Depresia la femeile de 20 de ani. De ce apare şi cum se tratează?



Ce este de făcut?

Depresia trebuie luată în serios şi combătută cu toate forţele. Chiar şi în cele mai negre situaţii, există o rază de speranţă, iar ea poate lua cele mai neaşteptate forme. Dacă te confrunţi cu un episod depresiv, există mai multe soluţii la care poţi recurge.

Pe lângă sprijinul unui terapeut, bazează-te şi pe ajutorul familiei şi al prietenilor, adoptă un regim alimentar sănătos şi un stil de viaţă activ (s-a dovedit că sportul favorizează starea de bine), dormi suficient, implică-te într-un proiect/hobby nou care îţi face multă plăcere, deprinde tehnici de relaxare (meditaţia, yoga pot ajuta) şi, nu în ultimul rand, dă o fugă la doctor.

În cel din urmă caz, pe de-o parte, anumite deficienţe pot cauza sau agrava simptomele de depresie, iar un set de analize ar trebui să le identifice pentru ca tu să poţi urma apoi tratamentele adecvate.
Pe de altă parte, antidepresivele te pot ajuta să gestionezi episoadele de depresie majoră, spre exemplu, de aceea nu ezita să ceri sfatul unui specialist care ţi-ar putea recomanda şi această soluţie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod