Tricotatul, din nou la moda

Apeleaza la cufarul bunicii


Daca ai posibilitatea sa scotocesti in cufarul bunicii este foarte posibil sa descoperi cateva mici comori. Spala-le, aplica-le un tratament cosmetic (cu balsam sau glicerina) si revigoreaza culorile cu otet. Apoi adapteaza-le la conditiile de azi.

Puloverele vechi sunt in mare voga, mai ales daca respecta aerul “vintage”. Schimba-le nasturii si fermoarele, adauga (brose, fulare, manusi), scurteaza maneci, combina cu ciorapi colorati si fuste groase (sau din contra cu fuste subtiri), adauga aplicatii din dantela sau margele si lauda-te cu noua ta colectie de iarna.


Sfaturi pentru spalarea tricotajelor

Dupa ce ai migalit cu andrelele, este absolut necesar sa stii sa ai grija de lucrul muncit de tine. De preferat ar fi sa speli tricotajele cu mana sau la programele pentru rufe delicate, in masina de spalat. Foloseste un detergent special, adecvat fibrelor netesute. Intoarce pe dos puloverele si rochiile de lana, iar fularele, caciulile si manusile, pune-le intr-o fata de perna sau intr-o sacosa de plasa.

Le poti stoarce la masina, dar la o turatie mica (500-600 turatii pe minut), pentru ca apa iese usor din fibrele netesute.
Foloseste apa calduta. Este foarte eficient sa lasi la inmuiat tricotajele, in apa calduta, cu putin detergent (foarte eficient samponul sau gelul de dus). Daca le speli cu mana, clateste tricotajele cu apa calduta, nu cu apa rece pentru ca aceasta din urma rigidizeaza fibrele si strica forma pulovarului.

Putin otet la clatire improspateaza culorile si inmoaie fibrele. O alta solutie este sa adaugi, in apa de clatire, doar pentru tesaturile din 100% lana, o lingura - doua de glicerina, mult mai eficienta decat balsamurile traditionale.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • aureliamva2006 pe 19 Mar 2010, 16:49
    Tricotatul

    Este foarte bun acest articol,mai ales ptr persoane care doresc sa invete sa tricoteze,dar eu am o intrebare.Am vizionat aceste video postate ptr a invata sa tricotez,dar eu nu stiu sa lucrez cu ata pe mana stanga,ci cu ata peste gat{asa ma invatat bunica cand eram copil}.Se schimba cu ceva modalitatea de lucru a ochiurilor sau se lucreaza la fel?Sper sa imi raspundeti.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod