“MISS LIBERTY” by Liza Panait

- o declaratie de dragoste pentru viata
O explozie de culoare si spirit flower power adus in realitatea si necesitatea anului 2015. Acest lucru a avut loc in incinta cupolei World Trade Center din Capitala, devenita ca de obicei neincapatoare pentru cei peste 600 de admiratori ai creatiilor Liza Panait. Tema acestei colectii- cea care i-a marcat creatoarei adolescenta si tineretea, cea a libertatii pentru frumos, pace si toleranta din anii hippie ’70.

Altetele Lor Regale Printesa Lia si Printul Paul al Romaniei, Rodica Nassar, Ivan si Georgiana Patzaichin, Felicia Filip si Cristian Mihailescu, Doina Melinte, Irina Corduneanu, Anca Turcasiu, Marina Almasanu, Mirabela Dauer, Cristi si Oana Brancu-Turcu, Mirela Vescan, Thea Haimovitz, Eugen Cristea si Cristina Deleanu, Ovidiu Lipan, Vali Craciunescu, Roxana Gabor-Iliescu au fost doar cateva dintre numele cunoscute care au tinut sa se bucure din plin de atmosfera flower power si de superbele propuneri ale Atelierului Liza Panait pentru aceasta vara.

Si pentru ca motto-ul Lizei este “Fii aceeasi, mereu altfel”, invitatia acestei colectii este ca fiecare femeie sa-si pastreze libertatea de opinie, de a fi ele insele in orice domeniu, inclusiv cel vestimentar.
De aceea, in cele peste 100 de piese ale colectiei se regasesc propuneri indraznete, pentru femeile ce au curaj sa poarte pantaloni scurti crosetati si rochii mulate, dar si variante romantice ale rochiilor largi si diafane ale anilor ’70, perfecte pentru orice silueta si mai ales pentru orice ocazie.

“Miss Liberty” exprima in primul rand dor de libertate” spune Liza Panait  “o tema mai actuala ca oricand, avand in vedere ca zilnic suntem bombardati cu sfaturi de a parea altceva decat ceea ce suntem. Eu cred ca frumusetea unei femei straluceste atunci cand isi exprima unicitatea si cand descopera  si pune in valoare prin ea insasi valorile universale. Am ales sa spun aceasta poveste cu ajutorul curentului hippie pentru valorile in care ei credeau si de care astazi avem nevoie pentru a supravietui frumos- pace, iubire, flower power, intoarcerea la natura, toleranta, exprimarea libera, non-violenta, spiritualitatea pamantului, respectul pentru natura si planeta in general.”

Sunt mesaje profund umane ce se regasesc din plin in trendurile acestui an, alaturi de invitatia catre culori vii, ca o juxtapunere a griului provocat de intensa industrializare si poluare.


Mireasa colectiei a imbracat o rochie ivoire pictata cu maci mari, fiind desculta si pictata pe corp de catre Bogdana Bololoi si Jana Ceban cu mesajele flower power - LOVE si PEACE. Bogdana Bololoi care a realizat si make-up pentru mireasa a luat locul 1 in lume pentru Make-up Forever la concursul Art of Colour.

Un moment special l-a constituit intalnirea de dupa spectacol a creatoarei cu Alteta Sa Printesa Lia a Romaniei, cand aceasta din urma a tinut sa-I faca cadou creatoarei o poseta din colectia sa de..indragostita de curentul flower power. “Considerati gestul meu simbolic” a spus Alteta Sa ca o recunoastere si multumire pentru readucerea la viata a valorilor in care eu m-am format, in San Francisco in anii ’60- ’70. Am descoperit cu emotie in creatiile dumneavoastra mesajele de atunci, atat de actuale acum. Aveti toata admiratia mea.”

Materialele si tesaturile ( majoritatea naturale ) sunt in mare parte realizate si pictate manual in Atelierul Liza Panait, tocmai pentru ca efectul sa fie exact cel dorit de creatoare.
S-au folosit mult in, bumbac, voal, matase naturala, borangic, dantela din bumbac, tull dantelat din matase, jersey de vascoza cu desene geometrice si florale.

Culorile folosite sunt cele naturale - de pamant, ivoire, verde, albastru, auriu, aramiu, rosu dar si combinatii multicolore. Propunerile Lizei pentru aceasta vara sunt rochiile largi, comode si fluide, bluze si rochii tip ie, fuste si rochii in volane, pantaloni si fuste evazate, pantaloni largi dar si scurti, pantaloni si fuste din piele ecologica brodata, jachete tricotate manual cu motive specifice.   

Ca si detalii, “Miss Liberty” aduce franjuri, broderii si aplicatii florale, picturi manuale cu motive florale ( in special maci, mari si superbi), insertii si aplicatii din piele ecologica, rafie, canepa, dantela de bumbac, margele.  Acccesoriile folosite (si create tot in Atelierul Liza Panait) sunt gentile din material textil sau din piele ecologica cu broderii, franjuri si picturi manuale, bijuterii din rafie, piele, margele din lemn si sticla, sireturi decorative, lemn si argila polimerica.

Toate piesele prezentate in colectia “Miss Liberty” se vor gasi din zilele urmatoare in magazinele Lizei Panait din : Calea Victoriei 102 - 108 ( vis-a-vis de Hotel Radisson ), Cocor Luxury Store etaj 2, Showroom-ul din Strada Tunari nr.
2 si in curand pentru masuri over size in magazinul din Calea Victoriei 83-85.

Foto: Sorin Ionita Photography.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod