Frumuseţea ta: Tratamente de întreţinere cu căpşuni. Descoperă cum te ajută

În această perioadă a anului, căpşunile sunt fructele momentului. Pline de vitamine şi minerale, sunt perfecte pentru sănătate, dar şi pentru frumuseţea ta. Chiar dacă până acum le priveai doar ca pe un desert delicios, de acum înainte le vei folosi şi ca ingrediente pentru tratamentele tale de înfrumuseţare.

Ce nu ştiai despre căpşuni este că sunt fructe care conţin acizi alfa-hidroxi ce  ajută la eliminarea straturilor de piele moartă, dar şi bogate în vitamina C, vitamină care stimulează producția de colagen. De asemenea, căpşunile conţin şi vitamina K, acid folic, potasiu, vitamina B5, vitamina B6, cupru, magneziu şi acizi graşi omega-3. Tocmai de aceea sunt ideale pentru ritualul tău de înfrumuseţare.

Exfoliant eficient

Principala calitate a acestor fructe este că sunt bogate în acizi alfa-hidroxi ceea ce le face un foarte bun exfoliant.

Taie fructul în două şi masează-ţi faţa cu o jumătate de căpşună. Lasă să acţioneze câteva minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Faţa ta va fi catifelată şi vizibil mai curată.

Tratament antiacneic

Dacă acneea îţi dă bătăi de cap, atunci ai nevoie de căpşuni. Ai nevoie de un albuş de ou, 3 sau 4 căpşuni mari fără codiţă, o lingură de miere şi o lingură de mălai fin. Bate bine albuşul într-un castron şi pasează separat căpşunile cu miere. Adaugă pasta obţinută într-un castron alături de mălai şi amestecă bine.
Tratamentul se aplică pe faţa umedă şi se lasă să acţioneze 20 de minute, după care se clătește foarte bine.

O altă mască care te ajută în luptă cu acneea este din căpşuni şi iaurt. Pasează 5-6 căpşuni, amestecă-le cu 1 lingură de iaurt simplu şi câteva picături de apă de trandafiri. Aplică masca pe faţă, lasă să acţioneze 10 minute, apoi clăteşte cu apă.

Mască hidratantă

Dacă tenul tău are nevoie de o mască hidratantă, tot de căpşuni te poţi folosi. Amestecă 3-4 căpşuni cu 1 lingură cu miere de albine, 2 linguri cu iaurt şi o jumătate de banană.

Aplică această pastă pe faţă şi gât, evitând zona din jurul ochilor. Lasă să acţioneze 10 minute, după care îndepărtează cu apă călduţă.

Cearcăne şi pungi sub ochi

Atunci când cearcănele şi pungile de sub ochi sunt o problemă pentru tine, taie câteva felii de căpşună şi pune-le pe ochi. Lasă-le 10 minute să acţioneze, după care spală ochii şi aplică o cremă hidratantă.

Căpşuni pentru dinţi

Fructele care conţin vitamina C ajută la albirea dinţilor. Căpşunile fac parte din această categorie.
Striveşte o căpşună şi amestec-o cu jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu până obţii o pastă omogenă. Întinde-o pe dinţi şi las-o să acţioneze timp de cinci minute, înainte de a-ţi spăla dinţii cu pasta pe care o foloseşti în mod normal.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vicky pe 28 Mai 2013, 12:48
    MASCA

    Am o problema cu toate mastile pe care le recomandati:respect intocmai toate cantitatile, dar masca este mult prea moale si nu se tine pe fata , care este problema?...sau asa trebuie sa fie?

    0
    0

  • simika pe 28 Mai 2013, 11:23
    wowwwwww

    si tocmai am primit o gramada de capsuni de la mamaie de la tara...o sa le folosesc negresit. Multumesc!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod