Ținutele unei tinere care se îmbracă zilnic ca la 1900: Pare că a călătorit în timp

Mila Povoroznyuk, cunoscută de fanii de pe Instagram drept your_sunny_flowers, este o tânără din Ucraina care poartă zi de zi ținute inspirate de moda anilor 1800 și 1900.
În fiecare zi, Mila se îmbracă cu haine vintage, de la rochii, corsete, bluze cu mâneci bufante și pălării care amintesc de doamnele din înalta societate de acum peste 100 de ani. Nu doar că adoptă stilul vestimentar al acelor vremuri, dar Mila se și coafează, se machiază și adoptă accesorii care erau la modă atunci.

În urmă cu 12 ani, Povoroznyuk a participat la un eveniment de reconstituire istorică și de atunci s-a îndrăgostit de hainele vintage. A început să-și facă singură piese vestimentare specifice secolelor XVIII și XIX. Iar de doi ani poartă zilnic ținute vintage.

Primul lucru inspirat de secolul XIX pe care am început să-l includ în ținutele de zi cu zi este o haină albastră de toamnă.
A fost făcută acum opt ani. Apoi am început să aleg piese care se potriveau cu ea. Garderoba mea se umplea treptat cu piese vintage
”, a declarat Mila pentru BoredPanda.

Tânăra din Ucraina găsește inspirație pentru ținutele sale pe Pinterest, Google și în reviste și ziare vechi, din acea perioadă. Își croiește și își coase singură hainele vintage. Accesoriile le găsește la colecționarii de obiecte vechi și în târgurile de antichități. 

Citește și: Rochiile uimitoare pe care un tată le creează pentru fiica sa. A învățat singur să croiască și să coasă


Deși spune că uneori este privită cu mirare pe stradă, stilul său unic i-a adus celebritatea pe rețelele de socializare.
Pe Instagram are peste 69.000 de followeri, iar filmulețele sale de pe TikTok au milioane de vizualizări.

Dacă ai cumpărat vreodată un costum vintage sau unul pentru cosplay, probabil te gândești că ținutele Milei costă o avere. Însă tânăra își face singură hainele și spune că nu sunt atât de costisitoare pe cât par.

Am ținute care m-au costat mai puțin de zece dolari pentru că le-am creat singură din materiale textile cumpărate din magazine second-hand. Dar am și unele scumpe pentru că am cumpărat materiale scumpe și am apelat la un croitor”, spune Mila.

Întrebată cum reacționează oamenii atunci când o văd purtând haine ce par de la 1900, tânăra spune că există mai multe tipuri de reacții.

Unii oameni îi respectă stilul și îi fac complimente, chiar dacă la rândul lor nu ar face aceleași alegeri vestimentare.
La polul opus sunt cei care o critică și nu îi înțeleg opțiunile vestimentare, dar Mila spune că a învățat să-i ignore. Uneori se confruntă cu comentarii răutăcioase și jigniri din partea celor care nu știu să respecte alegerile celorlalți.

Care este motivul pentru care Mila Povoroznyuk poartă ținute vintage? Răspunsul său este cât se poate de simplu și direct: pentru că îi plac și pentru că asta își dorește. Ea îi sfătuiește pe toți cei care se tem să poarte ceea ce își doresc să-și ia inima în dinți și să-și îmbrățișeze propriul stil vestimentar, indiferent cât de neobișnuit ar fi.
Viața este prea scurtă ca să fie irosită trăind cu frică. Trebuie să trăiești pentru tine și să nu te gândești la ceea ce vor crede alții despre tine”, a declarat Mila.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod