Voi fi mireasa! Am atatea emotii!

Cateva generatii in urma, o mireasa era imaginea in sine a emotiei. Acum, multe mirese vor nega pana in ziua nuntii faptul ca experienta in sine inseamna prea mult pentru ele si vor incerca...
Cateva generatii in urma, o mireasa era imaginea in sine a emotiei. Acum, multe mirese vor nega pana in ziua nuntii faptul ca experienta in sine inseamna prea mult pentru ele si vor incerca sa se salveze intr-o imagine de rutina, de lucru care trebuie facut la un moment dat. Insa momentul adevarului isi spune cuvantul si asta face fiecare nunta deosebita: un moment plin de emotie, suspans, un moment magic.

Orice fata are o perceptie personala asupra ideii de mireasa si se identifica sau nu cu aceasta. Exista niste apecte importante care fac aceasta diferenta:

Momentul casatoriei


O nunta poate fi momentul culminant al unei mari iubiri, sau dimpotriva, resemnarea ca ea nu va veni niciodata. In primul caz, emotiile se rasfrang in fiecare gest care anticipeaza nunta si totul poarta semnul unei mari emotii.
Hotararile se iau impreuna, prietenii si familia impartasesc fiecare clipa alaturi de tinerii casatoriti. Apar multe momente care au semnificatie deosebita pentru fiecare dintre miri, se da mare atentie detaliilor. Inaintea nuntii, emotiile construiesc fiecare clipa ca pe una deosebita si pun logodnica in centrul atentiei. Ea simte acest lucru si el ii da starea de incredere si fericire care face de obicei mireasa atat de frumoasa in ziua nuntii.

In cel de-al doilea caz, nunta este o formalitate care trebuie indeplinita si mireasa este, cel putin in prima parte, mult mai detasata. In timp insa, ritualul are un impact mai puternic si emotiile isi fac loc incetul cu incetul, astfel incat, in preajma nuntii, fara sa isi dea seama, mireasa incepe sa simta ceva deosebit. Pana la urma, ziua nuntii vine cu un corolar de emotii si bucurie.

Uneori, aceasta incarcatura emotionala decompenseaza intr-un moment de criza, in care apare o miscare de retragere: mireasa nu mai stie daca hotararea sa este cea buna si daca nu va regreta pasul facut, daca nu va fi dezamagita sau nu va dezazmagi pe cel de langa ea.
Momentul crizei poate fi resimtit la nivele diferite; uneori cei din jur nici nu isi dau seama de el, alteori panica apare in intentia de a anula nunta.

Viitorul sot


Nu toate miresele se casatoresc cu Fat-Frumos. Unele spera doar ca acesta va deveni unul pe parcurs. Emotiile pot fi influentate si de modul in care mireasa isi percepe viitorul sot. Cu cat va simti mai mult ca este casnicia pe care si-o doreste, cu atat mai mult emotiile isi vor spune cuvantul. Daca nu, in locul lor poate aparea ratiunea, detasarea sau gasirea unor argumente rationale pentru a merge inainte.

Rigorile externe


Cu totii avem reguli pe care ni le formam inca din prima copilarie. Atunci aflam si faptul ca oamenii mari se casatoresc, au copii si isi intemeiaza o familie. Fara sa ne dam seama, familia din care provenim, mediul social in care ne petrecem existenta isi pun amprenta si ne influenteaza starea emotionala din preajma unei nunti: suntem asa cum ar vrea parintii nostri sa fim? Avem nunta pe care ne-o dorim pentru ca ceilalti sa aiba o parere buna despre noi? Cat de mult conteaza aceasta parere? De putine ori aceste intrebari sunt puse in mod constient, dar ele ne influenteaza stare si implicarea inainte de nunta.
Ideal e ca emotiile sa fie unele pozitive, cand mireasa simte ca nu trebuie sa lupte cu ceilalti pentru propria sa fericire.

Parerea miresei despre sine


Din acest punct de vedere, emotiile difera mult: de un tip vor fi emotiile unei mirese care isi doreste si se simte confortabil cu ideea de a fi in centrul atentiei, si altfel vor fi emotiile uneia care are oroare de acest lucru.

Emotiile exista oricum atunci cand e vorba de iubire si de dorinta ca lucrurile sa iasa bine. Uneori insa, ele pot fi inhibate, alteori exprimate cu eleganta si candoare, asa cum o tanara poate fi o data in viata: cand se simte mireasa. Pe masura ce o viitoare mireasa isi da mai mult voie sa exprime ceea ce simte, dincolo de reguli, rigori sociale, dincolo de temerile sale, acest moment va deveni cu atat mai mult simbolul unei experiente unice si de neuitat.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • denis81 pe 20 Oct 2008, 19:20
    bucura-te cat poti

    este f frumos sa fi mireasa, numai ca unele cazuri sunt acelea de a se gandi ca iti sunt stapini dupa casatorie..

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod