura in care reusim sa vedem sau sa ne dam seama ca partenerul sau un membru al familiei este dependent, depinde de cat putem accepta asta. Este intr-adevar ceva extrem de dureros si noi toti ne protejam si atunci "nu ne dam seama". Fara un ajutor terapeutic, acesti oameni din jurul dependentului nu pot suporta toata aceasta suferinta, frustrare, neputinta, rusine, vinovatie si il lasa singur, il parasesc, il abandoneaza, il lasa cu dependenta lui. Nimeni nu poate face fata concurentei cu jocul. Dar pe de alta parte dependentul simte ca relatia lui cu jocul este singura de durata, ca jocul nu-l va parasi.

Adesea dependenta este cauzata de o carenta afectiva foarte timpurie, de o "parasire" traita demult, de un gol pe care obiectul dependentei, jocul in cazul nostru, are menirea de a-l umple. Pentru a da la o parte jocul, este nevoie sa suportam golul, suferinta din spatele lui. Asta este valabil si pentru cei din jur, pentru psihoterapeut si pentru cel dependent. De aceea, dependenta este atat de greu de abordat terapeutic pentru ca cere foarte mult timp, foarte multa munca si trairea unor stari de suferinta imensa pana cand dependentul va reusi sa intre in contact cu ele si sa nu se mai ascunda dupa joc.
 

Comentariile 1-50 din 403

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Jucator anonim pe 23 Mar 2023, 01:23
    www.jucatoranonim.ro

    Eu am reusit sa renunt la jocurile de noroc. Am fost dependent f multi ani de pacanele si am pierdut cateva zeci de mii de euro. Acum cu ajutorul lui Dumnezeu nu mai simt nevoia aia disperata sa joc orice ban am pe mana. Au fost momente in care am iesit din cazino fara bani de paine. Trebuie doar sa iti doresti cu adevarat sa renunti.

    0
    0

  • Ioan pe 21 Ian 2022, 17:17
    Jocurile de noroc nu aduc din pacate noroc pe termen mediu si lung!

    Buna ziua este greu ca sunt salariile mici in Romania deia omul pariaza sau joaca la Loto dac am avea si noi salari ca-n UE cine ar ma juca numai cei lacomi.

    0
    0

  • anonim pe 20 Iul 2019, 17:47
    ....

    13 ani, 69.000 euro, nervi, familie, incredere... asta e pierderea pe care mi-a provocat-o boala jocurilor de noroc. ma simt un animal si nu am scapare , trece peste puterea vointei peste puterea de a controla lucrurile. cea mai mare perioada de abstinenta a fost de un an de zile si o alta pauza de 8 luni de zile, in rest zi si noapte la casino. cu luni bune in care nu am castigat atat cat am dus la casino. datorii, imprumuturi si speranta unui castig care sa ma redreseze. exista aceasta speranta care e de fapt problema , ca poate vei recupera vreodata ceea ce ai pierdut. tocmai aici e marea problema de logica cu care ne confruntam toti jucatorii. sansa de a castiga vreodata 70000 de euro la pacanele oriunde in afara de las vegas si casinourile de lux, este egala cu sansa de a-i gasi pe jos pe strada.... zero... povestea mea nu e cea mai tragica dar e sigur dintre cele mai triste, in viata de zi cu zi, in afara casinoului sunt cu totul o alta persoana... de multe ori am senzatia ca sunt bipolar sau ca in mine se afla doi oameni. sunt devastat ,jocul mi-a luat absolut tot ce aveam, si nu m-am putut opri decat atunci cand am pierdut tot. jucatorii nu au nevoie de sfaturi pentru ca nu functioneaza, nu stiu daca exista tratament care sa functioneze cu adevarat dar oricum , cine sufera de aceasta adictie ramane cu ea in sange pe viata, chiar daca se poate ajunge sa o tii sub control. opriti-va cei care jucati ca sa nu ajungeti ca mine, ca sa nu pierdeti si copiii si familia , lucruri care nu se mai pot intoarce niciodata.

    0
    0

  • vasile pe 4 Iul 2018, 14:55
    Interzise ca drogurile

    Pt. cei care nu va puteti lasa de porcariile astea de pacanele si ruleta, va dau un mic sfat. Luati-va notite pe hartie, notati-va atat castigurile cat si pierderile. Dupa cateva luni de zile, un an de zile calculati TOTALUL. O sa vedeti ca va iese PE MINUS cu foarte mult in acest interval de timp. Eu asa mi-am dat seama ca intr-un an de zile imi puteam cumpara un smartphone din banii pierduti acolo. Am auzit la mine in oras de unii care si-au vandut apartamentul si apoi au pierdut mare parte din bani in cazinouri doar in cateva luni. Lasati-va de cazinouri pt. ca sunt o foarte mare porcarie.

    0
    0

  • dragodana pe 1 Mar 2018, 19:13
    ajutor

    Pentru Sterk.Sa iei legatura cu mine.asta e mailu meu titus_man_player_24@yahoo.com

    0
    0

  • Sterk pe 1 Mar 2018, 14:19
    minciuna

    Am un prieten ...sunt cu el de 3 ani...si abia am aflat ca joaca la pacanele dupa ce ma mintea permanent in legatura cu lipsa salariului...lucram in acela-si loc , nu stiu cum sa procedez, a-si vrea sa-l ajut dar nu mai am putere ....am mai avut o relatie de 8 ani cu un baiat cu aceiasi problema , l-am lasat dupa ce am incercat 8 ani sa il ajut ...il iubesc enorm dar nu am nervi si puterea sa lupt pt cineva care nu vede asta o problema ! ce sa fac ?

    0
    0

  • unul ca voi... pe 12 Iun 2017, 17:40
    ...

    Traiesc cu speranta ca intr-o buna zi ii voi putea arata fiului meu aceste randuri, singurul mod in care m-as putea vreodata destainui familiei. Nu pot sa cred cat rau le-am facut acestor oameni care mereu au fost langa mine, care mereu m-au sustinut si cand nu am meritat nimic. ma uit la oamenii care ma iubesc cum se bucura de o iesire de 20 de lei , iar eu am distrus 11 000 de euro doar anul acesta. este mai usor sa spui ce nu poti face cu acesti bani , decat ce poti face, sunt atat de multe lucruri pe care le poti face cu 11 ooo de euro. Nu imi doresc sa ma ierte, nu au de ce, le -am facut raul suprem, fiul meu are mari probleme de sanatate , am primit dragoste de la toti oamenii care ne-au cunoscut si nu ne-au cunoscut, iar eu , ca ultimul animal, am facut cel mai rau lucru pe care mi-l pot inchipui in acest moment Mi-am batut joc de mine, de familia mea, de fiul meu. Nu am cum sa fiu iertat vreodata, pentru ca eu insumi nu ma voi putea ierta niciodata. Timp de 10 ani am tocat o viata pe care mi-as dori-o acum si nu o mai pot avea, o viata in alergarea careia voi fi mereu, dar nu voi stii niciodata cum este sa ai 42000 de euro mai mult. extrem de multi ani irositi aiurea, din copilul care am fost, am ajuns un animal, un om lipsit de empatie, mi-am dorit sa ajung sa ii pot ajuta pe altii care nu au , nu pot, sa merg sa vad lumea, sa imi intemeiez o familie. Acum toate astea s-au dus. nimic nu merita sa va distrugeti in halul asta , nu faceti greseala mea. Eu am ajuns sa gresesc pentru ca nu ma mai pot controla, merg la jocuri pentru ca pur si simplu nu ma pot opri. Stiu ca voi pierde tot, si stiu ca nu pot castiga nici macar banii pe care I am pierdut doar anul asta. Insa nu ma mai pot opri. De fiecare data cand incerc, transpir, devin agitat, totul pare searbad daca nu merg in sala de jocuri sau la pariuri, nimic nu imi poate provoca placere. Doar speranta de a prinde 5 septari pe 2000 sau 5000. Asta e tot. Sunt la randul meu bolnav, tot acest stres nu a facut decat sa ma conduca din nou catre fumatul la care renuntasem, la mancare aiurea, ingrasat incontinuu, nopti nedormite, ganduri de suicid. Va rog pe toti care jucati, opriti-va sau nu va apropiati de ele cei care sunteti tentati de castiguri usoare. Nu intrati in sala de jocuri sau pariuri, pentru ca este posibil sa castigati la inceput, si asta va va fi sfarsitul. Am fost un om in toata puterea cuvantului, acum sunt o umbra, un parazit, o fantoma a ceea ce eram. Intre droguri si jocuri de noroc, nu e nici o diferenta la nivel de subconstient. Cei care afirma ca exista diferenta, nu au cunoscut nivelul maxim inca la care poti ajunge psihic din cauza neputintei de a opri jocul. Iti tremura mainile, devii irascibil, agitat, ti se face rau fizic, nu mai esti prezent in timpul tau real, totul pare din alta lume, cei din jur vad ceva dar nu isi pot explica, totul e un cosmar. Apoi, si daca incerci sa te opresti, nu mai reusesti , si totul devine un haos.Ajungi lipsit de nadejde si vezi doar suma pe care ai pierdut-o si ai vrea-o inapoi, si uiti ca in timp urmeaza de fapt, continuand jocul, sa bagi din nou aceeasi suma, poate chiar mai mult, si speri ca vei recupera macar jumatate, si tot asa. Faci calcule si speri ca zilnic sa recuperezi cate putin, insa este de fapt doar efectul jocului in cap. Apoi, ajungi sa iti spui asta e, s-au dus banii voi face altii, insa nu vezi cum viata trece, iar o alta viata nu mai poti avea.Asta e de fapt crima cea mai mare, ca ne batem joc de viata pe care o avem, unica. O traim, sau o risipim in stre inutil cand oricum exista atata stres pe lumea asta si greutati. Altii nu au ce manca si nenorociti ca mine toaca mii de euro. Altii sunt grav bolnavi si au nevoie de 1000 sau 2000 de euro sa se faca bine , iar eu am tocat 40 0000 de euro in nenorocirile astea. Feriti-va de ele cei care mai puteti. Pentru unii nu mai exista nici macar nadejdea. De cand joc incontinuu si mize extrem de mari, am ajuns sa am dificultati de vorbire, de intelegere a mesajelor din jur, pentru ca nu mai esti atent, nu te mai poti concentra la nimic, iar in lipsa drogului ( a jocului), parca esti zombie, parca nimic nu se leaga in capul tau, cauti lucrurile in cap si acolo e doar vid.

    3
    0

  • unul ca voi... pe 4 Iun 2017, 21:16
    ...

    Incerc de mult timp sa le las , dar nu mai am nici macar nadejdea, de fiecare data cand zic stop, ma intorc dupa scurt timp, in cateva luni, si mai agresiv. joc numai pe mize mari , pierderi pe masura, de ordinul miilor de euro. Numai anul acesta am dat foc la 9000 de euro. in total de cand joc, 35 000 de euro . 10 ani care nu stiu cum s-au scurs, eu am devenit un alt om, nimeni nu ma mai intelege, ma cert cu toata lumea, am ajuns un gunoi. ganduri de sinucidere la greu, idei de recuperat banii mereu. Dar banii aceia nu se mai intorc niciodata. Este o certitudine, si asa imi dau seama de fapt ce problema grava am, pentru ca desi sunt constient ca nu pot recupera pierderile, merg mereu si joc. In ultima luna, am fost cel putin 4 5 ore pe zi, cateodata si 20 de ore intr-o zi, in sali de jocuri, pariuri sportive. Toate astea m-au adus in ultimul; hal cu nerviii, cu sanatatea, cu mintea. Cand ies de acolo si constientizez pierderile, nu fac decat sa ma gandesc cum sa recuperez si imi pare mereu ca nu e chiar asa de rau. Nu mai disting binele de rau, nu mai sunt interesat de nimic. Doar jocul ma mai face sa simt ceva, sunt gol pe dinauntru. Va pe strada aurolaci si betivi, si imi dau seama ca viciul meu e la fel de grav, poate chiar mai rau. Mi am furat familia de acesti bani, pentru ca practic erau bani care trebuiau dusi acasa, practic eu nu am castigat nimic , doar am jucat la aparate si pariuri. Bilete la pariuri de 5000 sau 6000 de lei biletul. nu imi mai dau seama de bani, am ajuns sa prind 5 septari ep 20 de lei betul ,premiu de 200 de milionae de lei vechi, si nu am avut nici o reactive, doar m-am bucurat si am jucat in continuare. Pana am pierdut tot, in 3 zile. Singurul lucru care m-ar putea salva de mine acum , este cineva in care sa am incredere sa ma deschid, sa nu ma judece, dar nu gasesc nici un centru de tratament in Timisoara. Am hotarat astazi, dupa ce am pierdut ultimii 550 de euro pe care ii mai aveam , ca o sa emigrez, este singura solutie, sa merg la munca, sa nu mai am timpde aceste nenorociri. Undeva unde sa fiu nevoit sa o iau de la stadiul de analfabet , sa nu stiu nici limba in asa fel incat sa nici nu pot juca la nenorocirile astea.Undeva unde nu gasesti pe toate drumurile cate 10 cazinouri la 100 de metri, si 20 de sali de pariuri.Nu cunosc nici o alta industrie care sa aiba atatea locuri deschise , este clar, este o boala psihica, a multor romani, venita din saracie, si din incapacitatea de a umple golul cu ceva. Suflete moarte, asta suntem toti cei care ne jucam timpul, banii, ne furam familia, si copiii, pentru ca altii sa prospere pe spatele nostru. la inceput am jucat de distractie, apoi din dorinta de a ma imbogati, apoi din dorinta de a recupera, apoi din incapacitatea de a ma putea opri. Astazi sunt in situati ain care am bani, nu multi dar mai multi decat altii care n-au ajuns sa manance inca pe ziua de azi. Sunt si constient ca nu voi recupa nicicand pierderile materiale suferite. Nerviii mi I-am distrus si sanatatea la fel. De aceea , voi incerca o alta cale de a scapa, de a fugi de ele, de mine, de ceea ce am ajuns si nu vreau sa fiu, pentru ca am ajuns tot ce nu as fi vrut sa fiu vreodata.Mi e sila de mine si de tot ce pot fi . Mi e rusine de familia mea, de copilul meu, si nu ma voi putea ierta eu insumi niciodata pentru tot ce am putut face in acesti ani. Insa, totul are o limita, undeva se termina totul, nu exista sac fara fund, nu vreau sa imi pierd si viata asta mizerabila care mi a mai ramas. Vreau sa schimb viata mea in ceva mai bun, si asta incepe astazi. Nu ma pot minti din nou ca nu voi mai juca, insa nu ma mai intereseaza de azi incepand pierderile suferite, cele materiale. E singura cale de a reusi , de a scapa, sa nu mai gandesc banii pe care I-am pierdut, bani cu care as fi putut avea alta viata acum.M-am lasat de fumat , voi renunta si la pariuri si pacanele. De azi inainte imi asum ca daca voi putea trai o zi, o singura zi fara aceste nenorociri , atunci voi putea trai toata viata fara ele.Nimeni nu are nevoie cu adevarat de aceste tampenii, sunt doar lucruri care iti spala creierii, si nu te mai poti intoarce de unde ai plecat niciodata, e cao ratacire fara sens. E ca si cum cineva ti ar umple capul cu vid.Asa e mintea mea acum, va garantez ca asa e mintea tuturor celor in situatia mea. Ar trebui infiintate centre de ajutor in toate orasele, pentru ca e grava problema, sunt mult prea multi ignorati si nu se face nimic pentru oamenii care nu mai pot singuri decide sa se lase. pentru ca vine un moment, o bariera pe care o sari , si dupa care nu te mai poti opri, devine peste puterile omului sa reziste impulsului. Cei care sunteti partasi la nenorocirile pe care le fac sotii vostrii sau tatii sau cei care joaca vietile voastre, nu aveti decat o singura cale, cu acesti oameni. Lasati in urma tot ce tine de ei si mergeti inainte singuri, pe drumul vostru. Pentru ca cei ce va nenorocesc si va mint si va dezamagesc zilnic, si au ales deja drumul lor , fara sa va intrebe macar ce credeti voi. Stiu ca suna dur, insa acelasi lucru il merit si eu , si toti cei care ne dezamagim zilnic familia. Nu avem ce pierde, pentru ca deja suntem all in , de mult timp, iar familia nu se bazeaza de fapt pe noi, noi suntem de fapt niste lipitori care sugem energia familiei, lucrurile bune si le ducem cu noi la Satana, la casinouri, rulete, aparate si pokere sau pariuri. Singurii care au de castigat sunt cei care detin aceste aparate si patronii de casino, sau sali de pariuri. Oricat ai fi pe val, la un moment dat sansa se intoarce, si pierzi tot. Pe asta mizeaza si cei care detin aceste locuri, ei sunt cei mai bucurosi cand dau castiguri de 500 de milioane de lei vechi, pentru ca lumea vede ca se poate, si pentru fiecare care a luat un asemenea premiu, ei mai castiga inca 10 fraieri . E ca o epidemie, o boala molipsitoare. Cel mai rau lucru care ti se poate intampla la casino, este sa ai noroc cateva zile la rand. Apoi , esti pierdutm indiferent de ce ar zice oricine. Odata ce ai pus mana pe un premiu de 500 de milioane, nimeni nu iti mi poate scoate din cap ideea ca se poate, orice pierdere, orice pirten, nici Dumnezeu nu ar putea. Pe asta functioneaza jocurile malefice, pe nesansa unora de a castiga premii mari. Ganditi va de ce atata succes in Las Vegas. Pentru ca pentru 2 , 3 oameni care iau cateva milioane jackpot, intr-un an, vin si joaca zeci de milioane de oameni anual. Pentru ca exista in subconstient ideea ca se poate, ca totusi ai putea fi tu. Insa cu adevarat nu se poate, iar jackpoturile mari probabil de multe ori sunt luate de jucatori ocazionali. Cei ce joaca anume pentru jackpot, rareori pun mana pe el.Daca vreodata vrea cineva sa ne auzim pe aceasta tema, si crede ca pot fi util macar epentru a se descarca , voi raspunde aici . Poate mai sunt totusi oameni care intrezaresc o speranta de a iesi din acest chin, acest cosmar. ..

    5
    0

  • anonim pe 1 Mai 2017, 19:22
    Reset

    As vrea sa fiu din nou copilul bun de acum 12 ani, inainte sa incep sa ma joc la aparate.Traiam simplu nu aveam vicii si aveam asa multe planuri pentru viitor,visam cu ochii deschisi,si acum cand scriu am lacrimi in ochi...Dar anii au trecut ,am 31 si parca nu mai gasesc iesirea din labirintul asta al dependentei , sunt din ce in ce mai singur,doar familia mai e langa mine,dar desi dependenta mea nu i a afectat financiar ,adica nu am furat niciodata bani de la ei si nici nu am datorii i am dezamagit dar cel mai mult m am dezamagit eu pe mine,mi am pierdut de tot increderea in viata cand te juri de fiecare data dupa ce pierzi ca nu mai ajungi in situatia aia niciodata si cum faci bani esti din nou acolo,am pierdut toate salariile timp de 10 ani la aparate,au fost perioade cand nu am jucat si am strans bani 5.000 ron o data pe care i am pierdut in cateva ore dupa ce nu mai jucasem 2,3 luni alti 10.000 ron alta data pierduti in 2 saptamani dupa ce m am chinuit jumatate de an s ai strang si nu va bucurati daca castigati ca ala e inceputul sfarsitului o sa i pierdeti la loc plus tot ce aveti acasa si in banca .intre timp. Chiar aseara mi am pierdut din nou salariul 1.500 de lei dupa ce am baut o sticla de vodka iam dat pe miza mare si s au dus instantaneu,nu stiu ce sa mai fac dar stiu ca voi scapa de ele,deocamdata singura solutie valabila sa nu mai joc a fost sa nu am bani,si m am decis sa i ofer mamei mele toti banii care ii fac sa i tina sa i cheltuie daca vrea sa i mai cer decat cateva sute ca sa am sa supravietuiesc cand am nevoie pentru ca deocamdata asta e cel mai important pentru mine sa trec peste perioada asta si sa scap de dependenta asta a devenit cel mai important scop din viata mea de azi pentru ca am inteles ca sunt un om bolnav si numai eu ma pot ajuta stiu ca o sa fie greu sa traiesc ca un om normal fara sa ma refugiez in jocuri vroiam uneori sa evadez din realitate cand ma copleseau emotiile ma intram in transa ,mergeam in cazinou si nimic nu mai conta beam pana nu mai stiam de mine si ma trezeam la realitate a doua zi fara nici un leu in buzunar,de ce faceam asta?De ce ar vrea cineva sa-si faca atata rau?Cred ca era insa un fel de mecanism de aparare apelam la joc ca sa trec mai usor prin viata sa evit durearea, sa mi tin mintea ocupata chiar daca ma ruinam propria mea minte ma pacalea ,m am saturat sa muncesc degeaba ani de zile sa stau suparat si sa pierd banii in loc sa ma bucur de fiecare zi minunata din viata mea eram prea scufundat in drama pe care mi am creato singur si nu vedeam ce multe posibilitati imi ofera viata am trait ca intr un glob de sticla ,recunosc ca lumea mea se limita la jocuri de noroc au pus stapanire pe mintea mea dar STOP vreau s o iau de la inceput si sa fiu cum eram mai demult nu mai vreau sa recuperez nici un leu din banii aia blestemati care i am invartit prin cazinouri o sa ma bucur de fiecare rod al muncii mele si voi incerca sa fiu un om mai bun,desi uneori ma simt gol pe dinauntru stiu ca sufletul meu e singurul lucru care mai mi a ramas chiar daca a fost amortit de jocurile de noroc voi avea grija de el cum n am facut o niciodata pana acum si m am neglijat STIU CA POT SI MERIT O VIATA MAI BUNA , de azi simt ca mi am gasit linistea...Dumnezeu sa aiba grija de noi toti!

    4
    0

  • florin123 pe 22 Mar 2017, 01:05
    Pentru Florin

    Florine, daca n-ai intrat intr-o sala de jocuri si nu stii cum e se fii dependent, nu vorbi, n-ai de unde sa stii, nu e nicio spalare de creier, e o boala. Am jucat zeci de mii de euro in 2-3 ani. Pierd si cate 50 milioane la aparate in 2-3 ore, poate si mai rapid daca joc la ruleta. Niciodata n-am castigat o suma importanta, niciodata 40 milioane, am castigat sume mici, cel mai mult 20 de milioane pe plus.in 90% din cazuri daca ai 30 milioane la tine, nu te duci sa ii joci toti, niciodata nu poti sa te opresti la 1 milion , la 2 milioane , la 5 milioane, vin vremuri cand nu mai accepti pierderea. Daca dintr-un milion, faci 5 repede, nu vrei sa pleci, parca prea repede, n-ai simtit destul adrenalina, pierzi castigul, apoi te oftici, mai bagi, mai bagi, apoi piezi 5 milioane, incerci sa ii scoti, intr-un final pierzi toti.Vin momente in care daca ai o suparare, pleci la casino, zici ca te relaxezi, o cafeluta, o bere, un suc, sa te deconectezi de lume, parca ti-ai dori sa pierzi, sa ai o stare anume, sa nu-ti mai pese altceva, sa te gandesti la banii pierduti. Pierzi niste bani aiurea, de exemplu, iei o amenda, te superi, gandul tau e sa te duci la casino, poate ii scoti. Sunt momentele in care joci tare din prima si atunci risti toti banii din buzunar, nu vrei doar sa te relaxezi. Te certi cu sotia/iubita,, pleci la casino, cel mai bun remediu sa uiti de cearta cu ea, sa nu-ti pese. Sunt doar niste exemple pe care toti jucatorii le-au trait. Este o boala, de care n-o sa scapam niciodata cu adevarat, cu vointa de fier ,poti s-o tii in frau, dar niciodata nu se va vindeca, este ca un cancer recurent, care poate fi vindecat, dar oricand poate re-aparea sau nu, daca ai tarie prea mare. Sunt foarte multi care joaca, nu neaparat casino, joaca pariuri, prieteni de-ai vostri, de care habar nu aveti. E foarte greu sa stapanesti boala, dar nu imposibil, pentru ca te duci la munca, se vorbeste de jocuri, pariuri, auzi ca a castigat unul jackpot, a castigat la pariuri, tresari, iti face pofta. Ai prieteni cu care obisnuiai sa mergi in casino, trebuie doar sa ii vezi si fata lor iti va aduce aminte, iti va face pofta. Cati dintre voi s-au lasat de casino, dar macar isi punea un bilet de pariuri, sa simta un pic adrenalina. Cel putin 30% din populatie au boala jocurilor de noroc, intr-o forma sau alta. Sunt foarte multi oameni care nu pot sta fara sa faca un bilet la pariuri, fie el si de 2 lei. Cu toate astea, se poate sta fara, trebuie doar sa-ti doresti prea mult, sa ai alte ocupatii, alte anturaje. Creierul uman e mai puternic decat orice. Trebuie doar sa-ti doresti, sa te gandesti ca viata e mult prea frumoasa sa-ti pierzi timpul acolo. Marea majoritate a jucatorilor de noroc sunt inculti, fara vlaga si fara lipsa de atitudine. Daca s-ar crea o comunitate, gen protest "faracazino" si daca nu s-ar mai intra in casino o perioada de timp, vor da faliment multe, dar e greu sa fii tampit cand pierzi, (ca asta suntem toti care jucam) si sa fim atat de destepti incat sa punem la cale asa ceva. S-ar salva multi, multi am realiza fenomenul, multi copii la fel, dar repet, e ceva imposibil de realizat.

    4
    0

  • unul ca voi pe 11 Feb 2017, 15:21
    ...

    Aproape 10 ani irositi degeaba, plecat de acasa aiurea, de multe ori noaptea, mi-am distrus nervii , sanatatea, nu mai am rabdare cu nimic sunt foarte agitat in tot ce fac si injur incontinuu, nimeni nu isi poate explica ce e cu mine. Doar eu stiu, jocurile de noroc m-au distrus psihic si fizic.Nopti nedormite, joburi pierdute aiurea pentru ca nu mai aveam nici un chef sa muncesc pe 100 de lei o zi intreaga, dupa ce cu o noapte inainte pierdusem 20000 de lei .Perioada cea mai frumoasa a vietii pana la 30 de ani am pertrecut-o numai in stres, numai inconjurat de tigani, golani, derbedei de tot felul, prin casinouri mai mult sau mai putin decente.Nu mai am nici un tel concret i monstru pentru mine si cei din jur, mi-am distrus viata mea, acum o sa o distrug si pe a sotiei si pe a viitorului copil.n viata pentru ca orice imi propun dispare dupa o sesiune de casino.Numai anul asta s-au dus 12 000 de lei , in total 32000 euro de cand nu ma mai satur de ele. Si nu banii pierduti sunt problema cea mai mare cu faptul ca nu ma mai pot opri , am devenit un cosmar pentru sotia mea si voi fi un monstru nu un tata pentru viitorul copil. Ma simt ca si cum as fi furat de la familia mea ca sa duc banii la niste nenorociti. Sunt sclavul aparatelor si nu imi pot controla impulsul de a juca. Am incercat cu psiholog cu psihiatrii cu pastile. Singurele momente in care m-am oprit au fost legate strict de puterea de a ma controla de vointa, altceva nu ajuta cu nimic sunt doar escrocherii sau iluzii.Sunt ca si cum as fi doi oameni intr-un corp, cand nu joc sunt un tip cu care toata lumea ar vrea sa vorbeasca sa il cunoasca, cand joc sunt un monstru, devin o furie de necontrolat, distrug totul in jur si in sufletul celor care ma iubesc. Am nenorocit aproape tot ce am creat, casnicia mea sta intr-un fir de ata. Mint intr-una si ma mint in primul rand pe mine. Nu va apucati de aceste nenorociri daca nu vreti sa va pierdeti viata. Mai devreme sau mai tarziu acolo se ajunge pentru ca ajungi sa nu mai fii stapan pe tine, pe mintea ta ,pe viata ta.

    5
    0

  • 77777 pe 4 Feb 2017, 12:16
    ...

    Am pierdut in 10 ani de cand ma joc la aceste aparate, peste 30 000 de euro doar banii mei din buzunar fara alte castiguri. Nu ma pot controla desi stiu de fiecare data cand merg acolo, ca voi pierde. Dorinta de a prinde a speciala sau o linie de septari este mai puternica. chiar daca stiu ca bag 30000 de lei si o linie de septari pe bet de 1000 imi aduce inapoi 10000 de lei, dorinta de a vedea acest lucru ma face sa merg in continuare si sa pierd. Cu cat mergi mai des cu atat vei pierde mai mult si vei intra mai mult in datorii si necazuri. nu mai am liniste nu ma mai bucura nimic, nu mai ascult sunt tot timpul cu gandul in alta parte. De as avea 30 000 de euro acum i-as juca pe toti pe o cota de 2, totul la dublu sau nimic. E o dependenta , o boala de care nu ma pot scpaa .Nu exista in Timisoara nici un fel de grup de suport sau clinica specializata. Esti singur impotriva acestor nenorociri. Nu va apucati de ele , sunt numai nervi, timp irosit, bani pierduti, nopti nedormite, te iau de acasa si nu te mai aduc inapoi niciodata, pierzi mai mult de cat banii, pierzi familia, iti pierzi viata. e doar un miraj. o iluzie.

    3
    0

  • Dmitri 27 ani pe 21 Dec 2016, 22:49
    unul ca voi,

    buna, va scriu din Chisinau pe acest sait nu am intrat din data de 23.10.2016, din motiv ca la data aceasta au fost inchise casinourile in R. Moldova, foarte mult mam bucurat deoarece joc din anul 2007, in ultimii ani zilnic ma ascund de familie si plec la aparate, au trecut doua luni de cind nu am jcat, am reusit sa fac multe lukruri pozitive chiar si un telefon nou miam cumparat, dar FIARA ma urmareste peste tot ma uit daca nu li-au deschis chiar daca voiam sa scap de ele foarte mult, dar cel mai urit lukru este ca asa de tare vreau sa joc ca plec degraba in romania la shoping si evident sa joc, numi ajune ceva in adincul sufletului, doua luni au trecut ca 2 ani de cind nam jucat! degraba trebuie sa le deschida inapoi dar vreau sa fiu tare sa urmaresc mesajele voastre ca chiar mau ajutat si sa nu ma mai joc aici in R. Moldova, adca daca o sa ard sa joc sa plec in Romania si se va primi ca o odihna odata la 3-4 luni.

    7
    0

  • george pe 11 Nov 2016, 21:12
    Jocurile sunt trucate

    Atentie mare, aceste aparate de pacanele sunt modificate astfel incat sa ofere un procentaj mult mai mic decat ar trebui in mod normal, foarte multe sali de jocuri fac evaziune fiscala A aparut la stiri aceasta problema http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/sute-de-perchezitii-in-tara-la-salile-de-jocuri-de-noroc-politistii-au-ridicat-sume-uriase-de-bani-si-lingouri-de-aur.html

    16
    0

  • Melania pe 18 Oct 2016, 19:03
    Dependenta lui m-a distrus

    Am 24 ani, iar iubitul meu 26. Urmeaza sa ne casatorim anul viitor... Suntem impreuna de 3 ani, si am aflat de dependenta lui la mai mult de un an de relatie, atunci cand ne-am mutat impreuna si cand nu a mai reusit sa acopere lipsa banilor. A preferat sa ma lase sa cred ca parintii lui cer bani de la el, a preferat sa ma lase sa imi fac o parere proasta si gresita despre ei... Mi-a cerut ajutorul si am deci sa fac tot posibilul sa il ajut. A fost de acord ca toti banii ce intra sa stea la mine. Asa am si facut. Am muncit aproape un an de zile, amandoi, pentru datorii, si am ajuns la mal, la zi cu toate. M-am linistit, pentru ca pentru un an de zile, fara o luna sau doua, nu a mai jucat. Sunt sigura de asta. Sau poate nu accept alta varianta, pentru ca nu am simtit nimic... Ne-am mutat, apoi, din orasul in care locuiam... Primele 3 luni au fost groaznice. Mi-am recapatat increderea in el si i-am lasat cardul. - Cu cateva luni inainte de mutare am decis sa-i acord incredere si sa ii arat ca sunt mandra de faptul ca a facut acest progres. In prima luna cand ne-am mutat, un anumit "centru" de jocuri anunta un concurs. Trebuia doar sa completeze un tichet si sa-l bage in tombola. Asa a si facut, si a castigat cred ca 1500 lei, per care bineintles ca i-a si jucat... De atunci s-a reapucat... De 3 luni, adica. Ca si prima data, am avut aceleasi pareri gresita in ceea ce ii priveste pe ai lui, initial am pus totul pe seama mutarii si a chiriei care trebuia platita in avans, mai ales ca ne-am mutat de 2 ori in 3 luni... Mi-a spus totul atunci cand nu mai avea de unde sa faca rost de bani ca sa ascunda asta. Nu si-a platit rata in aceste 3 luni, ceea ce inseamna ca ar trebui sa achite cam 3000 lei ca sa fie la zi - cu tot cu penalizari, iar la prieteni a facut datorii tot cam de 3000 lei... Din care am mai platit o parte mare intr-o luna... Dragilor, Sunt iubita si viitoarea sotie a unui jucator. Dependenta lui ma afecteaza atat de tare incat nu ma pot odihni noapte, m-a distrus. Sunt agitata tot timpul, nu mai am chef de nimic, ma gandesc doar la cum sa fac bani cinstit ca sa iesim din impas, dor cu spatele la el, pentru ca am nevoie de afectiu. De sex nici nu mai vorbim... Toata intimitatea noastra s-a dus pe apa sambetei din cauza asta... Ma trezesc si il privesc cand doarme si ma rog sa renunte la viciul asta nenorocit care in final o sa ne distruga pe amandoi! Nu suferiti doar voi, sufera toti cei care va iubesc cu adevarat si cei pe care voi ii iubiti! Cum sa ma gandesc eu la un viitor in familie cu omul acesta, pe care il iubesc cu adevarat, cand el ia salariul si primul gand este sa il joace? CUM sa ma gandesc sa fac copii cu el, cand viciul asta ne impiedica sa-i crestem frumos??? VORBITI, VORBITI, VORBITI!!! Cei care va iubesc o sa inteleaga dependenta si o sa faca tot ce pot ca sa va ajute! TOT CE TREBUIE SA FACETI ESTE SA LE ARATATI CA VRETI SA TRECETI PESTE, sa luptati cot la cot cu ei, pentru ca ei lupta! EU LUPT pentru el, desi din cauza acestui viciu ma simt singura, ignorata, neglijata si neiubita. Ascultati vocea disperata a unei femei care lupta pentru dependenta asta! Sunt sigura ca puteti face asta! AVETI LIBERUL ARBITRU, de voi depinde totul, in primul rand! DE VOI! Nu va putem ajuta doar noi, trebuie sa ne ajutam reciproc! Va iubim si va sustinem! Opriti-va din a va distruge pe voi si familiile voastre!...

    7
    0

  • forlafu pe 22 Mai 2016, 12:47
    jocuri de nnoroc

    Buna ziua,sunt mama a doua fetite si sotia unui dependent de JOCURI DE NOROC am aflat lucrul asta cand m-am intors de la servici , pe 4 -octombrie 2015 ,atunci am fost anuntata de care sotul meu ca nu mai avem niciun ban din economiile ce le facusem A fost o lovitura foarte mare sa aflu , ne mai stind sa fac diferenta intre vis si realitate . Precizez ca pe data de 2 octombrie 2015 fusese ziua de nastere a fetitei noastre cea mare . eu find de servici discutasem impreuna cu sotul sa i sarbataorim ziua la o biserica baptista ducandui tort , suc ,lampioane etc si tot odata oferindui de ziua ei un telefon , pe care lam cumparat de la o colega de serviciu .Lovitura a venit cand m am intors acasa spunandum i ca a cheltuit toti bani , nemai avand bani nici de tortul fetitei , care ulterior seara se imprumutase pentru a il cumpara dar nu a mai ajuns acasa ,ci in casele de pariiuri sprtive . "Un cadou frumos " facut intregi familii cu ocazia zilei de nastere a fetitei noastre Cu toate acestea am stat de vorba , pentru a rezolva cumva situatia . Au decurs promisiuni si momente de sinceritate pe moment , singura rezolvare a fost un credit bancar facut la cateva zile dupa incident , si platind datoriile facute din urma jocurilor de noroc . are momente cand joaca foarte multi bani.. Recurge la variantele:santaj emotional, amenintari,certuri etc.am stat de vorba cu el ,am incercat sa il inteleg...dar el neaga cu inversunare ca ar fi dependent...ca toate sunt inventiile mele ..Problema cea mai mare este ca fetele noastre realizeaza ce se intampla si sufera foarte mult .Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac?Cum sa il vindec? Va multumesc!!!

    3
    0

  • Peti pe 31 Mar 2016, 09:22
    Interzicerea jocurilor de noroc (păcănelelor) în toate locurile publice din România

    Semnati petitia intitulata "Interzicerea jocurilor de noroc (păcănelelor) în toate locurile publice din România", daca va afecteaza sau daca, pur si simplu, va pasa de nivelul scazut in care ne aflam: https://petitieonline.net/petitie/11154143/semneaza

    6
    2

  • Thot pe 23 Mar 2016, 10:32
    sustinere petitie

    O tanara jurista aduna semnaturi pentru petitia ei intitulata "Interzicerea jocurilor de noroc (păcănelelor) în toate locurile publice din România" , gasiti petitia cu orice motor de cautare. Tanara a aparut si in presa locala, mi-a spus ca este dispusa sa mearga cu petitia ei si la posturile nationale de televiziune, am mai vazut petitii cu autori necunoscuti, nu este cazul acum. Avem nevoie de sustinerea voastra, de semnaturile voastre, de promovarea voastra pe retelele de socializare, avem nevoie de ajutor. Va multumesc. Interzicerea jocurilor de noroc (păcănelelor) în toate locurile publice din România

    13
    0

  • eu pe 18 Feb 2016, 21:14
    Sa spunem fost jucator

    Salut...imi doresc sa spun ca am fost un jucator dependent de ruleta in special....eram maniac in 7 ani de joc am pierdut peste 50 de mii de euro in prezent avand varsta de 25 de ani...am avut perioade in care am jucat mai lejer dar si perioade in care jucam f des , bani imprumutati peste tot dobanzi...ca toti de altfel stiti cum e sentimentul.Ultima data am jucat acum 5 luni de zile....sper sa fie ultima data...oricum in viitorul apropiat nu o sa mai joc sub nici o forma...Am mers la psihologi terapii carti citite...parca mai rau eram......Vreau sa va dau un sfat,sper sa va ajute, stiti cand ii spuneti la un copil mic "nu ai voie acolo" parca mai rau se duce...pentru ca subconstientul nostru lucreaza tot timpul...asa e si la noi...Nu mai spuneti ca nu jucati sau sa va jurati .....Acum 7 luni am vazut pe internet o postare si cineva spunea puteti sa va lasati doar intr`un singur fel adica, cand va veti vedea pe voi cu adevarat sa va fie scarba de voi...IA 50 DE LEI LA TINE DU TE JOACA I FII TU IAR IN ACEL MOMENT INCEARCA SA DEVII A DOUA PERSOANA ....ADICA CUM AI FII IN SPATELE TAU SI TE-AI PRIVI PE TINE ...UITA-TE LA REACTIILE TALE ANALIZEAZA-TE, DACA ITI PLACE CEEA CE VEZI PENTRU VIITORUL TAU.Va doresc success baieti din toata inima!!Pe mine asta m-a ajutat si cred ca o sa ma tina departe de ele ....Sa ne auzim cu bine

    7
    0

  • Alex pe 18 Feb 2016, 20:03
    Ma jur!!!

    De azi spun stop si cred in mine! am ajuns la capatul rabdarii cu ele. de azi nu vreau sa le mai vad,nu le mai suport,le urasc mai tare decat orice dusman al meu.luna de luna bag peste 1000 de lei,au fost luni cand dupa ziua de salar la cateva ore sa nu mai am nimic. Cred in mine si sunt sigur ca am puterea sa ma las. am ajuns sa ma uit la preturi in magazine la 50 de bani iar eu nu plec dintr-un cazinou fara o paguba de cateva sute de lei.nu i-mi mai cumpar haine nu i-mi repar masina nu plec in excursii din cauza lor. DE AZI SPUN GATA !!! ESTE O MASINARIE A DIAVOLULUI CARE TE ATRAGE CU ORICE PRET! de cand ma joc la aparate sunt alta persoana,nu sunt stapan pe mine,sunt tot timpul nervos si agitat,mint pe toata lumea in special parintzii si prietena,nu se mai poate asa.pana cand voi mai fi sclajul unor masinarii care i-mi ia banii si sufletul. DE AZI MA LAS SI MA JUR! Dumnezeu sa va ajute si sa ne scape pe toti de aceasta masinarie a diavolului!!!!!!!!

    4
    0

  • Unul ca voi pe 13 Feb 2016, 00:10
    ...

    Am pierdut si azi 2350 de lei la aparate, adica salariul in avans pentru luna februarie, am mintit la lucru ca sa il pot primi mai repede. :( in total , bilantul esye de 47500 de lei castig anul acesta,insa nu mai stiu unde ajung,mi0am pierdut din nou jobul, nu am mai mers de 3 luni la vizitele de lucru. E cineva din Timisoara pe acest forum care vrea sa ne intalnim sa discutam mai multi despre aceasta problema ?

    3
    0

  • 77777 pe 13 Feb 2016, 00:04
    Intrebare

    stie cineva vreo clinica pentru astfel de dependente in Romania, si cat costa in tratament complet?

    1
    0

  • g4s pe 23 Ian 2016, 21:36
    si inca o data stop

    Unul ca noi, de apreciat sinceritatea .Trairile si impactul etalat il resimt si eu din plin.Va spun cu sinceriatate, ca astazi dupa ce am jucat 950 eur , am scos ultima suta de ron nu pt ca as fi avut nevoie de ea ci ca si o promisiune , ca va fi ultima data cand voi juca ;gandul mi-a zburat spre aceste discutii unde de altfel va si scriu.Nu este prima data cand o fac si nu este prima data cand imi doresc sa renunt.Constien sunt, ambitie am dar totusi de fiecare data am revenit in sala de joc.Foarte ciudat chiar si pt mine...In anii in care am jucat daca este sa fac un bilant am jucat , in linii mari 150-170 k eur.Deocamdata nu sunt casatorit si cred ca cel mai mare rau mi l-am facut doar mie, indirect cu siguranta am afectat familia,prietenii care mi-au suportat minciunile cand imprumutam sau atunci cand intaziam sa returnez datoria.Cred ca este momentul sa ma opresc cu orice pret, luna aceasta am jucat 3000 eur scurt, in 3 iesiri, de ce m-a intors inapoi?Cred `unul ca voi` ca posibilitatea de a obtine bani fara efort prea mare ,obisnuinta sau cum spunea psihologul la care am fost o nevoie ascunsa.Recomand sedintele de psihoterapie, sau orice alta tentativa de a renunta, discutii cu familia sau prietenii- mie nu mi-au reusit deoarece inca nu pot sa accept faptul ca nu am ales sa ma distrug, sa pierd atatatia bani!Aici este un punct cheie,(mai scrisesem un post dar s-a sters in care explicam experienta la psiholog).Una peste alta e tardiv sa ma plang si deloc barbatesc dar...este crunta discutia cu mine.Sper sa ne auzim si cu fapte concrete nu doar vorbe.

    3
    0

  • v.o. pe 22 Ian 2016, 01:19
    ambitie si vointa

    pot sa ma las,am aceasta putere

    1
    0

  • unul ca voi pe 15 Ian 2016, 16:11
    Cum sa fac sa ma opresc?

    Nu am raspunsul, si e hilar cumva sa constientizezi in ce probleme esti , si sa ramai perseverent in acestea. Am revenit la joc dupa o pauza de trei luni. Am mai pierdut, am mai castigat, ca de obicei. Anul asta, mai exact acum o saptamana , am prins 5 septari pe bet de 5 lei, asta inseamna 5000 de lei, mai jucand am mai prins pe beturi mari ceva , in asa fel incat am ajuns la frumoasa suma de 10500 de lei castig. Bineinteles, a doua zi, am jucat si am pierdut 2100, apoi a treia zi , am pierdut inca 1000 de lei , iar astazi am pierdut inca 4100 de lei, din castigul meu frumos. Asadar , raman cu un bilant pozitiv de 3300 de lei , deocamdata. De fiecare data cand am revenit, eram in castig 7 ,sau 8 sute de lei, insa mi s-au parut putini, asa ca nu am plecat de acolo pana nu m-am saturat de pierdut. Astazi, am jucat constant pe beturi de 20,30, sau 50 de lei mana. Din pacate ,nu ma mai pot opri cand ma asez in fata lor. mi-e scarba de ele, chiar ma gandeam ca poate imi da jackpotul de 120.000 de lei, si ce as face cu el. Adevarul este ca astia ar insemna jumatate din cat am bagat pana acum la pacanele. si nu ar fi decat un nou avant spre pierderi si mai mari. E stupid sa vezi cum iti plateste aparatul 2000 de lei intr-o mana si sa te enervezi ca e prea putin. Banii nu mai reprezinta nimic cand sunt acolo, poate sa dea oricat. Uneori ,ma gandesc doar la a face rost de 50000 de euro si a-i paria pe o singura mana la ruleta cu crupier. ori, ori. daca castig , sunt pe castig si cred ca ma lecuiesc de tot de ele,daca pierd, moartea ma asteapta altceva nu mai am de facut. Nu gasesc nici un centru in Timisoara, destinat acestor probleme, nici nu exista aici intalniri intre jucatorii de jocuri, cel putin eu nu am auzit pe nimeni sa stie de asa ceva. Vad ca nici pe aici nu se inghesuie lumea sa scrie, asa ca voi renunta probabil si la acest suport, pentru ce rost daca nu se comunica, sa scriu doar asa nu are sens.S-a dovedit ca nu ma ajuta ,chiar daca asa am crezut initial. Sunt intr-o cafenea, si ma uit la oamenii din jurul meu. ma intrebce zace in ei caci daca m-as uita de la alta masa la mine,nu as zice niciodata ca sunt jucatorul care sunt, mincinos, si in lumea lui ascunsa. Imi dau seama ca nimeni nu ma mai cunoaste, pentru ca nimeni nu ar sta cu mine asa cum sunt acum. M-am indepartat de viata adevarata si nu cred ca mai pot recupera timpul vreodata. Incerc sa schimb gandirea cu ceva pozitiv, incerc sa nu mai fiu stresat de banii pe care nu ii am si ii mai si pierd la aparate. Insa am nevoie de ajutor specializat, ,ca multi altii, pentru ca simt ca ma depaseste aceasta problema, nu mai e vorba de vointa, este din subconstient, este ceva mai adanc decat mine insumi. Sunt senin inca pentru ca nu am perdut 7000 de lei din banii de acasa, insa urmeaza si asta, sunt constient de asta . Nu cred sa mai gasesc solutii pana cand urmeaza si asta. Cred ca ma tine inca faptul ca mi se pare prostesc sa joci 7000 de lei pe mize de 50 de lei mana, si sa nu prinzi nimic, stai totusi si te intrebi daca are rost sa te mai duci, pentru ca, problema , cum spuneam, nu sunt banii pe care ii pierzi, stii deja ca pierzi de cand ai ajuns in casino, insa faptul ca aparatul nu plateste nimic, si nu te tine in suspans, sa te ridice ,sa te mai coboare, te face sa te enervezi rau, sa te simti pacalit, pentru ca nu reusesti sa iei doza pentru care ai venit. Este ca la droguri, ca si cum incerci sa simti senzatia luand pe nas faina din comert. macar de alea nu mam atins si nu ma tenteaza ,nu inteleg acea dependenta. Asa cum probabil cei ce le consuma, nu inteleg dependenta mea de jocuri. In fine, daca e cineva care stie sfaturi miraculoase, astept sa scrie pe aici. dar numai cu sfaturi, in stadiul meu de dependenta, nu s-a lasat nimeni pana acum, sunt sigur de asta.

    2
    0

  • unul ca voi pe 11 Dec 2015, 19:35
    Pentru Sorin

    Sorine, inteleg perfect , stiu prin ce treci, ma bucur ca ai decis sa incerci din nou sa te lasi.Mark Twain, zicea ca ,cel mai usor lucru din lume, este sa te lasi de fumat. Eu, zicea el, m-am lasat pana acum, de cel putin 50 de ori. :) lasand gluma la o parte, asa e si cu pacanelele. Ajungi la un moment dat ca ti-e si sila sa te mai gandesti sa le lasi, parca stii de la inceput ca nu are sens, ca nu vei reusi, ca ai mai incercat si nu a mers. Eu ma simt tradat de mine insumi, cand, dupa doua trei luni, ma apuc din nou de ele, parca atunci durerea devine cumplita in mine, parca atunci ma gandesc sa ma sinucid. Am si eu datorii, de 1000 de euro din cauza lor, nu e vorba de suma care pare ridicola pe langa cat zici tu ca ai bagat de curand, e vorba de raportul fata de situatia in care ma aflu eu ,financiar vorbind, pentru ca nu castig 50 000 de euro pe luna , sa nu imi pese de 1000 de euro. Si totusi, ne comportam, ca si cum, am castiga de 1000 de ori mai mult banii pe care i-ampierdut ultima data la joc, si ne reintoarcem, ca sicum ar fi distractie,si nu tortura psihica. Nu stiu nici eu cum sa le mai las, incerc in fel si chip, nu amabsolut nici un om in anturajul meu care sa joace jocuri, nu am nici pe nimeni care sa ma asculte si sa ma ajute cand vine gandul mizerabil, poate asta e cel mai trist. Stiu ca esti jucator adevarat, stiu prin ce treci, pentru ca vad cum scrii despre tine, cei care sunt jucatori adevarati, adica dependenti, se recunosc usor intre ei chiar fara sa se vada,pentru ca toti descriu in aceleasi tipare viata lor, si felul in care simt. De aceea , cred ca e o problema medicala, cea pe care o avem, e dupa un tipar aceasta boala, insa doar vointa ne poate ajuta, si mai apoi medicii. una fara alta nu se poate. Am acelasi sentiment ca si tine, ca nu imi pot gestiona banii, si de fiecare data ma gandesc ca am pierdut pana acum 40 000 de euro, bani cu care , daca ii aveam intr-un cont, astazi dormeam linistit acasa. Acum, nu am decat insomnii, sunt nervos tot timpul, mi -am pierdut rabdarea, vorbesc cu oamenii si ma cert cu ei ca si cum ar fi aparate care nu platesc cand eu am bagat atatia bani. Imi pare rau pentru tine, si pentru mine imi pare rau pentru toti ca noi, si ca suntem atat de naivi. Suntem intr-un cerc din care nu putem iesi nici singuri si nici fara o vointa de fier. Eu nu ma pot opri decat in perioade cand raman cu datorii si stiu ca e rau daca mai contnui sa joc, pentru ca ar observa si cei din jur, si mi-ar descoperi dependenta.Adevarul este ca toti suntem la fel dupa un tipar, si mintim ordinar, doar sa ne sustinem dependenta. Iti doresc mult succes i sper sa reusesti. Cel mai important este sa nu renunti niciodata, chiar daca vei avea recaderi.

    1
    0

  • sorin pe 10 Dec 2015, 21:34
    un jucator

    buna seara tuturor.Numele meu este SORIN si locuiesc in BUCURESTI.Momentan sint in uk si lucrez aici.de curand am pierdut o suma mare de bani ceea ce ma facut sa-mi pun intrebari referitoare la ce se intimpla in realitate cu mine....drept care am intrat pe net sa gasesc o solutie care sa ma faca sa ma opresc si am gasit acest site..sint jucator cam de 8 ani timp in care am pierdut f multi bani insa acum 3 zile am pierdut salariul sotiei mele pe 1 an.am citit toate comentariile pe care le-am gasit aici si am ajuns la o concluzie,,,,nu stiu daca e cea mai buna cale.Ca sa te poti lasa de aparate trebuie sa intri cit mai putin posibil in contact cu bani si cu salile de jocuri.eu am ajuns sa plec de la servici si sa astept dimineata sa deschida sala de joc sa bag si eu 20 lire.problema aici este ca poti baga direct cu cardul ceea ce nu e bine.in tara ramineai fara bani si voiai sa te duci sa scoti bani mai renuntai,,nu te mai intorceai dar aici nu trebuie sa iesi afara atita timp cit ai bani pe card.As incerca varianta cu un pshiholog dar nu stiu ce ar putea sa mi spuna un om..ca sa ma opreasca sa nu ma duc.cred si ii dai dreptate celui care a zis ca numai tu ai puterea si vointa sa nu te duci.e rusinos la 43 de ani ,,,,sa nu poti fi stapin pe bani tai.nu il condamn pe cel care a bagat bani de sicriu a lui fratisu.doar cei care joaca isi dau seama ca atunci cind esti acolo...esti rupt de realitate,,,parca timpul sa oprit si bani nu sint decit niste hirti fara valoare de care ai nevoie sa le pui in apareat sa-ti satisfaci tu nevoia de adrenalina.sint momente cind te rogi sa pierzi ca sa pleci acasa ca esti prea obosit..dupa o zi de stat in aparate,,dupa 2 pachete de tigari si nu stiu cite sucuri nuti doresti decit sa se termine creditul sa poti pleca.nu mai conteaza cistigul......eu am trei zile.....sper ca peste 1 luna 2 sau 3 sa revin aici si sa va scriu ca ma-m lasat.faptul ca scriem aici asta inseamna ca recunoastem ca avem o problema,,,si poate in felul asta ne ajutam reciproc sa revenim la realitate chiar daca nu ne place,,dar trebuie sa ne gindim ca avem sotii avem copii si ei nu sint cu nimic vinovati de ceea ce facem noi,,,,,deci nu merita sa sufere pentru viciul nostru

    3
    0

  • unul ca voi pe 20 Nov 2015, 18:03
    Despre ajutor

    pentru andreeaamalia Vad ca sunt unii care se ofera sa va ajute, stiu pe cineva, poate ei insisi. Oricum ar fi, nu negati acest ajutor, doar o parere incerc sa va expun si eu din experienta personala si a celor pe care i-am ascultat si i-am cunoscut mai bine decat sotiile lor cu care erau de zeci de ani. Astfel , adevarul cel mai brutal este ca nu te poate ajuta nimeni sa scapi de dependenta aceasta, in afara vointei tale. Daca exista vointa de fier, atunci orice plus de genul medicamente, clinici medicale de specialitate, familie, prieteni, societate, pot fi un plus in ideea de vindecare. Fara vointa permanenta , nu veti reusi nimic, doar noi tristeti. Eu personal, am avut perioade si de 9 luni de zile de abstinenta, insa am revenit la joc atunci cand vointa mea a scazut in intensitate. La fel, am luat medicamente, am fost la psihologi , la duhovnic, am vorbit si cu prietenii. Degeaba, vine un moment cand nu mai esti supravegheat de nimeni, cand incepi, ca un copil mic , sa umbli din nou. Si, daca vointa scade, sau iti uiti scopul, se intampla ce va spuneam, revii la joc, pentru ca inauntrul nostru, al celor dependenti, exista si ramane mereu microbul, este, daca vreti asemenea bolilor cronice de tip hepatite B sau C, pe care unii le duc pe picioare toata viata, prin regim, activitati zilnice sanatoase, odihna corespunzatoare, sau lipsa totala a alcoolului. Practic insa, acei oameni, au microbul in ei toata viata (in afara celor foarte putini care scapa luand interferon-doar o rata de succes mica si cu acest tratament,si uneori boala revine chiar si asa, dupa o perioada de timp). Asa e si la pacanele, singura diferenta fiind faptul ca , atunci cand ai hepatita, microbul nu te impinge sa bei sau sa fumezi, si nici consecintele nu se rasfrang atat de devastator asupra celorlalti din jur. Singurul ajutor, este sa il faceti sa constientizeze ca are o boala, si apoi sa il convingeti sa vrea, VOINTA. Atunci cand el va fi constient ca are o boala, si va VREA sa scape de ea, de abia de aici incolo orice , din partea dvs. sau a celor apropiati, sau a medicilor, va deveni posibil. Cat timp nu crede in boala sa, nu va manufesta interes sa schimbe ceva in obiceiurile lui. Si totul va fi la fe, ba nu , va mint, va fi mai rau. Eu de fiecare data cand am incercat sa ma abtin , si nu am reusit, si am avut recaderi, am inceput apoi , sa mizez sume tot mai mari, si mai violent a devenit microbul in mine. Puteti sa nu ma credeti pe cuvant, insa orice ajutor inainte ca el sa constientizeze si sa vrea schimbarea , este frectie, si numai nemernicii dupa profituri de bani , va pot da garantia ca va fi alt om. Singurul mod in care merita sa investiti in acest moment, este in comunicarea cu el, in incercarea de a-l convinge sa vrea sa schimbe viata sa cu ceva mai bun. Ca sa intelegeti si mai bine despre ce va vorbesc, va spun cateva exemple din experienta mea proprie: 1. Am jurat pe biblie si sub patrafir ca nu mai merg la jocuri, iar la cateva zile am jucat in cel mai violent mod posibil- 10000 de lei intr-o jumatate de ora. 2. Am spus sotiei ca nu mai merg la jocuri si am rugat-o sa ma paraseasca daca o voi mai face, iar la cateva saptamani , am inceput sa o mint ordinar , pentru ca jucam din nou, mai violent decat inainte (pentru mine minciuna a functionat pentru ca jobul imi aduce venituri din comisioane de care sotia mea nu avea cum sa afle). 3 Am intrat in casino, si mi-am imaginat la un moment dat ca vine sotia si imi spune :"te parasesc acum daca nu iesi in acest moment din casino". si ma intrebam daca as putea lasa aparatul care in acel moment imi dadea destul de multi bani, si eram pe plus....raspunsul crud in mintea mea a fst ca nu as pleca si as lasa-o sa ma paraseasca ( in continuare am reusit apoi sa pierd tot ce imi daduse aparatul- 7000 de lei). 4. Si poate cel mai crud a fost cand m-am gandit ca as avea un copil si l-as lasa acasa , flamand, si singur, si cand m-as intoarce, i-as spune ca nu avem paine pentru ca nu avem bani. Asta ma gandeam inainte sa plec la casino si ma intrebam ca daca as mai merge daca as avea un copil in situatia asta. Si raspunsul sincer a fost ca da, as merge si asa. Acum, eu nu stiu sa iti spun ca altii ca stiu vindecari sau solutii, insa sper ca acest post sa te ajute sa intelegi mai bine cum arata viata pusa in lumina a acestor oameni bolnavi psihic, printre care si eu. Este o forma de boala psihica, totul de acolo pleaca, si singurul lucru care il poate salva este VOINTA proprie, cnstanta si hotarata oriunde oricand. Eu am aproape trei luni de cand nu mai joc jocurile de noroc, si am moomente des cand simt nevoia sa merg sa joc, insa nu o fac, nu pentru ca nu mai mint sotia, pentru ca imi pasa mai mult de altii, sau etc, etc, ci ,singurul motiv, este ca scopul meu neincetat, este sa scap de aceasta dependenta, iar vointa mea de a reusi, nu imi da voie sa uit ,si sa gresesc din nou. Ma rog la Dumnezeu, vorbesc cu sotia, ies cu prietenii, investesc mai mult timp si bani in mine , economisesc, ma distrez altfel, dar , asa cum spuneam, nu asta e ceea ce ma ajuta cu adevarat sa schimb viata mea. Iti doresc tot binele din lume, si mult succes si rabdare, pentru ca orice ar spune oricine, vei avea nevoie de muuuult noroc si infinita rabdare in aceasta incercare. iar daca vei reusi, sotul tau te poate considera o sfanta, atat de mare va fi sacrificiul tau la final.

    4
    0

  • alex pe 18 Nov 2015, 19:42
    te pot ajuta

    pt tine andreeaamalia.stiu pe cineva care il poate scapa pe sotul tau de jocurile de noroc.iti las mailu meu leuionutalex@yahoo.com

    1
    3

  • andreeaamalia pe 18 Nov 2015, 15:01
    dependenta jocurilor de noroc

    buna ziua,sunt sotia unui dependent de "pacanele"am aflat lucrul asta dupa ce ne-am casatorit acum 12 ani...are momente cand joaca foarte multi bani..si apoi se lasa cu lunile,am inercat toate variantele:santaj emotional, amenintari,certuri etc.am stat de vorba cu el ,am incercat sa il inteleg...dar el neaga cu inversunare ca ar fi dependent...ca toate sunt inventiile mele si ale familiei,ca noi suntem dusmanii lui..problema cea mai mare e ca cei doi copii ai nostii realizeaza ce se intampla si sufera,va rog sa ma sfatuiti ce sa fac?cum sa il vindec?va multumesc!!!

    3
    0

  • unul ca voi pe 13 Nov 2015, 22:33
    Doua luni

    Sunt mai bine de doua luni de cand nu am mai intrat in casino, este foarte bine,ma simt ca si cum as fi luat viata de la inceput, ca si cum as fi primit o noua sansa. Asa cum spuneam si in urma cu o luna, tentatiile nu vor conteni sa apara, sper sa rezist, sa rezist pana cand rezistenta mea se va transforma in uitarea jocului de noroc. Simt microbul in mine si este dificil,cand trec pe langa fostele locatii in care aruncam milioane parca nu le mai vad atat de tare aceste ghene de gunoi , asa zise casinouri. uneori nu reusesc sa le ignor insa imi iau gandul rapid de la orice varianta care m-ar putea aduce din nou in sala de joc. Este greu, simt uneori mirosul salii de joc , imi inchipui prima senzatie cand intri si vezi aparatele, ,luminile, muzica, atmosfera, oamenii si femeile de acolo. Si totul nu e decat un vis un cosmar cosmetizat din care nu te mai poti trezi. De multe ori cand pierdeam credeam ca stiu cati bani am pierdut.Insa acum, cu cat ma indepartez mai mult de joc, imi dau seama ca am pierdut enorm de multi bani si timp extremde pretios, posbile relatii de care nu m-am ocupat, distractii a caror varsta a trecut,etc,etc. De abia cand te opresti din joc si reintri in viata normala, incepi sa iti dai seama ce inseamna cu adevarat 2000 d lei, 5000 de lei, 10 000 de lei, o ora, doua, o zi, un an, zece ani din viata irositi in casino.E ca o puscarie , una de alta natura, una care te condamna si care te insingureaza . Fugiti de ele,si faceti orice altceva cu banii si cu timpul vostru, daca nu va puteti abtine, luati banii si dati-le foc, sunt convins ca va veti simti mai bine decat daca i-ati pierde in casino. Sper sa auzim numai de bine, si sper sa vina tot mai multi oameni care sa povesteasca cum au reusit sa scape de aceste nenorciripoate asa vom reusi mai multi, poate asa ne vom salva.

    4
    0

  • unul ca voi pe 3 Oct 2015, 23:47
    ...

    Maine este o luna de cand am intrat in casino ultima oara.Toti cei ce mi-au raspuns intr-un fel sau altul au dreptate, Florin atinge cel mai aproape solutia. Sotia mea ma poate ajuta mai mut decat altii, e o solutie mai bunadecat orice psiholog sau psihiatru, medicamente, etc. Insa nu e ea cea care ma poate ajuta cu adevarat, ci eu, numai eu.Mi-am schimbat jobul , am negociat conditiile de lucru incat pot spuneca tot ce am cerut mi s-a oferit, sunt implicat 100 % si pot spune ca asta m-a salvat de a mai intra in casino in aceasta luna. Imi place ce fac, imi plac oamenii de aici,si mai ales, castig mult mai bine decat inainte, ceea ce imi da un fel de stima de sine care ma ajuta sa imi spun mie ca se poate castiga si altfel ,asa cum castiga majoritatea oamenilor normali,prin munca. am avut sansa si de a calatori in aceasta luna destul de mult, si de a manca, prin oras, pe oriunde am fost ( 7 orase noi ale tarii,pe care nu le mai vizitasem anterior), nu pe banii mei, ci pe banii firmei, si nu ma refer aici la arhicunoscuta diurna zilnica. acest luctu, calatoriile, timpul de calitate petrecut in locuri noi, mi-a aratat ca " Viata e in alta parte" (va recomand romanul-Milan Kundera),decat in casino. Pot spune despre aceasta luna ca nu inseamna prea mult in relatia cu jocurile de noroc, poate va fi relevant doar cand voi ajunge sa spun ca sunt 10 ani de cand nu am mai intrat in casino ,dupa 10 ani de bagat la casino. totusi , ea ar putea fi cea mai importanta in tentativa de a reusi in sfarsit sa ma las. cum voi afla asta? daca am reusit? nu voi afla niciodata, sunt constient ca voi ramane toata viata un dependent cronic, insa voi fi din cei ce se numesc purtatori de microb fara complicatii,fara tratament. nu exista sfaturi , sfaturile fac si mai rau jucatorilor activi. singurul lucru pe care il poate face cineva pentru cineva dependent, este sa ii arate, cum ziceam, prin fapte , ca viata e in alta parte decat in casino. sper sa ne citim peste alta luna cu vesti la fel de bune ca si cele de astazi. mult succes in lupta aceasta tuturor celor ce incearca sa faca ceva pentru ei si pentru familia lor!

    6
    0

  • gogu pe 22 Sep 2015, 17:58
    O MARE MINCIUNA

    I se poate intampla oricui dar nu e asa li se intampla doar unora,si toti jucatorii se mint singuri asta e adevarul Ei au nevoie de dependenta lor,e un mod prin care evadeaza din realitate nu e greu sa te lasi doar ca nu vrei si mai devreme sau mai tarziu va veti ruina e doar o chestiune de timp stiu pentru ca si eu am fost la fel,te invarti in cerc si anii trec ajungi sa-ti regreti viata nimic nu te mai face sa zambesti si ai inima neagra de suparare nimeni nu te poate intelege nici macar tu dar singura solutie e sa-ti asumi responabilitatea pentru ce ai facut uita de toti banii pierduti pentru ca asta nu face decat sa te duca inapoi sa joci nu te mai gandi la ele doar accepta ca ai fost prost si ai cazut intr-o capcana din care poti iesi numai daca te rupi de trecut.Ganditi-va ca sloturile sunt facute de experti care au studiat toate posibilitatile prin care te pot pacali se joaca cu mintea ta si tu cand crezi ca detii controlul te minti singur pentru ca pe termen lung toti banii tai ajung la ei asa ca opreste-te acum cat mai ai timp si nu fii prost toata viata pentru ca putini din cei dependeti isi revin cum spuneam CHEIA E LA TINE tu ai nevoie de dependeta ta pentru ca asta e singurul lucru care te face sa simti ca traiesti ti se pare mai usor asa sa te crezi dependent sa crezi ca esti slab si sa nu-ti asumi nimic sa traiesti intr-o minciuna poate ca nu te poti controla atunci cand joci emotiile sunt prea puternice si te lasi condus de ele dar tocmai asta e greseala ca nu esti rational dar alegerea de a ajunge sau nu in locul unde joci iti apartine in totalitate.Mecanismul jocurilor de noroc este aleatoriu la fiecare mana pariata ai aceleasi sanse de castig cu cat bagi mai mult cu atat sansa sa castigi se miscoreaza pentru ca pierderea creste si nu o mai poti recupera e un principiu simplu de ce credeti ca majoritatea jucatorilor se ruineaza pentru ca ei continua sa se gandeasca la sumele pierdute de sute mii zeci de mii si in mod inconstient cred ca banii aia inca le mai apartin asa o poti tine pana la moarte si cu cat jucati mai mult cu atat paguba va creste si ea stiu se castiga dar banii aia se dau ca sa va agate cei care le-au creat sunt experti in manipulare si stiu ca castigurile o sa va faca sclavii jocurilor pe veci,sloturile ca si ruleta te baga in transa au un efect hipnotic asupra mintii cand se rotesc te identifici cu jocul si nu pleci decat atunci cand se termina visul si nu mai ai bani sa-ti bagi credit .Tot in timpul jocului intervine si castigul imprevizibil iar asta provoaca cea mai mare dependenta pentru ca nu stii niciodata rezultatul/jucatorii sunt ca niste sobolani pe care se fac experimente sunteti urmariti in cazinouri pe camere se stie cati bani bagati si ei stiu cat sa va dea ca sa reveniti de fiecare data si sa va bagati pe viata TREZITI-VA acum ori niciodata altfel veti ramane toata viata prinsi in capcana asta a jocurilor de noroc !

    3
    0

  • Stop de aceasta data pe 14 Sep 2015, 20:43
    Cineva mai curajos,

    Evident, daca este permis pe site si nu se considera reclama, ar fi bine sa fie creat un blog,site sau adresa de facebook(as demara eu acest mini proiect dar nu am abilittai it si nici nu gasesc timp sa moderez ) cu aceasta tema cu sfaturi utile sau cel putin discutii deschise.Unul ca voi de apreciat sinceritatea, ai recidivat...dar imposibil sa nu reusim.Haideti domnilor, curaj. Aseara, de fapt in miez de noapte vad ca se deschide usa cazinoului si intra un grupulet de adolescenti, se propesc la aparate iar cel din apropierea mea se uita cu jind vazand betul (jucam oscilant de la 5 ron mana la 30), le soptea celorlati si-l vedeam cu incerca sa ridice si el miza....Ma vedeam pe mine la inceputuri, ce bine era daca nu era.Mereu au existat tentatii de a castiga usor in viata, jocuri de noroc, oameni ruinati si oameni care au reusit, pana la urma tine de fiecare ce isi doreste sa devina .Domnilor si doamnelor nu ma vad jucand banii de paine ai copiilor atunci cand voi fi casatorit, nu ma vad stand la batranete langa ruleta sau aparat probabil fiecare cunoasteti jucatori care au un statut divers, ma vad altfel in normalitatea mea!Probabil si efectul negativ al maratonului de pierdere castig este propaspat, daca pana acum nu eram sigur ca voi reusi sa ma opresc , de aceasta data sunt convins.Voi reveni cu diverse mesaje, sper sa mai trag dupa mine cativa curajosi!Seara excelenta!

    1
    0

  • Stop de aceasta data pe 14 Sep 2015, 20:19
    Pentru Unul ca voi

    Eu sunt din Arad, si eu ma gandeam ca ar fi excelent un grup de suport.Incearca sa discuti cu un psiholog, costul pe sedinta undeva la ~100 ron , nu este ieftin dar nici scump raport cu ce jucam.Eu am fost la cineva, dar am simtit ca nu este persoana potrivita, nu simteam ca ma ajuta, sau poate nu doream acest lucru la acel moment.Se poate sigur, in prima faza procesele de constiinta trebuie tinute in frau nu suntem niste domnite , ne-am facut-o cu mana noastra!Prin natura serviciului si nu numai am reusit sa obtin bani destul de usor, mai mereu fapt care probabil a devenit un automatism`eu, eu mereu ma descurc, care e problema daca pierd astazi , in viitor imi revin, am timp sa-mi pun in aplicare planurile..iar acum la 35 de ani, de fapt realizez ca nu am realizat mai nimic-dar gata cu procesele de constiinta:) !Tintele mele clare si sfinte : achitarea datoriilor , analiza clara a actiunilor viitoare, niciun pas spre orice gen de joc de noroc-recidiva este dureroasa...noi cei care...stim

    1
    1

  • Stop de aceasta data pe 14 Sep 2015, 19:57
    Pentru toti si pentru Unu ca voi

    Trist dar adevarat, `Nu exista sa nu poti` ar spune majoritatea celor neimplicati, dar uite ca e greu cu pututul.Este descurajator mai ales cand recidivezi, practic e un soi de autotradare.Pierzi, rezervi aparatul pana ajungi sa golesti cardul sau sa te imprumuti, revii si pierzi totul-iar ulterior gandesti ce bine era daca plecam intr-un anumit moment chiar daca exista si atunci pierdere :) la fine pierderea este totalat.Sau exista sansa sa castigi, dar gustul victorie de fapt este unul fals urmeazsa o autoimpacare cu casinoul si ....again.Deci nu e bine cand pierzi, nu e bine atunci cand castigi cum este mai bine?Cel mai bine este sa renuntam.Dar cum?Este clar ca fiecare constietizam -ca nu este in regula , ca efectele sunt dramatice si totusi nu ne oprim...Am incercat sa ma opresc si atunci cand am avut castiguri mari dar si cand am avut pierderi pe masura, si tot nu am reusit.Bai frate , am o problema realami-am spus, si am ramas cu spusul...Ca si exemplu, astazi am jucat 5000 si ceva ron iar ieri am castigat cam tot atata, care e gheseftul? iar acasa fiind cu , casa in constructie aleg sa taraganez finalizarea.Nu este prima data cand imi spun ca ma opresc, dar de aceasta data REUSESC.Voi reusi deorece va urma sa pierd absolut totul;sunt acel tip de jucator, care joaca pana la ultimul leu, nu ma multumeste castigul, oricat ar fi.Daca este privesc retroactiv, sa fac o analiza pe bugetul jucat,hmmm as scrie ca nu mai conteaza, dar conteaza in acest moment, am regrete, mustrari de constiinta puteam sa..si iar puteam, fiecare gandim in acest fel, dar pana la urma pierderea oricat de consistenta ar fi fost, in viitor castigul maxim este linistea sufleteasca, izbanda asupra acestei nemernice dependente!Eu, unul am uitat cum este sa nu ai probleme cauzate de tine, sa ai timp de un hoby..suma viciilor fiind constanta cred ca o sa-mi gasesc un alt `viciu` normal unde sa-mi canalizez energia si partea financiara(atunci cand ma voi redresa,desigur).

    1
    0

  • Florin pe 11 Sep 2015, 12:49
    unul ca voi

    Sotia ta este singura care te poate ajuta, singur nu o sa reusesti, tu asta nu vrei sa intelegi. Fa cum iti spun eu, adu-o si pe ea pe forum si spune-i sa citeasca toate mesajele semnate cu "unul ca voi", eventual sa citeasca si cateva pagini pentru a intelege mai bine aceasta dependenta. Sotia nu o sa te paraseasca, o sa incerce sa te ajuta, o sa te paraseasca daca o s-o inseli in continuare, ideea este ca mai bine ii spui tu ei decat sa afle ea, daca afla ea, sansasele sa te paraseasca sunt si mai mari. Omul meu drag, ea te poate ajuta, eu stau in Bucuresti si din pacate nu te pot ajuta de la 800 de km, chiar as fi vrut sa te ajut, crede-ma!!!! Adu-o pe forum si nu fii las, suporta conseciintele cu barbatie si cu demnitate.

    1
    0

  • Florin pe 11 Sep 2015, 12:28
    buna ziua

    eu v-am avertizat ca aceste cazinouri si aceste aparate din interiorul cazinourilor spala creierele, nu-mi explic cum o fac dar este evident ca acest lucru se intampla. Eu n-am intrat niciodata intr-o sala de jocuri de noroc, ca client, insa stiu extrem extrem de bine ce inseamna un dependent. Cu un dependent nu se poate discuta, avand in vedere ca este spalat pe creier, motiv pentru care mersul la psiholog nu da rezultate. Daca vrei sa te lasi cu adevarat de ele, primul pas este sa vorbesti despre problema ta, sa ii spui prietenei, sotiei, familiei si sa infrunti cu demnitate si cu barbatie conseciintele si persecutiile meritate. Vrei sa te lasi de jocuri ?? Du-te acasa si spune "tata/nevasta, uite ce fac cu banii " si suporta conseciintele cu barbatie. Pe langa faptul ca sunteti spalati pe creiere, sunteti si lasi, suporta conseciintele si persecutiile, sunt mai usor de suportat decat o sinucidere. Daca decizi sa vorbesti despre dependenta ta, primul pas a fost facut si este 1-0 pentru tine in meciul tau cu dependenta ta. Spalarea creierului este singurul mod in care imi explic revenirea jucatorului la cazino, amanetarea lucrurilor furate, vanzarea de organe - am auzit si treaba asta, lucruri pe care un om normal la cap nu le-ar face.

    1
    0

  • unul ca voi pe 4 Sep 2015, 14:31
    recadere

    Ma simt de parca as incerca sa scriu un roman prost si disperat in acelasi timp. Dupa cateva zile de abtinere, am pierdut iarasi 700 de lei in casino. Uneori chiar nu mai sper la nimic, ci pur si simplu iau banii pe care ii gasesc si intru resemnat in casino, nici macar nu mai incerc sa ma abtin, ca si cum mi-as accepta soarta , si ca si cum nu as avea de ales. Cum spuneam, in lipsa unui grup de suport, la care sa apelez cand simt nevoia de joc, nu cred ca voi reusi niciodata. Microbul este prea tare, este peste putinta mea de a-l intelege macar la adevarata amploare. Mai grav este ca nu ma mai pot concentra la nimic, nimic nu imi mai face placere totul este searbad si lipsit de sens. De doua ori era sa fac o prostie cu masina de serviciu, trecut prin intersectie fara nici un fel de precautie , in conditiile in care aveam stop, pur si simplu am realizat ce am facut dupa ce am trecut, si de doua ori nu am cedat trecerea la trecerea de pietoni, riscand sa accidentez pietoni pe care i-am evitat tragand de volan. Sunt disperat este putin spus si nu stiu daca mai rezist , este peste puterea mea de a intelege. Despre sarcinile de la servici nici nu mai are rost sa spun, astazi este ultima zi de munca la angajatorul la care lucrez de doua luni. Plec pentru ca nu ma pot concentra la job si nu oti pacali pe nimeni mai multa vrem , ca iti pasa, ca vrei, daca nu mergi la serviciu. De abia acum constientizez ce inseamna dependenta pana la dementa, as face orice sa am bani sa joc, ma trezesc noaptea visand ca am jucat sume mari, ca vreau sa merg la casino. Nu mai pot nici sa ma odihnesc cum trebuie. Feriti-va de acest drog si strangeti-va cei care va puteti strange in orase unde aveti aceasta sansa.

    2
    2

  • Unul ca voi pe 28 Aug 2015, 15:03
    a treia zi

    Stau langa casinoul la care am pierdut o avere, si beau o apa minerala si ma gandesc cat de mult am putut gresi in primul rand fata de mine insumi, sa am amint atatia ani , si sa ma amagesc asa mult. simt constant dorinta de a juca, insa simt si rezistenta de a nu juca, puterea interioara care imi spune ca totul s-a oprit, nimic nu ma mai face sa ma intorc. Stiu ca e un drum greu, dar daca am reusit cu tigarile voi reusi si cu aceste jocuri de noroc.totul pare de necrezut atunci cand pun pe foaie calcule cu banii, si imi dau seama ce inseama 40 000 de euro sa ii ai. nu ii aveam pe toti odata, insa eram altundeva in aceste clipe. incerc sa fac mai bine pentru mine si pentru familia mea si acest scop ar trebui sa fie suficient de puternic incat sa nu ma mai intorc la sala de joc niciodata. Deocamdata, atat e de retinut, dorinta foarte mare de a juca, momente foarte dese cand aceasta apare, privare de bani in mod constant ca sa nu pot juca nici daca as ceda tentatiei, si multa plictiseala si lipsa de chef de orice.

    2
    0

  • Unul ca voi pe 26 Aug 2015, 14:54
    prima zi

    E prima zi in care incerc sa ma abtin sa nu joc si deja mi se pare o eternitate. Jocul mi-a luat tot ce aveam, pofta de viata, de munca, posibilitatea de fi mult mai mult decat ceea ce sunt. De fapt am ajuns aproape tot ceea ce nu as fi vrut sa fiu niciodata. Minciuni, furie, nervi, de neinteles pentru nimeni din jurul meu, pentru ca nimeni nu face altceva decat sa imi vrea binele.Eu insa nu vreau binele , nici raul , nu vreau decat aparatele. Cred ca e un fel de sevraj altfel nu imi pot explica . Totul pare fara gust, totul este searbad si lipsit de sens. Ieri dupa ce am postat ca incerc sa ma las, am vrut sa merg si sa joc, insa ajuns in fata bancomatului, sa retrag bani de pe cardul de credit, am realizat ca am lasat acasa toate cardurile. Aproape ca eram in stare sa merg dupa ele acasa, dar totusi ceva m-a calmat parca, parca oboseala de a fugi dupa bani si de a minti mereu pentru bani de casino, si-a spus in sfarsit cuvantul. Astazi am plecat pentru ceva vreme din localitate cu 20 de lei la mine . M-am oprit intr-un casino doar ca sa ma uit ca un tampit la aparate cum merg in gol si imi inchipuiam ca oricum asa merg si cu banii mei in ele. Voiam sa bag si cred ca daca aveam bani as fi bagat in ele. Voi testa aceasta metoda, alta mai buna nu stiu, decat sa ma privez de banii pe care oricum nu ii mai am pentru mine. Totusi , cel mai mult simt ca ma ajuta aceasta experienta a scrisului, si cred ca ar fi si mai eficienta daca am comunica zilnic , mai multi dintre cei cu probleme, aici.

    3
    0

  • Unul ca voi pe 25 Aug 2015, 12:39
    ma droghez cu jocuri de noroc

    Credeam ca jocurile ma vor imbogati, si ma vor face sa uit de probleme, asemenea unui drog, insa jocurile mi-au furat tot ce aveam. Numai luna aceasta am bagat in aceste aparate 5000 de lei...in total, de 10 ani de cand ma amagesc, cred ca sunt 40 000 de euro. Nu ma pot opri si nu stiu cui sa cer ajutor, poate ca nu cred ca mai exista ajutor pentru mine. merg si bag toti banii pe care ii prind in mana, mi-e teama sa mai am bani la mine, carduri, sau sa mai cer parintilor bani. Sotia mea nu stie de acest viciu , si cred ca in ziua in care va afla va si pleca, pentru ca am promis demult ca ma voi lasa. pana acum am reusit sa mint pe toata lumea, pentru ca nu am facut datorii si nu am jucat decat din comisioanele pe care le luam ca si agent de vanzari, deci bani de care nu stia nimeni. Din pacate pentru mine , nu cred ca ma mai pot opri, cand imi spun ca nu mai merg, parca bag si mai mult, mai putermica devine dorinta de a juca. Nu cred ca daca s-ar inchide toate aceste sali cu calculatoare, pentru ca asta sunt, niste jocuri pe un calculator bine deghizat, lumea nu ar mai juca. cei care au acest viciu al jocurilor de noroc, ar juca orice, oriunde. Totul tine de puterea interioara pe care unii o au iar altii nu . Am ajuns sa am ganduri de suicid, pentru ca nu mai stiu ce sa fac ca sa ies din aceasta conditie mizerabila. Nu cunosc in Timisoara nici un fel de grup de suport pentru aceste probleme , asa ca voi incerca sa descriu aici starile mele interne, poate totusi va ajuta la ceva atunci cand voi avea imboldul de a juca. daca cineva care citeste aceste randuri stie despre vreun grup , pentru aceste probleme, il rog sa lase cateva randuri despre asta. Psihologi si psihiatri nu ma intereseaza, nu are sens sa mai detaliez aici. Sunt tanar, inca nu am un copil, incerc sa imi mobilez casa, si totusi nu ma pot abtine de la aceste nenorociri. Nu am prieteni cu acest viciu in aturajul meu , insa cred ca ceea ce fac la servici , faptul ca lucrez cu multi bani si totusi duc acasa putini bani, ma influeteaza puternic in sensul de a juca. Nu stiu sa fac altceva , in asa fel incat sa ma sustin financiar, deci nu imi pot schimba domeniul de activitate. Cel mai mult am reusit sa ma abtin timp de 9 luni de zile si credeam ca am scapat, insa nu scapi niciodata de acest viciu cu adevarat. Mi-e teama ca viitorul meu copil sa nu deprinda aceste defecte de la mine, mi-e teama de mine si de ceea ce sunt in stare sa fac, pentru ca, atunci cand ies fara bani din casino , sunt la fel de lucid ca oricand inainte de gandul de a juca, si constientizez ce nenorociri pot fi in stare sa fac. gandul de a recupera ceva din sumele pierdute, este de fapt un fals , pentru ca sunt constient ca un aparat nu va plati niciodata atat de mult, 40 000 de euro, si nici nu am castigat niciodata mai mult decat 6000 de lei intr-o zi.In schimb, am bagat 10000 de lei intr-o zi. am prins o singura data 5 septari, pe bet de 200, adica 2 lei, adica am castigat intr-o mana 2000 de lei. atat, in rest lucruri obisnuite. ma joc pe beturi mari, de 500, 1000 , pe o mana, rareori pe 360 sau 200. in general septarii si book of ra, dar septarii sunt cei ce ma distrug. In mod normal, orice om zdravan la cap, dupa ce ar pierde 5000 de lei, s-ar lua la bataie cu cel ce i-a furat practic din buzunar. Nu mai zic dupa ce ai pierdut 40000 de euro. Eu nu, eu as mai juca, si asta ma face constient de boala si dependenta mea. Nu merg in concedii, niciodata nu am bani pentru a iesi undeva, pentru mine sau haine. Ma privez de toate astea, si daca as cheltui 5000 de lei pe orice , mi s-ar parea o grozavie. Insa la aparate nu simt asta, jocul imi ia mintile, nu mai exist animic in jur. desi e zgomot nu mai auzi nimic decat atunci cand aparatul plateste ceva. aparatul tau, cel la care joci. Cei ce joaca, stiu asta, cei ce joaca asa ca si mine, nu mai joaca pentru bani, ci pentru a mai prinde o speciala, pentru a mai auzi sunetul pe care il face aparatul cand plateste ceva mai mare. la asta se rezuma totul, la niste sunete mizere. asta de fapt platim toti atunci cand mergem acolo. Imi propun totusi ca incepand din aceasta clipa sa pun capat acestui viciu, sa incerc sa pastez familia pe care o am, si sa fac mai bine pentru mine si cei care ma iubesc. imi propun ca atunci cand imi vine imboldul de a juca la aparate, sa scriu aici cateva randuri, poate cineva , care nu participa la nici un fel de intalnire, la fel ca si mine, se va regasi aici, si ne vom ajuta reciproc. Pana atunci sper doar sa rezist si sa fac ceea ce trebuie sa fac, si ceea ce este corect pentru mine.

    5
    0

  • Florin pe 18 Iun 2015, 13:25
    inca o stire trista

    Ofiţer de la Antidrog, ucis de pasiunea pentru jocurile de noroc Cazul poliţistului din Dâmboviţa s-a repetat, într-o altă formă la Constanţa. Ionuţ, un ofiţer de la Antidrog, s-a împuşcat. Familia şi colegii sunt în stare de şoc. Aşa au aflat că avea datorii la cămătari din cauza pasiunii pentru jocurile de noroc. Colegul de apartament, tot poliţist, a auzit un sunet asurzitor. L-a găsit pe Ionuţ în dormitor. Prăbuşit la pământ, cu pistolul lângă el. S-a împuşcat cu un pistol de calibru 9 milimetri. A mai trăit doar câteva zeci de minute. La spital, a murit. Îmediat, în apartamentul în care stătea cu chirie, au venit criminaliştii. Ionuţ era colegul lor. Un tânăr ofiţer pasionat de ce făcea. Trecuse cu brio testul psihologic şi, de un an, lucra la Antidrog. Sâmbătă tocmai se întorsese dintr-o misiune. Atunci a decis să ia pistolul de serviciu acasă. Ionuţ era din Caracal, dar nu mergea des acasă. Prietenii ştiau că are mare succes în dragoste, dar acum apar şi alte informaţii. Şi-ar fi vândut de curând laptopul pentru a face rost de bani pentru jocurile de noroc. Colegii lui vor trebui să stabilească clar ce s-a întâmplat cu el.

    4
    0

  • ene cornel pe 2 Iun 2015, 21:58
    pt toti jucatori de pakaneleeeee

    din cauza aparatelor adica astea se joaca la greu bilele cu femeia la carti si saptarii si scoicile si dolari.Miam pierdut tot copilu in primul rand sotia parinti cumnati soacra serviciul tottttttttttt priteni tottt sant un om ratat ascultatima veti vedea ce se va intampla cu voi in timp veti ajunge ca mine adica niste oameni ratati renutati la ele veti ajunge foarte foarte rau sant foarte suparat pe mine miam pierdut tineretea la PAKANELEEEE o sa vedeti cum o sa ajungeti si foarte multi vor rade de voi o sa vedetiii noapte buna

    1
    1

  • Florin pe 29 Apr 2015, 09:12
    Patima românilor pentru păcănele îi îmbogăţeşte pe patronii din domeniu

    Firmele care deţin aparate pentru jocuri de noroc anunţă încasări tot mai mari, iar unul din patru lei încasaţi înseamnă profit curat. Una dintre aceste companii a avut anul trecut profit de 81 de milioane de lei

    104
    0

  • Florin pe 24 Apr 2015, 10:09
    la pacanele cu buletinul din 2016

    Senatul a adoptat o lege care intra in vigoare din ianuarie 2016 cel tarziu, se va face o legitimare la intrarea in sala de jocuri si vor fi montate camere video in interiorul tuturor salilor de jocuri de noroc. Voi o sa spuneti, " si la ce util asta " ?? La nimic!!! Parerea mea este ca era necesara o lista cu participantii la jocul de noroc pentru ca multi joaca bani furati sau obtinuti din amanetarea lucrurilor care nu le apartin de multe ori. O listare a jucatorilor este chiar utila. Castigurile la pacanele vor fi toate impozitate.

    116
    0

  • g4s pe 19 Apr 2015, 11:31
    terapie antijoc

    Am citit si recitit comentariile, cateva noi foarte bine punctate.Initiativa Joc responsabil, poate fi o masura benefica dar dati-mi voie sa cred ca este una duplicitara/egoista fiind o masura conceputa ca si obligatie in urma rezultatelor dezastruase ce aduc aceste jocuri de noroc,sesizate probabil si de autoritati.O masura copiata mot-a-mot din exterior.Sa fim realisti, producatorii de sloturi si implicit patronii salilor de jocuri nu au niciun interese sa ajute jucatorii, din contra transmit (cat de frumos suna, ba chiar o tenta blajina) sa jucam responsabil.Andrei91 bine punctat, nu este vina casinourilor este doar vina noastra(mai recent un jucator de langa mine lovea un aparat in care jucase spunea el 1200 ron iar personalul din sala ii cerea sa nu mai loveasca, dand ca si exemplu persoana mea - el a jucat 4000 ron si nu se razbuna pe aparat :) in acel moment imi venea sa sparg aparatul);nu exista persoana care sa se fi imbogatit de pe urma aparatelor ba din contra ruina este rezultatul.Sunt convins ca in viitorul apropiat voi citi si comentarii pozitive sens ca se poate renunta la aceasta manie nu doar spovedanii a ce si cum am facut;fiecare este cu drama lui, nu are de-a face daca a jucat un peny sau milioane,rezultatul este ruina.Citeam pe undeva ca terapia antijoc ar trebui sa fie dublu proportionala perioadei in care am jucat , dar cred ca niciodata nu exista vindecare %, viciul va ramane mereu in stare de latenta. Ca si concluzie, nu recomand terapia propusa de asociatiile cazinourilor care atunci cand trag zet-ul zilnic isi rad in barbi,ci ajutorul unui psiholog certificat daca singuri e posibil;e adevarat, o sedinta costa ~ 100 ron, dar rezultatul conteaza.

    128
    0

  • Florin pe 12 Apr 2015, 09:10
    Cel mai legal drog din România. Îl găsești la fiecare colț de stradă!

    Sper ca o sa cititi cu mintea deschisa. Știe cineva vreun om care s-a îmbogățit din păcănele sau ruletă? Săptămâna trecută, într-un oraș din România, un puști nefericit a jucat banii pentru sicriul fratelui lui care se sinucisese. La păcănele. Și-apoi s-a sinucis și el. Zi după zi, lângă tine, sunt aceiași oameni. Cunoști vreo poveste în care cineva și-a luat casă, sau și-a făcut mașină, din jocul la aparate? Știi măcar UNUL singur care s-a îmbogățit din asta? Ai zice că toate de mai sus sunt motiv suficient pentru ca cineva să-și scuture mintea, să deschidă ochii, să își bage capul sub dușul rece și-apoi să facă stânga împrejur când vede, data viitoare, mașinăria de vise. Nenorocirea e că majoritatea celor dependenți de aparate nu se mai descurcă singuri să iasă din iadul în care au intrat. Și ajutorul vine greu, vine târziu, vine când oamenii deja sunt exasperați de ce se întâmplă. Va prefera să moară de foame, jocul e mai important. Ocazional familiile îi aduc la cabinetul de psihiatrie, la psiholog, primesc sfaturi, medicamente, ajutor simptomatic pentru probleme care ar putea să le crească riscul de recidivă în joc. Ce n-au cum primi de la profesionist este un mediu unde să nu ia contact cu ciuperca legală a mașinăriei.

    132
    0

  • Andrei91 pe 8 Apr 2015, 02:10
    sunte-ti cretini

    Nu vorbesc din prisma celui care nu a jucat niciodata la aparate dar va spun o treaba. Sa te lasi e mai usor decat sa te apuci. Am pierdut si eu mii de euro la pacanele si am realizat ca nu e bine, Intr-o zi cand nu aveam bani deloc am realizat un lucru, mai exact nu aveam bani de mancare si ma gandeam ce bine era daca nu as fi jucat. Mi-am dat seama ca poti foarte usor sa conditionezi creierul tau in ideea ca nu mai vrei sa joci. Adevarat, la inceput a fost greu dar ma gandeam la zilele de neajunsuri si la datoriile pe care mi le-au provocat de cate ori jucam. Imi venea sa urlu de nervi stiind ca am pierdut bani multi. Nu trebuie sa facem propuneri legislative in legatura cu excluderea aparatelor din baruri. Trebuie sa nu bagam bani in ele , sa nu mai jucam. Am observat ca jucatorii de la aparate sunt niste oameni slabi care de obicei pierd si ceea ce nu au, oameni plini de superstitii, oameni fara caracter. Din punctul meu de vedere nu meritati aerul pe care il respirati va spune un fost jucator. Intradevar e o adrenelina aparte dar cautati sa justificati slabiciunile voastre in toate modurile posibile uitand de adevaratele valori si lucruri importante. Reteta e simpla, de cate ori esti tentat sa bagi bani aminteste-ti ca ti-a fost greu cand ai pierdut si nu mai vrei sa pierzi. In consecinta nu vei mai baga.!!!! nu trebuie sa juri pe biblie si sa te lamentezi ca o prostituata si sa dai vina pe vreme, pe aparat si pe cazinou sau pe cei de langa tine. Singurul vinocvat esti tu. Nu uita ca maine incepe azi daca vrei sa te lasi!!!!

    6
    1

  • Andru pe 7 Apr 2015, 23:24
    am fost un jucator

    Sa va spun si povestea mea.Totul a inceput acum vreo 5 ani.Eram in scoala militara,iar in zilele libere cu putinii bani pe care ii aveam in buzunar am inceput sa fregventez cazinourile.Am uitata sa precizez ca si la mine acest viciu a inceput tot din cauza unui amic care stia sa ma duca doar in localurile cu aparate.am inceput la fel ca majoritatea cu cate 10-20 de lei.Am mers cu suma asta modica cam 1 an de zile,dupa care am inceput sa joc cu cv bani mai multi,incepusem sa bag in aparat bancnote de 50 de lei si 100 lei.Azi pierdeam a doua zi cautam sa vand ceva sa mai fraieresc vreo unu cu un ceas,un telefon etc sa mai fac 50-100 lei sa ii pun la loc.Dupa vreo doi ani am ajuns sa am salariu meu,un salar bun consider eu,circa 2500 lei.La inceput am zis k nu e bine sa incep sa joc din banii de salar castigati cu greu,minunea a durat cam vreo 3 luni dupa care am inceput iar.La fel ca prima data,de la 10 lei ajungi la 50 apoi la 500 de lei.Apoi te dai cu capu de pereti ca ce prost am fost ca mai bine de banii aia imi cumparam ceva util mie.Timp de vreo 2 ani am jucat cam de vreo 2-3 ori pe luna,pierzand foarte des si castigand foarte rar.Toate bune si frumoase pana intr-o zi,mai erau inca 2 zile pana la salar iar pe card mai aveam circa 1400 lei,foarte bucuros eu k de banii aceia o sa imi iau ceva frumos de imbracat un telefon etc.Am considerat eu ca totusi daca intra salariu peste zile de ce sa nu joc eu o suta-doua de lei la cazinou.Mam dus la cazinou si am inceput sa joc am bagat 100 de lei in aparat si am prins 5 septari,sa fi fost vreo 2000 de lei,entuziasmat la maxim m-am oprit din jucat si am plecat spre casa,in drum spre casa am zis sa imi pun motorina in masina,am facut plinul am mai stat la o cafea si o tigara si am zis totusi sa ma intorc inapoi k si asa daca m-ai pierd vreo 200-300 lei nui problema,ca ii pierd din banii cazinoului.Buun....mam intors la cazinou iar 300 de lei au disparut in 5 min,am zis k trebuie sa recuperez banii si am inceput sa bag in aparat doar bancnote mari pe mize maxime,cum era de asteptat i-am bagat pe toti care i-am castigat,nervos am iesit afara sa scot bani de pe card,normal k am scos toti banii si mam intors inapoi la aceleasi aparate unde iam jucat pe toti in mai putin de 10 minute.Nervos mam dus acasa asteptand cu nerabdare sa intre a doua zi salariul sa recuperez din banii pierdurti,macar 4-500 lei.Nu va spun ca a doua zi dupa serviciu nu mam oprit decat la cazinou unde am jucat toti 2500 de lei in mai putin de 10 min.I-mi venea sa bat pe oricine imi aparea in fata,m-am dus acasa unde intr-un sertar aveam depozitati banii pentru schimbarea masinii.o suma cam de vreo 4000 de euro(stransi din greu timp de 2 ani)pentru a schimba masina si a cumpara una mai buna.Am luat din sertar suma de 500 euro,i-am schimbat in lei si pus iar pe jucat,aceasi soarta si cu banii acestia in mai putin de 15 min iam pierdut pe toti.M-am intors acasa din nou unde am luat din acei banii suma de 1500 euro.Cred ca va prindeti singuri ce am facut cu banii....normal toti au ajuns la cazinou.A doua zi prietena a observat disparitia banilor si a intrebat de ei,iam spus ca am imprumutat un prieten plus banii din salar....cu greu mia dat crezare si am fost imprumutat de prietena cu suma de 500 de lei.Am zis k de banii astia inafara de mancare pentru luna asta nu mai fac nimic.Minunea a duarat o zi,am cheltuit o suma mica la servici dupa care cu restu vreo 400 si ceva de lei iam jucat iar.Rusinat fiind sa mai cer bani de la prietena am cerut bani imprumut de la un coleg,clar ca acel coleg sa prins de figura,ca am facut ceva cu banii,luand in considerare faptul ca salariul abia intrase.Am achitat datoria fatza de prietena si am ramas cu suma de 700 de lei in buzunar.Am zis gata nu mai joc cu banii astia ma descurc cu mancarea pe luna asta pana la urmatorul salar.Va dati seama ca nu a tinut figura si iam jucat si pe aia.Colac peste pupaza m-am imprumutat de la un alt coleg cu suma de 400 de lei,in randul colegilor sa dus un zvon cum ca as juca la aparate,lucrand in M.A.I. acum e ceva rusinos. IN CONCLUZIE-dupa prima luna unde mai bine din jumatate din salar miam achiatat datoriile si incercand sa fac tot posibilul ca prietena sa nu observe imprumuturile am inceput sa ma pun pe picioare din nou.A trecut un an de atunci banii din sertar iam pus la loc plus altii,am povestit prietenei mele care urmeaza sa imi fie sotie ce am patit acum 1 an,peste cateva zile urmeaza sa imi achizitionez o masina noua si pot spune ca acele 2 luni au fost cele mai urate luni din viata mea.Acum nu ma mai indur sa bag nici 10 lei mai bine de banii aia ii cumpar la prietena un trandafir si sunt mult mai fericit si implinit.Recunosc ca nu am bagat ca altii la aparte masini,apartament sau imprumurile din banca dar va pot spune ca ma multumesc cu cat am,am o viata fara griji si lipsuri,nu duc grija zilei de maine si continui sa ma feresc de aparate si alte jocuri.A... si inca o chestie,toti care am bagat sume mari de bani au fost bagate dupa castiguri ceva mai mari la cazinouri.Asa ca nu va bucurati prea tare cand o sa castigati ceva bani la aparate,ca sar putea sa ii bagati de 10 ori inapoi.Ma consider norocos ca nu am bagat cu mult peste 10000 de lei la aparate dar va spun sincer dupa 1 an de zile de atunci si acum imi pare rau de acei bani pierduti.Va doresc tutror sa aveti tarie de caracter,sa ganditi,sa judecati ca acele aparate nu va ajuta cu nimic si nu o sa va plateasca datoriile,ca nu o sa va imbogateasca,ci dimpotriva o sa va fure banii din buzunar,timpul,prietenii si o sa va aduca nefericire in viatza.O viata frumoasa fara jocuri de noroc va doresc!

    136
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod