Noua colectie toamna-iarna 2016 “Involontaire” by Andreea Tincu

“Modele se schimba, fiind si ele nascute din nevoia de schimbare”, nota Marcel Proust intr-unul dintre volumele celebrului roman-fluviu “In cautarea timpului pierdut”. Iar in toamna lui 2016, nimic nu este mai incitant decat urmarirea demersului estetic care conduce la regasirea esentei femininatii, a sarmului personal si a elegantei atemporale. Denumita sugestiv “Involontaire”, noua colectie toamna-iarna 2016 semnata Andreea Tincu, reflecta cu prisosinta nevoia fiecarei femei de a-si actualiza propria imagine, prin apelul la elemente stilistice aparent noi, dar care se dovedesc a fi cat se poate de familiare.

Este timpul pentru o noua abordare a relatiei moda-client, dincolo de tendinte si de prognoze! Sezonul acesta nu mai este vorba doar despre anumite croiuri, palete cromatice urmate indeaproape sau variatiuni de styling tematice. Moda incepe sa devina incetul cu incetul mai realista, mai autentica si mai dispusa sa asculte doleantele femeilor, iar Andreea Tincu intuieste perfect aceasta schimbare de directie, “Involontaire” constituind invitatia mult asteptata la descoperirea unor capitole fashion invaluite in aura unor trairi ce nu pot fi mimate.

“Am perceput romanul lui Proust drept pictura unui scriitor cu ajutorul cuvintelor. Sa poti sa vezi florile in timp ce citesti, sa privesti cu ochii mintii culori miraculoase, sa admiri un apus de soare printr-o fereastra dintr-un hotel din alt loc si timp numit Balbec, sa simti afectiv toate sentimentele altcuiva sunt aspecte care m-au impresionat profund si inspirat in colectie.” – declara Andreea Tincu.



Tema proustiana a memoriei involuntare este readusa in prezent de catre Andreea Tincu, printr-un surprinzator exercitiu de imaginatie, care alatura detalii tehnice clasice (tiparele mantourilor, ale jachetelor sau a pantalonilor usor evazati), broderiilor manuale, cusaturilor speciale si croiurilor sofisticate menite sa imprime o nota de prospetime unor siluete desprinse parca din alte vremuri, insa care reusesc sa emane o fascinatie incredibila. Nu este defel un indemn de a studia garderoba bunicii, ci mai degraba de a reinvata principiile artei cochetariei. Altfel spus, placerea de a purta haine, nu doar de a te imbraca corect.

Departe de a se constitui intr-o colectie cu aer nostalgic, “Involontaire” reuneste acele piese esentiale in orice garderoba feminina si care in aparenta lor simplitate continua sa starneasca reactii admirative peste ani si sa ramana amprentate in memorie, asemenea unor “volume” clasice ale literaturii: paltonul cu inchidere fara nasturi, doar prin cordon sau brau lat (o investitie “de rigueur” justificata atat prin functionalitate cat si prin versatilitate si adaptabilitate la diferite contexte), capa din stofa de lana si cashmire, pantalonii evazati cu al lor sarmant aer vintage, bluzele cu mansete late si maneci incretite, gulerele detasabile si fustele midi sau maxi cu talie inalta.


Camasa alba, careia designerul i-a dedicat un studiu extins inca de la primele sale demersuri creative, este prezentata in trei variante – bumbac, bumbac combinat cu matase si matase 100% -  surprinzatoare prin constructia tehnica complexa si prin artificiile de design care imprima “factorul WOW” unei piese eminamente clasice. “O femeie intr-o tinuta creata de mine trebuie sa fie remarcata si admirata. Este conceptul in care cred si pe care il respect atunci cand desenez un model nou.” – afirma Andreea Tincu.

Rochia ocupa insa un loc privilegiat in ansamblul colectiei, fiind propusa sub diferite forme si stiluri – de la rafinamentul “Little Black Dress” sau “THE Red Dress” si pana la complexitatea rochiilor midi din matase  cu imprimeuri realizate manual si prelucrate ulterior pe computer. “Imi place sa lucrez atat in maniera traditionala, cu adevarat artistica, dar ma folosesc si de cunostintele mele pe computer ca sa pot realiza tot ceea ce se vede in imprimeuri.

Pictez seara, doar atunci am timpul si linistea necesara actului creativ,  dar prelucrez pe computer intotdeauna dimineata. Timpul se pare ca este si aici cel care face regula.” – marturiseste Andreea Tincu.

Florile pe care Andreea Tincu le-a “vizualizat” in timp ce parcurgea romanul lui Proust, au devenit tema centrala a imprimeurilor, acestea fiind colorate in portocaliu, rosu, violet, albastru, indigo, verde, galben sau alb si fiind transpuse in premiera si pe esarfele din matase, coordinate tematic. De la buchete de cale cu trandafiri, albastrele cu orhidee, magnolii cu crizanteme, dalii cu leelawadee (plumeria) si pana la delicatele camelii, totul este dispus intr-un dozaj perfect pentru o atmosfera cu iz parizian, subtil romantata.

Materialele folosite sunt naturale – lana, matase, catifea din matase, bumbac, cashmire -  si fiecare piesa este captusita cu textile pretioase, asa cum este firesc pentru o colectie de designer, realizata in serii limitate si dedicata unui public care observa si apreciaza calitatea si savoir-faire-ul.

Colectia “Involontaire” toamna-iarna 2016 by Andreea Tincu poate fi achizitionata atat din boutique-urile Zenya Atelier si Band of Creators, cat si online prin site-ul www.andreatincu.com, complet reamenajat si regandit din punct de vedere al interactivitatii, pentru o experienta de shopping la superlativ.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod