ingrijirea tenului

Îngrijirea corectă a tenului acneic: 5 sfaturi utile

Acneea reprezintă o afecțiune dermatologică destul de frecvent întâlnită, care necesită o îngrijire corectă pentru ca tenul să rămână sănătos. Aceasta este cauzată de o afecțiune inflamatorie a folicului sebaceu, care blochează porii pielii cu sebum și favorizează astfel apariția bacteriilor.
În multe cazuri, acneea este provocată de schimbări hormonale și apare sub forme diferite, de la puncte mici inflamate, până la pustule sau noduli. Dacă nu este tratată corespunzător și nu sunt respectate regulile de igienă și îngrijire, acneea poate duce la apariția cicatricilor. Iată, așadar, ce putem face pentru a ține acneea sub control:
 

Spălarea frecventă a feței


În cazul tenului predispus la apariția acneei, dar și a tenului gras, este important să ne spălăm pe față cât mai des.
Acest obicei ar trebui să facă parte din ritualul nostru de îngrijire de dimineață, dar și seara. Cu alte cuvinte, trebuie să ne spălăm pe față de două ori pe zi.

Un studiu a evidențiat faptul că a existat o îmbunătățire semnificativă a manifestărilor acneei în cazul persoanelor care s-au spălat pe față de două ori pe zi. În schimb, participanții la studiu care s-au spălat pe față doar o singură dată au sesizat o creștere a numărului de coșuri și pustule. Citește continuarea pe divahair.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod