KIDSWEAR FALL/WINTER 2015 COLLECTION

Colecția Tommy Hilfiger pentru copii, toamnă/iarnă 2015, F.A.M.E, este inspirată din fuziunea între film, artă și divertisment - pasiunile dintotdeauna ale lui Tommy Hilfiger și reperele lui constante încă de la înființarea brandului, în 1985. De la cinematografia clasică și pop art-ul anilor 60 și până la rock-and-roll-ul anilor 70 stilul reperul de stil al sezonului pune accentul pe culori puternice, materiale inovatoare și imprimeuri școlărești dar cu puternice influențe în stilul Tommy. Avem în față o colecție care celebrează cultura pop americană într-o manieră jucăușă, colorată și distractivă.
Film este primul grup al colecției și a avut ca sursă de inspirație stilul Mod al anilor 60 și glamourul hollywoodian. Filme clasice precum Thomas Crown Affair și Belle De Jour au inspirat direcția retro a liniei care a fost combinată cu specificul preppy al brandului Tommy Hilfiger. Cromatica principală, albastru-gri transmite un mesaj sofisticat dar în acelasi timp neutru, iar pentru adolescenti inserțiile de negru contribuie la o imagine mai matură.
Pentru fetițe, colecția include  imprimeuri in relief, animal print și imprimeuri cu buline transpuse pe piese de inspirație anii 60. Terminațiile și detaliile de roz de pe rochii și topuri oferă pieselor suprapuse o puternică direcție feminină. Tricourile cu scris vizibil și tușe de glitter amintesc de flashurile paparazzilor.
Pentru baieți, ținutele urmăresc o linie sport, cu influențe urbane în care jachetele și pantalonii de trening și hanoracele au aplicate grafisme supradimensionate ale cluburilor de sport din New York.
Combinațiile de materiale și mixurile de imprimeuri sunt vizibile mai ales din alăturarea între printurile sare și piper, carouri, tesături geometrice și micro imprimeuri. Jacheta bomber este reinterpretată cu ajutorul tricotajelor masive, iar pantalonii din doc capătă o nouă înfățișare printr-o croială conică, mult mai confortabilă.

Al doilea grup al colecției este inspirat de Arta anilor 70 - de la pop artul iconic și până la graffiti-ul urban, specific New Yorkului. Cromatica legendară a brandului Tommy Hilfiger, roșu, alb și bleumarin, este îmbogățită cu accente de albastru senin, portocaliu coral și verde crud. Pentru fetițe, imprimeul folosit în întreaga ținută este declinat pe bluze din tricot, rochii și fuste în carouri, iar imprimeul sare și piper contrastează lângă dungile colorate și carourile roșu și negru. Hanoracele tip universitar cu mesaje vizibile au noi tipuri de cusături, dungi și inserții de fire care oferă un plus de confort și răsfăț.
Grafica de inspirație pop-art, precum steagul Americii și scrisul tip graffiti aduc un aer New York-ez întregii colecții. Pentru băieți, inspirația din moda vintage din universitățile americane se traduce în petice, embleme și numere aplicate pe malete, jachete,cămăși și tricouri. Mixurile de nuanțe de gri combinate cu micro imprimeuri, carouri mari și blocuri de culoare retro marchează întreaga linie. Pantalonii lejeri, tip jogging sunt realizați din stofă subțire și pânză.

Sărbătoarea culturii pop continua cu segmentul dedicat Muzicii, în care design-ul a fost inspirit de rock-and-roll-ul britanic și de estetica pop rock adolecentină. Siluetele clasice ale anilor 70 sunt modernizate cu ajutorul materialelor de foarte bună calitate. Pentru fete, paleta cromatică a pastelurilor de iarnă include liliac, alb marmură și valeriană. Blana ecologică și blana de oaie sunt folosite pentru căptușeli și glugi. Denimul demn de un star rock este transformat cu ajutorul detaliilor preppy și al suprapunerilor cromatice.
Materialele prețioase precum brocartul, stofa cu fir metalizat și catifeaua sunt mixate cu animal print, carouri colorate și grafisme rock pentru un look demn de anii 70. Pentru baieți, nuanțele noi de verde și gri sunt potențate de accente de violet și galben. Carourile mari roșu cu negru și patrățelele colorate sunt supradimensionate, impreună cu printuri multicolorate și au finish uzat. Puloverele sunt ornate cu detalii din denim, în relief, combinații de cusături și tricotaje masive, iar griul rămâne nuanța principală cu ajutorul suprapunerilor în diferite tonuri.

Film
Key Details:

Stilul cinematografiei din anii 60, stilul mod preppy, tonalităţi albastru gri, finisaje, dungi în stilul anilor 60, sport urban, imprimeu cadrilat retro, pantaloni de jogging, jachete bomber, noul animal print, blocuri de materiale.
Color Palette:
(Fete) albastru caşmir, albastru colonie, roz cretă, roz nectar, alb zăpadă, iris negru, negru intens, Limoges, piatră, maro tabac; (Băieţi) negru intens, iris negru, Limoges, albastru-violet, roca, albastru casmir, alb, maro tabac şi maro lemn.

Art
Key Details:

Moda străzii din anii 70, pop art, stil varsity retro, tinuta completa cu print, referinte sport anii 70, şic şcolăresc, print cadrilat şi cămăşi din flanel, blocuri de culori retro, pantaloni din doc cambraţi.
Color Palette:
(Fete) albastru senin, iris negru, alb, roşu tango, portocaliu coral, roz paradis; (Băieți) verde crud, albastru senin, iris negru, alb, roşu tangou, verde-albastru.

Music
Key Details:

Stilul rock-and-roll britanic al anilor 70, pop rock, denim elegant, pătrăţele, materiale preţioase, blană falsă, blană de oaie, tonuri de gri, imprimeu cadrilat roşu cu negru, imprimeu cu pătrăţele
Color Palette:
(Fete) liliac, violet închis, alb, verde agată, gri rocă, iris negru, verde iederă, bej marmură, valeriană, cupru; (Băieţi) iris negru, piatră neagră, violet intens, alb, verde iederă, galben pui.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod