WOMENSWEAR FALL/WINTER 2015 COLLECTION

Colecția pentru femei, Tommy Hilfiger toamnă-iarnă 2015, F.A.M.E., a fost inspirată din fuziunea dintre modă, artă, muzică și entertainment. Acestea fiind surse de permanentă inspirație și adevărate pasiuni ale lui Tommy Hilfiger, încă din 1985 când a creat brandul. De la stilul opulent al starurilor rock și până la grafismele anilor 60, în cadrul colecției regăsim elemente din momentele iconice ale culturii pop americane.
Siluetele Mod au fost trecute prin filtrul cool al modernitătii, iar paleta cromatica specifică brandului, marcată de roșu, alb și albastru, este utilizată în spiritul modei din anii 70. Colecția reinterpretează într-o manieră ludică piese clasice. Texturile bogate, croielile fluide, imprimeurile macro și culorile puternice sunt câteva dintre metodele pe care le foloseşte Tommy Hilfiger pentru a construi colecția de toamnă-iarnă 2015.
 
Fashion este prima linie a colecției și are la bază estetica specifică sfârşitului de deceniu 60 și început de ani 70, când influenţele masculine și stilul androgin dominau lumea modei. Pentru primele zile ale toamnei țesăturile ușoare din lână și tricotajele groase sunt ideale pentru a le purta într-o manieră discretă pe sub jachete ușor de remarcat precum parka-urile din nylon tehnologic, pardesiurile cu croială impecabilă, jachetele de diferite lungimi și gecile scurte, de inspirație navy.

Dacă ne îndepărtăm puțin de imaginea anilor ’60 regăsim noi detalii care ne demonstrează sursa de inspirație a designerului american, siluetele cambrate ale sacourilor se mixează cu pantaloni, fuste și rochii la fel de precis construite și se poartă împreună cu cămăşile clasice albe.
Nuanțele emblematice ale casei Tommy Hilfiger, roșu , alb și albastru sunt transformate în tonuri de tango, alb imaculat și bleumarin iar accentele de gri metalizat, verde închis și albastru marinăresc au rolul de a crea contrast și de a atrage atenția. Look-ul definitoriu al întregii colecţii este marcat de imprimeuri. Motivele specifice modei masculine, stofele cu imprimeu clasic şi dungile foarte subţiri sunt reinterpretate într-o manieră feminină și actuală.

Arta, cea de-a doua direcţie a colecţiei, a fost inspirată de artiştii preferați de Tommy Hilfiger: Andy Warhol, Jean Michel Basquiat și Keith Haring. Arta pop iconică și piesele lui Mark Rothko au influenţat efectul de mix&match al culorilor intense, cu grafisme dure, stofele clasice și imprimeurile florale sau în degrade. Ţesăturile volumetrice au fost în principal reprezentate de blană, lâna groasă, mohair și blana ecologică în culori tomnatice: roșu de Porto, ametist și diferite nuanțe de maro.

Rochiile feminine sunt accesorizate contrastant cu detalii military iar pantalonii chino au o nouă croială, mult mai scurtă.

Hainele groase care ies în evidență variază de la poncho-uri, la cape din lână și până la geci din denim sau piele, cu guler din blană.
Cele mai importante look-uri conțin o nouă linie a jachetei matlasate, jacheta military în ambele versiuni, lungă și scurtă și nu în ultimul rând pardesiul clasic, în tonuri de camel.

Așa cum îi spune și numele, ultima capsulă a colecției se bazează pe inspirația venită din lumea Muzicii. Stilul libertin al legendelor muzicii rock a anilor ’70 revine printr-o estetică boemă, feminină cu accente de roz și lila în contrast cu griuri reci. Puloverele tricotate din materiale noi și având o textură largă sunt versatile când trebuie combinate într-o ținută, de la modelele masculine purtate lejer, la poncho-uri din tricotaj clasic și malete largi toate devin parte a unei imagini relaxate.

Lungimea fustelor variază, la fel se poate spune și în cazul croielilor și al materialelor iar pantalonii cu imprimeu piton atrag toate privirile. Şi pentru că povestea fascinantă a Studio  54 a marcat anii ’70 ca stil, colecţia Tommy Hilfiger a ales să-și prezinte outfit-ul și cu ajutorul unei jachete din blană ecologică.

Fashion
Key Details: Jachete, pardesiu scurt, parka din material tehnologice, noi jachete midi, siluete croite, dungi, stofă, material elastic, tricotaje lejere, masculine cu influenţe feminine, jerseu utilizat la toate tipurile de piese.
Color Palette: Negru absolut, bleumarin, roşu, roşu portocaliu, titan, eter, gri, camel clasic, albul artic, albastru turcoaz, verde inchis.

Art
Key Details: textura, mohair, blana eco, accente military, pantaloni tăiaţi, poncho-uri, cape, denim peliculizat, geacă de piele de motor, jachete military, pardesiu bej, nuanțe puternice, linii în degrade, dungi și floral.
Color Palette: negru absolut, bleumarin, roșsu cheery, roșsu de Porto, ametist, maro-bej, nuanțe de gri, grej, alb neon, ruginiu.

Music
Key Details: influenţe romantice, țesături noi, tricotaje lejere, pulovere tăiate, fuste, imprimeu piton, jachete din blana eco.
Color Palette: albastru închis, albastru medieval, turcoaz intens, griuri, lila din Deauville, roz, mov deschis, alb clasic și caramel.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod