Evoluția spirituală a femeii: 5 semne care disting femeile mature în plan spiritual

Unele femei inspiră înțelepciune, nu renunță în fața obstacolelor și au o carismă irezistibilă. Care este secretul lor? Evoluția spirituală a femeii este un proces care nu-ți cere decât să fii tu însăți, fără scuze sau regrete. Descoperă ce înseamnă maturitatea din punct de vedere spiritual.
Dincolo de ținuta impecabilă sau machiajul reușit, evoluția spirituală a femeii creează distincții subtile care se trasformă într-un farmec personal și pun bazele strategiilor eficiente pentru succesul pe toate planurile. Potrivit psihologilor, femeile care s-au maturizat la nivel spiritual au o carismă și o mentalitate cu mult superioare siguranței date de studii sau de experiența într-un anumit domeniu profesional.
De fapt, nu este vorba despre un secret greu de deslușit, ci de recunoașterea elementelor componente ale personalității fără regrete, frustrare sau încercarea de a acoperi defectele.

 
Iată ce elemente disting evoluția spirituală a femeii și îi marchează trăsăturile excepționale:

 
1. Nu concurează cu nimeni

Filozoful chinez Lao Tzu a scris în urmă cu 2500 de ani: „Pentru că nu concurează cu nimeni, nimeni nu poate concura cu ea”.
O femeie matură spiritual nu va simți nevoia să se compare constant cu restul persoanelor. Nu înseamnă că îi lipsește spiritul competitiv, dar baza de comparație va fi mereu ea însăși, felul în care și-a dezvoltat personalitatea și abilitățile de-a lungul timpului și obiectivele pe care și le-a stabilit în drumul spre succes.

 
2. Folosește durerea ca factor motivant

„Fostul meu iubit mi-a spus că nu mă voi putea descurca fără el, iar despărțirea noastră a fost foarte dureroasă. Ceea ce a spus m-a motivat să-mi clădesc o nouă carieră și să obțin tot ce mi-am dorit.
Durerea și tristețea au devenit un moto care m-a împins tot mai departe”
, povestește Barbara Corcoran, investitor.

 
3. A transformat clasificarea într-o formă de artă

Un alt termen folosit des pentru a semnala această abilitate aparte este cel de „contabilitate la nivel psihologic”. „Femeile mature spiritual vor aloca diferitelor persoane, sarcini sau lucruri de rezolvat anumite conturi și valori psihologice. Femeile au multe roluri și numai clasificările riguroase le pot ajuta să aibă succes”, spune dr. Iris Bohnet, profesor de la Harvard.
„Cercetările realizate arată că foarte puține persoane pot realiza clasificări corecte pentru că există mulți factori care ne pot determina să alocăm o categorie greșită sau un grad de importanță eronat diferitelor lucruri.
Numai femeile care s-au maturizat spiritual pot stabili în mod riguros care sunt lucurile care contează, vor fi implicate în momentul prezent și nu se vor lăsa copleșite de un număr tot mai ridicat de responsabilități. Ele dețin cheia productivității și a eficienței pe termen lung”
, spune dr. Bohnet.

 
4. Sprijină în mod activ alte femei

Nu se simte amenințată de personalitățile sau talentul altor femei și nici nu încearcă să le denigreze sau să acționeze în alt mod pentru a le submina succesul. Se poate bucura de succesul altor femei, ia măsuri pentru a susține noua generație și consideră că are o responsabilitate pentru a menține egalitatea și corectitudinea.

 
5. Umilința este a doua ei natură

Este sigură că momentul prezent nu reflectă decât o parte din călătoria pe care o are de parcurs și nu simte nevoia să atragă o atenție excesivă asupra ei sau să fie lăudată constant.
„Femeile mature spiritual știu că sunt o parte din pictura fundamentală a vieții, dar nu pictura însăși. Umilința le ajută să înțeleagă importanța comunicării, a conexiunilor cu alte femei și a nevoii de a se susține reciproc.
Nu sunt centrate asupra propriei persoane, ci dau atenție nevoilor celorlalți pentru că au conștientizat că în orice moment poate exista ceva mai important sau mai urgent decât ele. Tot umilința alimentează dorința constantă de a învăța lucruri noi și de a se perfecționa”
, explică dr. Lauren Hazzouri, psiholog.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod