Avanpremiere - un spectacol inedit al tendintelor noului sezon

Din anumite puncte de vedere, un eveniment organizat la Teatrul National are o umbra de mister, un "nu-stiu-ce" incitant. Poate ca urmare a faptului ca suntem obisnuiti sa ne aflam in sala, iar granita dintre noi si scena este, paradoxal, pe cat de subtila, pe atat de bine determinata?

In acest cadru s-a desfasurat, la sfarsitul lunii ianuarie, un spectacol multibrand intitulat Avanpremiere, in cadrul caruia au fost prezentate colectiile de primavara-vara propuse de Jolidon, Carmen Secareanu, Wilhelmina Arz si Irina Schrotter. De asemenea, a fost prezentata, in premiera in Romania, o colectie de zi oferita de brandul Sprider Stores, selectie ce a facut obiectul unor prezentari similare in Skopje si Sofia.

Cele patru colectii de designer, care ne-au dezvaluit tendintele sezoanelor viitoare, ar putea fi caracterizate drept: "plina de atitudine, indrazneala si stil" (Jolidon), "alba, lejera, minimala, cu usoare accente adolescentine" (Carmen Secareanu), "o combinatie de feminitate, neoaristocratie si romantism" (Wilhelmina Arz), respectiv "rafinata, feminina, avangardista" (Irina Schrotter).

Pe tot parcursul spectacolului au fost prezentate, in avanpremiera, videoclipuri si muzica de pe dvd-ul Thy Veils, "Dawn and Furtherance". Seara a fost deschisa de catre Sprider Stores, cel mai important retailer vestimentar de pe piata greceasca, recunoscut drept un brand ce ofera o gama foarte variata de produse vestimentare, dedicate intregii familii.

A urmat colectia Irinei Schrotter, care ar putea fi caracterizata elocvent prin sintagma "volumetrie si supradimensionari". Astfel, constatam ca unele dintre tendintele sezonului trecut sunt in continuare de actualitate. Manechinele au defilat in tinute vaporoase, din materiale diafane si in nuante pastelate, de multe ori geanta constituind singura "pata de culoare".

Jolidon ne propune ca in noul sezon sa ne amintim de "vremea bunicii", punand accent atat pe latura romantica, dar si pe atitudinea indrazneata, rezultatul fiind unul interesant si... incitant. Transparenta, dantela, jocuri de culori (alb, negru si roz), corsete si combinezoane - iata principalele "ingrediente" care au constituit deliciul tuturor celor prezenti in sala.

Tanara creatoare Carmen Secareanu a prezentat o colectie in stil minimalist, realizata din materiale naturale si lejere, optime pentru anotimpul calduros (bumbac, matase), iar culoarea predominanta a fost albul.

Spectacolul a fost incheiat de prezentarea Wilheminei Arz, care ne-a incantat privirile prin intermediul unor creatii deopotriva romantice si jucause, in culori vii, cu aplicatii de cristale mari sau flori 3D. Wilhelmina readuce inca o data in actualitate parfumul inconfundabil al anilor '60, propunandu-ne rochii mini si stilul trapez, caracteristice acelor timpuri.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod