Dosar Eva. A împins-o Alexander McQueen spre moarte pe femeia care l-a făcut celebru?

Alexander McQueen plănuia un ultim și tragic spectacol pe care n-a mai apucat să-l pună în practică


Moartea Isabellei a continuat să-l obsedeze pe McQueen. A pus o poză cu ei doi pe biroul său şi două portrete ale ei pe perete. Conştient că nu făcuse destul în viaţă pentru cât ar fi meritat ea, se gândea că va reuşi prin moarte.

Următorul său show, La Dame Bleue, era dedicat lui Blow, iar pe invitaţie ea apărea într-o rochie a lui McQueen, într-o caleaşcă trasă de cai înaripaţi.
În timp ce publicul îşi lua locurile în primire în aşteptarea spectacolului, un miros neobişnuit se răspândi în aer. Echipa lui McQueen împrăştiase în sala imensă parfumul preferat al Isabellei, Fracas.


Show-ul a început cu o pasăre uriaşă din lumini albastru neon care dădea din aripi şi apoi se ridică deasupra intrării pe podium. Era un simbol al spiritului Isabellei, în sfârşit eliberat.

Când ea a murit, a fost ca şi cum el a rămas fără o mână sau fără un picior. A fost foarte şocat de moartea ei şi de modul în care s-a întâmplatSally Morgan
Prietenul ei nerecunoscător a continuat să se simtă pustiit. Lumina vieţii lui se dusese pentru totdeauna şi el fusese prea orb ca să împiedice asta. După mai multe vizite la parapsihologi şi mediumi, în încercarea de a o regăsi, el se simţea tot singur.
În acel an, un psihiatru, Dr Stephen Pereira, l-a diagnosticat pe McQueen cu anxietate şi tulburare depresivă.
Simptomele erau tipice: lipsa respectului de sine, tulburări de somn, oboseală cronică, lipsă de energie, nervozitate, pesimism şi îngrijorare permanentă. "Din ziua în care ea s-a dus, n-a mai ieşit din mintea lui", a confirmat sora designerului, Janet.

Doi ani mai târziu, designerul îi arăta inelul cu părul Isabellei fostului coleg de colegiu Sebastian Pons. Din ce a vorbit cu el, Pons spune că McQueen încă se simţea vinovat pentru cum se purtase cu ea.

Prietenii lui credeau că tristeţea lui se va estompa cu timpul. Dar timpul curgea repede pentru cel care îi datora totul Isabellei Blow. Trupul neînsufleţit al designerului în vârstă de 40 de ani a fost descoperit în apartamentul său din cartierul londonez Mayfair, pe 11 februarie 2010.
S-a întâmplat cu o zi înainte de înmormântarea mamei sale, Joyce, şi la trei ani de la dispariţia femeii care l-a scos din anonimat şi l-a ajutat să devină celebru şi-a luat viaţa.
Răvășit de depresie, anxietate şi insomnie, designerul britanic a avut câteva tentative de sinucidere ratate, iar în mai şi iunie 2009, McQueen s-a aflat la un pas de moarte, din cauza supradozelor de droguri.

McQueen plănuia un sfârşit şocant. Sebastian Pons, fostul său coleg de colegiu, povestește în cartea lui Wilson că designerul i-a spus că are în minte ultima colecţie de modă pe care o va realiza vreodată şi că vrea ca în cadrul show-ului să se sinucidă. McQueen i-ar fi dat detalii despre utilizarea unei cutii cu pereţi dubli, din sticlă, care urma să apară pe scenă la finalul prezentării, ieşind din podea.

În interiorul cutiei de sticlă ar fi urmat să se afle chiar designerul. Acesta urma să se împuşte în cap, "iar sângele şi creierul să se prelingă pe pereţii din sticlă".

În cele din urmă, "Alexander the Great" s-a dus după prietena lui fără spectacolul horror pe care îl avea în cap. 

 

Foto: Hepta

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • yo pe 15 Feb 2015, 09:10
    recunostinta

    Recunostinta este o floare rara, putini o pot avea. Daca nu pretuiesti si nu respecti un om atunci cand este langa tine, cand este in viata, degeaba mai plangi dupa el cand acesta nu mai e. Lacrimile si cuvintele nu valoreaza nimic in fata unui mormant. Pacat de ea, ca nu a reusit sa treaca peste dezamagirea pe care i-a provocat-o acel individ, iar el cred ca-si merita soarta.

    4
    0

  • nena voda pe 15 Feb 2015, 07:59
    McQueen şi Blow

    O lume care nu are nimic sfânt , lipsită de DUMNEZEU şi de iubire adevărată , aşa va sfârşi .

    4
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod