Agnes Toma: despre mireasa viitorului

Noile tendinte vizavi de rochiile de mireasă anticipeaza dinamism, contrast si atitudine, sub semnul unei modernitati exprimate in forme si proportii inovatoare, totul invaluit intr-un discret parfum vintage.
Noile tendinţe vizavi de rochiile de mireasă anticipează dinamism, contrast şi atitudine, sub semnul unei modernităţi exprimate în forme şi proporţii inovatoare, totul învăluit într-un parfum vintage discret. Colecţia Agnes Toma este creată în acest spirit, căpătând astfel valenţe de NOUTATE absolută! O colecţie extrem de şic, urbană şi de o actualitate incontestabilă!

Conceptul provine dintr-un mix de forme arhitecturale, volumetrii, linii geometrice şi austere, minimalism şi simplitate a expresiei, fluiditate şi forme aerate, texturi vaporoase, totul punctat pe ici şi colo cu broderii filigranate şi flori diafane.

Inspiratia anilor '50  aduce în această colecţie pentru mirese  un suflu de atitudine şi eleganţă, forme şi croiuri specifice, amintindu-ne de designerii perioadei şi creatiile lor (Christobal Balenciaga, Pierre Cardin, Christian Dior), de fotografiile chic şi glamour ale lui Irving Penn şi imaginea mireselor celebre precum legendarele Grace Kelly şi Jacky Kennedy.

Aceasta ultimă colecţie Agnes Toma vine ca o gură de oxigen într-un peisaj autohton adesea mult-prea-săturat de excese ornamentale şi kitsch, ca o nevoie firească de ordine (estetică şi a valorilor) şi echilibru.
Iar mireasa Agnes Toma devine în acest context mireasa viitorului: un personaj care se inspiră din trecut doar pentru a exista şi a se exprima mai pregnant într-un prezent viu, asumat atât în formă cât şi în esenţă conţinută într-un mesaj vizual de mare forţă şi impact incontestabil!
 
Colecţia oferă o paletă bogată de forme şi stiluri surprinzând tot ce şi-ar putea dori mireasa sofisticată şi pretenţioasă a zilelor noastre:

1. Rochii fluide cu drapaje suprinzătoare din matase naturala şi voal muselină, în stil empire sau cu talia marcată, cu accente de broderie manuală şi dantelă sclipitoare, cu drapaje asimetrice sau atipice, în tonuri de ecru.


                                   
2.
Rochii scurte
ce lasă la vedere glezna fină, din tafta simplă sau cu fir metalic, cu forme controlate, asimetrii, modelaje, detalii de flori aerate din organza sau funde geometrice, presărate cu accente de broderie fină, sclipitoare.



3. Rochii ce pastrează croiala, volumul şi linia anilor 50, de o eleganţă autentică, realizate din duchesse şi tafta patinată, dantelă preţioasă şi organza naturală, în tonuri de ecru şi off white, cu talia marcată, volumuri discrete create prin cute şi volane minimale, spate accentuat printr-o trenă impunătoare şi detalii feminime cu flori atipice realizate manual sau funde geometrice.



4. Rochii arhitecturale cu linii simple, expresive şi volane structurate care dau o nouă dimensiune unei siluete reinterpretate, din tafta sau duchesse, cu organza naturală.




5. Rochii aerate din organza translucidă şi delicată, de un ecru fin îmbujorat cu tonuri de roz pal, ce învăluie subtil şi vaporos un personaj ca de poveste, cu volumetrii spumoase şi atipice, fronsări asimetrice şi decoraţiuni realizate printr-o explozie de flori de organza realizate manual.



6. Rochii cu volumetrii controlate din tafta cu fir metalic presărată, pe alocuri, cu dantelă pentru o prinţesă modernă, jucăuşă. 


 
Pe scurt, o amplă varietate de modele structurate cu o deosebită atenţie pentru detalii elaborate, din materiale fine şi învăluite într-o aură de creativitate, echilibru şi frumuseţe. Astfel, mireasa  în noua viziune Agnes Toma este o personalitate pentru care punerea în valoare, frumosul sublimat prin rochia unică de mireasă înseamnă în primul rând expresie şi inteligenţă.
O mireasă pentru care cuvântul de ordine este SIMPLITATEA.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Image pe 17 Feb 2011, 23:05
    Despre mireasa in sedinta foto de portret

    Despre mireasa in sedinta foto de portret pentru cei care e intereseaza http://imagestudio.md/121

    1
    1

  • dana fotea pe 5 Nov 2010, 14:48
    creatii minunate

    cu toate ca nici nu stiu ziua in care ma voi marita cu siguranta voi alege Agnes Toma...pur si simplu ma fascineaza...:D

    3
    0

  • Proaspata mireasa pe 29 Oct 2010, 14:30
    Tratamentul clientilor in magazinul din Unirii

    Dragi Eve, Va scrie o proaspata mireasa care a avut rochia cumparata de la Agnes Toma, la targul de nunti din primavara. Desi la sediul lor central oamenii sunt amabili, nu la fel se intampla cu angajatii de la magazinul Alb & Negru din Unirii, unde, trebuie sa mentionez, este singurul centru de retus din Bucuresti. Acolo, angajatii te trateaza de parca rochia pe care ai platit sume cu 4 cifre, ar fi fost gratis, si ar fi trebuit sa spui "sarumana" ca nu te dau si afara din magazin. In afara de faptul ca rochia mea a stat peste o luna la retus, aproape sa nu o am gata in ziua nuntii... pot spune ca am asistat si la momentul in care o angajata s-a rastit la o clienta care a facut greseala sa probeze mai multe rochii, sa nu ii placa nici una si sa indrazneasca sa mai ceara un model... Rochia mea a intrat la retus cu aproape 7 saptamani inainte de nunta. Si dupa prima proba, la a doua proba am observat ca in afara de scurtare, doamna care se ocupa de retusare nu facuse nimic altceva din ce a notat. La a treia proba, a scos doar acele puse drept semn, si sustinea ca a facut modificarile, desi rochia statea pe umeri la fel de rau ca inainte. Dupa mai multe probe de acest fel, cand intr-un final rochia a fost gata, a trebuit curatata, pentru ca se murdarise de la atatea operatiuni si probe... Cand a sosit de la curatat.. surpriza... nici o pata nu se luase de pe ea (prin deductie, mi-am dat seama ca nu a fost curatata, ci doar "aranjata cu aburi" asa cum mi-au spus ca vor face cu florile de organza). Dupa insistente si reclamatii la Piatra Neamt, a fost curatata din nou, si abia dupa ce dna. Agnes Toma s-a implicat personal in rezolvarea problemei, au fost mai amabile si domnisoarele din magazin. Iar rochia am putut s-o iau acasa la limita timpului pana la nunta... Jos palaria pentru cei de la Piatra Neamt (in 2 zile mi-au rezolvat problema), dar cei de la Bucuresti - Magazinul Unirea nu primesc nota de trecere... Pacat ca lasati reprezentantele din tara sa strice bunul nume al firmei... Referitor la rochii, pot spune ca m-am simtit super in rochia mea Agnes Toma si va recomand colectiile pentru calitatea materialelor si design.

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod