Cum te măsori ca să-ți afli mărimea sutienului

Cercetările efectuate dezvăluie faptul că majoritatea femeilor ajung să poarte o mărime greșită a sutienului.
Aproximativ 80-85% dintre femei poartă mărimea nepotrivită a sutienului. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul nostru se schimbă. Iar sarcinile și alăptarea afectează, de asemenea, mărimea sutienului. De aceea, este important să afli care este mărimea sutienului corectă în fiecare an sau în timpul sarcinii, respectiv alăptării.

De ce este important să știi cum să afli mărimea sutienului?


Câteodată, confundăm sutienele incomode vechi cu sutienele incomode noi. Atunci când achiziționezi un nou sutien și nu pare a fi cea mai comodă alternativă pentru susținerea bustului tău, înseamnă că trebuie să îți măsori dimensiunea sutienului.
Iar atunci când porți același sutien pentru o perioadă îndelungată (luni sau ani), se poate ca acesta să devină inconfortabil și este nevoie să-ți cumperi altul.

Dacă ai probleme cu determinarea mărimii sutienului, există câțiva factori pe care îi poți lua în calcul: 


- ai dureri de la sutien
- îți alunecă bretelele
- cupele sutienului sunt prea mici (se creează umflături)
- cupele sutienului sunt prea mari (marginile sutienului se încrețesc și rămâne un spațiu între sâni și cupe)
- banda sutienului este prea strâmtă
- sutienul este complet inconfortabil

Atunci când porți un sutien care nu se potrivește perfect, nu este ușor să măsori mărimea sutienului. S-ar putea să fie nevoie de ceva timp și efort pentru a determina dacă mărimea sutienului este greșită sau corectă.
Mai jos, găsești câteva indicații folositoare cu privire la acest aspect, care te pot ajuta să arăți mai bine și să te simți comod. Iată care sunt acestea!

4 pași pentru alegerea mărimii corecte a sutienului


1. Măsoară-ți banda sutienului cu ajutorul unui centimetru. Ține centimetrul paralel cu podeaua și nu îl strânge foarte tare atunci când măsori.

2. Rotunjește măsurătoarea la cel mai apropiat număr întreg. Dacă numărul este impar, adaugă 5, iar dacă numărul este par, adaugă 4. De exemplu, dacă măsurătoarea este de 30 1/4 centimetri, ar trebui să rotunjești la 31, după care adaugi 5, iar calculul total este de 36.

3.
Acum măsoară bustul, aproximativ la nivelul mameloanelor. Din nou, trebuie să rotunjești numărul la cel mai apropiat număr întreg. 

4. Alege cupa corectă pentru mărimea bustului tău, cu ajutorul tabelelor de măsurători de la fiecare producător de sutiene în parte.

Importanța mărimii corecte a sutienului poate fi observată de-a lungul timpului cu ajutorul sănătății sânilor și comodității pe care ți-o oferă sutienul.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod