Ce spun hainele tale despre tine?

"Este un mod de comunicare nonverbala, deseori mai importana decat comunicarea in sine”...

"Este un mod de comunicare nonverbala, deseori mai importana decat comunicarea in sine”, afirma Brigitte Esnoult, presedinta Asociatiei Internationale a Consultantilor de imagine si autoare a cartii "Comunica prin intermediul imaginii tale”.

Modul in care te imbraci vorbeste despre personalitatea ta, despre nevoile si aspiratiile tale. Te reprezinta intr-o masura mult mai mare decat iti imaginezi, pentru ca alegerea tinutelor de fiecare zi exprima, pe de o parte, starea ta din fiecare dimineata, dar si detalii ascunse pe care, uneori, nici nu le cunosti despre tine.

”Imaginea de sine este o chestiune intima, a fiecaruia, dar de care depinde modul in care ne raportam la lume si felul in care, in ultima instanta, reusim sa ne solutionam problemele, indiferent de natura lor”, explica Brigitte Esnoult.

Conteaza calitatea, nu cantitatea

„Am haine pe care le iubesc si la care nu renunt, chiar daca, aparent, nu mai sunt la moda. Imi plac, ma simt bine cu ele, asa ca le port. Investesc in haine de calitate, nu caut insa neaparat produsele de firma, pentru ca nu acesta este criteriul dupa care judec eu valoarea.

Ma imbrac astfel incat tinuta mea sa fie potivita pentru mai multe momente ale zilei si nu uit niciodata sa pun in poseta mea ceva – o esarfa, o brosa, care sa dea o alta nota tinutei, in partea a doua a zilei. Aleg mereu ceva clasic, culori neutre si tonuri dulci”, spune Cristina, de 35 de ani, specialist in comunicare.

Ca tipologie, conform descrierilor din cartea lui Brigitte Esnoult, Cristina este femeia care nu accepta compromisuri si pentru care calitatea este mai importanta decat cantitatea. Este genul de femeie care nu agreaza sa se expuna, care este prudenta, dar corecta si riguroasa.
 

Blugii, tinuta ideala

Angela are 24 de ani, este studenta la a doua facultate si lucreaza part-time la un birou de avocatura. "Zilele mele sunt foarte lungi, si cursuri, si serviciu, plus ca nu stiu niciodata ce intervine neasteptat in program. Imi place sa ma distrez, astfel ca in masura in care am timp, merg cu mare placere, cu amici mei, in club. Si ma imbrac, astfel incat sa impac toate acestea. In concluzie, am o colectie impresionanta de pantaloni, dar prefer blugii. Adaug un pantof cu toc, sau macar unul mai elegant, o camasa sau o bluza si, neparat, sacou.

Este stilul meu. Comod, chic si adaptabil”, ne-a povestit tanara.

Angela este imaginea perseverentei in trupul unei adolescente-visatoare. „Blugii, purtati in combinati care ii fac casual, dar pe care le poti purta intr-un club, sunt tipice persoanelor foarte active, care au un program plin, multe obligatii, dar si multe energie. Blugii pot fi o tinuta ideala, daca respecti doua conditii: sa alegi modelul potrivit si sa-i combini cu multa inteligenta”, explica Brigitte Esnoult.

Dependenta de hainele noi

„Ador hainele noi! Recunosc ca sunt dependenta de lucruri noi, asa ca stilul meu este in continua schimbare, pentru ca ceea ce cumpar nu vine in completarea garderobei, ci vine sa o provoace. Imi plac in mod special rochiile, desi stiu ca sunt mai greu de purtat. Adaug esarfe, eventual un sacou. Tinutele mele sunt colorate, comode si traznite”, marturiseste Simona, de 40 de ani, artist plastic.

Contradictie – este termenul prin care poate fi caracterizat stilul Simonei, conform cartii lui Brigitte Esnoult. Stilul vestimentar tradeaza o mare doza de indrazneala si nonconformism.

Abilitati despre care Brigitte Esnoult sustine ca sunt extrem de utile femeii moderne. O tinuta dincolo de limite exprima, in plus, si multa siguranta de sine, dar poate fi si semnul unei dorinte ascunse si nesatisfacute de a iesi in evidenta.

In functie de buletinul meteo

„Cum ma imbrac? Dupa prognoza meteo! Da, cred ca acesta este criteriul pe care il folosesc eu. Vreau sa ma simt bine in hainele mele, pentru a fi in largul meu. In ceea ce priveste stilul, ador pantalonii, pantofii comozi si gentile foarte mari. Nu sunt o femeie eleganta, in sensul strict al cuvantului, dar hainele mele sunt frumoase. Sunt foarte atenta ca ceea ce imbrac sa se asorteze si nu am niciodata mai mult de trei culori pe mine”, spune Alexandra, o tanara de 25 de ani, asistent medical.

Tinutele adoptate tradeaza o anume nesiguranta, ceva lipsa de incredere in sine si nevoia de a se raporta la ceva, pentru a avea confirmari. Dorinta de a purta genti mari, chiar daca trendul nu le impune, este o dovada. Aceasta ar putea fi modul in care se traduce stilul Alexandrei. Totodata, tanara isi doreste sa placa si, probabil, ar putea deveni o femeie extrem de eleganta in timp, daca ar acorda mai multa atentie stilului personal, ar fi opinia lui Brigitte Esnoult.
 

Ceva fara de care nu se poate

„Nu cred ca am un stil. Adopt un look sobru, pentru ca face parte din obligatiile mele de serviciu.

Vinerea ma imbrac mai lejer, iar in vacanta ma imbrac cum vreau. Daca se poate numi stil, atunci, trebuie sa marturisesc ca deseori imi alcatuiesc tinuta, in functie un anumit obiect de imbracamine pe care musai trebuie sa-l imbrac sau sa-l port. O pareche de pantofi sau o fusta. Au fost cazuri cand am vrut neaparat sa port o anumita bratara, si mi-am potrivit tinuta, in functie de asta”, spune Ileana, manager la o institutie financiara.
 
Dorinta de libertate, spirit razvratit si inventivitate sunt trasaturile care se potrivesc Ilenei, daca ar fi sa analizam regulile lui Brigitte Esnoult. Situatia este cel mai bun exemplu pentru modul in care sunt capabile femeile sa faca fata constrangerilor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod