Cazul Pistorius: Primele imagini de la locul crimei

Postul de televiziune Sky News a publicat, vineri, în exclusivitate, imagini realizate de criminalişti în casa în care campionul paralimpic Oscar Pistorius şi-a ucis iubita în noaptea de 13 spre 14 februarie.
Postul de televiziune Sky News a publicat, vineri, în exclusivitate, imagini realizate de criminalişti în casa în care campionul paralimpic Oscar Pistorius şi-a ucis iubita în noaptea de 13 spre 14 februarie.
 
Reeva Steenkamp a fost împuşcată de patru ori cu una dintre armele aflate în proprietatea lui Pistorius chiar de Ziua Îndrăgostiţilor, pe 14 februarie anul acesta. Reeva Steenkamp, în vârstă de 30 de ani, era fotomodel sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud.

Oscar Pistorius a fost inculpat pentru uciderea cu premeditare a prietenei sale, deşi sportivul a continuat să susţină că a confundat-o cu un intrus şi că întreaga poveste a fost doar un accident nefericit.
 
 
 
După audieri care au durat câteva săptămâni, Pistorius a fost eliberat pe cauţiune. Sud-africanul a contestat condiţiile de eliberare şi a primit ulterior permisiunea să călătorească în străinătate, notează agenția Mediafax.
 
Postul de televiziune Sky News a intrat în posesia unor imagini făcute de anchetatori imediat după ce au ajuns la reşedinţa lui Pistorius după moartea fotomodelului.
 
 

Într-una dintre fotografii, se observă o baltă de sânge în baia în care Reeva a fost împuşcată, precum şi urmele lăsate de gloanţele trase de Pistorius. În plus, se văd urme de sânge pe scări, pe o canapea de sub scări sau pe unul dintre pereţi.

Într-o altă fotografie se pot observa urme de pantofi pe petele de sânge de pe pardoseală, ele fiind atribuite detectivului Wilson Botha, care a recunoscut că nu a purtat protecţie pentru încălţăminte la locul faptei, contâminând astfel probele, relatează Mediafax.

Ulterior, Wilson Botha a fost îndepărtat de la conducerea anchetei, iar avocatul lui Pistorius s-a folosit de greşelile făcute de poliţişti pentru a susţine nevinovăţia clientului său.
 
 
 
Oscar Pistorius trebuie să compară în faţa justiţiei sud-africane pe 4 iunie.


Foto: AFP/Mediafax


Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
31 Mai 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod