Vintage passion, un nou val in moda

alurile bunicii si gentile ei in forma de traistuta, tip bource, sunt must-have-uri in sezonul care vine.
Salurile bunicii si gentile ei in forma de traistuta, tip bource, sunt must-have-uri in sezonul care vine. Ele nu trebuie sa lipseasca din garderoba adeptelor stilului vintage sau a celor care iubesc palariile, gentile, pantofii, bijuteriile si rochiile inspirate sau, mult mai bine, provenite din anii '70 - '80 si care poarta semnatura marilor case de moda internationale.

Cine ar putea adopta trendul vintage? Nonconformiste, doamnele din inalta societate din alte vremuri care, in calatoriile pe la Paris, si-au achizitionat o serie de modele de colectie, dar si tu, pentru ca nu este exclus sa dezvolti o pasiune mistuitoare pentru niste pantofi cu toc patrat ce costa mai putin de 100 euro si pe care ii poti achizitiona cu un simplu click.

Gaia Garage Couture


Esti nonconformista, excentrica, uber fashionista? Asa a sunat invitatia lansata de Gaia Garage Couture la cel mai extravagant targ vintage din sezonul primavara-vara 2009. La acest eveniment au participat tinerii designeri, dar si cei consacrati, fiind prezenti cu piese retro din colectiile lor.
Alaturi de ei au mai fost prezente parfumerii ce ofera clientilor arome vintage si reprezentanti ai blogurilor vintage cu vanzare.

S-au remarcat creatiile ce poarta urmatoarele semnaturi: Corina Vladescu, Irina Marinescu, Silvia Serban, Kristina Dragomir, Laura Lazar, George Neagu, Mihaela Glavan, Sandra Galan, Andreea Badala, Lena Criveanu si Mirela Diaconu.

La targ au mai expus Babaluna, Idelier, Miki Puran Bijoux, Madison Perfumery, Smiling Shoes, My True Vintage, Vintage Boutique, Haine Vintage, Your Vintage Warderobe, e Vintage, Biba Bazar si Limited Edition.
 

V for Vintage


Un alt targ care se incadreaza in acest trend este V for Vintage: Vintage Fashion Icons. Aici pot fi gasite creatiile Anei Alexe, Irina Marinescu, George Neagu, Andreea Musat, Corina Vladescu, Freevole by Zvinca, Coca Zaboloteanu si Mariana Buse.
La capitolul accesorii, te poti aproviziona din colectiile Roxanei Davidescu, Studio Pierrot, Drink Light, The Chic Machine, Acarete, Fandacsia si Gourmandise.

De ce vintage?


Curentul vintage a cunoscut o ascensiune in preferintele fashionistelor in urma cu 5 ani. "Lasand la o parte sfaturile de a combina tot felul de haine asemanatoare, plictisite fiind de a imbraca aceeasi bluza ca vecina din metrou si saturanu-se sa aiba doar haine "made in China" dintr-un bumbac de calitate indoielnica, pasionatele de moda s-au orientat catre stilul vintage.", este de parere site-ul Mode.doctissimo.fr.

Potrivit acestuia, daca ai ocazia sa ajungi la Paris, poti sa iti achizitionezi dintr-unul din second-hand-urile specializate in haine vintage, piese vestimentare ieftine.
Aici gasesti cizme provenite din Italia la numai 20-30 euro si rochii la 10 euro.

Hainele nu sunt alese, asa ca tu trebuie sa decizi ce merita si ce nu pentru ca acesta este unul din farmecul stilului vintage "sa o gasesti intr-un morman de haine pe aceea care pica sublim pe tine si pe care nu o mai detine nimeni in afara de tine.". Unul dintre elementele vintage la mare moda in toamna 2008, pantofii richelieux, pot fi purtati cu succes si in aceasta primavera.

Poti purta cu succes acesti pantofi la o pereche de pantaloni largi negri, dar in asociere cu un tricou alb decoltat, un colier fin rosu stralucitor si o poseta din satin. Daca ai un stil degajat, poti purta acesti pantofi si la pantaloni scurti si o camasa, dar si cu o rochie scurta, in forma de trapez, si niste ciorapi opaci de culoare neagra. "Pantofii richeliux permit orice excentricitate, dar bunul gust se impune.", sustine site-ul Mode.doctissimo.fr.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod