Colectia Efemere - esarfe din matase naturala

Imagineaza-ti ca timpul sta in loc, suspendat, asteptand ca bataile aripilor de fluture sa dea tonul unor avalanse de emotii si stari pe care un pictor iscusit le prinde si le transpune in delicate esarfe de matase.

Realitatea „Efemere” este un cumul de sentimente reprezentate prin obiecte de
inspiratie suprarealista si care evoca in fiecare creeatie de matase constructia delicata dar puternica in acelasi timp a universului feminin.

Fiecare dintre cele 10 esarfe ale colectiei cuprinde stari sau mesaje catre cea care alege sa le poarte. Rebelle, Puissante en Plein Jour, La Chance, Tentation sau Une Promesse d’amour sunt adevarate  talismane care ascund o poveste, o stare sau indemn. Este o invitatie catre femeie de a se exprima liber, de a fi puternica si de a crede in sansa ei.

Iata cateva exemple prin care designerul Hamind Nicola Katrib a ales sa-si transpuna picturile sale  care constituie parte integranta din univesul Efemere.

Domnii nu au fost uitati, acestia se bucura de o colectie de 6 batiste pentru sacou.

Fiecare propunere cromatica vine sa completeze univesul „Efemere”. Cu mesaje indraznete precum „L’intouchable” , „Casanova” sau „Le collectioneur”, batistele de matase reprezinta o reprezentare  amuzanta a barbatilor in fata doamnelor.

Inspirate din universul suprarealist imaginat de pictorul si arhitectul Hamid Nicola Katrib, cele 10 esarfe pentru doamne sunt realizate din matase de inalta calitate si cusute manual . Batistele pentru domni sunt de asemenea realizate din matase naturala. Fiecare esarfa si batista este insotita de o cutie eleganta ce incorporeaza o brosura ce dezvolta povestea pictata a fiecarei piese.

Proiectul  Efemere se doreste un mesaj catre cei care cred ca ideile si forta creeatoare pot deveni realitate.
Este povestea unde inspiratia prinde viata si se transforma in produse delicate dar totusi suficient de rezistente pentru a trece testul timpului asa cum o prietenie adevarata dureaza indiferent de cartile pe care viata le arunca pe masa destinului. Efemere este
Hamid Nicola Katrib si Corina Stoian adica spatiul in care creativitatea si imaginatia intalneste realitatea si continuitatea.

Despre inspiratia Efemere

Simbolurile care se regasesc constant in tablourile lui Hamid amintesc de libertate in starea ei pura, ca bataia din aripi a unui fluture. Impreuna cu pastelurile fine si compozitia aerisita, colectiile de picturi inglobeaza stari dintre cele mai diferit e, impunand calm, voluptate si armonie desavarsita.

Tablourile suprarealiste se citesc in cheia fabulelor inspirate de viata cotidiana, unde pasarile, omizile, fluturii, cireasa rosie reprezinta tipologii si stari umane.
Pasarile sunt personaje cu rol diferit pe scena vietii, exact ca in realitate; fluturii simbolizeaza sensibilitate, efemeritatea frumosului, bucuriile valoroase dar trecatoare; omizile intruchipeaza rolul oportunistului ce are o dorinta obsesiva de transformare, de a deveni ceea ce nu este; iar cireasa rosie poate fi inteleasa ca tentatia omniprezenta sau chiar motivatia de a accede la un nivel superior. Produsele Efemere sunt disponibile online la www.efemere.com sau in cadrul magazinului Neo Galateca din cadrul galeriilor Galateca (Str.C.A.Rosetti -2-4, Bucuresti).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod