Prima Doamna a Romaniei, Carmen Iohannis, poarta vestimentatii Alexandru Ciucu la ceremoniile oficiale din Romania si de peste hotare

Prima Doamna a Romaniei, Carmen Iohannis, alege sa poarte, la ceremoniile oficiale din Romania si de peste hotare, vestimentatii realizate de designerul roman Alexandru Ciucu.
Astfel s-a intamplat la ceremonia de primire a Presedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la Cotroceni si, saptamana aceasta, la doua evenimente organizate la Roma, unde presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a fost primit de omologul sau italian, Sergio Mattarella.

La Roma, Carmen Iohannis a purtat, la ceremonia de primire, un sarafan clasic si un sacou bolero cambrat, incheiat in talie intr-un singur punct.

„Atat sacoul, cat si sarafanul au fost facute dintr-un brocart de matase de culoare vernil, o culoare placuta si in ton cu anotimpul in care ne aflam”, declara Alexandru Ciucu.

Pentru receptia de seara de la Roma, Carmen Iohannis a purtat o tinuta de culoare neagra, din jerse de matase, cu umerii si zona decolteului din muselina.

„Am innobilat rochia cu un detaliu estetic, cusut manual in talie.
Negrul este o nonculoare destinata evenimentelor de seara, iar acesta a fost motivul alegerii pentru cea de a doua tinuta”
, adauga designerul.

In urma cu o luna, Prima Doamna a Romaniei a purtat, la receptia presedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la Bucuresti, un un costum deux piece de culoare bej-auriu, compus din sacou cu decolteu caré si fusta petrecuta, creat la comanda, in doar doua zile, de Alexandru Ciucu.

„Este un model pe care l-am agreat impreuna”
, declara designerul.

Costumul a fost asortat cu o poseta plic de zi si o esarfa care a adus un plus de culoare, innobiland tinuta.

Alexandru Ciucu a adoptat recent o noua directie in activitatea de creator de costume.
Avand la baza o traditie a familiei de 75 de ani in sfera croitoriei, timp in care a dezvoltat conceptul de vestimentatie masculina la comanda la cel mai inalt nivel in Romania, designerul a lansat doua linii de costume de dama.

Cea mai recenta colectie, “Tailored Glory 2015”, include costume in care se regasesc influente ale uniformelor militare din secolul al XIX-lea.

Creatiile au la baza stofa de calitate din lana si mohair, in mix de nuante precum albastru, gri si galben, constau in sacou si pantaloni si prezinta, ca si detalii interesante, buzunare cu burduf, clapeta asimetrica, vipusca, cordon in talie in partea din spate fixat in nasturi metalici.

Alexandru Ciucu este, din 2010, furnizor al Casei Regale a Romaniei, iar, din 2012, creator al costumelor Principelui Albert de Monaco si ale Regelui Simeon al Bulgarilor.

 

Foto: Dragoș Asaftei
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod