Cum arata mireasa anului 2007?

Numai cand te gandesti la acest lucru, simti cum ti se umezesc ochii de emotie, iar pulsul scapa binisor de sub control... In curand vei fi mireasa! Agenda de planificari a devenit neincapatoare, nu stii de unde sa incepi, iar daca ar fi sa stabilesti o lista de prioritati, probabil ca pe primul loc s-ar afla... ai ghicit, rochia de mireasa. Daca stii cu exactitate ce-ti doresti, alegerea nu ar trebui sa fie dificila. De multe se intampla insa ca atunci cand vine vorba de marele moment al alegerii, sa fim in dubii.

Iti propunem un incitant "periplu" printre creatiile a trei dintre designerii prezenti anul acesta la targurile de nunti desfasurate la hotelurile Mariott, respectiv Sofitel. Demetrios, Agnes Toma si Wilhelmina Arz ne vorbesc despre colectiile lor din 2007, oferindu-ti o serie de recomandari privind tendintele sezonului si... multitudinea de variante pe care le ai la dispozitie.

Demetrios - un arbitru al elegantei... practice!



Colectia pe care ne-o propune Demetrios pentru anul 2007 include rochii somptuoase, realizate din materiale fine si fluide, precum satin, organza, tul sau dantela - in functie de model si de preferintele tinerei mirese, dantela poate fi infrumusetata cu paiete si cristale Swarovski (care sunt intotdeauna cusute manual, niciodata lipite). Unele dintre modele pot constitui un spectacol in sine, optandu-se pentru cristale brodate manual in tul.

In multe cazuri, rochiile au trene somptuoase (daca sunt lungi, vor fi detasabile, iar daca sunt scurte, au un sistem special de prindere). Cu alte cuvinte, rochiile sunt atat elegante, cat si practice.

Voalurile sunt lungi, avand bordura brodata in tul (nu aplicata), si fiind lucrata astfel incat sa se regaseasca in rochie. Nu se recomanda manusi, pentru ca in anotimpul calduros, ar fi cel putin incomode. Acest accesoriu se recomanda preponderent in cazul in care vei fi mireasa in toamna sau in iarna...

In ceea ce priveste liniile colectiei Demetrios, tot ceea ce inseamna clasic se bucura de foarte mare succes. In 2007 insa, ni se propune si ceva mai nonconformist, respectiv taftaua creponata.

Agnes Toma - colectie gandita in raport cu personalitatea fiecarei mirese



Creatoarea de moda Agnes Toma considera ca, in principiu, discutia despre rochia de mireasa trebuie sa plece intotdeauna de la linie spre model,si abia dupa acestea urmeaza materialul. Materialul slujeste modelului, liniei, si nu invers. Intre modelul ales si material trebuie sa existe compatibilitate, trebuie sa existe o relatie logica. De aceea, afirma ea, casele de moda nu lucreaza cu materialul clientului, pentru ca acesta nu este constient de aceasta relatie, are un material si doreste un model - iar intre acestea e posibil sa nu existe compatibilitate. "Pe scurt: iti spun ce linie te avantajeaza, spune-mi ce model doresti si iti spuncematerial ne trebuie!".

Totusi, printre materialele in mare voga pe care Agnes Toma le utilizeaza in colectiile 2007, se numara si brocart frantuzesc, matasea fina cu fir inox pentru efect spectaculos si foarte modern, voalul mousseline ce permite drapaje spectaculoase, organdie...

In ceea ce priveste accesoriile, se stie ca rochiile simple reclama bijuterii somptuoase si invers: rochiile somptuoase reclama bijuterii fine, discrete. Pantofii cei mai sic sunt cei din materialul rochiei (satin, shantung, brocart), deci facuti pe comanda.

De asemenea, cel mai trendy accesoriu regasit si la starurile hollywood-iene sunt sandale fine, imbogatite cu pietre semipretioase ce confera un aer sexy persoanei care le poarte. Parura si voalul sunt la fel de importante ca si rochia si reclama aceeasi atentie in alegerea lor. Buchetul miresei reflecta preferinta acesteia,dar si o simbolistica personala si imprumuta o floare mirelui, pentru rever.

Orice mireasa isi poate alege rochia in functie de temperamentul sau, de trasaturile sale de caracter, astfel incat sa simta ca rochia respectiva este "pentru ea". Astfel, daca esti o persoana romantica, poti opta pentru un model cu decolteuri ample, umeri goi, flori si volane; in aceeasi nota, daca iti doresti un aspect feminin si delicat, poti opta pentru voal mousseline si drapaje senzuale. Silueta este pusa in valoare intr-un mod subtil, infasurata in matasuri moi si tandre, punctata de accente fie florale fie din broderii manuale de mare finete. Senzualitatea este astfel exprimata intr-un mod foarte feminin, rafinat, subtil.

Miresele active se vor simti excelent in acele rochii cu linie pe langa corp, croiuri pe biais, dantele cu motive geometrice si detalii avangardiste.

Esti o femeie dinamica si puternica? Atunci, ti s-ar putea potrivi rochia somptuoasa, unicat, in care orice este permis: dantele scumpe, trena, broderii excesive, croiuri noi, experimentale, tesaturi naturale, spectaculoase si fuste cu volume construite ingenios, in atelier.

Miresele independente si intotdeauna stapane pe situatie, care stiu foarte bine ce vor si nu-si doresc decat sa se exprime, fara a tine cont de opinia celor din jur, vor alege probabil asa numita "rochie-experiment", creata direct pe corp de catre designer. Nu exista limite: cale libera catre cele mai avangardiste forme si cele mai uimitoare asociatii de materiale si accesorii!

Daca esti suficient de indrazneata, poti alege transparentele, broderiile direct pe piele si fustele care crapaturi provocatoare. Provocarea este cuvantul de ordine!

Mireasa "chic"? Atunci cand o vezi, primul cuvant care-ti vine in minte cand o vezi este "intelectuala". Prima impresie este una de mare simplitate. Rochia este simpla, dar materialul, croiul savant, linia impecabila o fac sa para de mare clasa. Apoi, toata noaptea, ai timp sa observi detalii: pantofii, poseta, manusile, parura, bijuteriile - toate sunt speciale, uimitoare, nimic nu este pus doar asa, sa fie. Este poate si cea mai scumpa dintre mirese, iar tinuta ei este cea mai indelung cautata, studiata. Este un mic spectacol in sine...

Referitor la impresia pe care si-a facut-o in urma targurilor din luna februarie, Agnes Toma spune ca a avut posibilitatea sa discute cu multe cliente, ceea ce i-a permis sa afle "direct de la sursa" ce-si doresc acestea, cum gandesc si care sunt opiniile lor.

"De altfel", spune creatoarea, "de 13 ani, relatia clientei cu rochia pe care o poarta, felul in care modelul ii pune in valoare atat personalitatea, farmecul, cat si silueta si nu in ultimul rand felul in care aceasta se simte purtand rochia respectivaau fost jaloanele dupa care s-au realizat colectiile si s-au vandut modelele", incheie designer-ul.

Wilhelmina Arz - "Rochia de mireasa este un echilibru intre lux si delicat"



Wilhelmina ne spune ca rochiile pe care ni le propune nu sunt neaparat creatii obisnuite, cum am spune "consacrate" pentru ziua cea mare; modelele au fost selectate dintre cele incluse in colectia pentru sezonul de primavara-vara 2006-2007. Creatoarea este de parere ca fiecare rochie este conceputa si realizata pentru mireasa respectiva in parte, in functie de preferintele si personalitatea acesteia.

"As putea sa spun ca standul pe care l-am avut la targ a reprezentat o metafora a rochiei de mireasa. Participarea la targ a reprezentat o experienta deosebita, am vorbit cu multe cliente - persoane care vor sa 'construiasca' de la zero impreuna cu designer-ul, nu sa aleaga pur si simplu rochia de pe umeras", ne-a spus Wilhelmina, mentionand ca rochiile de mireasa au pornit de la colectia prezentata in cadrul show-ului Avanpremiere (desfasurat pe 29 ianuarie la Teatrul National). "Din acel punct incolo, totul este posibil".

Referitor la materialele alese, Wilhelmina ne spune ca prefera tesaturile naturale, fluide (matasea naturala, voalul, brocartul), ideea fiind ca textura sa fie una pretioasa, indiferent cat de simplu ar fi modelul ales. Aplicatiile consta indeobste in cute, impletituri, innodari din material, iar aceste modele sunt "sustinute" de linii de broderii. De asemenea, Wilhelmina mai foloseste si cristale Swarovski transparente, care nu au baza de metal si sclipesc delicat, diafan, sau cuart, tot transparent.

"Ideea este ca rochia de mireasa trebuie sa reprezinte un echilibru intre pretios, lux si diafan; tocmai de aceea trebuie sa fie foarte bine gandita", incheie Wilhelmina Arz.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod