La granita dintre clasic si avangardist sau despre tendintele noului sezon

La sezon nou, tendinte noi, cum se spune... In sezonul de primavara-vara 2006-2007, avem de-a face cu reveniri partiale ale stilurilor inspirate din anii '60, 70 si chiar '80. De asemenea, multe dintre modelele pe care le vom vedea reprezinta o "editie revazuta si adaugita" a tendintelor din sezoanele anterioare, desi bineinteles ca toate acestea au fost supuse unei "reactualiari" specifice momentului, ceea ce nu poate fi decat de bun augur. Sa aruncam, asadar, o privire in culisele noilor tendinte...

Rochia mini

Nu putem decat sa ne bucuram de faptul ca face parte dintre piesele vestimentare aflate la mare cautare in acest sezon. Este foarte eleganta, feminina si comoda. In functie de croiala acesteia, de modul in care alegi sa o asortezi si de accesoriile pentru care optezi, poti avea exact infatisarea pe care o doresti: copilareasca, sexy, chic sau pur si simplu, o explozie de eleganta...

In ceea ce priveste incaltamintea, ne-am bucurat sa aflam ca si in sezonul acesta sunt moderne consacratele sandale-platforma. Dar, pentru un aspect mai elaborat, poti opta pentru sandale cu multiple barete si toc inalt. Cromatic vorbind, in sezonul acesta avem de-a face tot cu o revenire - mai precis, este vorba despre alb. Nu te baza numai pe el insa, poti opta si pentru sandale in culoarea pielii, nuanta de asemenea foarte moderna.

Printuri

In noul sezon, cele mai cautate imprimeuri vor fi cele inspirate din stilul anilor '70, cu model animal, respectiv din anii '60, cu model floral, care confera un aspect in egala masura inocent si sofisticat. Aceste tipuri de texturi se potrivesc, in principiu, indiferent de varsta, aspectul cel mai important care ar trebui luat in considerare fiind statura femeii respective.

Astfel, persoanele scunde ar trebui totusi sa evite imprimeurile de mari dimensiuni, pentru ca acestea vor reduce si mai mult inaltimea, din punct de vedere vizual. In cel mai bun caz, in aceasta situatie poti alege imprimeuri cat mai mici, in culori nostime.

In cazul in care nu ai mai purtat pana acum printuri si ti-ai dori sa incerci, poate ca ar trebui sa incepi cu o esarfa, un pantof, o poseta, pentru a te obisnui cu acest gen de material. Continua cu o fusta sau o bluza si, dupa ce ti-ai gasit astfel propriul stil si ti-ai dat seama ce ti se potriveste, te poti "aventura" catre rochii sau mantouri.

Taior

Nu-ti imagina ca ne-am referi la ceva excesiv de clasic sau de "scortos"; este vorba, mai degraba, de combinatia interesanta dintre un taior (sau o bluza cu o asemenea croiala) si o alta piesa vestimentara mai putin conventionala - cum ar fi pantalonii scurti sau trei sferturi, care se mentin in continuare in tendinte. Practic, optiunile sunt nelimitate, singurul lucru de care trebuie sa ai grija fiind simetria proportiilor (daca partea de sus este ampla si voluminoasa, nu se potriveste un pantalon foarte scurt, de exemplu).

"Odiseea spatiala"

Este un fapt cert: in sezonul actual, vom vedea multe sclipiri metalice. Aceasta tendinta este una mai avangardista, pe alocuri inspirata de moda anilor '80. Este o tinuta ideala pentru serile speciale, de exemplu o rochie gen tunica si colanti negri. Dupa cum o bluza dintr-un asemenea material si pantaloni clasici constituie o tinuta adecvata pentru zi. Din punct de vedere al combinatiilor de culori, vei vedea multe asocieri, unele dintre ele inedite. Dar poti fi sigura ca nu vei gresi daca vei combina argintiu cu negru sau cu alb. De asemenea, auriul este la mare pret, fiind recomandat mai degraba persoanelor romantice.

Dar accesoriile?

Ei bine, admitem posibilitatea ca tendinta vestimentatiei metalizate sa te sperie, dar - cel putin pana te obisnuiesti cu acest gand - sa stii ca poti fi in pas cu moda fara a te atinge de... sclipirile ce te intimideaza. Astfel, referitor la accesorii, avem de a face cu doua mari tendinte: stralucirea si culoare intensa. Vreau sa spun, foarte intensa. Reflexe orbitoare, piele metalizata, pantofi si posete in toate culorile curcubeului - aceasta vei vedea in acest sezon, iar in acest caz nimeni nu ar mai trebui sa aiba dificultati in ceea ce priveste asortarea...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod