Rita Muresan, intre familie si design

Rita Muresan este o femeie care lucreaza cu mai multe norme. Pe de o parte, este sotie si mama a doua fetite, Rebeca si Gloria, si apoi, designer la propria casa de moda, Rebecca Rita. In spate are un trecut fascinant de fotomodel.

S-a lansat in lumea modei si a frumusetii in anul 1993, cand a castigat titlul de Miss Romania. Acesta a fost momentul in care Rita Muresan a pornit pe drumul carierei de fotomodel. Dupa ce a fost desemnata cea mai frumoasa femeie din Romania, i s-a oferit un contract in exclusivitate, cu firma Gottex, din Israel. A prezentat costume de baie timp de un an, pana cand a fost remarcata de Riccardo Gay, care i-a propus un contract la o agentie de fotomodele din Milano. Au urmat trei ani in care a pozat pentru diferite reviste si campanii publicitare si a participat la prezentarile marilor case de moda ca Dolce&Gabbana, Versace sau Onyx. Singura creatoare de moda pentru care a prezentat in Romania este Doina Levintza.

Viata tumultoasa de fotomodel s-a incheiat in momentul in care Rita a ramas insarcinata si a renuntat la cariera pentru a deveni mamica. Moment care a coincis cu clipa in care Rita a deschis casa Rebecca Rita, in anul 1998.

Rita a perceput trecerea de la statutul de fotomodel la acela de designer ca o etapa normala: "Ca manechin am fost de atatea ori la probe, in mari ateliere, incat am invatat mereu cate un lucru nou. Imi placeau lucrurile de detaliu, accesoriile. Dar e greu sa te apuci de moda. Aceasta meserie se invata in timp. Si mai ales cand exista atat de multi designeri care au orgainzat deja 40-50 de prezentari. Eu sunt abia la a cincea colectie."

Deviza Ritei Muresan este "Poarta ce iti vine bine!". "Eu creez doar ceea ce imi place. Tin cont de tendinte si culoare dar nu sunt cunoscuta ca o adepta a liniilor apreciate si preluate de catre ceilalti designeri. Stilul meu este altul. Criticii spun despre mine ca sunt o romantica. Vad altfel moda, imi place sa imbrac femeile cu forme."

Creatoarea apreciaza foarte mult dantelele si si-a facut un obicei din a-si pune amprenta pe sacourile pe care le creeaza. Si pentru ca este o romantica, ii place sa lucreze rochii de mireaza. De la ea am aflat ca 90% dintre comenzile pe care le primeste la atelier sunt pentru rochii de mireasa. Rita Muresan a creat garderoba Nicoletei Luciu, Miss Romania, pentru Miss World '99, inclusiv rochia de gala.

Creatoarea recunoaste ca prezentarea colectiei de vara, din luna iunie, a fost o reusita: "Este colectia care m-a ridicat cel mai mult ca designer si, totodata, a doua prezentare pe care au difuzat-o cei de la Fashion TV."

Iata care sunt previziunile in ce priveste moda acestei toamne: "Daca vara acestui an s-a remarcat prin imprimeurile cu flori si prin culorile crem, rosu, alb si putin negru, in aceasta toamna culorile maro si galben, in combinatie cu portocaliu, verde, albastru vor fi vedete de necontestat. Negrul va reveni in forta sezonul acesta."

Pentru Rita Muresan, familia este cel mai important element din viata sa. Sotul sau, Nelu Muresan si cele doua fetite, Rebeca, de patru ani si jumatate si Gloria, in varsta de doi ani, sunt fiintele pentru care creatoarea de moda nu precupeteste timp sau faima. "Fac jumatate de norma pentru familie si cariera. Ma bucur si de ajutorul bunicilor. Fetitele vin foarte des la atelier, pentru . Rebeca este deja obisnuita sa apara pe podiumul de prezentare, este o mica manechina. Dar adevarul este ca sunt anumite zile in familie cand munca trece pe ultimul plan, fara nici un regret din partea mea. Daca am renuntat la modelling cand ma aflam in culmea ascensiunii, pentru a fi mama, nu vad de ce as renunta acum la familia mea pentru moda..."

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • denisa maria pe 22 Oct 2010, 23:53
    pentru rita muresan

    am o fetita foarte frumoasa si talentata,as dori sa imi spuneti cum va pot trimite poze sau video cu ea pentru a o vedea si a imi spune daca o pot aduce la casting,sa imi lasati si o adresa.va multumesc mult

    0
    0

  • Cristina pe 30 Mar 2009, 00:58
    colaborare

    D-na Rita Muresan a urcat cu pasi repezi pe treptele carierei si -a desavarsit talentul cu precizie si devotament.Cum as putea si eu sa colaborez cu dansa , in domeniul creatiei vetimentare TEL 0749938928

    0
    0

  • eleny pe 17 Sep 2008, 21:12
    pentru Rita Muresan

    Bun gasit,am o intrebare pt.Rita Muresan, o adresez prin intermediul dv,ma poate ajuta cu hainute ramase de fetitele sale,am 3 fetite de care am grija(Sibel 5 ani..Elena 6ani..siAnreea3 ani,,,,,doua din ele sunt cu handicap gradul 1.)daca ma poate ajuta .Multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod