Masini de ultima generatie, lenjerie, debutanti

In aceste zile, moda s-a mutat la Iasi. Cu mic cu mare, designeri,stilisti, fotomodele, presa, se afla pentru cateva zile in dulcele targ alIasilor. Pentru a afla pas cu pas amanunte despre prezentari si detalii"de culise" ale Romanian Fashion Week, redactorul Eva.ro Elena Soare seafla la fata locului si iata ce ne-a povestit despre seara de deschiderea evenimentului, cea de 25 aprilie.

Prima zi a Romanian Fashion Week a debutat cu deschidera "RomanianFashion Week-Exhibition", apoi cu un workshop adresat atat designerilor,studentilor, tinerilor designeri, mass-media de specialitate cat situturor celor interesati de fenomenul moda.
De-a lungul intregii zile atat modelele cat si designerii care aveausa prezinte la sectiunea "New Generation" au facut repetitii si s-auobisnuit cu podiumul cel mai lung din Romania.
Aproape de orele 19.00, in fata Salii Sporturilor din Iasi s-au adunato multime de oameni dornici sa asiste la marele spectacol. Desi anulacesta s-a ales drept gazda Sala Sporturilor, cu o capacitate de 1.500de locuri, tot au mai ramas persoane care au urmarit prezentarile demoda din picioare.
Seara a debutat cu lansarea noului Audi A4 Cabriolet, spectacol care acaptat atentia tuturor, culminand cu aparitia unui exemplar desavarsitapartinand acestei marci chiar in mijlocul salii.
Cei care ne-au condus de la un moment la altul al serii au fost FlorinPiersic junior si Daniela Nane, aceasta din urma imbracata intr-un costumspectaculos, purtand semnatura Wilhelminei Arz.
Prima colectie prezentata a fost "Sailor" (lenjerie intima pentrubarbati) a lui Catalin Botezatu, despre care aminteam acum ceva timpintr-un articol publicat pe site.
A urmat o alta colectie de lenjerie, de data aceasta adresata femeilor -"Colors", apartinand Argos SA.
O colectie plina de culoare, asa cum reiesesi din numele ales, plina de dantele, panglici si multa transparenta,totul completat de cristalele Svarovski.

Au fost nu mai putin de 14 colectii prezentate la sectiunea "NewGeneration", toate foarte diferite, incepand de la muzica si prezentareape podium pana la piesele propriu zise. Una din cele mai interesantemi s-a parut a fi cea a Silviei Serban, din Timisoara. De ce o pun intopul colectiilor acestei seri? Este foarte practica - aproape oricepiesa se transforma: bluza in rochie, haina se transforma in geanta,rochia in fusta, sacoul in maiou. Culoarea vedeta a fost negrul, iarmaterialele cel mai des folosite au fost voalul si pielea.

Am remarcat si creatiile studentilor din Timisoara. Colectia lor, "BauHouse", plina de forme geometrice si culoare, le-a adus si premiul intaiacum ceva timp la un concurs in Timisoara.

Norina Betea a ales ca tema a colectiei "Crema Jeans" etno si flowerpower. S-a remarcat prin foarte multa culoare, jeansi si transparenta siprin faptul ca este realizata manual.
"Am facut in aceasta colectie cenu am suportat toata viata - nu suport blugii si nu suport imprimeurileflorale pentru ca sunt atat de comune! Acest lucru m-a impulsionat safac Crema Jeans, dar am vrut sa fie o colectie purtabila si cred ca aiesit asa", mi-a declarat dupa prezentare Norina.

Cristian Catea a prezentat "8 o'clock", colectie adresata femeiiputernice, sigura pe sine, iar elementele ce aduc putina culoare suntmanusile si gentile din piele viu colorate.

Dupa prezentarea casei "Fiala", reprezentata de Mircea Barbulescu siRinad Muti, a urmat "Fiftties - prom queen",colectia Oanei Manolescu, pe care o descrie ca pe "o colectiepret-a-porter, ce cuprinde atat tinute casual-elegant cat si tinutede seara. Stilul romantic al anilor '50 se regaseste prin liniacaracteristica perioadei: talia ferm marcata, lungimea fustelor variazade la jumatatea genunchiului pana aproape de glezna. Rochiile de searasunt realizate din sifon, satin, tafta, cu topuri-corsaj pentru a creao imagine ultra feminina, dar si sofisticata.
Paleta cromatica cuprindeo serie de nuante deschise, vii, de la bej, bleu, galben-citron, roz,la violet, negru si gri-petrol."

Wilhelmina Arz a prezentat "Poveste de iarna", despre care am vorbitsaptamana trecuta in revista noastra. Alina Botea din Cluj a primitpremiul din partea emisiunii "Levintza prezinta" pentru "Nisipuri albe",o colectie simpla, care sa poata fi purtata de tineri.

Premiata anul trecut de Pantene, Simona Hulber a confirmat in acest anca decizia companiei de a o premia a fost inspirata - a adus cu ea ocolectie interesanta si foarte indrazneata.

Seara s-a incheiat cu prezentarea lui Arzu Kaprol, tanar designer dinTurcia - fiind ultima, tentatia publicului de a parasi sala a fost destulde mare. M-am numarat si eu printre aceste persoane, dar ma bucur ca nuam facut-o. Culorile folosite au fost ivoar, mustar, verde si bineintelesalb si negru. Piesele de baza ale colectiei au fost camasile, pantaloniisi corsetele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod