Mihaela Berciu te invata sa-ti creezi propria imagine

Este unul dintre consultantii de imagine din Romania, membru al Association of Image Consultants. Absolventa a a programului MBA in cadrul American International...
Este unul dintre consultantii de imagine din Romania, membru al Association of Image Consultants. Absolventa a programului MBA in cadrul American International University in London în 1996, a urmat cursurile de consultanta de imagine ale London Image Institute in 2007 si Holistic Image in Hong Kong, in 2009.

Colaborator al designerilor Irina Schrotter si Razvan Ciobanu, a fost si coordonatorul de imagine a echipei din Departamentul Stiri Antena 1 (2007-2008), perioada in care a promovat si construit o imagine la standard international a prezentatorilor de stiri din Romania. Toate aceastea sunt numai o parte dintre lucrurile care o definesc pe Mihaela Berciu, care a avut amabilitatea sa ne raspunda la cateva intrebari legate de ce inseamna imagine si cum ne-o putem construi.

Ce inseamna de fapt imaginea?


Imaginea personala si profesionala este, sau ar trebui sa fie, "oglinda" calitatilor si valorilor noaste interioare. Daca vreti, putem considera imaginea materializarea exterioara a calitatilor interioare.
Imaginea reflecta, de asemenea, realul nivel la care ne apreciem fiecare, evaluare pe care o facem la nivel subconstient, dar care este perceputa, atat vizual cat si sezorial de cei din jurul nostru.

Ce trebuie sa stie o femeie atunci cand vrea sa-si construiasca o imagine?


Cel mai important lucru este sa intelegem pozitia pe care o avem intr-un moment dat al vietii noastre si sa incercam sa proiectam cat mai corect acest lucru, in cazul in care suntem multumiti cu rezultatul auto-evaluarii. In caz contrar, o imbunatatire a "invelisului" va duce la o imbunatatire a nivelului de incredere in sine, lucru care va fi instant transmis si perceput si de cei cu care intram in contact.

Poate ca cea mai importanta informatie pe care orice persoana, indiferent ca este femeie sau barbat, trebuie sa o cunoasca este impactul pe care il are prezenta proprie in comunicarea cu ceilalti.
Si aici ma refer atat la prima impresie care este de cele mai multe ori definitorie ascensiunii profesionale si/sau personale, dar si la consecventa in prezentare a propriei persoane.

"In Romania s-a inteles gresit conceptul de imagine"


Care sunt criteriile pe care le respecti atunci cand ai in fata o persoana de care trebuie sa te ocupi?


Fiecare dintre noi avem o personalitate proprie care trebuie evidentiata. Pe de alta parte, este important de stiut care sunt obiectivele si asteptarile personale si profesionale ale clientului. Consultanta de imagine este un proces cu rezultate atat imediate, dar de lunga durata, cat si cu efecte care apar in timp, in functie de capacitatea de asimilare a sfaturilor si a rezistentei la schimbare a clientului.
Imaginea personala se construieste in trei directii: Aspect, Bune maniere (comportament) si Comunicare verbala si non-verbala. Un alt aspect foarte important in evolutie este acceptarea faptului ca exista carente de informatie, ca inconstient s-au repetat greseli de tinuta sau de comportament. Consultantul de imagine are si rol de coach pentru ca clientul sa poata depasi aceste bariere.

Pentru a evolua trebuie ne acceptam trecutul cu bune si rele si sa cautam echilibrul intern care va fi vizibil si la exterior odata ce s-a atins. Daca nu se cauta aceasta intelegere, frustarile vor creste, iar evolutia personala si profesionala va intarzia sa apara. Tocmai de aceea se "lucreaza" in paralel pe toate planurile.

Cat este de importanta imaginea in Romania?


In Romania s-a inteles gresit conceptul de imagine. Majoritatea pare sa creada ca imaginea se bazeaza pe masina pe care o conduci, pe ceasul de la mana, pe geanta de la brat si pe brandul tinutelor.
Asa cum am spus, imaginea trebuie sa reflecte in primul rand calitatile, valorile si nivelul intelectual, nicidecum exclusiv material.
 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • playboy24 pe 1 Iun 2010, 14:00
    foarte interesant....

    mi se pare foarte bun articolul si foarte original si educativ,daca pot sa zic asa.avem multe de invatat din el.......

    1
    0

  • mirela pe 7 Apr 2010, 15:41
    pareri de rau....

    Cu asemenea subiecte de calitate si cu asemenea persoane care sa faca putina educatie , ar trebui sa apreti pe posturi TV f des. La Tv nu se promoveaza calitatea,din pacate, nu "dam Cezarului ce- i al Cezarului". Sper ca ati inteles aluzia...in Romania sint multi oameni de calitate care merita sa apara pe posturile publice sa transmita tinerilor si nu numai ceva de folos, dar noi, romanii preferam sa promovam nulitatile si manelele. Felicitari pt articol. Imaginea este reflexia la exterior a tot ce este in interior (educatie+eleganta+stil+ mentalitate+respect pt sine si pt ceilalti+incredere in fortele proprii+caracter+ autoeducatie). Succes!

    1
    0

  • g.nicoleta33 pe 26 Mar 2010, 14:46
    gabriela

    buna ziua imi plc toate dar nu am bani le-as lua pe toate ca sunt inebunita dupa haine si farduri succes in continuare

    1
    0

  • Raluca pe 23 Mar 2010, 17:47
    pentru iristef

    intra pe www.mihaelaberciu.com

    0
    0

  • iristef pe 21 Mar 2010, 23:48
    cartea

    as dori sa cumpar cartea , unde o pot gasi?mc!

    0
    0

  • somebody pe 14 Mar 2010, 17:52
    pt oty

    sunt atatea articole pe internet despre stil haine etc.totul e sa adopti hainele la formele corpului si restul vine de la sine. cea mai importanta totusi este atitudinea! cat despre autoconvingere...incearca sa te imbraci diferit de stilul tau intr o zi si vezi efectele..sigur o sa ti placa...parerea celor din jur..fie ca vrem sa admitem fie ca nu ...este importanta si ne influenteaza. take care!

    0
    0

  • gabitza pe 11 Mar 2010, 19:31
    da

    Da imi place,e superb artikolul...:))

    0
    0

  • oty pe 10 Mar 2010, 11:50
    f bine scris...sfat???

    Buna tuturor. ma numesc oti si am 19 ani. mi-a placut f mult articolul. Eu in ultimul timp obisnuiesc (din pakte) sa ma imbrac in haine mai mult sport chiar daca mi se spune k am un corp de invidiat si ca as putea opta pe ceva mai elegant. recurg la tinute sport deoarece nu am destula incredere in mine si continui sa imi gasesc defecte chiar dak nu le am... ce as putea sa fac sa ma autoconving sa-mi mai schimb stilul,dar mai ales ce as putea face sa capat incredere in sine? mi-ar face placere dak as primi un raspuns

    0
    0

  • laura rotaru pe 10 Mar 2010, 08:24
    imaginea te reprezinta!

    Felicitari pentru articol,am dori cat mai multe articole despre acest gen.Inca odata felicitari pentru tot ce faceti!

    0
    0

  • laura rotaru pe 10 Mar 2010, 08:24
    imaginea te reprezinta!

    Felicitari pentru articol,am dori cat mai multe articole despre acest gen.Inca odata felicitari pentru tot ce faceti!

    0
    0

  • mariana.scarlat pe 6 Mar 2010, 20:37
    propria imgine

    Un articol foarte bun, educativ. Tinerel fete ar trebui sa ia aminte! Felicitari! Mai asteptam altele la fel e bune si interesante!

    0
    0

  • paula pe 3 Mar 2010, 16:20
    Propia imgine

    Foarte bun articolul. Am dori cat mai multe de acest gen. Multumiri si felicitari!

    0
    0

  • bia pe 3 Mar 2010, 15:54
    Articolul

    Tocmai am citit un articol de calitate! In sfarsit! FELICITARI, mi-a placut enorm!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod