"Pasarela", legatura intre Franta si Romania

In perioada 29-31 mai 2008 va avea loc, la Bucuresti, un festival de moda inedit. Intitulat "Pasarela" evenimentul incearca sa realizeze o legatura intre creatorii romani cu cei din Franta, o tara binecunoscuta si apreciata in lumea modei.

In perioada 29-31 mai 2008 va avea loc, la Bucuresti, un festival de moda inedit. Intitulat "Pasarela" evenimentul incearca sa realizeze o legatura intre creatorii romani cu cei din Franta, o tara binecunoscuta si apreciata in lumea modei.

Cei care vor fi prezenti vor putea, de asemenea, sa afle care sunt tendintele modei franceze pentru acest an.

In aceste trei zile, la Institutul Francez, la Resedinta Ambasadorului Frantei la Bucuresti, la hotel Novotel, la Palatul Bragadiru si la Muzeul National de Arta Contemporana vor avea loc, pe langa prezentarile de moda, cockteil-uri, conferinte si proiectii de film.

La finalul evenimentului se va acorda premiul "Pasarela 2008", pentru cea mai buna colectie, jurizarea fiind facuta de profesionisti din lumea modei.



Presedinta juriului va fi creatoarea de moda, Doina Levintza, alaturi de care vor mai fi prezenti Pascal Morand, director general ESCP EAP Scoala Europeana de Managment, Philippe Aiuraud, creator de bijuterii, Gert Van de Keuken, director artistic Trend Union-Li Edelkoort si un reprezentant al Institutului Francez al Modei.

Un lucru foarte important de mentionat este faptul ca acest eveniment se desfasoara sub auspiciile Ambasadei Frantei la Bucuresti.

In legatura cu aceasta manifestare, ambasadorul Frantei in Romania, Excelenta Sa, Henri Paul, a declarat: "Aceasta prima editie a sarbatorii modei va constitui, sper, ocazia unor schimburi pe care le doresc cat mai fructuoase, intre profesionistii francezi si romani, intre creatori, stilisti, precum si numerosi jurnalisti care vor participa la eveniment.
Cum spunea Coco Chanel, "moda se demodeza, stilul niciodata". Este ambitia acestui festival, pe care organizatorii si-l doresc original, variat, festiv si puternic".

Despre evenimentul propriu-zis

 
Asa cum spuneam si mai sus, pe podiumul acestui festival vor defila creatiile a patru designeri tineri de la noi, alesi de patru reviste de profil din tara noastra. Acestia sunt: Lena Criveanu, Carmen Secareanu, Olah Gyarfas si Maria Lucia Hohan.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • georgiana pe 9 Mai 2008, 17:12
    :))

    ce dragutz am intrat pe site si cand ma uit ...surpriza ..cea din poza principala sunt eu :)))

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod