"Fashion Icons" care si acum au un cuvant de spus la Hollywood

De-a lungul timpului, s-au perindat multe dive pe marile ecrane... toate stralucitoare, frumoase si impozante. Cine poate uita stilul ultra-accesorizat al lui Liz Taylor, fusta mini a lui Twiggy, sau parul lung si ochii conturati ai lui Brigitte Bardot? Insa iti trebuie mai mult de "un moment de glorie" pentru a fi un "fashion icon".

Eleganta atemporala a unor celebritati frumoase si indraznete inca ne marcheaza stilul vestimentar, fie ca dam sau nu importanta provenientei acestor influente de stil.

Audrey Hepburn



De la exemplul de glamour impecabil pe care l-a dat in "Breakfast at Tiffany's", pana la tinuta ei de zi, eleganta caracteristica lui Audrey Hepburn - simpla, sic si clasica - nu s-a demodat in pofida capriciilor modei. Imaginea actritei, frumusetea ei princiara, aparent inocenta, continua sa inspire designerii sezon dupa sezon. Cu talia bine marcata, fustele in forma de A, pantalonii capri, rochiile de gala si pantofii fara toc, Audrey Hepburn a reusit sa intruchipeze una dintre cele mai influente fashion icon-uri ale cinematografiei. Reese Witherspoon si Gwyneth Paltrow sunt fane declarate ale acestui stil, iar silueta delicata le permite sa se etaleze in tinute de inspiratie Hepburn.

Marilyn Monroe



Cu bucle angelice, platinate, ruj rosu din plin si un decolteu impozant, Marilyn Monroe este inca una dintre cele mai importante surse de "glamour" instant. Acest look este omagiul favorit al vedetelor pentru "Generatia de Aur" a Hollywood-ului. Par blond, buze accentuate si genul de rochii care ii fac pe barbati sa planga... acestea sunt elemente care fac parte din "marca" Marilyn care se pare ca nu se vor demoda in viitorul apropiat. Madonna a recreat un moment "Marilyn" in anii '80 cu videoclipul "Material Girl", si chiar si anul trecut la decernarea premiilor Oscar, Angelina Jolie si Renee Zellweger au avut o aparitie eleganta in tinute inspirate puternic de farmecul sex-simbolului Monroe. Blondul platinat al lui Gwen Stefani ne aminteste tot de controversata actrita, iar Christina Aguilera ne-a surprins de curand facand o reclama la un parfum, care recreeaza spotul publicitar facut de Marilyn pentru Chanel no 5.

Jackie Kennedy



La polul opus, Jackie Kennedy/Onassis, a lansat in anii '60 moda ochelarilor supradimensionati, cu lentile negre sau fumurii, cea a rochiilor simple, fara maneci si a adus celebritatea costumelor din boucle Chanel. Daca ai in garderoba macar una dintre piesele mai sus mentionate, inseamna ca ai fost atinsa de stilul Jackie, nu la fel de opulent precum look-ul Marilyn, insa la fel de rafinat. Dupa 40 de ani, eleganta sofisticata, dar totusi "efortless" a lui Jackie este usor de recunoscut. Nici celebritatile contemporane nu au ramas indiferente fata de farmecul lui Jackie; o putem admira pe Jennifer Lopez purtand pe cap o esarfa, pe Nicole Kidman in costume Chanel si pe Sheryl Crow purtand ochelari cu lentile negre.

Marlene Dietrich



Cu mult inainte sa il admiram pe James Bond in frac, acesta - "Le Smoking" - ii apartinea lui Marlene Dietrich. Creat de Yves Saint Laurent, fracul a capatat un nou farmec, purtat de androgina - dar posesoarea unei frumuseti fatale - Marlene Dietrich, care a demonstrat ca femeile sunt la fel de seducatoare si in pantaloni. Structurata, zvelta si sublima... astfel este femeia care indrazneste sa-si insuseasca un pic de masculinitate. Se pare ca aceeasi parere o impartasesc si designerii Marc Jacobs si Stella McCartney, ale caror creatii au influente puternice Marlene Dietrich. Nu este de mirare ca Demi Moore, Cate Blanchett, Kate Winslet si alte vedete imbraca haine de inspiratie masculina, aducandu-i un omagiu acestei fashion icon care este Marlene Dietrich.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod