Alexander McQueen şi nonconformistele plicuri cu cap de mort

Dacă eşti o persoană îndrăzneaţă şi îţi place să ieşi în evidenţă, înseamnă că nu vei refuza un clutch semnat Alexander McQueen. Fabricate din piele de şarpe, de crocodil sau
Dacă eşti o persoană îndrăzneaţă şi îţi place să ieşi în evidenţă, înseamnă că nu vei refuza un clutch semnat Alexander McQueen.
Fabricate din piele de şarpe, de crocodil sau păr de ponei, încrustate cu pietre preţioase sau cristale Swarovski, clutch-urile McQueen atrag, fără nicio urmă de-ndoială, toate privirile. Preţurile variază. Pornesc de la 300 de dolari şi ajung la 1500 de dolari, dar poate ajunge şi la 10.000 de dolari pentru piese unicat lucrate cu pietre preţioase.
Pot fi purtate cu ţinute din piele (geacă şi pantaloni din piele combinate cu un tricou) sau cu o rochie de seară, din mătase.
Rezultatul va impresiona!
Designerul Alexander McQueen a fost numit "huliganul modei" datorită curajului său de a lansa colecţii controversate în cadrul unor showuri neconvenţionale. În prezentările sale, modele cu aspect neîngrijit defilau îmbrăcate în haine rupte şi zdrenţuite.
Fiul unui sofer de taxi, Alexander McQueen şi-a început cariera ca ucenic croitor, la 16 ani, când s-a lăsat de şcoală. Datorită Isabellei Blow, directoare la revista Tatler, a devenit celebru. A lucrat pentru casa Givenchy, apoi la Gucci şi a câştigat premiul British Designer of the Year de patru ori între anii 1996 şi 2003.
Dispariţia Isabellei Blow, care s-a sinucis în anul 2007 după ce fusese diagnosticată cu cancer, a avut un mare impact asupta tânărului designer.
Creaţile sale au fost mereu inspirate de lumea morţilor, de viaţa de după moarte (un foarte bun exemplu sunt capetele de mort imprimate pe haine sau folosite la clutch-uri).
"Îmi pasă de independenţa unei femei. Nu-mi place când arată naivă sau fragilă, vreau să fie mai puternică. Dacă un bărbat se duce la ea, atunci trebuie să aibă nevoie de curaj ca s-o abordeze. Nu-mi place să se profite de femei", spunea Alexander McQueen
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod