Coloreaza-ti vara!

In sezonul actual, tendintele ne recomanda sa purtam culori cat mai stralucitoare, intense si frapante. Vei reusi, cu siguranta, sa atragi atentia asupra ta. Aceasta, ca sa nu mai spunem de proprietatile terapeutice ale unora dintre culori. Vei obtine, astfel, un dublu efect: esti "in tendinte", si, in functie de proprietatile culorii pe care o porti, vei fi pasionala... convingatoare... relaxata... creativa... Si lista ar putea continua!

Rosu - culoarea pasiunii

Deloc intamplator, culoarea rosie este una dintre vedetele incontestabile de pe catwalk in sezonul de primavara-vara. Nici nu este de mirare ca se intampla aceasta, dat fiind ca este considerata culoarea puterii, a increderii in sine si a autoritatii. (Ai observat ca majoritatea liderilor politici poarta caravate rosii?). De asemenea, imbunatateste metabolismul si accelereaza bataile inimii. Este perfecta atunci cand vrei sa atragi atentia asupra ta...

Galben... indrazneste!

Majoritatea femeilor sunt ingrozite de perspectiva de a purta vestimentatie de culoare galbena. Pe langa faptul ca scoate in evidenta imperfectiunile fizice, ne poate accentua paloarea fetei. Totusi, nici unul dintre aceste motive nu se constituie intr-un argument serios pentru a evita galbenul.

In ultima instanta, depinde si de croiala articolului vestimentar respectiv, iar machiajul trebuie adaptat in consecinta. Poti adopta orice nuanta, de la galben lamaie pana culoarea mustarului. S-a dovedit ca, daca porti haine de culoare galbena, ai mai multa incredere in tine si este stimulata creativitatea.

Relaxeaza-te!

Poti face acest lucru adoptand vestimentatie in diferite nuante de verde. Aceasta culoare este benefica pentru imbunatatirea acuitatii vizuale si pentru sistemul nervos. De asemenea, stimuleaza activitatea cerebrala si are efect de rrelaxare asupra ochiului. Prin urmare, daca esti la serviciu si trebuie sa sustii o prezentare in fata unui client mai pretentios, ce-ar fi sa te imbraci cu o rochie sau un costum verde?

Tendintele actuale ne ajuta sa ne destindem

Dupa culoarea verde, acum vorbim despre misteriosul albastru, despre care un psiholog american spune ca este "culoarea contemplarii". Este recomandabil ca la serviciu sa ai cel putin o piesa vestimentara albastra, pentru ca in felul acesta te vei putea concentra mult mai bine. Daca insa a sosit - in sfarsit - momentul mult asteptat al plecarii in concediu, costumul de baie albastru este ideal.

Confortabil, prietenos si cald

Ne referim, desigur, la blajinul maro. Este o alternativa mult mai comoda pentru negru, iar in sezonul actual este foarte modern. Unul dintre marile avantaje ale acestei culori este ca intotdeauna e elegant, fara a fi sobru, asa incat il poti aborda atat la serviciu, cat si la o petrecere mai sofisticata. "Purtati maro si va asigurati ca sunteti luate in serios", afirma psihologii americani.

Totusi, sa nu uitam de negru...

Chiar daca in actualul sezon a cedat suprematia albului, negrul nu se va demoda niciodata. O fusta si o rochie neagra n-ar trebui sa-ti lipseasca niciodata din garderoba. Prima se asorteaza la orice (si deci, este foarte utila atunci cand nu mai stii cum sa te imbraci), iar cea de a doua este raspunsul ideal la intrebarea: "Am fost invitata la o petrecere in ultima clipa si nu stiu ce sa port!". Nu uita insa ca negrul este prin excelenta sobru si, pentru a-l "indulci", ar trebui asortat cu o nuanta deschisa.

Princiarul violet...

In mod normal, culoarea aceasta este "rezervata" pentru anotimpul rece, cand se poarta mai degraba nuantele inchise. Nu si anul acesta insa, cand, intr-un ton ceva mai deschis, violetul si-a facut aparitia in tendintele sezonului estival. Sunt agreate in mod deosebit piesele vestimentare din sifon sau matase... Si, bineinteles, nu putem uita catifeaua, atat de moderna si de eleganta...

O umbra de argint?

Daca esti invitata la o petrecere, nuanta gri argintiu este cheia succesului tau. Aceasta, indiferent daca vorbim despre piese vestimentare sau accesorii. Ai grija insa: daca porti o rochie gri, nu alege bijuterii de aur! Contrastul ar fi inestetic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod