Modă: Nebunia cu ia românească. Cum s-o porţi şi să nu pari ridicolă

Din momentul în care cântăreaţa britanică Adele a apărut pe coperta revistei Vogue America îmbrăcată într-o ie românească, tradiţionala bluză şi-a făcut loc în garderoba vedetelor internaţionale.

Din momentul în care cântăreaţa britanică Adele a apărut pe coperta revistei Vogue America îmbrăcată într-o ie românească, tradiţionala bluză şi-a făcut loc în garderoba vedetelor internaţionale.

 

Nebunia a început anul trecut când Tom Ford s-a inspirat pentru colecţia sa de primăvară/vară din motivele tradiţionale româneşti. Însă, ia românească i-a atras şi pe John Galliano sau Yves Saint Laurent. Iar vedete internaţionale, precum Kate Hudson sau Alexa Chung, au făcut-o star după ce au apărut îmbrăcate cu bluza românească.

 



Însă, pe lângă faptul că vedetele au adoptat-o şi designerii au readus-o în lumina reflectoarelor, ia românească este o bluză pe care o poţi purta mereu, indiferent de tendinţe. Iar partea cae mai bună este că se potriveşte cu foarte multe piese vestimentare din garderoba noastră.

 

 

De la un look simplu cu jeanşi (lungi sau scurţi, skinny sau evazaţi), până la unul sexy cu o fustă din piele sau unul romantic cu o fustă lungă, vaporoasă, ia se asortează de minune la atât de multe piese vestimentare.

Important este să o porţi cu mândrie, pentru că ia nu este o bluză oarecare.

 

 

Iar dacă nu ai norocul să ai o astfel de ie acasă, de la bunici, atunci îţi poţi cumpăra una de la tinerii designeri români care au readus la viaţă tradiţionala bluză românească. Valentina Vidraşcu, Adrian Oianu sau Andra Andreescu îţi propun piese unice, atemporale, ce se vor integra perfect în garderoba ta. 

 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Angie pe 2 Iun 2013, 10:30
    Superba ie romaneasca

    nu, nu este vorba de cat de traditional esti, de cat de roman te simti sau cat de indragostit esti de folclorul romanesc.....nimeni nu va purta ia din lada de zestre a bunicii indiferent de zona (Bistrita, Ludus, Campulung, etc), este vorba de ia romaneasca stilizata, devenita piesa de rezistenta, un must have pe care trrebuie sa stii s-o asortezi, s-o porti, pentru ca altfel, da, devii ridicola...

    5
    2

  • Rodica Micu pe 1 Iun 2013, 13:44
    ia romaneasca

    Nu este niciodata ridicol si in nici o ocazie sa-ti porti cu demnitate macar o piesa din portul popular...Asta nu depinde de ce se poarta sau de ce poarta unii sau altii dintre cei cunoscuti si consacrati... Depinde intotdeauna de atasamentul tau profund pentru ce este romanesc si de a promova valorile acestui neam, cu distinsa eleganta... fara a fi ostentativ sau neadecvat...

    6
    0

  • Andreea pe 1 Iun 2013, 13:05
    ...

    De ce ar fi ridicolă ia românească? Pentru ca pana acum nu prea a fost băgată in seama de vedetele internaționale si designeri? Ia a fost dintotdeauna la moda si mereu s-a purtat indiferent de tendintele impuse de vedete.

    7
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod