Detaliile fac diferența între banal și rafinat

Maria Filipescu este unul dintre cei mai promițători tineri designeri de bijuterii din România. Piesele create de ea, mereu surprinzătoare prin formă, material și detalii, i-au adus un renume internațional. Aflați mai multe despre drumul către o carieră de succes, bazată pe pasiune, din rândurile care urmează.

Maria Filipescu este unul dintre cei mai promițători tineri designeri de bijuterii din România. Piesele create de ea, mereu surprinzătoare prin formă, material și detalii, i-au adus un renume internațional. Aflați mai multe despre drumul către o carieră de succes, bazată pe pasiune, din rândurile care urmează. 

1. Cum ai început să creezi bijuterii? Ce te-a determinat să urmezi acest drum?

În cadrul liceului de arte plastice am urmat și cursuri de design vestimentar. Aici mi-am descoperit înclinația către bijuterie și accesoriu, experimentând o mulțime de materiale, structuri, forme... Bijuteria pe care o fac azi a decurs în mod natural din aceste încercări și mi-a clarificat vocația încă din timpul facultății.

2.

Cât de des îți expui piesele în România și cât în afară? Este dificil să-ți creezi un nume în designul internațional?

Cel mai des îmi expun piesele în afara granițelor țării. În România expun în cadrul unui singur eveniment în acest moment. Drumul afirmării internaționale este lung și sinuos, regulile sunt mai stricte, exigențele mai mari, dar satisfacțiile pe măsură.

3. Știm că ai lansat o nouă colecție. Cum se numește ea și care sunt punctele care o diferențiază de cele anterioare?

Fiecare colecție are în spate un concept nou, o poveste din care îmi extrag elementele ce dau unitate pieselor. Noua colecție se numește „Elements“. Este compusă din piese masive, volume ce marchează talia, umerii sau încheieturile.
Predomină texturile în contrast realizate prin gravură chimică, iar elementele mobile se recompun în alte compoziții și alăturări neașteptate. Ingredientul nou introdus este pielea.

4. Cum te relaxezi după o perioadă agitată din punct de vedere profesional?

După o perioadă încărcată am nevoie de un respiro în care să mă ocup de orice altceva decât bijuterie și design. Fie că pictez, citesc sau plec pe undeva, am nevoie să „evadez” puțin din universul meu pentru a reveni cu altă energie.

5. Ce înseamnă pentru tine ca femeie grija pentru detalii?

Prin natura preocupării mele țin foarte mult la detalii. Am convingerea că detaliile fac diferența între banal și rafinat.  Am observat că principiul acesta se aplică în toate: de la carieră și interese profesionale, la alegeri de ordin personal, de stil, de prieteni, de îngrijire a propriei persoane.

6.
Ai un ritual de îngrijire și înfrumusețare peste care nu sari niciodată?


Da, am un asemenea ritual peste care nu sar oricât de ocupată aș fi. Sunt câțiva pași pe care îi găsesc esențiali pentru întreținerea frumuseții naturale. Cel mai important dintre aceștia este hidratarea constantă a pielii, fie că este vorba de ten, de corp sau de pielea mâinilor. Personal, acord o atenție sporită mâinilor, întrucât munca mea le solicită intens și țin foarte mult la aspectul lor.

Chiar şi în timpul treburilor casnice, cum ar fi spălatul vaselor, mă asigur că folosesc produse de calitate superioară, care au o acțiune blândă asupra pielii mele. De aceea am ales Fairy DermaProtect, cu o formulă nouă, dezvoltată de experţi dermatologi, care păstrează nivelul normal de hidratare al pielii în momentul utilizării.

Spălatul vaselor devine o adevărată plăcere, mă bucur de parfumul de Aloe Vera & Coconut, Water Lilly & Joboba sau Silk & Orchid, iar pielea mea rămâne fină şi catifelată.

Vino alături de noi pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/FairyRomania
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod