Papucii Birkenstocks, încălţările care au provocat o adevărată isterie

Papucii Birkenstocks sunt încălţările care au dat peste cap toate teoriile legate de modă. Dacă în urmă cu câteva sezoane, iubitoarele de modă nici nu s-ar fi uitat la o pereche de papuci,

Papucii Birkenstocks sunt încălţările care au dat peste cap toate teoriile legate de modă. Dacă în urmă cu câteva sezoane, iubitoarele de modă nici nu s-ar fi uitat la o pereche de papuci, azi au ajuns să-i poarte aproape la orice ţinută.


Din punctul meu de vedere, cu aceste încălţări nu poţi avea decât două tipuri de relaţie: de iubire sau de ură. Nu cred că există o cale de mijloc. Fie ţi se par cea mai cool apariţie din ultimii ani, fie îi urăşti de moarte şi nu înţelegi cum ar putea o femeie pasionată de modă şi de frumos să poarte aşa ceva.

Isteria papucilor Birkenstock a declanşat-o Phoebe Philo când a reinterpretat acest model de încălţări pentru colecţia Celine vara 2013.

Istoria lor începe prin anii '60, când brandul german  Birkenstock şi-a dezvoltat linia de încălţăminte. Încă de la început s-a urmărit comoditatea, iar aceste încălţări au fost adoptate de persoane care îşi doreau lejeritate şi confort.


În zilele noastre, papucii Birkenstock au devenit încălţările preferate pentru acele persoane care sunt în căutarea unor piese speciale cu care să atragă atenţia şi cu care să iasă din anonimat. Se poartă cu rochii lejere din mătase, cu pantaloni scurţi şi cămăşi clasice sau din denim, cu topuri din mătase şi fuste de vară.

Ideea de bază este să-i accesorizezi la ţinute simple, minimaliste, cu un aer degajat şi relaxat.


Un lucru este sigur, nu orice poate să poarte astfel de papuci şi să arate cu adevărat fashion. Şi asta din simplu motiv că sunt nişte încălţări pretenţioase care au nevoie de ţinute impecabile pentru a arăta cool.

Aşa că, nu exagera cu ţinutele, poartă-i relaxată şi degajată şi nu te aştepta să-i placă toată lumea (cel puţin la noi, vei avea parte de foarte multe priviri nedumerite sau chiar comentarii).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod