Adevăratul motiv pentru care femeile poartă tocuri

Conform cercetărilor realizate de Institutul de Sănătate a Coloanei Vertebrale (The Spine Health Institute), aproximativ 72% dintre femei poartă tocuri în timpul vieții lor.
Multe dintre acestea poartă tocuri zilnic - un procent de 49% de femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, 42% de femei cu vârsta în intervalul 20-49 și 39% de femei de peste 50 de ani. Pentru unele femei, tocurile reprezintă o alternativă nesănătoasă, care poate provoca dureri și probleme la nivelul coloanei vertebrale. Cu toate acestea, femeile continuă să le poarte. Iată de ce!

De ce poartă femeile tocuri?


1. Pentru un mers mai atractiv


Cu ajutorul unui experiment, realizat de o echipă de psihologi, a fost scoasă în evidență diferența modului în care merg femeile pe tocuri, respectiv pantofi fără toc. În cazul pantofilor cu toc, apar câteva schimbări: pași mai mici, o rotație crescută și o înclinare a șoldurilor.
Participanții la studiu au recunoscut că acest mers diferit al femeilor pe tocuri este mai atractiv.

2. Pentru un look mai feminin


Tot în cadrul acestui studiu, echipa de specialiști a hotărât să meargă mai departe cu cercetările. De data aceasta, le-au cerut participanților la studiu să identifice care dintre subiecți sunt femei, respectiv bărbați. Defilările pe tocuri și pe pantofi fără toc erau făcute pe întuneric, însă toți subiecții erau de sex feminin. De fiecare dată când participanții identificau un posibil bărbat care defilează, era o femeie care purta pantofi fără toc.

3. Pentru a atrage atenția


Un cercetător și profesor universitar a efectuat o serie de experimente, cu ajutorul unor femei de 19 ani, încălțate cu pantofi cu toc și cu încălțări cu talpă joasă. A început experimentul printr-o circumstanță în care femeilor le cădea o mănușă.
În situația femeilor care purtau pantofi cu toc, mănușa le-a fost adusă în 95% din cazuri, pe când femeilor care purtau încălțări cu talpă joasă într-un procent de 60%.

4. Pentru a te conforma ținutei de birou


Cu toate că nu există o regulă generală care să te oblige să porți pantofi cu toc la birou, există anumite circumstanțe și domenii în care aceste încălțări sunt preferate. În principiu, este vorba de aceleași domenii în care bărbații se îmbracă la costum.

5. Pentru a simboliza puterea


În trecut, tocurile erau purtate la ceremonii. Se spunea că acestea te ajută să te înalți și să te ridici deasupra celorlalte clase sociale.
În prezent, multe femei care poartă tocuri sunt femei de afaceri.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod