Dacă alergi după fericire, n-o vei prinde niciodată

Atunci când vorbim despre fericire, ne gândim la acea fericire constantă - în fiecare zi, în fiecare minut pe care îl trăim. Încercăm să obținem acea stare constantă de fericire și să evităm orice ne ține departe de acest obiectiv. Însă iată ce se întâmplă în momentul în care alergi după fericire și de ce nu o vei prinde niciodată!

Ce se întâmplă dacă alergi după fericire?


Presupunerea că alte persoane sunt întotdeauna fericite este cea mai mare greșeală pe care o poți face cu privire la înțelegerea fericirii. Cei mai mulți oameni îi observă pe cei care au aparent o viață perfectă și presupun că sunt fericiți tot timpul. Începând din copilărie, urmărim ideea de fericire de care auzim în basme. Iar în rețelele sociale toată lumea tinde să arate doar aspectele cele mai bune ale vieții. Deci este foarte ușor să îți faci o imagine distorsionată a ceea ce este fericirea legându-te de lucrurile din jurul tău.
Însă nu există o viață perfectă. Chiar și cele mai cunoscute celebrități și cei mai bogați oameni de afaceri au propriile seturi de provocări și probleme.

Este firesc să vrei să fii fericit pe cât de des este posibil. Dar ce poți face? În primul rând, renunță la convingerea conform căreia o viață perfectă presupune doar fericire. Dacă viața ar fi perfectă, nu ai putea să empatizezi cu alte persoane. Dacă viața ar fi perfectă, nu ai mai putea să evoluezi.

Pentru a fi cu adevărat fericit, nu mai căuta fericirea permanentă.
Sună paradoxal acest sfat. Însă trebuie să accepți că există suișuri și coborâșuri în viața oricărei persoane, inclusiv în a ta. Înțelege că fericirea reprezintă o fluctuație a evenimentelor pozitive și negative din viața ta. Înțelege importanța recunoștinței. În loc de a te concentra asupra momentelor neplăcute, amintește-ți de momentele în care ai avut sau nu ceva.

Fericirea și tristețea există împreună


Viața ta va fi plină de momente frumoase, fericite și incredibile. Însă viața ta va avea și obstacole care par să nu treacă vreodată atunci când dai peste ele.
Nu încerca să eviți experiențele triste sau negative și să îți dorești orbește să fii fericit. În cele din urmă, vei obține un adevărat nivel de mulțumire în viața ta, bazat pe experiențe și realizări semnificative. Adevăratul sens al fericirii vine din abilitatea de a evolua atât cu ajutorul evenimentelor pozitive, cât și cu cel al evenimentelor negative.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod