Mihaela Berciu te invata sa-ti creezi propria imagine

Asupra tinerelor apasa o "greutate”" si mai mare, deoarece nu numai ca abia ce-si contureaza stilul, dar trebuie si sa-l incadreze in cerintele mediului profesional in care isi desfasoara activitatea. De cele mai multe ori, acestea percep aceste norme ca ingradiri si reactioneaza fata de acestea cu mici excese: ruj si unghii rosii, decolteuri adanci si fuste scurte, tocuri inalte sau accesorizari excesive sau masive.

Sau, dimpotriva, adopta tinute anoste care nu le avantajeaza si nici nu le evidentiaza pozitiv, situatie care se va reflecta direct asupra dezvoltarii lor personale si asupra ascensiunii lor profesionale. In aceasta perioada tinerele femei trebuie sa adopte tinute in concordanta cu mediul profesional in care isi desfasoara activitatea, dar care sa le puna in evidenta calitatile.
Acest lucru se obtine prin croiala tinutelor, prin calitatea accesoriilor sau prin culorile alese, obtiunile lor fiind mai variate.

Pentru femeile mature situatia ar trebui sa fie ceva mai simpla. Ele ar trebui sa se afle intr-o perioada in care profesional si-au demonstrat calitatile si abilitatile. Acest lucru ar trebui sa se reflecte si in tinutele abordate. Veti observa ca odata cu inaintarea in varsta si in pozitie, tinutele devin tot mai clasice si mai simple, accesoriile tot mai discrete, dar care se evidentiaza prin calitate si valoare crescute.

Cum arata prima discutie dintre un client si consultantul de imagine?


Prima discutie este foarte relaxata, de cunoastere reciproca. Intre consultant si client trebuie sa existe o simbioza perfecta, deoarece consultantul intra in viata clientului, la propriu si la figurat, pana la cel mai personal nivel, sertarul cu lenjerie intima.


Clientul trebuie sa se deschida si sa-si vocalizeze cele mai ascunse temeri pentru a le putea depasii si a putea regasi increderea in sine si in abilitatile proprii. Asadar, la o prima intalnire se discuta cat mai relaxat si se urmareste crearea unei legaturi trainice. Pe de alta parte trebuie discutate si intelese, inca de la inceput, asteptarile clientului.

Ce se poarta la categoria business in sezonul primava-vara 2010/2011?


Tinutele business urmaresc tendindele stabilite de creatorii de moda doar la nivel de culoare, dar chiar si in acest caz, intensitatea nuantei este foarte importanta. De asemenea, accesoriile pot fi alese in functie de recomandarile sezonului, cu mentiunea ca o profesionista adevarata din lumea de business va cantari corect investitia intr-o piesa vestimentara in relatie directa cost/purtare, astfel incat "must-have-urile" nu sunt o prioritate si, clar, o investitie nepotrivita.
Tinuta transmite mesaje despre noi, despre capacitatea noastra de evaluare a valorii reale a lucrurilor, iar in mediul de afaceri aceste mesaje sunt direct legate de capabilitatile noastre profesionale.

Mihai Gadea este jurnalistul TV cu cea mai apreciata imagine profesionala, iar acest lucru a fost lamurit in primul sondaj de opinie online realizat in Romania. Care sunt plusurile realizatorului tv care l-au adus in aceasta postura?


Tinuta, discursul, calitatea dialogului, eleganta in platou.

In ceea ce priveste vedetele feminine care apar la televizor. Care este cea care are cea mai buna imagine?


Intentionez sa lansez un sondaj de opinie in cursul lunii martie, sondaj care vrea sa afle exact acelasi lucru, dar din partea telespectatorilor. Sunt sigura ca ma veti intelege daca ma voi abtine sa numesc pe cineva pentru a nu influenta rezultatele sondajului?

Un articol de Ileana Voicu Ghinea
 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • playboy24 pe 1 Iun 2010, 14:00
    foarte interesant....

    mi se pare foarte bun articolul si foarte original si educativ,daca pot sa zic asa.avem multe de invatat din el.......

    1
    0

  • mirela pe 7 Apr 2010, 15:41
    pareri de rau....

    Cu asemenea subiecte de calitate si cu asemenea persoane care sa faca putina educatie , ar trebui sa apreti pe posturi TV f des. La Tv nu se promoveaza calitatea,din pacate, nu "dam Cezarului ce- i al Cezarului". Sper ca ati inteles aluzia...in Romania sint multi oameni de calitate care merita sa apara pe posturile publice sa transmita tinerilor si nu numai ceva de folos, dar noi, romanii preferam sa promovam nulitatile si manelele. Felicitari pt articol. Imaginea este reflexia la exterior a tot ce este in interior (educatie+eleganta+stil+ mentalitate+respect pt sine si pt ceilalti+incredere in fortele proprii+caracter+ autoeducatie). Succes!

    1
    0

  • g.nicoleta33 pe 26 Mar 2010, 14:46
    gabriela

    buna ziua imi plc toate dar nu am bani le-as lua pe toate ca sunt inebunita dupa haine si farduri succes in continuare

    1
    0

  • Raluca pe 23 Mar 2010, 17:47
    pentru iristef

    intra pe www.mihaelaberciu.com

    0
    0

  • iristef pe 21 Mar 2010, 23:48
    cartea

    as dori sa cumpar cartea , unde o pot gasi?mc!

    0
    0

  • somebody pe 14 Mar 2010, 17:52
    pt oty

    sunt atatea articole pe internet despre stil haine etc.totul e sa adopti hainele la formele corpului si restul vine de la sine. cea mai importanta totusi este atitudinea! cat despre autoconvingere...incearca sa te imbraci diferit de stilul tau intr o zi si vezi efectele..sigur o sa ti placa...parerea celor din jur..fie ca vrem sa admitem fie ca nu ...este importanta si ne influenteaza. take care!

    0
    0

  • gabitza pe 11 Mar 2010, 19:31
    da

    Da imi place,e superb artikolul...:))

    0
    0

  • oty pe 10 Mar 2010, 11:50
    f bine scris...sfat???

    Buna tuturor. ma numesc oti si am 19 ani. mi-a placut f mult articolul. Eu in ultimul timp obisnuiesc (din pakte) sa ma imbrac in haine mai mult sport chiar daca mi se spune k am un corp de invidiat si ca as putea opta pe ceva mai elegant. recurg la tinute sport deoarece nu am destula incredere in mine si continui sa imi gasesc defecte chiar dak nu le am... ce as putea sa fac sa ma autoconving sa-mi mai schimb stilul,dar mai ales ce as putea face sa capat incredere in sine? mi-ar face placere dak as primi un raspuns

    0
    0

  • laura rotaru pe 10 Mar 2010, 08:24
    imaginea te reprezinta!

    Felicitari pentru articol,am dori cat mai multe articole despre acest gen.Inca odata felicitari pentru tot ce faceti!

    0
    0

  • laura rotaru pe 10 Mar 2010, 08:24
    imaginea te reprezinta!

    Felicitari pentru articol,am dori cat mai multe articole despre acest gen.Inca odata felicitari pentru tot ce faceti!

    0
    0

  • mariana.scarlat pe 6 Mar 2010, 20:37
    propria imgine

    Un articol foarte bun, educativ. Tinerel fete ar trebui sa ia aminte! Felicitari! Mai asteptam altele la fel e bune si interesante!

    0
    0

  • paula pe 3 Mar 2010, 16:20
    Propia imgine

    Foarte bun articolul. Am dori cat mai multe de acest gen. Multumiri si felicitari!

    0
    0

  • bia pe 3 Mar 2010, 15:54
    Articolul

    Tocmai am citit un articol de calitate! In sfarsit! FELICITARI, mi-a placut enorm!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod