Style Up, viziunea designerilor pentru acest sezon

Colectia Stefanel, contaminare totala


Liniile se balanseaza anarhic, variind de la curgatoare si supradimensionate la rigide si patrate pe umeri. Hainele si jachetele sunt supradimensionate sau de-structurate, insa intotdeauna taiate de curele stranse care pun in valoare talia ca in anii '50. Talia variaza de la cea inalta si de viespe, la talia joasa a anilor '20.

Anii '70 sunt readusi in scena cu pantalonii din tricot tip pijama si pantalonii evazati, in timp ce fustele variaza de la fustele balon la fustele creion.

Tesaturile, in principal stofa, sunt imprimeuri Jacquard vopsite in fir, inregistrandu-se o revenire masiva la utilizarea lanei in combinatii cu vascoza si licra.

Rochiile sunt foarte feminine in stilul creatorului Paul Poiret, cu catifele curgatoare, matasuri, geometrii deco, volume si decoratiuni gotice, culori pudrate, cum ar fi griul, liliac sau bleu intens. Liniile de inchidere peste spatele gol sunt puse in evidenta cu detaliile si volumele ample.

Firele pretioase si extrem de moi caracterizeaza articolele tricotate, cu volum supradimensionat care coexista cu forme subtiri intr-o intrepatrundere de diferite straturi si lungimi.

Asortarile inedite evidentiaza armonia femeii. Rezultatul este un look sofisticat care exprima sezualitate. Amestecurile si peticele sunt propuse la diferite nivele, interpretate atat prin potrivirea diverselor materiale, cat si pe acelasi material, precum si aplicarea de diverse modele si design-uri. Formele geometrice mici sunt combinate cu imprimeuri florale de diferite dimensiuni.

Tesaturile rigide de bumbac sunt asamblate cu matasuri impalpabile, transparente sau gofrate, tesaturi de lana cu tesaturi diagonale de bumbac, insertiuni din piele in culori deschise amestecate cu petice de piele neagra, voaluri din matase combinate cu tesaturi de mohair si velur cu blana.

Ca si culori, predomina negrul, paleta integrala de griuri care se amesteca in alb cu atingeri viguroase de galben si rosu. Tonurile mai deschise sau culorile neutre sunt amestecate cu lila, violet si verde.

Un hedonism discret, rafinat, de dandy, este baza colectiei pentru barbati Stefanel. Aceasta pune in evidenta caracterul unui barbat sofisticat care poarta neostentativ haine impreuna cu detalii si accesorii extravagante.

Pentru colectia dedicata barbatilor parola este "a indrazni" prin stratificare, restructurare, amestecul si asortarea materialelor si culorilor de diverse origini. Cravata si papionul nu sunt intotdeauna necesare, insa se recomanda purtarea lor pentru a completa look-ul.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexutzza pe 12 Oct 2008, 16:07
    ....-_-

    ..cam aiurea.....

    0
    0

  • ramona_vladuta pe 30 Sep 2008, 22:57
    tinuta perfecta ptr o nunta in luna octombrie

    am niste pantofi aurii cu bot de peste cu toc f inalt.atat.ce imi pot lua in sus la o nunta care este acum in octombrie.pot sa mi pun un dres negru mai gros sa nu fie transparent cu o rochie bleu deschisa superba scurta cu o centura aurie si ca haina???ajutor

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod