Mihaela Berciu te invata sa-ti creezi propria imagine

Tinand cont de aceasta remarca, pot spune ca imaginea ocupa un rol foarte important in Romania, dar, din pacate, dintr-un punct de vedere si o directie complet eronate, situatie care se vede si se simte in nivelul la care se afla economia tarii. Un alt aspect important care are valoare de cauza si efect este nivelul de respect pe care il etalam atat fata de sine cat si fata de cei din jurul nostru.

Va provoc la un exerciutiu: priviti-i pe cei din jurul dumneavoastra. Analizati-i, fara sa stie, desigur, si veti observa nivelul de respect pe care-l au fata de sine, fata de pozitia pe care o ocupa, fata de compania pentru care lucreaza si fata de cei din jur, prin tinuta pe care o adopta in functie de ocazie, prin comportamentul etalat, prin limbaj ...


Care sunt cele mai grave greseli pe care le fac femeile din Romania, la capitolul imagine?


As sublinia in mod special doua aspecte: tinutele nepotrivite pozitiei pe care o ocupa si masurile incorecte celei care le poarta.

Atunci cand vine vorba despre imagine, este imposibil sa nu aud si cuvantul "detaliu". Ce este, de fapt, detaliul, in acest context, si cat este de important? Ai scris si o carte in acest sens: "Succesul detaliilor".


Detaliul este fiecare amanunt caruia trebuie sa-i dam atentie, indiferent ca suntem barbati sau femei. Ca exemplu concret, in cazul doamnelor, detaliile importante sunt coafura, machiajul, culoarea dresului in functie de momentul zilei, inaltimea tocurilor, lungimea si culoarea unghiilor si lista continua.


In cazul domnilor, detaliile la care trebuie sa fie atenti sunt: lungimea pantalonilor si a sosetelor, tipul de manseta a camasii in functie de pozitia la care se afla in cariera, tipul nodului la cravata si tot asa. Este simplu de inteles ca detaliile sunt importante in cazul tuturor aspectelor care tin de imaginea personala si profesionala. Strangerea de mana este un detaliu definitoriu intr-o relatie ulterioara cu o alta persoana.

Atunci cand vorbim despre tendintele dintr-un nou sezon, avem must-have-uri. Exista must-have-uri de care trebuie sa tinem cont atunci cand vorbim de imaginea unei persoane?


Must-have-ul esential in construirea unei imagini profesionale este intelegerea importantei reflectarii acesteia la cel mai inalt nivel. De cele mai multe ori a doua sansa nu ni se mai ofera, ceea ce ne obliga sa ne prezentam impecabil din primul moment.
Pe de alta parte, nu stim niciodata ce oportunitati ne asteapta, ceea ce inseamna ca trebuie sa fim in permanenta pregatiti. Voi repeta la nesfarsit, cu riscul de a irita, dar cu scopul precis de a ma face inteleasa, ca imaginea pe care o proiectam trebuie sa fie un echivalent real al valorilor si al nivelului personal de inteligenta si respect atat fata de propria persoana cat si fata de pozitia pe care o ocupam in societate.

"Mai mult decat sa fie in concordanta cu varsta, tinutele trebuie sa fie in concordanta cu pozitia si momentul dintr-un moment dat"


Am decis sa le impart pe reprezentantele sexului frumos in 3 categorii: adolescenta (15 - 20 de ani), tanara (20 - 35 de ani) si femeia matura (peste 35 de ani). Cum ar trebui sa se imbrace aceste femei in asa fel incat imaginea pe care o afiseaza sa fie in concordanta cu varsta?


Mai mult decat sa fie in concordanta cu varsta, tinutele trebuie sa fie in concordanta cu pozitia si momentul dintr-un moment dat. Astfel, adolescentele pot experimenta ceva mai mult cu stilul personal deoarece se afla intr-o perioada de descoperire si formare personala.
Ceea ce este foarte important de retinut pentru adolescente este ca in viata reala, cum arati chiar conteaza tocmai pentru a starnii interesul celorlalti de a afla cine esti.
 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • playboy24 pe 1 Iun 2010, 14:00
    foarte interesant....

    mi se pare foarte bun articolul si foarte original si educativ,daca pot sa zic asa.avem multe de invatat din el.......

    1
    0

  • mirela pe 7 Apr 2010, 15:41
    pareri de rau....

    Cu asemenea subiecte de calitate si cu asemenea persoane care sa faca putina educatie , ar trebui sa apreti pe posturi TV f des. La Tv nu se promoveaza calitatea,din pacate, nu "dam Cezarului ce- i al Cezarului". Sper ca ati inteles aluzia...in Romania sint multi oameni de calitate care merita sa apara pe posturile publice sa transmita tinerilor si nu numai ceva de folos, dar noi, romanii preferam sa promovam nulitatile si manelele. Felicitari pt articol. Imaginea este reflexia la exterior a tot ce este in interior (educatie+eleganta+stil+ mentalitate+respect pt sine si pt ceilalti+incredere in fortele proprii+caracter+ autoeducatie). Succes!

    1
    0

  • g.nicoleta33 pe 26 Mar 2010, 14:46
    gabriela

    buna ziua imi plc toate dar nu am bani le-as lua pe toate ca sunt inebunita dupa haine si farduri succes in continuare

    1
    0

  • Raluca pe 23 Mar 2010, 17:47
    pentru iristef

    intra pe www.mihaelaberciu.com

    0
    0

  • iristef pe 21 Mar 2010, 23:48
    cartea

    as dori sa cumpar cartea , unde o pot gasi?mc!

    0
    0

  • somebody pe 14 Mar 2010, 17:52
    pt oty

    sunt atatea articole pe internet despre stil haine etc.totul e sa adopti hainele la formele corpului si restul vine de la sine. cea mai importanta totusi este atitudinea! cat despre autoconvingere...incearca sa te imbraci diferit de stilul tau intr o zi si vezi efectele..sigur o sa ti placa...parerea celor din jur..fie ca vrem sa admitem fie ca nu ...este importanta si ne influenteaza. take care!

    0
    0

  • gabitza pe 11 Mar 2010, 19:31
    da

    Da imi place,e superb artikolul...:))

    0
    0

  • oty pe 10 Mar 2010, 11:50
    f bine scris...sfat???

    Buna tuturor. ma numesc oti si am 19 ani. mi-a placut f mult articolul. Eu in ultimul timp obisnuiesc (din pakte) sa ma imbrac in haine mai mult sport chiar daca mi se spune k am un corp de invidiat si ca as putea opta pe ceva mai elegant. recurg la tinute sport deoarece nu am destula incredere in mine si continui sa imi gasesc defecte chiar dak nu le am... ce as putea sa fac sa ma autoconving sa-mi mai schimb stilul,dar mai ales ce as putea face sa capat incredere in sine? mi-ar face placere dak as primi un raspuns

    0
    0

  • laura rotaru pe 10 Mar 2010, 08:24
    imaginea te reprezinta!

    Felicitari pentru articol,am dori cat mai multe articole despre acest gen.Inca odata felicitari pentru tot ce faceti!

    0
    0

  • laura rotaru pe 10 Mar 2010, 08:24
    imaginea te reprezinta!

    Felicitari pentru articol,am dori cat mai multe articole despre acest gen.Inca odata felicitari pentru tot ce faceti!

    0
    0

  • mariana.scarlat pe 6 Mar 2010, 20:37
    propria imgine

    Un articol foarte bun, educativ. Tinerel fete ar trebui sa ia aminte! Felicitari! Mai asteptam altele la fel e bune si interesante!

    0
    0

  • paula pe 3 Mar 2010, 16:20
    Propia imgine

    Foarte bun articolul. Am dori cat mai multe de acest gen. Multumiri si felicitari!

    0
    0

  • bia pe 3 Mar 2010, 15:54
    Articolul

    Tocmai am citit un articol de calitate! In sfarsit! FELICITARI, mi-a placut enorm!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod